Jump to content
Dogomania

Zibi - 2 lata w przytulisku G ! Chłopak aklimatyzuje się w nowym domu :)

Recommended Posts

Posted

Dziś Zibi jeździł ze mną autkiem, byliśmy u Babci, kupić karmę no i u weta. Weterynarz oglądnął i bardzo chwalił postęp gojenia. Dostaliśmy strzykawkę żelu za darmo. Antybiotyku już nie musi brać.

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś byliśmy w lesie z 3 innymi psami i było spokojnie pomijając że chciał biegać luzem jak inne. Ale na razie szlaban bo się nie słucha pod domem to i w lesie pewnie też by mnie olał. Zwabić go z ogrodu do domu to istna zabawa w berka.

Posted

A to cwaniak. :) Miło czytać, że teraz ma takie luksusy. Łóżko, spacery po lesie... Pewnie myśli, że śni. ;) Albo pluje sobie w brodę, że nie uszkodził sobie czegoś wcześniej - w końcu to była jego "przepustka" do tych dobrodziejstw. ;)

Posted

Koty goni na ogrodzie ale który nie goni? Jego charakter się dopiero ujawnia. Wczoraj chciał mnie pogryźć i to nie była jednorazowe zaznaczenie. Jak już pisałam mam problem z przywołaniem go do domu. Wtedy otwieram drzwi auta i go tam wpuszczam. Później go biorę na ręce i odnoszę do jego pomieszczenia. Wczoraj dziadyga kąsał jak tylko chciałam go wziąć na ręce. I to nie była jednorazowa akcja. Udało mi się go zapiąć na smycz i powędrowaliśmy do domu. W domu już dał się wziąć na ręce i przenieś do łazienki. Za wszelką cenę kocha wolność. Myślę że jak najszybciej trzeba go ciachnąć!
Jest czysty w mieszkaniu, także może mieszkać jeśli dostanie odpowiednią dawkę ruchu.

Posted

No Zibi, nie wygłupiaj się z tym gryzieniem. :mad: Na wszelki wypadek szukałabym mu jednak domu bez dzieci.

I wykastrowała jak najszybciej. Czy ta jego warga nie jest przeszkodą do szybkiego ciachnięcia? To chyba już bez znaczenia?

Posted

Bonsai napisał(a):
Cudowne zdjęcia. :) Widać, że mu dobrze. :)

Lilutosi, a jaki byłby koszty jego kastracji?

Tak jak pisałam, staram się o darmową kastrację. A tak to chyba 150zł

Posted

LILUtosi napisał(a):
Tak jak pisałam, staram się o darmową kastrację. A tak to chyba 150zł

A kiedy będzie wiadomo czy uda się darmową kastrację załatwić dla niego?

Może w międzyczasie zacznijmy zbierać na jego kastrację? A jak się uda załatwić darmową, to Zibi będzie do przodu na inne potrzeby. ;)