Jump to content
Dogomania

Zibi - 2 lata w przytulisku G ! Chłopak aklimatyzuje się w nowym domu :)

Recommended Posts

Posted

50 zł to niedużo jak za USG (ja w W-wie płacę 100 zł). Szkoda tylko, że na głupim jasiu trzeba by było mu to zrobić. Kilka chłopów go nie utrzyma? ;)

No, chyba, że wet jest pewien, że Zibi jest po kastracji? Bo w sumie szkoda go męczyć, ale lepiej chyba mieć 100% pewność, że wszystko jest ok.

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co tu taka cisza nastała?Czy jest już coś ustalone z tym usg?Trzeba coś zadziałać i intensywnie chłopaczka ogłaszać.Jest śliczny i dzięki LILU już zna warunki i życie domowe.Więc jeśli o to chodzi,to myslę,że jest gotowy do adopcji.Tylko jeszcze te "sprawy" u weta...?

Posted

Bogusik napisał(a):
A co tu taka cisza nastała?Czy jest już coś ustalone z tym usg?Trzeba coś zadziałać i intensywnie chłopaczka ogłaszać.Jest śliczny i dzięki LILU już zna warunki i życie domowe.Więc jeśli o to chodzi,to myslę,że jest gotowy do adopcji.Tylko jeszcze te "sprawy" u weta...?

Jutro zadzwonię do Lilu i dowiem się czy jej udało się przyjrzeć bliźnie np przy głaskaniu, może Zibi lubi się tak wyłożyć kołami do góry.

Posted

rutta napisał(a):
Jutro zadzwonię do Lilu i dowiem się czy jej udało się przyjrzeć bliźnie np przy głaskaniu, może Zibi lubi się tak wyłożyć kołami do góry.

Ok ciocia,zadzwoń i postaraj się coś dowiedzieć/ustalić :smile:

Posted

To jest treść do ogłoszeń, które powstały, kiedy Zibi przebywał jeszcze w przytulisku:

Uroczy,żywiołowy Zibi marzy o swoim domku!

[FONT=arial]Zibi to psiak z długim, ok. 2 letnim stażem w przytulisku. Może mieć ok. 3-4 lat, wazy ok. 10 kg, szczuplutki, kudłaty, radosny i energiczny piesek, bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Uwielbia wspólne spacery i zabawy, pozytywnie nastawiony do innych psów.
Ten cudowny piesek przebywam w przytulisku koło Kalisza (woj. wielkopolskie)
[/FONT][FONT=Verdana][FONT=arial]Kontakt w sprawie adopcji: Wojtek 724 150 532 [email protected][/FONT]

[/FONT]
[FONT=Verdana]Zmodyfikowałam je, a za wzór obrałam sobie ogłoszenie Oziego, które zrobiła Bonsai. Co powiecie na taką formę? Brakuje mi jeszcze chwytliwego tytułu.

[/FONT]
[FONT=arial]Ten śliczny, radosny, otwarty i pozbawiony lęków piesek (nie przesadzam ani trochę) do niedawna mieszkał w przytulisku. Tam uległ wypadkowi i zranił pyszczek. Aby mógł szybko wrócić do zdrowia, został zabrany do domu tymczasowego pod Wrocławiem. Rana już się zagoiła a Zibi wesołek czeka, kogoś kto pokocha go na zawsze.
Ma ok. 3-4 lat, waży ok. 10 kg, jest nieduży – sięga do kolana. Jest bardzo kontaktowy i bystry. Bardzo cieszy się, gdy poświęca mu się czas. Uwielbia aportować. Jest pozytywnie nastawiony do innych psów.
Jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany.
Kontakt w sprawie adopcji pod numerem telefonu 609547554 Ania (jeśli nie odbieram, proszę o cierpliwość - oddzwonię) lub e-mail adopcje.wolontariat@gmail.com
[/FONT][FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]Bonsai, mogę podać Twojego maila, żeby nie udostępniać swojego prywatnego?
Tę serię ogłoszeń wzięłabym na siebie jako osobę do kontaktu.

Zdjęcia: Umieściłam go na swoim profilu na FB. Dostałam feedback, że zdj (nr 4) jest trochę niewyraźne :(
Może pomożecie wybrać najlepsze?:)

Album Lilu: [/FONT]
https://plus.google.com/photos/100690205327708208633/albums/5975931308430913809?banner=pwa&sort=1
[FONT=Verdana]U mnie: [/FONT]https://plus.google.com/u/0/photos/100970165194997114787/albums/5918290606236136321
[FONT=Verdana] [/FONT]https://plus.google.com/u/0/photos/100970165194997114787/albums/5964033010293062177 (moze ktores z tych??)[FONT=Verdana]

[/FONT]

a to zdjęcie jest moje ulubione ;)

Posted

Ja nie wiem czy jest sens go tak stresować.
Trzeba dać mu głupiego Jasia, ogolić, po czym zrobić usg. Znowu ze 100zł. Ja go zaszczepiłam na wirusy więc dla mnie 54zł jeszcze się należy. Trzeba go też zabezpieczyć na kleszcze jakoś. Najlepiej obrożą 7 miesięczną a to znowu koszty. On ma długą sierść i ciężko będzie wypatrzeć w niej kleszcze.
Myślę że jak już będzie w domku to właściciele sprawdzą czy nie będzie to łączyć się z ewentualną chorobą.
Ale oczywiście jeśli uznacie że mam wykonać to badanie to pojadę. Tylko niestety poproszę o przedpłatę na nie, gdyż po długotrwałej chorobie mojej Lilu i pomocy w jej odejściu, jestem wręcz zadłużona. :-(

Wczoraj Zibi nie chciał wejść do domu a ja powiedziałam że nie będę go prosić i tak spędził noc na ogrodzie. Rano jak otworzyłam drzwi to jak nie wystartował i na górę od razu do sypialni. Ciekawe czy się czegoś nauczył.

Posted

rutta,tytuł może ten co był.Może zaglądnie tu Poker,to coś podpowie.Swoim tymczasowiczom,zawsze dawała fajne tytuły do ogłoszeń.
Co do zdjęć,to może jeszcze coś z tych wybrać:

Tyle jest fajnych zdjęć,że trudno wybrać....

Posted

Lilu, a jakie on ma zèby, ma kamien? Jesli ma ,to mozna umowic go na czyszczenie(bo to predzej czy pozniej bedzie musial zrobic ds) i przy okazji narkozy zrobic usg jajek:) Bede mogla dolotyc sie troche.

Posted

Ile kasy ma Zibi? monika pisz, jak trzeba to bazarek strzelę.Ale muszę szybko ,bo za niecałe 3 tygodnie wyjeżdżam na 2 tygodnie. A propos tytułów do ogłoszeń, to wpadają mi same do głowy,ale wiążą się zawsze z charakterem suniek albo wyglądem.
Podumam o czymś dla Zibucha.
Jego zdjęcia są rewelacyjne.

Posted

Poker napisał(a):
Ile kasy ma Zibi? monika pisz, jak trzeba to bazarek strzelę.Ale muszę szybko ,bo za niecałe 3 tygodnie wyjeżdżam na 2 tygodnie. A propos tytułów do ogłoszeń, to wpadają mi same do głowy,ale wiążą się zawsze z charakterem suniek albo wyglądem.
Podumam o czymś dla Zibucha.
Jego zdjęcia są rewelacyjne.

Po przelaniu za szczepienie zostalo 340 zl, z czego trzeba zaplacic niedlugo 300 zl za marzec.

Posted

Jeżeli,tak jak pisała Lilu,jest jakaś blizna po cięciu /kastracji/to dałabym z tym spokój.Nie ma tu również żadnej wzmianki,że zęby są w opłakanym stanie.Zapewne było by to zaraz napisane,podczas liczenia wargi/chyba,że czegoś nie doczytałam?/ Jeżeli,to wszystko się zgadza z tym co napisałam,to trzeba chłopaka ogłaszać i szukać mu domu.
Proszę o wypowiedź Lilu,w tej sprawie...

Posted

Dzięki za pomoc ze zdjęciami :)
Przejrzałam je jeszcze raz pod kątem tego, co chciałybyśmy, aby przekazały.

Co powiecie na taki zestaw?

Zobacz potencjalny opiekunie, jaki:

1. Ładny wesołek

2. szczęśliwy, gdy się bawi

3. mały

* Zibi ma bardzo mało zdjeć z człowiekiem albo jego kawałkiem, tak żeby można było oddać jego wielkość.
** Które z tych dwóch zdjęć wziąć do ogłoszenia?

4. towarzyski i bezproblemowy w stosunku do innych psów

* Osobiście uwielbiam to zdjęcie :)

Posted

Jeżeli poda się wagę i wysokość w kłębie, to zdjęcie przy człowieku nie jest konieczne.
Może zamiast wesołek napisać radosny ?
Trzeba go ogłaszać szybko i intensywnie.Niech cieszy DS.
A jak on się teraz sprawuje?Przestał pokazywać zęby ? Jest posłuszny ? Daje się czesać?
Może w tytule napisać ZIBI sportpsiak ?

Posted

Zibi nie ma idealnie czystych ząbków ale nie wydaje mi się żeby była potrzeba je czyścić. Jeszcze jest czas na to.
Co do pokazywania zębolców to czasem jeszcze pokaże swój charakterek ale nie robi krzywdy.
Nie opowiadałam Wam jak mi napędził stracha przed kastracją domniemaną ;-)
Jechałam z 3 psami. Jamnikiem, malamutem i Zibi. Jamnika zapakowałam do kontenerka i na pakę, Zibiego na przód do kabiny a malamuta luzem do kabiny. Otrworzyłam bramę i wracam do auta. A tu słyszę że malamusik skapną się że ma towarzysza i zaczął atakować kontener, gryząc szczekając i drapiąc. No to szybko zabrałam kontenerek i przerzuciłam do kabiny. W tym czasie Zibi z auta myk i przez bramę jak perszing pobiegł na wieś. Wybiegłam za nim ale śladu za nim już nie było. Oczywiście za jest już za pięć dwunasta a ja jeszcze w domu. Na szczęście wyjechałam autem i podjechałam do środka wsi a Zibi tam się brata z kolegami. Otworzyłam drzwi do auta i chłopak hop do środka i po sprawie. Pomyślałam że ostatni gigant przed odjajcowieniem.

Posted

Lilu, ten spryciarz nie ma adresatki prawda?Zamówię mu i przesle.

Jeszcze jedno pytanie przychodzi mi do glowy, jak przebywa w domu, posikuje czy trzyma czystosc?

QUOTE=Poker;21993990]Jeżeli poda się wagę i wysokość w kłębie, to zdjęcie przy człowieku nie jest konieczne.
Może zamiast wesołek napisać radosny ?
Trzeba go ogłaszać szybko i intensywnie.Niech cieszy DS.
A jak on się teraz sprawuje?Przestał pokazywać zęby ? Jest posłuszny ? Daje się czesać?
Może w tytule napisać ZIBI sportpsiak ?[/QUOTE]

ZIBI sporpsiak brzmi super! Zastapie tez wesolka radosnym i zgodnie z sugestia Bogusik wezme zdjecie jak siedzi przy kolanie. Masz racje, ze podanie wymiarow powinno wystarczyc, zeby sobie wyobrazic wielkosc. Natomiast jak pokazywalam zdjecia psiakow w pracy, to nawet jak mowilam, ile dany pies wazy, to zazwyczaj ze strony osob, ktore nie maja zwierzakow padalo pytanie "to jaki jest duzy?". Takie zdjecie jednak ulatwia sprawe.

Posted (edited)

trzyma czystość, jak już to znaczy ale to robią prawie wszystkie psy u mnie niestety. Za dużo już zapachów.
Spróbuje mu zrobić zdjęcie na rękach albo na kolanach ale to jak ktoś przyjdzie.

Edited by LILUtosi