Elisabeta Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 (edited) Nutusiu, ... No dobrze. :) Sonia była uśmiechnięta, ogon jej się kręcił dookoła i bez przerwy. Łasiła się do nas - gości, ale z dużo większym uczuciem patrzy na swoją Czwórkę. :) Sonia uwielbia spacery do lasu. Gdy tylko zobaczy smycz, szaleje z radości. Bez problemu zostaje na kilka godzin sama. Brat zawracał samochodem i sprawdzał. Pełny spokój. Gdy mają gdzieś wyjechac, Sonia już pięknie siada w umówionym miejscu przed domem i spokojnie patrzy na wyjeżdżające auto. Najbardziej mnie zadziwia moja Bratowa, co nigdy psa nie miała, a już w Sonię zapatrzona. "To taka mądra sunia i wszystko rozumie"... :loveu: Z mądrości dzieci... Bratanek nr 1 powiedział, że Rodzina się powiększyła o jeszcze jedno stworzenie Boże.:) Bratanek nr 2 przyprowadził kolegę, co to "się zna na psach"... Kolega powiedział, że Sonia nie może miec 7 lat, bo wygląda na 3. To znaczy, że ma 3 i już...:) W Bratankach jest jakaś... duma. Psa mają... ;) Nutusiu, wystarczy?...... ;) Chyba tak... Zwłaszcza że pisałam tu przecież od dwóch tygodni na bieżąco. :p Jeszcze z rana w poniedziałek dopiszę... Numerem jeden jest jest oczywiście mój Brat i Synkowie już się pogodzili, bo Tata to Wódz. :loveu: Zabaw piłeczkami, patykami chyba nie będzie, bo Sonia tego nie rozumie zupełnie... A i zaczęła sunia troszkę szczekac na psy przechodzące i w nocy... Ale to tak jak wszyscy psi sąsiedzi wokoło, Murko. W normie. ;) Dora, to Twoja Sonia... :kiss_2: Zawsze będzie trochę Twoja... Moja też. Edited July 14, 2014 by Elisabeta Quote
Elisabeta Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Jaszko, zdjęcia już wysłałam na Twoją pocztę... Osiem sztuk. Teraz wszystko w Twoich rękach... ;) Quote
Jasza Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Jestem. Wróciłam i zaraz będą zdjęcia. Bratanków masz cudnych :loveu: Quote
Jasza Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Faktycznie, podzielam zdanie kolegi, który "zna się na psach". Sonia ma najwyżej z trzy lata ;) Quote
Nutusia Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Ech, jestem w pełni usatysfakcjonowana - DZIĘKUJĘ! :) I też stawiam na te 3 lata - przy okazji kawał mi się przypomniał: Siedzą chłopcy w piaskownicy i nagle pojawia się nowy. Ile masz lat? - pytają nowego. Nie wiem. Jak to nie wiesz?... Papierosy palisz? Tak Wódkę pijesz Tak Na dziewczynki chodzisz? Nie To masz 3! Quote
margoth137 Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 kolega ma rację co do wieku:) Sonia taka szczęśliwa i dumna:loveu: Quote
Ty$ka Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Jak cudownie :loveu: Naprawdę suczka trafiła do raju. I wypiękniała, taka szczęśliwa jest - wie, że to już jej koniec tułaczki :loveu: A poza tym... schudła cyz mi się wydaje? ;) W każdym bądź razie chcę takich zdjęć więcej, więcej psów szczęśliwych :loveu: Elisabeta, następnym razem urwij po włosie od Rodzinki Soni - będziemy ją klonować! Quote
Elisabeta Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Jaszko, dziękuję... :loveu::loveu: Wszystkim dziękuję za dobre słowa. :smile::smile: To prawda. Sonia jest smukła i szczupła. Laseczka. Krówka łaciatka - laseczka. :eviltong: Ja tez byłam zdziwiona, jak ją dwa tygodnie temu na trawniku przed swoim blokiem zobaczyłam... W porównaniu ze zdjęciami... Ale o wysmukleniu Soni to już Murka pisała pod koniec pobytu suni w hoteliku. To Jej zasługa. :smile: Mam jeszcze fajne zdjęcia Soni z chłopaczkami, ale nie mogę tu pokazac... :-( Byłyby też zdjęcia z tarzaniem się na trawie i z brzuchem do góry, ale Siostra musiałaby chyba przyjechac z aparatem fotograficznym w guziku. Sonia jest bardzo czujna... :p Sesje zdjjęciową przerywała... moja Bratowa, gdy zauważała, że "Sonia jest już zdenerwowana". :loveu: Quote
Nutusia Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 No i bardzo dobrze, że... menago czuwa, bo by gwiazdę zamęczyli ci... paparazzi! ;) :) Quote
Sara2011 Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Śliczna, szczęśliwa Sonieczka:loveu::loveu::loveu:. Quote
Gabi79 Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Sonieczka prześliczna i taka szczęśliwa:multi::multi::multi: Quote
Nutusia Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Kończy się 50 strona wątku - może jakieś świąteczne wieści np. od Bratanków? ;) Quote
Elisabeta Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Strona chyba się jeszcze nie kończy, Nutusiu... ;);) Wieśc jest jedna. Poranny sms od Brata. W nocy Sonia się rozszczekała. Coś ją strasznie bulwersowło.:razz: Brat wyszedł na podwórko. Okazało się, że to łosie podeszły blisko ogrodzenia. One często przychodzą nocą z lasu od tyłu podwórek. Sonia - stróż doskonały. :loveu: Quote
Nutusia Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Dzielna dziewczyna! Nie chce dostawać michy za darmochę ;) Quote
Ty$ka Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Podoba mi się określenie łopsicy :) Dzielna sucz, z nią to nie strach wychodzić, wszędzie zaalarmuje o niebezpieczeństwie. I co - wystraszyła łosia? :) Quote
Nutusia Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Oj, nasze kampinoskie łosie niełatwo wystraszyć... One sobie doskonale zdają sprawę ze swojej siły i wiedzą, że są... królami puszczy (w końcu są w jej godle! ;)) Quote
Ingrid44 Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Dopiero dotarlam na watek I widze takie cudne fotki. Widac ze Sonia sie zmienila . Ona sie usmiecha ! I taka duma z niej bije. Ma swoja Rodzine. Wreszcie :multi: Quote
Elisabeta Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Tak, Ingrid. :) Cała Rodzinka teraz dumna i uśmiechnięta. :loveu: Quote
Elisabeta Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Codzienne leśne spacery wczesnym wieczorem całą Rodzinką... :) He he he. Brat się śmieje, że przez kilkanaście lat małżeństwa, nie był z Żoną na tylu spacerach w okolicznych lasach, co przez te trzy tygodnie... ;) To już trzy tygodnie z Sonią... :loveu: Quote
Ayame Nishijima Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Fantastycznie. Sonia trafiła do najlepszego domu na świecie :) I tak już ma być! A że na łosie szczeka, to miło. Kto wie kogo obszczeka (a może wypłoszy) następnym razem? Chce się dizewczyna wykazać, za stróżowanie się wzięła :) No i słusznie, przecież nez Niej Państwo zginą :) Quote
Elisabeta Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Ayame,... :loveu: Myślę, że Sonia to taki "stróż nie do końca"... Łosie, sarny, dziki.... Psy oczywiście.... Wypłoszy. :p Ludzi kocha wszystkich... Ale kto wie... Może rozróżnia tych dobrych i tych złych... ;);) Quote
Recommended Posts