kontaktogloszenia Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Anula napisał(a):Wiola,na razie na 1 stronie nie koryguję uzbieranej kwoty.Z moich wpisów jest 2634,80zł.Nikt do tej pory nie zgłaszał mi,że nie został ujęty w zestawieniu. A odnośnie mojej wpłaty to obiecałam Alfikowi,że pomogę jemu i staram się bardzo na ile mnie stać,pomimo kłopotów ze zdrowiem moich psiaków. Anulka są też wpłaty z bazarku który prowadzą Animalsi, stąd też inna kwota :) Najważniejsze jest to że jest już fajna sumka :) Quote
kontaktogloszenia Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Witam,już po wizycie Pani Gabrysi u Alficzka. Pani była z córka,obydwie zakochały się w maluszku, bardzo chciałyby zabrać go już ze sobą do domku.Przy rozstaniu poleciały łzy...ale wizyta sprawiła że już nie mogą żyć bez Alfika i są nim oczarowane!!! Alfik odprowadził pod bramkę swoją rodzinkę, tak jakby wiedział że to jego pani !!! Wkrótce będą już razem, szczęśliwi na zawsze :) Quote
Martika&Aischa Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 kontaktogloszenia napisał(a):Witam,już po wizycie Pani Gabrysi u Alficzka. Pani była z córka,obydwie zakochały się w maluszku, bardzo chciałyby zabrać go już ze sobą do domku.Przy rozstaniu poleciały łzy...ale wizyta sprawiła że już nie mogą żyć bez Alfika i są nim oczarowane!!! Alfik odprowadził pod bramkę swoją rodzinkę, tak jakby wiedział że to jego pani !!! Wkrótce będą już razem, szczęśliwi na zawsze :) ależ fajnie :) tak bardzo się cieszę :lol: Quote
Poker Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Rewelacja,że pańciom Alficzek się spodobał.Zresztą jakby mogło być inaczej. Czy mają zamiar go jeszcze odwiedzać? Na kiedy jest planowany zabieg. Czy panie w razie , gdyby Alfik nie odzyskał wzroku, są zdecydowane go adoptować? Quote
Gabi79 Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 [quote name='Poker']Rewelacja,że pańciom Alficzek się spodobał.Zresztą jakby mogło być inaczej. Czy mają zamiar go jeszcze odwiedzać? Na kiedy jest planowany zabieg. Czy panie w razie , gdyby Alfik nie odzyskał wzroku, są zdecydowane go adoptować? Jeśli chodzi o termin zabiegu, to chyba około 19 lipca, ale nie pamiętam. Nawet jeśli Alfik nie odzyska wzroku (odpukać w niemalowane), to panie są zdecydowane na jego adopcję, Pani Gabriela wspomniała nam o tym podczas wizyty!!! Cała rodzina jest zakochana w Alfiku:lol: Quote
Makila Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Pani była razem z córką i nie mogły wyjść wiedząć, że Alfik musi zostać u mnie. Były zafascynowane Alfikiem. Będzi miał super domek. Bardzo ciepłe i wrażliwe na cierpienie zwierząt osoby. Kolejna wizyta będzie po odbór Alfika :lol: Zabieg będzie 16 lipca i bez względu czy odzyska wzrok, czy nie adoptują go na 1000% Quote
kontaktogloszenia Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Ja jestem taka szczęśliwa że Alfik będzie miał taki cudowny domek!!! :) Quote
Nutusia Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 No i pięknie! A nie bierzecie pod uwagę, by Alfik trafił do domku już przed zabiegiem? Może łatwiej byłoby mu się potem odnaleźć w już znanym "na nos" miejscu, u ludzi, których zdąży poznać i im zaufać?... Quote
Gaja85 Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Nutusia napisał(a):No i pięknie! A nie bierzecie pod uwagę, by Alfik trafił do domku już przed zabiegiem? Może łatwiej byłoby mu się potem odnaleźć w już znanym "na nos" miejscu, u ludzi, których zdąży poznać i im zaufać?... Z Dąbrowy Górniczej do Krakowa jest plus minus ze 100 km, a z Alfem z pewnością trzeba będzie jeszcze nie raz pojechać przed zabiegiem (czytałam, że mają być dodatkowe badania, zakrapiane oczy) i niezbędne będą pewnie wizyty po samej operacji (krople, opatrunki itp.) - pewniej wygodniej i dla Alfa (zamiana miejsca, zabieg, podróże, niepotrzebny stres) i dla właścicieli (dojazdy, czasem pies może wymagać szybkiej wizyty w lecznicy po zabiegu, a tu odległość jest spora itp.) opcja adopcji po operacji będzie najkorzystniejsza. Szkoda, żeby Alf jeszcze przed operacją uczył się nowego domu na nowo, trzymamy kciuki, żeby po zabiegu widział - więc nie będzie musiał najpewniej znowu się uczyć rozkładu kolejnego domu. Kierując się dobrem Alfika - w mojej ocenie najlepiej jak zaczeka:) Quote
Nutusia Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 No fakt, jakoś nie doczytałam o tej odległości ;) Quote
kontaktogloszenia Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Gaja85 napisał(a):Z Dąbrowy Górniczej do Krakowa jest plus minus ze 100 km, a z Alfem z pewnością trzeba będzie jeszcze nie raz pojechać przed zabiegiem (czytałam, że mają być dodatkowe badania, zakrapiane oczy) i niezbędne będą pewnie wizyty po samej operacji (krople, opatrunki itp.) - pewniej wygodniej i dla Alfa (zamiana miejsca, zabieg, podróże, niepotrzebny stres) i dla właścicieli (dojazdy, czasem pies może wymagać szybkiej wizyty w lecznicy po zabiegu, a tu odległość jest spora itp.) opcja adopcji po operacji będzie najkorzystniejsza. Szkoda, żeby Alf jeszcze przed operacją uczył się nowego domu na nowo, trzymamy kciuki, żeby po zabiegu widział - więc nie będzie musiał najpewniej znowu się uczyć rozkładu kolejnego domu. Kierując się dobrem Alfika - w mojej ocenie najlepiej jak zaczeka:) Dokładnie tak jak piszesz po operacji Alfik musi być blisko kliniki w razie powikłań pooperacyjnych których oczywiście nie będzie!!! bo wszystko będzie dobrze :)ale nie będziemy ryzykować...więc maluszek jedzie do domku po operacji i wizytach kontrolnych. Quote
Anula Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 Jestem też tego samego zdania.Bardzo ważne będą pierwsze dni,gdyby coś się działo niedobrego,będzie możliwa szybka pomoc,tym bardziej,że Makila ma doświadczenie w opiece nad psiakami.W tej chwili najlepiej aby Pani pomogła jakąś kwotą w opłaceniu operacji i trzymała kciuki za pomyślną operację. Quote
Makila Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Ja już odliczam dni do zabiegu. Szczerze mówiąc zaczynam się denerwować. Jutro jadę z Alfisiem na badania krwi i po leki które ma dostawać tydzień przed operacją. Quote
paula_t Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Makila napisał(a):Pani była razem z córką i nie mogły wyjść wiedząć, że Alfik musi zostać u mnie. Były zafascynowane Alfikiem. Będzi miał super domek. Bardzo ciepłe i wrażliwe na cierpienie zwierząt osoby. Kolejna wizyta będzie po odbór Alfika :lol: Zabieg będzie 16 lipca i bez względu czy odzyska wzrok, czy nie adoptują go na 1000% Bardzo, bardzo się cieszę, że Alfik będzie miał taki domek!:multi: A jak mały zareagował na Panie? Makila napisał(a):Ja już odliczam dni do zabiegu. Szczerze mówiąc zaczynam się denerwować. Jutro jadę z Alfisiem na badania krwi i po leki które ma dostawać tydzień przed operacją. Anetko, niedługo to wszyscy będziemy jak na szpilkach siedzieć...:roll: Quote
kontaktogloszenia Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Kolejne wpłaty dla Alfika!!! Serdecznie dziękujemy: Pani Kamili z Klucz – 5,00 zł Pani Joannie z Dębicy – 50,00 zł Pani Paulinie z Torunia – 100,00 zł Mamy już 3740 zł :):):) Quote
kontaktogloszenia Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Kochane cioteczki proszę o pomoc dla kolejnego psiaczka...to sunia o imieniu Milagros ,kiedyś była u nas w schronisku została adoptowana do fatalnego domu z którego uciekła po prawie ośmiu miesiącach tułaczki znalazła sie z powrotem w azylu...teraz szukamy jej dobrego domku na stałe ,bo to kochana sunia w typie jamniczka która zasługuje na miłość!!! Założyła jej Lindeczka wątek ale nie umiemy go rozpowszechnić, dlatego proszę o pomoc ...Przesyłam link wątku Milagros http://www.dogomania.pl/forum/threads/254234-M%C5%82oda-sunia-jamnik-czarny-podpalany-do-adopcji?p=22281158#post22281158. Quote
kontaktogloszenia Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Jutro o godz.12 Alfik będzie operowany! Mam stresa,ale jestem dobrej myśli. Udało się uzbierać dla maluszka 3830 zł !!! Cudownie!!! To była kwota kosmiczna ,ale się udało! Teraz czekamy na wieści po operacji... Quote
Anula Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 Tak,jutro jest bardzo ważny dzień w życiu Alfika i dla nas też.Udało się jednak uzbierać kosmiczną kwotę,dzięki ludziom o wspaniałych ogromnych sercach dla zwierząt. DZIĘKUJEMY! Teraz trzymajmy kciuki za jutrzejszy dzień,będzie to bardzo ważny dzień dla Alfika jak również dla nas. Makila napisz nam jutro jak przebiegła operacja i jak się czuje Alfik. Quote
Gabi79 Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 [quote name='kontaktogloszenia']Jutro o godz.12 Alfik będzie operowany! Mam stresa,ale jestem dobrej myśli. Udało się uzbierać dla maluszka 3830 zł !!! Cudownie!!! To była kwota kosmiczna ,ale się udało! Teraz czekamy na wieści po operacji... O rany, ja też mam mega stres, ale jestem dobrej myśli. Z mojego bazarku będzie około 160 zł. Alficzku, trzymam kciuki!!! Quote
Poker Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Kciuki mocno zaciśnięte. Kolejne dni też będą bardzo ważne. Czy Alfik miał kropione oczka przed operacją? Quote
kontaktogloszenia Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Gabi79 napisał(a):O rany, ja też mam mega stres, ale jestem dobrej myśli. Z mojego bazarku będzie około 160 zł. Alficzku, trzymam kciuki!!! Gabrysiu pięknie dziękuje za pieniążki z bazarku dla Alfika :)***** WSZYSTKIM KTÓRZY WSPIERALI ALFIKA SERDECZNIE DZIĘKUJE!!!:loveu: Ogromne podziękowania dla Animals Dębica oraz dla Was kochani z dogo!!! Bez Was cioteczki nie udałoby się pomóc naszemu maluszkowi.:) Trzymamy mocnooooo kciuki!!!! Quote
paula_t Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 To już niedługo...Trzymam kciuki z całych sił i z niecierpliwością czekam na wieści...! Quote
Recommended Posts