Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobra! Finansowo nie pomogę, ale Krówkę na DT wezmę, bo mi wlazła w serce jak zadra za paznokieć... Niestety, na przyszły weekend wyjeżdżam, więc mogę przyjąć Malutką od 15 najwcześniej, ale jestem już z ewu umówiona, że... A zresztą, niech sama napisze ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
Dobra! Finansowo nie pomogę, ale Krówkę na DT wezmę, bo mi wlazła w serce jak zadra za paznokieć... Niestety, na przyszły weekend wyjeżdżam, więc mogę przyjąć Malutką od 15 najwcześniej, ale jestem już z ewu umówiona, że... A zresztą, niech sama napisze ;)

:laola::cunao:

Posted

Nutusia napisał(a):

Nutusiu!:loveu:

Posted

Mazowszanka13 napisał(a):
Mogę dorzucić 10 zł na wskazanego przez ewu pieska :)
Nie mogę więcej, bo mam sporo (dożywotnich chyba) deklaracji.

Gosiu dziękuję:)
To może dla Rysia?

Posted (edited)

Nutusia napisał(a):

Dziękuję, to jest największa pomoc , jaką można sobie wymarzyć:):):):)
W sobotę jadę do schronu i zabieram pieski.
Na razie nie wiem czy 3 czy 4( nie chcę zapeszać).
Krówka i lisek , którego nazwałam Elwis jadą za mną do Krakowa i tam zostają( Krówka do "po " 15, Elwis na czas szukania ds).
Ze schronu wyruszy też ruda piękność - jamnikowata ( moja miłość) o imieniu Lana i jeśli wszystko się ułoży( kciuki potrzebne) to pojedzie do ds .
Jeśli okaże się,że sunia nie umie zostawać sama w domu , to wtedy zawiozę ją do hoteliku a potem razem z Krówką do Nutusi.
Psiaka nr 4 nie ma na wątku ale kroi mu się ds , na razie "sza"...:)
Na sercu leży mi ta malizna , którą nazwałam Leoś.
On jest taki maciupeńki, taki smutny, chudziutki , biedny...:(
Niestety nie jest urodziwy a dla mnie najpiękniejszy, krzywulek maleńki:(

Edited by ewu
Posted (edited)

Elwis wyrusza w sobotę do hoteliku.
Ludzie wielkiego serca będą opłacać samodzielnie koszty utrzymania pieska w hoteliku.
Dziękuję :):):):)

Edited by ewu
Posted

Pudlisia u kcd strasznie rozrabia.
Czyta książki, przerabia buty,sprząta ze stołu i ozdabia podłogi...:Dog_run::PROXY5:
Martwię się....:(

Posted

Makila napisał(a):
Kolejne maleństwa :-(

Czarno biała sunia strasznie złapała mnie za serce.

Dzisiaj byłam u weta z Rysiem. Został zaszczepiony na choroby zakaźne.
Waży 5,3 kg i wiekowo został oceniony na 2 lata.

Anetko , dziękuję:)
Podaj koszt :):)

Posted

malagos napisał(a):
A jak ta sunia u malawaszki?

Rozmawiałam dzisiaj z DT suni. A więc sunia (SAFIYA vel SAFI) jest straszną przylepą, lgnie bardzo do człowieka. Jest już teraz wesołym psiakiem. Z psami i suczkami dogaduje się bez problemu. Zdarzają jej się wpadki z czystością.
Dostałam książeczkę zdrowia ze schronu i wg tego sunia siedziała tam już 2 lata :-(.
W najbliższym czasie będą robione szczegółowe badania bo budowa, stan skóry i sierści mogą wskazywać na cushinga. Miejmy nadzieję, że to nie to.

Posted

ewu napisał(a):
Pudlisia u kcd strasznie rozrabia.
Czyta książki, przerabia buty,sprząta ze stołu i ozdabia podłogi...:Dog_run::PROXY5:
Martwię się....:(

Hahahaha! Cudnie to opisałaś :D Faktycznie straszna z niej rozrabiaka. Jeśli Marta nie zdecyduje się jej zostawić, to będzie trzeba bardzo uważać z DS. Tak myślałam jak ją brałam, że nie będzie kolorowo. Była zabawka, nikt nie nauczył czystości, nikt się nie zajmował, a na koniec trafiła do schronu :/

Posted

Panna Marple napisał(a):
Przed chwilą przelałam na Twoje konto 100zł dla Rysia (na weta, karmę czy inne potrzeby). Oprócz tego przelałam 150zł za hotelik na konto Makili

Aniu nie wiem jak Ci dziękować:):):loveu::loveu:
Hotelik u Makili normalnie za takiego pieska kosztuje 250 zł.
Ja dostałam dla Rysia wyjątkowy rabat za co jestem Makili niezmiernie wdzięczna.
Mam nadzieję,że Rysio znajdzie szybko dom....
Makila też pomaga bezinteresownie wielu pieskom i to ,że taki rabat mi dała to jest spory gest.
Nie mogę jednak nadużywać Jej dobroci.

Posted

Mazowszanka13 napisał(a):
O.K. Zaraz przeleję :)
Ale moje 10 zł to kropla w morzu. Może ktoś jeszcze dorzuci się ?

Gosiu , dziękuję:):):):)

Posted

kcd napisał(a):
Hahahaha! Cudnie to opisałaś :D Faktycznie straszna z niej rozrabiaka. Jeśli Marta nie zdecyduje się jej zostawić, to będzie trzeba bardzo uważać z DS. Tak myślałam jak ją brałam, że nie będzie kolorowo. Była zabawka, nikt nie nauczył czystości, nikt się nie zajmował, a na koniec trafiła do schronu :/

No właśnie, biorą białą kulkę a ta kulka rośnie.....

Posted

No i kurczę, mogę o kant d... wszystkie głosy rozsądku potłuc, że nie mogę już więcej deklaracji brać...:roll:
We wrześniu nie dam już rady, bo okazał się z różnych względów masakryczny, ale od października 20 zł stałej