Jump to content
Dogomania

Zibi - 2 lata w przytulisku G ! Chłopak aklimatyzuje się w nowym domu :)

Recommended Posts

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Robiłam bazarek na psy z przytuliska, Zibiego co prawda fizycznie już tam nie ma, natomiast nadal jest psem w potrzebie. Może te pieniądze przeznaczymy na jego kastrację? Wyszło 145,00 zł (5,00 zł różnicy dopłacę razem z deklaracją).

Posted (edited)

rutta napisał(a):
Robiłam bazarek na psy z przytuliska, Zibiego co prawda fizycznie już tam nie ma, natomiast nadal jest psem w potrzebie. Może te pieniądze przeznaczymy na jego kastrację? Wyszło 145,00 zł (5,00 zł różnicy dopłacę razem z deklaracją).

Byloby super! Tylko moze tym bidulom z przytuliska bardziej sie przydadza te pieniazki?
Zibi jest na plusie poki co,wejde pozniej na konto,bo poprzychodzily deklaracje.

edit: mamy prawie 400 zl na koncie, czyli po oplacie za marzec zostanie jeszcze 100.
Rutta, moze wspomoz Zibiego 50 zl, a te 100 zl oplacimi z tej nadwyzki, Jak myslicie ?

Edited by monika083
Posted

monika083 napisał(a):
Byloby super! Tylko moze tym bidulom z przytuliska bardziej sie przydadza te pieniazki?
Zibi jest na plusie poki co,wejde pozniej na konto,bo poprzychodzily deklaracje.

edit: mamy prawie 400 zl na koncie, czyli po oplacie za marzec zostanie jeszcze 100.
Rutta, moze wspomoz Zibiego 50 zl, a te 100 zl oplacimi z tej nadwyzki, Jak myslicie ?

Na razie pieniądze psiaków z G. czekają "na wszelki wypadek" czasem trzeba szybko opłacić transport etc. Ale myślę, że spokojnie 50 zł możemy wspomóc Zibiego, a jak trzeba będzie, to i więcej.

Posted

Ja mogę zrobić jak jest takie przykazanie. Zibi wgląda kwitnąco ;-)
Śpi ze mną w łóżku przytulony, ale tylko początek nocy, później przenosi się na panele. Nie ma już problemu z wchodzeniem do domu.

Posted

Zibi nie mial jajek??? Spod futra nie bylo widac:) Sprawdzalismy czy nie jest zachipowany,a moze jednak jest? Bardzo ciekawe skad odjajczony pies wzial sie w tym przytulisku.

Posted

Poker napisał(a):
Może jest eunuchem jak mój Dolar. Tylko jak badał go wet w przytulisku ?
A ja Zibi się zachowuje?Przestał kłapać zębami ?

szukali jąder ukrytych ale nie ma raczej. Czasem kłapie. Ale nie robi krzywdy.
Jednak wetow chciał zjeść.

Posted

Miał USG? Inaczej nie znajdą. A jak są widoczne szczątkowe w jamie brzusznej , to powinny być usunięte , bo mogą zezłośliwieć.
Ja też bym gryzła jakby ktoś mi gmerał gdzie nie trzeba bez mojej zgody :eviltong:

Posted

Trzeba dokładnie sprawdzić - mojemu Lesiowi Traczyk znalazł dopiero za 3 podejściem! Też był podejrzewany o wrodzony brak :) A przy operacji się okazało, że to co znalazł na USG jako jajko było... węzłem chłonnym i musiał wszcząć poszukiwania, mając pacjenta otwartego na stole! Mój Lesław jest niebanalny, ale żeby do głupiej kastracji robić 3 podejścia, to już naprawdę przesadził ;)

Posted

to mi przypomina sytuację z moim królikiem :evil_lol:
jak urósl, sprawdzałam macałam, stwierdziłam że mam królicę, bo nie ma jajek.
pędze do weta i proszę o ... znalezienie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
króliczek na plecy, i no jajka schowane ....... :oops:

Posted

[quote name='Nutusia']Trzeba dokładnie sprawdzić - mojemu Lesiowi Traczyk znalazł dopiero za 3 podejściem! Też był podejrzewany o wrodzony brak :) A przy operacji się okazało, że to co znalazł na USG jako jajko było... węzłem chłonnym i musiał wszcząć poszukiwania, mając pacjenta otwartego na stole! Mój Lesław jest niebanalny, ale żeby do głupiej kastracji robić 3 podejścia, to już naprawdę przesadził ;)
:crazyeye:

To Lesław dał czadu :)

[quote name='LILUtosi']Ale on ma małą widoczną bliznę, o ile można było wypatrzeć.
Ja tam usg mogę zrobić ale to kosztuje, po za tym bez głupiego jasia z nim nie da rady.
A jaki byłby koszt USG z głupim jasiem?