Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj dzwoniłam do rodziny Parysa - pies cały i zdrowy, bawił się w ogrodzie z pani synem i wnukiem.

Chłopca zaakceptował od razu, spędza z nim całe dnie na zabawach.

Wydaje się, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej, chociaż Parysa nadal interesuje brama.

Pani zauważyła również, ze pies bardzo reaguje na płacz dziecka sąsiada - staje się niespokojny, próbuje  przekopać się na sąsiednią posesję.

Tak czuję, ze wszystkie te zachowania Parysa wzruszają panią -  tłumaczy to tęsknotą wielkiego psiego serca i chciałaby, aby ja najszybciej zaakceptował nową rodzinę.

Mam obiecane zdjęcia.

Zatem idzie ku lepszemu, co ogromnie cieszy :)
Powodzenia dla Paryska i jego nowej Rodziny

Posted

Zmieniam tytuł!

Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim, którzy byli tutaj z nami,  trzymali kciuki za Paryska, wspomagali bazarkami i wpłatami.

Nie byłoby tego wszystkiego bez Waszego wsparcia, dobrych słów, bo nie raz miałam złe chwile.

Murkom dziękuje za opiekę i cierpliwość ;)

W nowym domu Parys miał zostać Alexem, ale wczoraj pani powiedziała, ze zostaje PARYS, bo bardzo reaguje na to imię :)

Posted

Parys ma dobrze w nowym domu, dzień wypełniony zabawami, pełna micha a przede wszystkim kochający go ludzie. Wierzę, ze wkrótce zaakceptuje i pokocha nową rodzinę, tak, jak rodzinę Murki.

Posted

Mam zdjęcia Parysa z nowego domu,  p. Janina tak napisała:

Witamy. Trudno o spokojne zdjęcia u Parysa, ale myślę, że te wystarczą.
Pozdrawiamy. Janina

Rozmawiałyśmy tez trochę - p. Janina przyznała, że Parys  to trudny pies;  największy problemem jest niestety ciągłe ganianie kotów, ale też brak poprawy w chodzeniu na smyczy - a to dla rodziny duży kłopot.

Rodzina zauważa też  postępy - coraz mniejsze zainteresowanie bramą, coraz dłuższe chwile spokojnego wylegiwania się w ogrodzie no i pełna akceptacja wnuka p. Janiny.

Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.

PARYS U SIEBIE

60be171cfe766862med.jpg

e3170360e661f415med.jpg

2a6351c4840e36efmed.jpg

• Upvote 1
Posted

Z kotami na otwartej przestrzeni dużo trudniej, niestety. Łatwiej oswoić towarzystwo w domu. Moje psy ganiają "własne" koty na dworze, a w domu - pełna harmonia ;)

Posted

U nas kotami w domu był baardzo zainteresowany i też się do nich wyrywał, więc podejrzewałam, że będzie z tym problem. Najważniejsze, że nie ma morderczych zapędów.

Posted

mam nadzieję, że u Paryska kwitnąco :)

U Paryska jest coraz lepiej, a to wszystko zapowiada, że za jakiś czas będzie kwitnąco ;)

Pani Janina napisała:

Parys  najchętniej to "pomaga", gdy coś robimy na podwórku, dużo biega.
Zaczął troszeczkę się słuchać - "wychowawczo zaniedbany", a
w jego wieku to tylko "przekupstwem" coś można zdziałać.
Pozdrawiam Janina

Nie ma informacji, czy Parys nadal zjada smycze, zadzwonię to wypytam.

Przyszły tez zdjęcia

adf00bb44c651c95med.jpg

4bfe3e728149f5e8med.jpg

728053b60797ef8amed.jpg

Posted

Bardzo proszę o pomoc w zebraniu pieniędzy na operację Lizy.

Każda nawet najmniejsza wpłata jest ważna!

Liza to mała suczka zabrana jeszcze w 2010 roku z zamojskiego schroniska.

Liza przeżyła prawdopodobnie wypadek komunikacyjny i ma ataki padaczki.

Suczka była diagnozowana w klinice w Lublinie – tomograf  wykazał wgniecenie kości czaszki, po konsultacjach z neurologiem w Warszawie udało się ustabilizować ataki.

Ale choroba postępuje, na wątku pojawiły się głosy, aby skrócić cierpienia Lizy.

Chcemy zawalczyć jeszcze raz, ostatni raz…

Bardzo proszę  o wsparcie dla Lizy – sama o nią poprosić nie może…

Wpłaty można kierować bezpośrednio do hoteliku do Murki z dopiskiem „Operacja Lizy”

http://www.dogomania.com/forum/topic/86747-ma%C5%82a-delikatna-dropiata-liza-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-ds/

43a2696408ddcd8fgen.jpg

• 4 weeks later...
Posted

Miniaturka Parysa - znaleziona dzisiaj ok. 6 kg sunieczka.

W ubiegłą sobotę trafiła do mnie sunia pozostawiona pod sklepem, dzisiaj to maleństwo.

Mam nadzieję, ze nie będzie tak dlugo czekala na dom jak Parys...

5397dada92706e82med.jpg

• 1 year later...