margoth137 Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 w końcu dotarłam:) 3mam kciuki malutku:) jesteś w dobrych rękach!!!! Quote
kontaktogloszenia Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Operacja zaczęła się później,ale już wiem że jest po wszystkim i Anetka jest pod gabinetem żeby odebrać Alficzka... Nie mam jeszcze żadnych szczegółów, więc dalej czekamy... Quote
Gabi79 Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 [quote name='kontaktogloszenia']Operacja zaczęła się później,ale już wiem że jest po wszystkim i Anetka jest pod gabinetem żeby odebrać Alficzka... Nie mam jeszcze żadnych szczegółów, więc dalej czekamy...[/QUOTE] Dobrze, że już po!!! czekamy Quote
kontaktogloszenia Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Już po wszystkim,operacja przebiegła pomyślnie z soczewkami na obydwa oczka :)jest tylko problem z ciśnieniem w tych oczkach,jest za wysokie i Makila musiała jeździć po aptekach aby je wykupić zakropić dzisiaj.Oczęta bardzo zapuchnięte i założony ma kołnierz ... Jutro wizyta kontrolna o 18,pewnie będziemy wiedzieć coś więcej po kontroli. Trzymamy więc dalej kciuki za maluszka, niech wypoczywa i wraca do zdrówka aby mógł zobaczyć świat i swój nowy domek!!! Makila jesteś WSPANIAŁA !!! Dziękuje Ci z całego serca za opiekę i troskę nad maluszkiem!!! Wiem ,że nigdy nie będę wstanie się odwdzięczyć za to wszystko co robisz dla Alfika!!! :loveu: :) Quote
Gabi79 Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 [quote name='kontaktogloszenia']Już po wszystkim,operacja przebiegła pomyślnie z soczewkami na obydwa oczka :)jest tylko problem z ciśnieniem w tych oczkach,jest za wysokie i Makila musiała jeździć po aptekach aby je wykupić zakropić dzisiaj.Oczęta bardzo zapuchnięte i założony ma kołnierz ... Jutro wizyta kontrolna o 18,pewnie będziemy wiedzieć coś więcej po kontroli. Trzymamy więc dalej kciuki za maluszka, niech wypoczywa i wraca do zdrówka aby mógł zobaczyć świat i swój nowy domek!!! Makila jesteś WSPANIAŁA !!! Dziękuje Ci z całego serca za opiekę i troskę nad maluszkiem!!! Wiem ,że nigdy nie będę wstanie się odwdzięczyć za to wszystko co robisz dla Alfika!!! :loveu: :)[/QUOTE] Kochany Alficzek:loveu: Quote
margoth137 Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 zaglądam:) jak dobrze, że już po wszystkim, no podobno z tym ciśnieniem często tak jest a potem wraca wszystko do normy:) Trzymaj się malutku!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
łolkiee Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Słuchajcie przepraszam za SPAM Ale potrzebujemy pomocy!!!! http://www.dogomania.pl/forum/thread...i-o-głosy potrzebujemy waszych głosów!!! Quote
paula_t Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Dobrze, że operacja przebiegła bez komplikacji, ale czekam z niecierpliwością na wieści z dzisiejszej wizyty... Quote
kontaktogloszenia Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Witam, są dobre wieści!!! Alfikowi spada ciśnienie w oczętach i pan doktor powiedział że ta pierwsza doba była decydująca czy operacja się udała... jak na razie jest wszystko dobrze!!! :) Kolejna wizyta za tydzień,przez ten tydzień Alfik będzie miał zakrapiane oczka, antybiotyk i leki przeciwbólowe. Jeszcze ten tydzień trzeba na Maluszka dmuchać i uważać na niego.Z tym zakrapianiem jest niestety koszmar, bo Alfisiu za nic w świecie nie chce dać sobie zakropić kropelek, nawet ząbki mocno pokazuje... Podziwiam Makile nasza kochaną ,bo musi sobie sama z tym radzić... Quote
Makila Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Rzadko się odzywam na wątku, ale wszystkie wiadomości są przekazywane na bieżąco ;) Już widać efekty operacji, szczególnie przy kropieniu oczek :lol: przed operacją udawało się zakropić oczka z zaskoczenia, a teraz jak Alfik widzi że mam coś w ręce to jest ciężko. Gryzie i rzuca się tak, że ledwo można go utrzymać. Do kropienia oczu konieczne są minimum dwie osoby :shake: Pan doktor powiedział, że Alfik jest jednym z grzeczniejszych pacjentów :crazyeye: - tak mniej więcej była moja reakcja :evil_lol: Alfiś ogólnie jest grzeczny i przytulaśny pod warunkiem, że nie gmeram mu prz oczach :lol: Najważniejsze, że wszystko jest ok i widzi. Dzisiaj Pan doktor pokazał mi te sztuczne soczewki które Alfik ma założone. W oku wygląta to jak żelowa przeźroczysta kuleczka wielkości zielonego groszku. Quote
Makila Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 [quote name='kontaktogloszenia']Już po wszystkim,operacja przebiegła pomyślnie z soczewkami na obydwa oczka :)jest tylko problem z ciśnieniem w tych oczkach,jest za wysokie i Makila musiała jeździć po aptekach aby je wykupić zakropić dzisiaj.Oczęta bardzo zapuchnięte i założony ma kołnierz ... Jutro wizyta kontrolna o 18,pewnie będziemy wiedzieć coś więcej po kontroli. Trzymamy więc dalej kciuki za maluszka, niech wypoczywa i wraca do zdrówka aby mógł zobaczyć świat i swój nowy domek!!! Makila jesteś WSPANIAŁA !!! Dziękuje Ci z całego serca za opiekę i troskę nad maluszkiem!!! Wiem ,że nigdy nie będę wstanie się odwdzięczyć za to wszystko co robisz dla Alfika!!! :loveu: :)[/QUOTE] Aż mi głupio :oops: Takie podziękowania należą się wielu osobm które pomagały jak mogły. Ktoś Alfika wyciągnął ze schroniska i przywiózł do mnie ;), ktoś inny wpłacał pieniążki na operację, a jeszcze inne cioteczki pomagały w znalezieniu domku. Ja akurat miałam wolny "kawalek podłogi" i bardzo się cieszę, że w ten sposób mogłam pomóc temu cudnemu maluszkowi. Quote
Poker Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Pozytywne wiadomości bardzo cieszą. I Tak trzymać. Za żadne skarby nie zdejmujcie mu kołnierza,nawet na chwilę.Może trzeć oczkami o różne przedmioty, bo gojąc się bardzo swędzą , no i powieki po zgoleniu rzęs też dają w kość. Quote
margoth137 Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 jak fajnie Alfiniu:) bardzo się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
kontaktogloszenia Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Makila największe podziękowania należą się Tobie Kochana oraz Anuli która założyła wątek Alficzka i pociągnęła go oraz wpłacała spore kwoty na Alficzka :) Dziękuję WSZYSTKIM za każdą pomoc maluszkowi!!!! Animalsi z Dębicy są wspaniali i im również dziękuje z całego serca!!!! Udało się pomóc kolejnej biedzie, a to właśnie o to chodzi w tym naszym pomaganiu :) Alfik jeśli wszystko dobrze bedzie , pojedzie do domku juz a tydzień!!! pani Gabrysia nie może sie doczekać kiedy bedzie mogła go już zabrać i rozpieszczać!!! Sama bedzie jeździć taki kawał drogi na konsultację, a będzie ich jeszcze dwie bo nie wyobraża sobie żeby czekać jeszcze miesiąc na maluszka!!!Doktor nie widzi przeciwwskazań aby Alfuś pojechał do domku :) Quote
Nutusia Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 O, i to się nazywa wiadomość na dobrą noc! :) Quote
Poker Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Wspaniała wiadomość na dobranoc/dzień dobry:multi: Quote
Gabi79 Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 [quote name='kontaktogloszenia']Makila największe podziękowania należą się Tobie Kochana oraz Anuli która założyła wątek Alficzka i pociągnęła go oraz wpłacała spore kwoty na Alficzka :) Dziękuję WSZYSTKIM za każdą pomoc maluszkowi!!!! Animalsi z Dębicy są wspaniali i im również dziękuje z całego serca!!!! Udało się pomóc kolejnej biedzie, a to właśnie o to chodzi w tym naszym pomaganiu :) Alfik jeśli wszystko dobrze bedzie , pojedzie do domku juz a tydzień!!! pani Gabrysia nie może sie doczekać kiedy bedzie mogła go już zabrać i rozpieszczać!!! Sama bedzie jeździć taki kawał drogi na konsultację, a będzie ich jeszcze dwie bo nie wyobraża sobie żeby czekać jeszcze miesiąc na maluszka!!!Doktor nie widzi przeciwwskazań aby Alfuś pojechał do domku :)[/QUOTE] Czyli w przyszły weekend Alfiś jedzie do DS:multi::multi::multi: Cudownie:loveu::loveu::loveu: Quote
Panna Marple Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 [quote name='kontaktogloszenia']Makila największe podziękowania należą się Tobie Kochana oraz Anuli która założyła wątek Alficzka i pociągnęła go oraz wpłacała spore kwoty na Alficzka :) Dziękuję WSZYSTKIM za każdą pomoc maluszkowi!!!! Animalsi z Dębicy są wspaniali i im również dziękuje z całego serca!!!! Udało się pomóc kolejnej biedzie, a to właśnie o to chodzi w tym naszym pomaganiu :) Alfik jeśli wszystko dobrze bedzie , pojedzie do domku juz a tydzień!!! pani Gabrysia nie może sie doczekać kiedy bedzie mogła go już zabrać i rozpieszczać!!! Sama bedzie jeździć taki kawał drogi na konsultację, a będzie ich jeszcze dwie bo nie wyobraża sobie żeby czekać jeszcze miesiąc na maluszka!!!Doktor nie widzi przeciwwskazań aby Alfuś pojechał do domku :)[/QUOTE] Bo w kupie siła!;) I w kupie raźniej;)! A jak na wątku jest dobra atmosfera, to możemy WSZYSTKO! Quote
Gaja85 Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 [quote name='Makila']Aż mi głupio :oops: Takie podziękowania należą się wielu osobm które pomagały jak mogły. Ktoś Alfika wyciągnął ze schroniska i przywiózł do mnie ;), ktoś inny wpłacał pieniążki na operację, a jeszcze inne cioteczki pomagały w znalezieniu domku. Ja akurat miałam wolny "kawalek podłogi" i bardzo się cieszę, że w ten sposób mogłam pomóc temu cudnemu maluszkowi.[/QUOTE] Jest Pani wspaniałą osobą:) Wiele osób pomogło Alfowi, ale to Pani zawdzięcza najwięcej - dom, opiekę, wizyty w klinice. To Pani z nim była w tych najtrudniejszych chwilach:) Czy zauważyła Pani już, że Alfiś widzi? Czy np. nie potyka się o jakieś rzeczy w otoczeniu, których wcześniej nie było? Co na ten temat mówi doktor? Quote
Makila Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 Alfik widzi na 100% Widzi jak macham mu ręką przed oczami, widzi jak rzucam zabawki bo biegnie za nimi. On chyba "uczy się widzieć". Jak rzucałam piłeczkę pierwszy raz, to się patrzył za nią i nie wiedział co to jest. Jak dałam mu powąchać i dopiero rzuciłam to pobiegł za nią. Oczka wyglądają coraz lepiej. Opuchlinza prawie całkowicie zeszła i ma piękne brązowe oczy :lol: Quote
Recommended Posts