Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem nareszcie po zwariowanym dniu:)
Niestety jeden psiak , który miał być dzisiaj adoptowany( nie ma go na wątku) został w schronisku ponieważ Pan pojechał wczoraj do innego schroniska i wziął pieska...
Mam wrażenie ,że kwestia poczekania do soboty rano miała znaczenie.
No cóż cieszę się ,że jakiś psiak znalazł domek i mam nadzieję,że będzie tam szczęśliwy.
Baki może też znajdzie swój dom...
Z dobrych wieści , to dzisiaj pojechała do ds moja ukochana piłka pingpongowa czyli Lana.
Musi teraz zdać egzamin pozostawania w domu , to jest konieczny warunek...
Leosia zawiozłam do Sosnowca, a Elwisa i Krówkę do mojej sąsiadki.
Elwis jest obłędnym , towarzyskim psiakiem.
Natychmiast polubił koty sąsiadki, skumplował się z moim Pączkiem( byli razem na długim spacerze)i siedzi teraz grzecznie z Krówką u sąsiadki, nie szczekają , nie piszczą, śpią:)
Krówka jest jednym wielkim strachem...
W schronisku była inna, poza kojcem zamienia się w psa , który chciałby zniknąć z powierzchni ziemi...:(
Oba pieski zostały wykąpane ale i tak jeszcze nie pachną perfumami...
Rano o 8 wyjeżdżam z Krówką i moją koleżanką do Warszawy.
Udało mi się bo pojadę "przy okazji" samochodem:)

Posted

Dzisiaj wydarzyło się coś niezwykłego w co trudno mi uwierzyć....
W schronisku zauważyłam malutką sunię wbitą w kąt boksu.
Sunia na szyi miała ogromną , głęboką, gnijącą ranę (2cm szerokości, około 7 cm długości i głęboka na jakieś 0,8 cm).
Makabra:(
Psina śmierdziała ropą, cała była posklejana, miała zaropiałe uszy, oczy, generalnie dramat...
Dodatkowo wczoraj była wysterylizowana co nie poprawiło jej stanu:(
Zabrałam ją i natychmiast zawiozłam do fantastycznej Pani weterynarz.
Sunia została w lecznicy , trzeba było ją uśpić i powycinać martwe tkanki.
Okazało się ,że na tym biednym ciałku jest masa mniejszych ran...:(
Zostawiłam bidusię i pojechałam z Leosiem do Sosnowca.
Miałam ją odebrać po 15 z lecznicy.Rano miała wyruszyć z Krówką do Nutusi ( Nutusia dziękuję:):):))
Kiedy wracałam z Sosnowca zadzwonił telefon....lecznica....
Zamarłam ,że coś się stało suni ale kiedy Pani doktor zapytała czy wyrażę zgodę,żeby Ona adoptowała sunieczkę odebrało mi mowę.
Znam tę Panią doktor z najlepszej strony.
To świetny weterynarz i wspaniały Człowiek.
Sunia pojechała do domku i będzie miała najlepszą opiekę lekarską:)
W efekcie poryczałam się z emocji....

Posted

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-oLwCQ19cb90/VAYzwOaxEwI/AAAAAAAAIyw/Vf3ch3KCeJ0/s512/dsc_0647.JPG[/IMG]
To jest właśnie Lana:), która pojechała do ds.

Posted

[SIZE=3][B]W schronisku byłam z danyww, Danusiu dziękuję Ci za pomoc:calus::calus::calus::calus:
Bez Ciebie nie dałabym rady.[/B][/SIZE]

Posted

Nie wiem czy Danusia ma fotki rannej suni.
Nie wyobrażacie sobie jak trudno tam zapanować nad emocjami i ogarnąć sytuację...
Do zabrania na cito jest jeszcze psiak ,o którym napiszę jak już będzie w dt.
Trzymajcie kciuki za powodzenie ...

Posted

[quote name='ewu']Nie wiem czy Danusia ma fotki rannej suni.
Nie wyobrażacie sobie jak trudno tam zapanować nad emocjami i ogarnąć sytuację...
Do zabrania na cito jest jeszcze psiak ,o którym napiszę jak już będzie w dt.
Trzymajcie kciuki za powodzenie ...[/QUOTE]

Wstawię tutaj
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ktGezTGVAUg/VAr3cwmGnGI/AAAAAAAABkM/RAoe3mhh2jA/s453/P9060047.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-IZRghs7hLLE/VAr3fy5ttRI/AAAAAAAABkU/xSXalLVRK3U/s453/P9060048.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='ewu'][SIZE=3][B]W schronisku byłam z danyww, Danusiu dziękuję Ci za pomoc:calus::calus::calus::calus:
Bez Ciebie nie dałabym rady.[/B][/SIZE][/QUOTE]

Nie dziękuj bo pomogłam tyle ile byłam w stanie.

Tam naprawdę jest trudno wszystko ogarnąć. Byłyśmy z [B]ewu[/B] w dwójkę i nie było wiadomo za co się łapać. Wyciągać psy, robić zdjęcia, podpisywać papiery, dowiadywać się o psiaki. A jeszcze trzeba się śpieszyć bo poganiają. MASAKRA !!!

Fajnie by było gdyby ktoś dołączył do nas z naszego rejonu. Żeby jakoś wspólnymi siłami skoordynować chociażby podwózki psiaków do hotelików czy DT. Można by było łączyć jazdy (np. ja do tej miejscowości, ktoś z bliska odbiera i podwozi dalej... itd) Inaczej nie wyrobimy fizycznie, finansowo i psychicznie.

Posted

[quote name='kcd']Super :) już tracę rachubę! :) ...[/QUOTE]
[quote name='Nutusia']Wszystko się pozmieniało - nie nadążam, a jak ewu to ogarnia, to NIE MAM POJĘCIA![/QUOTE]
Pewnie nikt, poza Basią, nie nadąża :-o
Może dobrze byłoby wstawiać po jednym zdjęciu psiaków w pierwszym poście (chronologicznie w miarę jak przybywają) i aktualizować ich miejsce pobytu - w DT, DS, lecznicy, czy w hoteliku. Łatwiej byłoby zorientować się w sytuacji dołączającym do wątku, co mogłoby skutkować zgłoszeniem chęci pomocy dla konkretnego psiaka.
Mogłabym się tego podjąć, jeśli uznasz to Basiu za celowe. Poprosiłabym moda o wstawienie postu do tego celu np jako drugi. Chociaż tak mogłabym pomóc.

[quote name='ewu']...
Nie wyobrażacie sobie jak trudno tam zapanować nad emocjami i ogarnąć sytuację...[/QUOTE]
Masz rację. Kto nigdy nie był w schronisku, nie ma pojęcia, jak ciężko z niego wyjść, choćby zabrało się z niego wiele psiaków. No chyba, że zabrałoby się wszystkie.

Posted

[quote name='elik']
Może dobrze byłoby wstawiać po jednym zdjęciu psiaków w pierwszym poście (chronologicznie w miarę jak przybywają) i aktualizować ich miejsce pobytu - w DT, DS, lecznicy, czy w hoteliku. Łatwiej byłoby zorientować się w sytuacji dołączającym do wątku, co mogłoby skutkować zgłoszeniem chęci pomocy dla konkretnego psiaka.
Mogłabym się tego podjąć, jeśli uznasz to Basiu za celowe. Poprosiłabym moda o wstawienie postu do tego celu np jako drugi. Chociaż tak mogłabym pomóc. [/QUOTE]

To jest bardzo dobry pomysł. Może więcej osób do Nas dołączy.

Posted

Lana to wykapany Tobi. Wiem, że miał siostrę, która też trafiła ze schroniska do DT, nie znam jej dalszych losów. Mam nadzieję, że to nie ona... :/ jeśli w DS coś będzie nie tak tfu tfu tfu, dajcie mi proszę od razu znać.

Elik super pomysł z tym postem. Jak będziesz się za niego zabierać to możesz od razu dodać, że mała biała Pudlusia vel Kulka vel Niunia została ostatecznie i już na zawsze Fantą :)

Posted

Fanta :)

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10600439_10152591889216236_8413671200560452892_n.jpg?oh=20fb8eb18b6179c4c7323f270b00c7c2&oe=548DDE33&__gda__=1419374983_db80da201c0215274f1db45feef09116[/IMG]

Posted

Wróciłam z urlopu. Nie mogę wyjść z podziwu,że macie tyle energii i chęci i idziecie jak burza.
Podliczę się i wpłacę jakiś grosz na Waszą działalność.

Posted

[quote name='edek'][B]Ewu jesteś niesamowita[/B] :buzi:.[/QUOTE]

Popieram!!!

Już się pogubiłam ile psiaków Ewu wyciągnęła, ile jest w DS ile w DT i hoteliku, tak szybko i tak wiele się dzieje.

Fanta - miodzio:loveu::loveu::loveu:

[url]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10600439_10152591889216236_8413671200560452892_n.jpg?oh=20fb8eb18b6179c4c7323f270b00c7c2&oe=548DDE33&__gda__=1419374983_db80da201c0215274f1db45feef09116[/url]

Posted

[quote name='kcd']Lana to wykapany Tobi. Wiem, że miał siostrę, która też trafiła ze schroniska do DT, nie znam jej dalszych losów. Mam nadzieję, że to nie ona... :/ jeśli w DS coś będzie nie tak tfu tfu tfu, dajcie mi proszę od razu znać.

Elik super pomysł z tym postem. Jak będziesz się za niego zabierać to możesz od razu dodać, że mała biała Pudlusia vel Kulka vel Niunia została ostatecznie i już na zawsze Fantą :)[/QUOTE]Zapytam cichutko: czy Fanta dalej lejąca?!

Posted

[quote name='Panna Marple']Zapytam cichutko: czy Fanta dalej lejąca?![/QUOTE]

Niestety Fanta nie tylko lejąca... kupająca, szczekająca, niszcząca i brudząca :shake:

Ale też... kochająca...

[IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10420343_10152592352136236_5580390239980397829_n.jpg?oh=6ee1c81806899910a852e6d4cf0d7828&oe=5499C534&__gda__=1418468689_58c0b9660f608135e05cdfb63eb86bef[/IMG]

Posted

[quote name='Poker']Zdjęcie całkowicie rozbrajające , obie dziewczyny sama słodycz :loveu: ,a jakie urodziwe !!
Czy Fanta ma już DS?[/QUOTE]

Tak :) na zdjęciu Fanta właśnie ze swoją nową Pańcią - Martą :)

(Zdjęcie oczywiście umieszczone za zgodą właścicielki ;) )