Gusiaczek Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Dzisiaj dzwoniłam do rodziny Parysa - pies cały i zdrowy, bawił się w ogrodzie z pani synem i wnukiem. Chłopca zaakceptował od razu, spędza z nim całe dnie na zabawach. Wydaje się, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej, chociaż Parysa nadal interesuje brama. Pani zauważyła również, ze pies bardzo reaguje na płacz dziecka sąsiada - staje się niespokojny, próbuje przekopać się na sąsiednią posesję. Tak czuję, ze wszystkie te zachowania Parysa wzruszają panią - tłumaczy to tęsknotą wielkiego psiego serca i chciałaby, aby ja najszybciej zaakceptował nową rodzinę. Mam obiecane zdjęcia. Zatem idzie ku lepszemu, co ogromnie cieszy :) Powodzenia dla Paryska i jego nowej Rodziny Quote
terra Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Dobre wieści, widać, że Parysek bardzo lubi dzieci. Trzymam kciuki, żeby chłopiec szybko stał się dla Paryska centrum świata. Quote
Tola Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Zmieniam tytuł! Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim, którzy byli tutaj z nami, trzymali kciuki za Paryska, wspomagali bazarkami i wpłatami. Nie byłoby tego wszystkiego bez Waszego wsparcia, dobrych słów, bo nie raz miałam złe chwile. Murkom dziękuje za opiekę i cierpliwość ;) W nowym domu Parys miał zostać Alexem, ale wczoraj pani powiedziała, ze zostaje PARYS, bo bardzo reaguje na to imię :) Quote
Tola Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Zmieniam tytuł! Zapędziłam się - To nie mój wątek ;) Quote
Havanka Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Parys ma dobrze w nowym domu, dzień wypełniony zabawami, pełna micha a przede wszystkim kochający go ludzie. Wierzę, ze wkrótce zaakceptuje i pokocha nową rodzinę, tak, jak rodzinę Murki. Quote
agat21 Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 No to będzie można i bannerek z podpisu zdjąć :) Parysku kochany bądź szczęśliwy i dawaj szczęście swojej nowej rodzinie :) Quote
malti Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 i tak powinna kończyć się każda psia historia ....we własnym domku :) Quote
Tola Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Mam zdjęcia Parysa z nowego domu, p. Janina tak napisała: Witamy. Trudno o spokojne zdjęcia u Parysa, ale myślę, że te wystarczą. Pozdrawiamy. Janina Rozmawiałyśmy tez trochę - p. Janina przyznała, że Parys to trudny pies; największy problemem jest niestety ciągłe ganianie kotów, ale też brak poprawy w chodzeniu na smyczy - a to dla rodziny duży kłopot. Rodzina zauważa też postępy - coraz mniejsze zainteresowanie bramą, coraz dłuższe chwile spokojnego wylegiwania się w ogrodzie no i pełna akceptacja wnuka p. Janiny. Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. PARYS U SIEBIE 1 Quote
Nutusia Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Z kotami na otwartej przestrzeni dużo trudniej, niestety. Łatwiej oswoić towarzystwo w domu. Moje psy ganiają "własne" koty na dworze, a w domu - pełna harmonia ;) Quote
Murka Posted March 27, 2015 Author Posted March 27, 2015 U nas kotami w domu był baardzo zainteresowany i też się do nich wyrywał, więc podejrzewałam, że będzie z tym problem. Najważniejsze, że nie ma morderczych zapędów. Quote
Maciek777 Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Jak ja się cieszę, że Parys już w domu :D Powodzenia :) Nie wiem czy da się odzwyczaić go od gonienia kotów na zewnątrz. Co prawda tu są cenne rady, ale raczej tyczą się zwierząt przebywających ze sobą w domu: http://www.psy24.pl/1609-Jak-przyzwyczajac-zwierzaki-do-siebie-nawzajem.html Quote
Maciek777 Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Dwu- i czteronożnym, radosnych Świąt życzę :) Quote
Tola Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 mam nadzieję, że u Paryska kwitnąco :) U Paryska jest coraz lepiej, a to wszystko zapowiada, że za jakiś czas będzie kwitnąco ;) Pani Janina napisała: Parys najchętniej to "pomaga", gdy coś robimy na podwórku, dużo biega. Zaczął troszeczkę się słuchać - "wychowawczo zaniedbany", a w jego wieku to tylko "przekupstwem" coś można zdziałać. Pozdrawiam Janina Nie ma informacji, czy Parys nadal zjada smycze, zadzwonię to wypytam. Przyszły tez zdjęcia Quote
terra Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 Świetny domek ma Parysek :) Wszystkiego się nauczy. Quote
Maciek777 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Świetny domek ma Parysek :) Wszystkiego się nauczy. Zgadzam się :) Nie ma to jak wpatrywać się w fotki z DS :) Quote
Tola Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Bardzo proszę o pomoc w zebraniu pieniędzy na operację Lizy. Każda nawet najmniejsza wpłata jest ważna! Liza to mała suczka zabrana jeszcze w 2010 roku z zamojskiego schroniska. Liza przeżyła prawdopodobnie wypadek komunikacyjny i ma ataki padaczki. Suczka była diagnozowana w klinice w Lublinie – tomograf wykazał wgniecenie kości czaszki, po konsultacjach z neurologiem w Warszawie udało się ustabilizować ataki. Ale choroba postępuje, na wątku pojawiły się głosy, aby skrócić cierpienia Lizy. Chcemy zawalczyć jeszcze raz, ostatni raz… Bardzo proszę o wsparcie dla Lizy – sama o nią poprosić nie może… Wpłaty można kierować bezpośrednio do hoteliku do Murki z dopiskiem „Operacja Lizy” http://www.dogomania.com/forum/topic/86747-ma%C5%82a-delikatna-dropiata-liza-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-ds/ Quote
Tola Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Miniaturka Parysa - znaleziona dzisiaj ok. 6 kg sunieczka. W ubiegłą sobotę trafiła do mnie sunia pozostawiona pod sklepem, dzisiaj to maleństwo. Mam nadzieję, ze nie będzie tak dlugo czekala na dom jak Parys... Quote
azalia Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Ponieważ dopiero dzisiaj znalazłam ten wątek i przeczytałam,to zapytam może ktoś wie. Co słychać u Paryska? Quote
Recommended Posts