Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Nutusiu, ... No dobrze. :)
Sonia była uśmiechnięta, ogon jej się kręcił dookoła i bez przerwy.
Łasiła się do nas - gości, ale z dużo większym uczuciem patrzy na swoją Czwórkę. :)
Sonia uwielbia spacery do lasu. Gdy tylko zobaczy smycz, szaleje z radości.
Bez problemu zostaje na kilka godzin sama. Brat zawracał samochodem i sprawdzał. Pełny spokój.
Gdy mają gdzieś wyjechac, Sonia już pięknie siada w umówionym miejscu przed domem i spokojnie patrzy na wyjeżdżające auto.
Najbardziej mnie zadziwia moja Bratowa, co nigdy psa nie miała, a już w Sonię zapatrzona. "To taka mądra sunia i wszystko rozumie"... :loveu:
Z mądrości dzieci...
Bratanek nr 1 powiedział, że Rodzina się powiększyła o jeszcze jedno stworzenie Boże.:)
Bratanek nr 2 przyprowadził kolegę, co to "się zna na psach"... Kolega powiedział, że Sonia nie może miec 7 lat, bo wygląda na 3. To znaczy, że ma 3 i już...:)
W Bratankach jest jakaś... duma. Psa mają... ;)
Nutusiu, wystarczy?...... ;) Chyba tak... Zwłaszcza że pisałam tu przecież od dwóch tygodni na bieżąco. :p

Jeszcze z rana w poniedziałek dopiszę...
Numerem jeden jest jest oczywiście mój Brat i Synkowie już się pogodzili, bo Tata to Wódz. :loveu:
Zabaw piłeczkami, patykami chyba nie będzie, bo Sonia tego nie rozumie zupełnie...
A i zaczęła sunia troszkę szczekac na psy przechodzące i w nocy... Ale to tak jak wszyscy psi sąsiedzi wokoło, Murko.
W normie. ;)

Dora, to Twoja Sonia... :kiss_2: Zawsze będzie trochę Twoja... Moja też.

Edited by Elisabeta
Posted

Ech, jestem w pełni usatysfakcjonowana - DZIĘKUJĘ! :)

I też stawiam na te 3 lata - przy okazji kawał mi się przypomniał:

Siedzą chłopcy w piaskownicy i nagle pojawia się nowy.
Ile masz lat? - pytają nowego.
Nie wiem.
Jak to nie wiesz?... Papierosy palisz?
Tak
Wódkę pijesz
Tak
Na dziewczynki chodzisz?
Nie
To masz 3!

Posted

Jak cudownie :loveu:
Naprawdę suczka trafiła do raju. I wypiękniała, taka szczęśliwa jest - wie, że to już jej koniec tułaczki :loveu: A poza tym... schudła cyz mi się wydaje? ;) W każdym bądź razie chcę takich zdjęć więcej, więcej psów szczęśliwych :loveu:

Elisabeta, następnym razem urwij po włosie od Rodzinki Soni - będziemy ją klonować!

Posted

Jaszko, dziękuję... :loveu::loveu:
Wszystkim dziękuję za dobre słowa. :smile::smile:
To prawda. Sonia jest smukła i szczupła. Laseczka. Krówka łaciatka - laseczka. :eviltong: Ja tez byłam zdziwiona, jak ją dwa tygodnie temu na trawniku przed swoim blokiem zobaczyłam... W porównaniu ze zdjęciami... Ale o wysmukleniu Soni to już Murka pisała pod koniec pobytu suni w hoteliku. To Jej zasługa. :smile:
Mam jeszcze fajne zdjęcia Soni z chłopaczkami, ale nie mogę tu pokazac... :-(
Byłyby też zdjęcia z tarzaniem się na trawie i z brzuchem do góry, ale Siostra musiałaby chyba przyjechac z aparatem fotograficznym w guziku. Sonia jest bardzo czujna... :p
Sesje zdjjęciową przerywała... moja Bratowa, gdy zauważała, że "Sonia jest już zdenerwowana". :loveu:

Posted

Strona chyba się jeszcze nie kończy, Nutusiu... ;);)

Wieśc jest jedna. Poranny sms od Brata.
W nocy Sonia się rozszczekała. Coś ją strasznie bulwersowło.:razz:
Brat wyszedł na podwórko.
Okazało się, że to łosie podeszły blisko ogrodzenia. One często przychodzą nocą z lasu od tyłu podwórek.
Sonia - stróż doskonały. :loveu:

Posted

Podoba mi się określenie łopsicy :)
Dzielna sucz, z nią to nie strach wychodzić, wszędzie zaalarmuje o niebezpieczeństwie. I co - wystraszyła łosia? :)

Posted

Oj, nasze kampinoskie łosie niełatwo wystraszyć... One sobie doskonale zdają sprawę ze swojej siły i wiedzą, że są... królami puszczy (w końcu są w jej godle! ;))

Posted

Codzienne leśne spacery wczesnym wieczorem całą Rodzinką... :)
He he he.
Brat się śmieje, że przez kilkanaście lat małżeństwa, nie był z Żoną na tylu spacerach w okolicznych lasach, co przez te trzy tygodnie... ;)
To już trzy tygodnie z Sonią... :loveu:

Posted

Fantastycznie. Sonia trafiła do najlepszego domu na świecie :) I tak już ma być!
A że na łosie szczeka, to miło. Kto wie kogo obszczeka (a może wypłoszy) następnym razem?
Chce się dizewczyna wykazać, za stróżowanie się wzięła :) No i słusznie, przecież nez Niej Państwo zginą :)

Posted

Ayame,... :loveu:
Myślę, że Sonia to taki "stróż nie do końca"... Łosie, sarny, dziki.... Psy oczywiście.... Wypłoszy. :p
Ludzi kocha wszystkich... Ale kto wie... Może rozróżnia tych dobrych i tych złych... ;);)