Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak tylko zaglądam...

:splat: A nie, nie tylko "tak tylko".

TZmestudio, banerek by można zamówić u Cię...?

...bo mi na następny bazarek ulepienie nie idzie ni w ząb... :oops:

Posted

Tak tylko zaglądam...

:splat: A nie, nie tylko "tak tylko".

TZmestudio, banerek by można zamówić u Cię...?

...bo mi na następny bazarek ulepienie nie idzie ni w ząb... :oops:

Na PW link i sugestie. 

Banerki mogę robić - nie ma problemu. Jedynie czasem może być trochę dłużej z realizacją - wszystko zależy od czasu wolnego. 

Posted

a jak kicia ? dobrzeje ?

Kicia miała straszny kryzys drugiego dnia po operacji, bardzo się martwiliśmy, ale ożyła. Teraz zjada za 3 koty pomimo kołnierza. Większość czasu leżakuje, w nocy śpi z nami na środku łóżka między poduszkami. Najważniejsze, że naprawdę niewiele się porusza, chociaż są dni kiedy uparcie melduje się pod drzwiami wyjściowymi....

Posted

Na PW link i sugestie. 

Banerki mogę robić - nie ma problemu. Jedynie czasem może być trochę dłużej z realizacją - wszystko zależy od czasu wolnego. 

Dzięki! :)

Już lecę...

Posted

Dzień dobry.

Zaglądam , podglądam....pozdrawiam.

Wiem,że to trudne,ale radzę policzyć do 3 i nie przejmować się "dobrymi radami".

Forum publiczne,więc każdy pisze co mu klawiatura pozwoli.

Wiadomo inaczej się postępuje z własnymi,znanymi psiakami a całkiem inaczej z bidami,które trzeba najpierw nauczyć,że ludź to coś dobrego a nie samo zło,Następnie stopniowo wprowadza się socjalizację.

Kiedy taka bida poczuje się dobrze ,czy wiemy co się w móżdżkach dzieje?Może to strach o utratę bezpiecznego miejsca,może chęć pokazania stadu kto tu jest najważniejszy,może...... Tysiące powodów może być na specyficzne zachowanie.

Często karanie przynosi odwrotny skutek.

Posted

Dzień dobry.

Zaglądam , podglądam....pozdrawiam.

Wiem,że to trudne,ale radzę policzyć do 3 i nie przejmować się "dobrymi radami".

Forum publiczne,więc każdy pisze co mu klawiatura pozwoli.

Wiadomo inaczej się postępuje z własnymi,znanymi psiakami a całkiem inaczej z bidami,które trzeba najpierw nauczyć,że ludź to coś dobrego a nie samo zło,Następnie stopniowo wprowadza się socjalizację.

Kiedy taka bida poczuje się dobrze ,czy wiemy co się w móżdżkach dzieje?Może to strach o utratę bezpiecznego miejsca,może chęć pokazania stadu kto tu jest najważniejszy,może...... Tysiące powodów może być na specyficzne zachowanie.

Często karanie przynosi odwrotny skutek.

Ale my słuchamy również głosów krytycznych/odmiennych jeśli one mogą coś pomóc. :krach:

W tym przypadku mamy pewien problem i liczyliśmy, że tak jak w przypadku sierściucha szczeniaka ktoś nam to wyjaśni. Przyznam, że z sikaniem do miski to się zetknąłem po raz pierwszy u Pręguski. Wiem że była lana i nawet podniesienie głosu jest ryzykowne. Sikanie na kanapę pojawia się raz na jakiś czas. Być może to jest również spowodowane hierarchią w stadzie, a być może tym, że nie umie sygnalizować swoich potrzeb (poza nachalną wręcz potrzebą głaskania).

Niestety mamy tylko pierwszy stopień specjalizacji w psiej psychice. Szukaliśmy porad osób z wyższym stopniem :-D 

Także jeśli ktoś chciałby nam napisać że żle robimy - proszę się nie krępować. Nie będziemy zgłaszali postów do usunięcia :nono: . Jeśli ktoś chciałby na pomóc to poprosimy. Człowiek się uczy całe życie (i głupi umiera..)

Posted

Sprostuję wypowiedź TZ-a bo demonizuje nam tu Pręgę, Tigera, Kluchę - nasikała jeden raz na kanapę, a nie sika co jakiś czas. Sikała Fruzia i wtedy pierwszy raz takie cudo widziałam na oko swoje :-).

Tiger zrobił to z jakiegoś powodu - mogła przecież nasikać w łazience na którykolwiek dywanik, ale wolała wskoczyć na górę i zrobić mi prezent.

Posted

Właśnie przyszłam do pracy, wchodzę do Was i ..... jestem zalogowana!

Wczoraj przed wyjściem wylogowałam się, sprawdziłam .... nie kumam  :look3:

Teraz, Gusiaczek, uważaj: :czytaj: wyczyść sobie cookies i pamięć podręczną przeglądarki :user:. Przeczytaj to uważnie kilka razy i potem to zrób   :roflt: . Może pomoże. 

Posted

Dziś rano rozmawiałam z panią, która przygarnęła szczeniaka sunię. Sunia pojechała do swojego domku w piątek, a w niedzielę zrobiła się osowiała. W poniedziałek pani udała się z nią do weterynarza, który właściwie nic nie stwierdził z wyjątkiem podejrzenia babeszjozy i szmeru w płucach. Sunia dostała zapobiegawczo antybiotyk. Dziś już sikała na brązowo jak pani dzwoniła więc ja uświadomiłam, że to na 100% babeszjoza - w końcu Pola miała mnóstwo kleszczy, a i szczeniaki też miały. Pani była u weterynarza, który tym razem podał kroplówki i odpowiedni lek, tylko co z tego - było już za późno dla tak małego pieska. Lek należało podać wczoraj, zrobić test wczoraj, a nie czekać. Nie wiem co to za weterynarz i dlaczego nie zrobił testu wczoraj, nie wiem dlaczego pani wczoraj do mnie nie zadzwoniła tylko dopiero dziś. Szkoda sunieczki, bardzo szkoda, w ogóle smutna sytuacja i być może nie musiało się tak stać.

Pieski u Pani Małgosi też troszkę chore są, dziś czytałam na fb i jak tylko dowiedziałam się o malutkiej to ją poinformowałam co się dzieje. Mam nadzieję, że jednak nie zachorują.

Szczeniak u nas i Pola są zdrowi, przynajmniej chwilowo.

Posted

Teraz, Gusiaczek, uważaj: :czytaj: wyczyść sobie cookies i pamięć podręczną przeglądarki :user:. Przeczytaj to uważnie kilka razy i potem to zrób   :roflt: . Może pomoże. 

Przeczytałam, zrobiłam nawet więcej, bo w pracy przeglądarka w ogóle już się nie otwiera , ale niech się martwi informatyk :megagrin:

w domu się okaże jutro czy zadziałało

Posted

Jeśli psiak mial kleszcza, to zawsze kiedy jest osowiały trzeba robić badanie krwi  w kierunku babeszjozy:-(  Co za lekarz, który na to nie wpadł :-( Wielka szkoda sunieczki:-(

Raz spotkałam się z wetem - który powiedział że pies nie może mieć zawału bo zawał może mieć tylko człowiek!

może inaczej się to fachowo u zwierząt nazywa - ale generalnie serce działa bardzo podobnie :):):)