Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zatem nadal czekamy na ten jedyny,ale właściwy domek dla Alficzka.Kciuków nie odpuszczam,bo w przypadku Alfika i tego co przed nim,naprawdę są potrzebne :kciuki::smile:

Posted

Nowe w płat dla Alfika, za które bardzo pięknie dziękujemy:
Pani Magdalenie z Dębicy – 13,00 zł Osobom, które wzięły udział w bazarku dla Alfa – 230,00 zł Pani Jadwidze z Warszawy – 500,00 zł Pani Iwonie z Bydgoszczy – 30,00 zł Osobom, które dały datek do puszki w sklepie zoologicznym Delfin w Dębicy – 429,80 zł

Posted

kontaktogloszenia napisał(a):
Trwają rozmowy z trzema domkami , zobaczymy co z tego wyjdzie :) Dwa domki z Krakowa a jeden z Warszawy. Trzymamy kciuki aby szybko nie odpuściły tak jak poprzednie!
Pozdrawiam.

Trzymam kciuki...może wśród nich jest właśnie TEN domek?:)

Posted

Trwają rozmowy z trzema domkami , zobaczymy co z tego wyjdzie :) Dwa domki z Krakowa a jeden z Warszawy. Trzymamy kciuki aby szybko nie odpuściły tak jak poprzednie!
Pozdrawiam.

Wow, jaki ruch u Alfika ;)
A ja dzisiaj byłam w odwiedzinach u "mojego" Baksika i przy okazji miałam przyjemność znowu zobaczyć Alfika- chłopak akurat biegał sobie po ogródku z resztą psiaków :) Przywiozłam troszkę zabawek, ale Alfik nie był za bardzo zainteresowany zabawą, za to smakołykami już tak, choć na parę pokręcił nosem:mad: Jak Anetka wołała psiaki do domu, to wszystkie za Nią poleciały, prócz Alfika, Alfik wolał zostać na zewnątrz i grzać się na słoneczku, taki niezależny chłopak z niego:evil_lol:
Jeśli się nie wie, że Alfik nie widzi, to nawet się człowiek nie domyśli, że ma problemy ze wzrokiem, doskonale sobie radzi. Co prawda wszedł w moją torebkę, ale to ja ją ustawiłam tak niefortunnie na jego drodze:roll:

Posted

paula_t napisał(a):
Wow, jaki ruch u Alfika ;)
A ja dzisiaj byłam w odwiedzinach u "mojego" Baksika i przy okazji miałam przyjemność znowu zobaczyć Alfika- chłopak akurat biegał sobie po ogródku z resztą psiaków :) Przywiozłam troszkę zabawek, ale Alfik nie był za bardzo zainteresowany zabawą, za to smakołykami już tak, choć na parę pokręcił nosem:mad: Jak Anetka wołała psiaki do domu, to wszystkie za Nią poleciały, prócz Alfika, Alfik wolał zostać na zewnątrz i grzać się na słoneczku, taki niezależny chłopak z niego:evil_lol:
Jeśli się nie wie, że Alfik nie widzi, to nawet się człowiek nie domyśli, że ma problemy ze wzrokiem, doskonale sobie radzi. Co prawda wszedł w moją torebkę, ale to ja ją ustawiłam tak niefortunnie na jego drodze:roll:

T
Oj prawda Paulinko że Alfik jest uroczy i taki niezależny ;) Tęsknie za nim i Ci zazdroszczę wizyty u Anetki i psiaczków, one wszystkie są cudowne i takie kochane :)
Coś mnie martwi w tych domkach że tak szybko się zniechęcają,dzwonią pytają , a pozniej ciszaaaaa....eh

Posted

Myślę, że potencjalne domki boją się, że adoptując Alfika spadną na nich koszty operacji.
Sama wiem jak to jest. Czasami biorąc psiaka miałam obiecywaną pomoc, a później nie mogłam się doprosić o cokolwiek.
Nie ma się co dziwić. Kwota za operację robi wrażenie.

Jestem pewna, że po operacji Alfik błyskawicznie znajdzie domek (i to bez względu na efekt operacji)

Posted

Makila napisał(a):
Myślę, że potencjalne domki boją się, że adoptując Alfika spadną na nich koszty operacji.
Sama wiem jak to jest. Czasami biorąc psiaka miałam obiecywaną pomoc, a później nie mogłam się doprosić o cokolwiek.

Jestem pewna, że po operacji Alfik błyskawicznie znajdzie domek (i to bez względu na efekt operacji)

Mam wrażenie ,że większość ludzi wolałaby niewidomego Alfika...

Posted

Mam wrażenie ,że większość ludzi wolałaby niewidomego Alfika...

Może to wynika z litości nad niewidomym psiakiem aby go przygarnąć.Tylko nie jestem wcale przekonana,że ludzie by zainwestowali w operację i tu mam takie obawy,a przecież warto dać Alfikowi szansę aby widział lub lepiej widział.
Uzupełniłam wpłaty na 1 stronie.

Posted

Witam,odezwał się fajny domek z Dąbrowy Górniczej :) Szukam kogoś kto jest z tamtych stron i mógłby przeprowadzić wizytę PA.Pani bardzo fajna i rzeczowa :) Alfik mieszkałby w domku z ogródkiem i Pani sama przyjechałby po maluszka, nie przeraziło ja to że Alfik raz w roku będzie musiał być z wizyta u okulisty. Niestety domki z Krakowa i Warszawy wycofały się ...
Podaje swój numer tel 790488370 i proszę o pomoc :)

Posted

Witam,odezwał się fajny domek z Dąbrowy Górniczej :) Szukam kogoś kto jest z tamtych stron i mógłby przeprowadzić wizytę PA.Pani bardzo fajna i rzeczowa :) Alfik mieszkałby w domku z ogródkiem i Pani sama przyjechałby po maluszka, nie przeraziło ja to że Alfik raz w roku będzie musiał być z wizyta u okulisty. Niestety domki z Krakowa i Warszawy wycofały się ...
Podaje swój numer tel 790488370 i proszę o pomoc :)

O ile się nie mylę, to Gabi79 jest z Dąbrowy Górniczej

Posted

Tak Gabi79 jest z Dąbrowy Górniczej i jeszcze AgusiaP i Mysza2.Dziewczyny bardzo konkretnie przeprowadzają wizyty i maja w tym doświadczenie.Nie polecą domku,jak tylko mają cień wątpliwości.:smile:

Posted

Panna Marple napisał(a):
O ile się nie mylę, to Gabi79 jest z Dąbrowy Górniczej

Bogusik napisał(a):
Tak Gabi79 jest z Dąbrowy Górniczej i jeszcze AgusiaP i Mysza2.Dziewczyny bardzo konkretnie przeprowadzają wizyty i maja w tym doświadczenie.Nie polecą domku,jak tylko mają cień wątpliwości.:smile:

Dopiero teraz tu wlazłam, napisałam do Wioli sms-a ze względu na późną porę z pyt. na jakiej ulicy mieszka Pani zainteresowana Alfikiem.
Bogusiu, my 3 jesteśmy walnięte. Tzn, wystarczy, że nam się jakiś szczegół nie spodoba i domek odrzucamy.
Po prostu wysoko stawiamy poprzeczkę.

Posted

Gabi79 napisał(a):
Dopiero teraz tu wlazłam, napisałam do Wioli sms-a ze względu na późną porę z pyt. na jakiej ulicy mieszka Pani zainteresowana Alfikiem.
Bogusiu, my 3 jesteśmy walnięte. Tzn, wystarczy, że nam się jakiś szczegół nie spodoba i domek odrzucamy.
Po prostu wysoko stawiamy poprzeczkę.

Wiem,wiem "przesiew przez sito i to z drobnymi dziurkami":evil_lol: Ale walnięte pozytywnie,dla dobra zwierzków :smile:

Posted

Makila napisał(a):

Mnie się też tak wydaje...Kiedy ludzie się dowiadują, a dowiedzieć się muszą, że Alfika czeka skomplikowana operacja oczek, że jest szansa, że będzie widział, to może Ich przestraszyć, że w momencie adopcji zostawimy Ich na lodzie i sami będą musieli ponosić ogromne koszta operacji, a mniej, niż więcej osób stać na to, żeby wydać jednorazowo kilka tysięcy złotych.

Anula napisał(a):
Może to wynika z litości nad niewidomym psiakiem aby go przygarnąć.Tylko nie jestem wcale przekonana,że ludzie by zainwestowali w operację i tu mam takie obawy,a przecież warto dać Alfikowi szansę aby widział lub lepiej widział.
Uzupełniłam wpłaty na 1 stronie.

Pewnie, że tak! Jeśli jest tylko szansa na to, żeby Alfik widział, to trzeba zrobić wszystko, żeby do tego doprowadzić.
Bogusik napisał(a):

O tak, dziewczyny są bardzo skrupulatne w przeprowadzaniu wizyt, więc jeśli chodzi o Dąbrowę, to polecam Je z czystym sumieniem ;)