Bonsai Posted March 12, 2014 Author Posted March 12, 2014 Trzeba go wykastrować, a to jest dobra cena. Quote
Bogusik Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Jestem tego samego zdania.Ciachać i nie czekać.... Quote
Poker Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Bogusik napisał(a):Jestem tego samego zdania.Ciachać i nie czekać.... Ja też. A co z pokryciem kosztów? Quote
rutta Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Robiłam bazarek na psy z przytuliska, Zibiego co prawda fizycznie już tam nie ma, natomiast nadal jest psem w potrzebie. Może te pieniądze przeznaczymy na jego kastrację? Wyszło 145,00 zł (5,00 zł różnicy dopłacę razem z deklaracją). Quote
monika083 Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 (edited) rutta napisał(a):Robiłam bazarek na psy z przytuliska, Zibiego co prawda fizycznie już tam nie ma, natomiast nadal jest psem w potrzebie. Może te pieniądze przeznaczymy na jego kastrację? Wyszło 145,00 zł (5,00 zł różnicy dopłacę razem z deklaracją). Byloby super! Tylko moze tym bidulom z przytuliska bardziej sie przydadza te pieniazki? Zibi jest na plusie poki co,wejde pozniej na konto,bo poprzychodzily deklaracje. edit: mamy prawie 400 zl na koncie, czyli po oplacie za marzec zostanie jeszcze 100. Rutta, moze wspomoz Zibiego 50 zl, a te 100 zl oplacimi z tej nadwyzki, Jak myslicie ? Edited March 16, 2014 by monika083 Quote
Poker Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Ja jeszcze mam 25 zł z bazarku na psiaki w G. Quote
Bonsai Posted March 16, 2014 Author Posted March 16, 2014 monika083 napisał(a):Byloby super! Tylko moze tym bidulom z przytuliska bardziej sie przydadza te pieniazki? Zibi jest na plusie poki co,wejde pozniej na konto,bo poprzychodzily deklaracje. edit: mamy prawie 400 zl na koncie, czyli po oplacie za marzec zostanie jeszcze 100. Rutta, moze wspomoz Zibiego 50 zl, a te 100 zl oplacimi z tej nadwyzki, Jak myslicie ? Na razie pieniądze psiaków z G. czekają "na wszelki wypadek" czasem trzeba szybko opłacić transport etc. Ale myślę, że spokojnie 50 zł możemy wspomóc Zibiego, a jak trzeba będzie, to i więcej. Quote
rutta Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 [quote name='yolanovi']Może pokazać chłopaka tutaj http://www.dogomania.pl/forum/threads/251653-Szukamy-psa-do-adopcji-dolnośląskie-i-okolice, tylko nie wiem czy spełnia kryteria:confused: już nieaktualne :( Quote
Doda_ Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Jestem za kastracja. Ciach i po wszystkim :) czy badania krwi ma dobre? przed zabiegiem trzeba zrobic. Quote
LILUtosi Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Ja mogę zrobić jak jest takie przykazanie. Zibi wgląda kwitnąco ;-) Śpi ze mną w łóżku przytulony, ale tylko początek nocy, później przenosi się na panele. Nie ma już problemu z wchodzeniem do domu. Quote
cisowianka Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Nutusia napisał(a):O kurczaki - prawdziwy... księciunio! :) Tak , wie co dobre ;) Quote
LILUtosi Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Pysio ok, i nawet po kastracji już jesteśmy, tyle że nie odbyło się to dzisiaj :diabloti: Wstydu się najadłam! Quote
rutta Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Zibi nie mial jajek??? Spod futra nie bylo widac:) Sprawdzalismy czy nie jest zachipowany,a moze jednak jest? Bardzo ciekawe skad odjajczony pies wzial sie w tym przytulisku. Quote
Poker Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Może jest eunuchem jak mój Dolar. Tylko jak badał go wet w przytulisku ? A ja Zibi się zachowuje?Przestał kłapać zębami ? Quote
LILUtosi Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Kurde, weci szukali z 5 min :diabloti: A jaki zajadły był. Za to zaszczepiłam go na wirusówki. Quote
LILUtosi Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Poker napisał(a):Może jest eunuchem jak mój Dolar. Tylko jak badał go wet w przytulisku ? A ja Zibi się zachowuje?Przestał kłapać zębami ? szukali jąder ukrytych ale nie ma raczej. Czasem kłapie. Ale nie robi krzywdy. Jednak wetow chciał zjeść. Quote
Poker Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Miał USG? Inaczej nie znajdą. A jak są widoczne szczątkowe w jamie brzusznej , to powinny być usunięte , bo mogą zezłośliwieć. Ja też bym gryzła jakby ktoś mi gmerał gdzie nie trzeba bez mojej zgody :eviltong: Quote
Nutusia Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Trzeba dokładnie sprawdzić - mojemu Lesiowi Traczyk znalazł dopiero za 3 podejściem! Też był podejrzewany o wrodzony brak :) A przy operacji się okazało, że to co znalazł na USG jako jajko było... węzłem chłonnym i musiał wszcząć poszukiwania, mając pacjenta otwartego na stole! Mój Lesław jest niebanalny, ale żeby do głupiej kastracji robić 3 podejścia, to już naprawdę przesadził ;) Quote
Doda_ Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 to mi przypomina sytuację z moim królikiem :evil_lol: jak urósl, sprawdzałam macałam, stwierdziłam że mam królicę, bo nie ma jajek. pędze do weta i proszę o ... znalezienie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: króliczek na plecy, i no jajka schowane ....... :oops: Quote
LILUtosi Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Ale on ma małą widoczną bliznę, o ile można było wypatrzeć. Ja tam usg mogę zrobić ale to kosztuje, po za tym bez głupiego jasia z nim nie da rady. Quote
Bonsai Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 [quote name='Nutusia']Trzeba dokładnie sprawdzić - mojemu Lesiowi Traczyk znalazł dopiero za 3 podejściem! Też był podejrzewany o wrodzony brak :) A przy operacji się okazało, że to co znalazł na USG jako jajko było... węzłem chłonnym i musiał wszcząć poszukiwania, mając pacjenta otwartego na stole! Mój Lesław jest niebanalny, ale żeby do głupiej kastracji robić 3 podejścia, to już naprawdę przesadził ;) :crazyeye: To Lesław dał czadu :) [quote name='LILUtosi']Ale on ma małą widoczną bliznę, o ile można było wypatrzeć. Ja tam usg mogę zrobić ale to kosztuje, po za tym bez głupiego jasia z nim nie da rady. A jaki byłby koszt USG z głupim jasiem? Quote
Recommended Posts