Bogusik Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Też zaglądam z ciekawością,jaj wyglądają sprawy organizacyjne,dotyczące przyszłego domku...? Quote
Anula Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 I ja też zaglądam i ciekawa jestem jak wypadła wizyta,jeżeli została przeprowadzona? Quote
Rubik Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 Poker chyba na wyjeździe, jak wróci pewnie o wszystkim napisze Quote
Figunia Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 I tym razem (na szczęście) urlop od komputera również... Quote
Poker Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Jak w podpisie,jestem na wjeździe.Dorwałam komp.na chwilę. Jutro na 17 mari23 jest umówiona na wizytę w Wołowie.Myślę,że to tylko formalność. Tymczasem Figa śpi z mężem,szaleje z kotą i niestety siura.Ale i tak jest kochana. Poproszę mari, by tu napisala relacje z wizyty. Quote
Nutusia Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Oj tam, oj tam... Trudno osiągnąć ideał w życiu, więc uznajmy, że gdyby nie siurała, byłaby ideałem ;) To w końcu musi minąć przecież... Byle domek był świadomy i cierpliwy. Zaciskam kciuki i czekam na relację "kontrolerki" ;) Quote
Poker Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Rozmawiałam z mari. Bardzo dziękuję mari za poświęcony czas,którego ma tak mało i wysiłek włożony w wykonanie wizyty. Domek jest bardzo dobry.Piękny dom z pięknym ogrodem i bardzo sympatycznymi mieszkańcami.Trochę niepokoją się siuraniem Figi, więc będę jeszcze z nimi rozmawiać na ten temat. Kopanie dołków im nie przeszkadza. Mogliby przyjechać po małą po 6 sierpnia. A mi już serce ściska.:-( Quote
mari23 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='Poker']Jak w podpisie,jestem na wjeździe.Dorwałam komp.na chwilę. Jutro na 17 mari23 jest umówiona na wizytę w Wołowie.Myślę,że to tylko formalność. Tymczasem Figa śpi z mężem,szaleje z kotą i niestety siura.Ale i tak jest kochana. Poproszę mari, by tu napisala relacje z wizyty.[/QUOTE] [quote name='Nutusia']Oj tam, oj tam... Trudno osiągnąć ideał w życiu, więc uznajmy, że gdyby nie siurała, byłaby ideałem ;-) To w końcu musi minąć przecież... Byle domek był świadomy i cierpliwy. Zaciskam kciuki i czekam na relację "kontrolerki" ;-)[/QUOTE] jestem :) wprawdzie na kontrolerkę się nie nadaję,mało "ostra" jestem,ale tym razem wystarczył taki "kontroler",jak ja :) domek przesympatyczny - ciepłe, kochające zwierzęta osoby, rodzina wielopokoleniowa, nawet babcia opowiedziała mi, jak to wiele, wiele lat temu w Wigilię znalazła taką malutka sunię :), dziadek też się pokazał - pogodny staruszek, a obie panie - mama i córka (tato w delegacji) zrobiły na mnie naprawdę dobre wrażenie - opowiadały o psach, które były u nich wcześniej, a były "od zawsze", atmosfera była tak miła, że wizyta się przeciągnęła, ale warto było posłuchać ich opowieści, obejrzeć piękny, zadbany ogród. Właśnie z ogrodem związane było pierwsze "ale", bo Figunia lubi kopać dołki.... ale "egzamin" na szóstkę - odpowiedź była taka, że w tym ogrodzie nie ma aż tak cennych roślin, by to stanowiło problem, a nawet opowiedziały, jak kiedyś ich pies wykopał wielki dół, prawie wykarczował jabłonkę, ale.... upolował szczura wodnego! na wzmiankę o sikaniu trochę się zmartwiły ( mieszkanie ładne, a na podłodze panele), ale pytały tylko, jak można skłonić Figunię do zachowania czystości, teraz czasem też im sika jeszcze młodziuteńka Florka - przesympatyczna szczeniorka, która obdarowała mnie niezliczoną ilością buziaczków, śpi z dziewczyna w łóżku, a została niedawno adoptowana z wrocławskiego schroniska- wygląda, jakby była córeczka Figuni. Obejrzałam też ogrodzenie - wszystko w porządku, Figunia nie ucieknie, dziur i luk w płocie nie ma :) Tak więc Figunia zamieszka z Florka i ten "duet" na pewno będzie szczęśliwy w tym właśnie domku ( kochają i rośliny, i zwierzęta, 1% oddają od lat na Tarę, bo to bardzo blisko Wołowa jest ) nie wiem, czy wszystko napisałam, co trzeba ( pewnie więcej tego, co nie trzeba ;)) Quote
Rubik Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 Ja również dziękuję za wizytę i relację :) 6 sierpnia bliziutko... Poker, wiem że Figunia kradnie serca, wiem... Quote
mari23 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='Poker']Rozmawiałam z mari. Bardzo dziękuję mari za poświęcony czas,którego ma tak mało i wysiłek włożony w wykonanie wizyty. Domek jest bardzo dobry.Piękny dom z pięknym ogrodem i bardzo sympatycznymi mieszkańcami.Trochę niepokoją się siuraniem Figi, więc będę jeszcze z nimi rozmawiać na ten temat. Kopanie dołków im nie przeszkadza. Mogliby przyjechać po małą po 6 sierpnia. A mi już serce ściska.:-( [quote name='Rubik']Ja również dziękuję za wizytę i relację :) 6 sierpnia bliziutko... Poker, wiem że Figunia kradnie serca, wiem... dziękować nie ma za co ;) dla Figuni warto było, bo domek okazał się naprawdę wspaniały :) a Pokerowej rodzinie współczuję..... wiem, jak boli oddanie tymczasa do adopcji.... Quote
mdk8 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 cioteczki bardzo prosze zajrzyjcie chociaz na chwilke http://www.dogomania.pl/forum/threads/245900-G%C5%82odzony-Tofik-%E2%80%93odebrany-podczas-interwencj-w-schronisku-i-prosimy-o-pomoc%E2%80%A6?p=21150204#post21150204 Quote
Bogusik Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Jak widać,przyszły domek dla Figuni,zapowiada się na super :smile: A co do siurania,to często jest tak,że zmiana miejsca,zmienia również zachowanie zwierzaka...I za to trzymam mocno :kciuki: Quote
Nutusia Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Przyleciałam z wątku Marysiowych tymczasów, bo już tam przeczytałam o fantastycznym wyniku kontroli ;) Baaaaaaaardzo się cieszę :) Pokerka przytulam mocno ;) A pannom FF życzę... słodkiego, miłego życia! :) Quote
Poker Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Jestem po dość długiej rozmowie z domkiem w Wołowie i jestem na TAK. Żeby nasze serca były spokojniejsze postanowiłam odwieźć sunię do DS.Przypuszczalnie zrobię to we wtorek lub środę. Serce mi pęka. Zgłosił się jeszcze jeden domek z 2.dzieci.Chcą sunię lub pieska do 2 lat,do 10kg, sierść krótka lub półdługa,maść obojętna.Za rok przeprowadzka do domku.Może wiecie o jakiejś kandydaturze. Quote
Rubik Posted August 2, 2013 Author Posted August 2, 2013 Trzymam kciuki za Figunię i za Ciebie Poker! Quote
b-b Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 Zaglądam z nadzieję, że będzie dobrze. Nie zazdroszczę przyszłego tygodnia:roll: Quote
Nutusia Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 Nasza Alutka by się nadała - lubi dzieci, z nimi się wychowała. Ma 9 miesięcy, waży 9 kg. Wczoraj chcieli ją adoptować ludzie, którzy w lutym dali dom jej siostrze, ale się psie dziewczyny... nie dogadały!!! I sprawdziło się powiedzenie, że z rodziną to się najlepiej wychodzi... na zdjęciu :( Quote
AlfaLS Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 [quote name='Poker']Jestem po dość długiej rozmowie z domkiem w Wołowie i jestem na TAK. Żeby nasze serca były spokojniejsze postanowiłam odwieźć sunię do DS.Przypuszczalnie zrobię to we wtorek lub środę. Serce mi pęka. Zgłosił się jeszcze jeden domek z 2.dzieci.Chcą sunię lub pieska do 2 lat,do 10kg, sierść krótka lub półdługa,maść obojętna.Za rok przeprowadzka do domku.Może wiecie o jakiejś kandydaturze. [quote name='Nutusia']Nasza Alutka by się nadała - lubi dzieci, z nimi się wychowała. Ma 9 miesięcy, waży 9 kg. Wczoraj chcieli ją adoptować ludzie, którzy w lutym dali dom jej siostrze, ale się psie dziewczyny... nie dogadały!!! I sprawdziło się powiedzenie, że z rodziną to się najlepiej wychodzi... na zdjęciu :( Jak nie Alutka to może nasza Agatka? Na zdjęciu to czarniutka. Jest malutka, lubi dzieci, akceptuje koty. Jest w tej chwili u Murki z synkiem. W ostatniej chwili została wyciągnięta z Radys... Maluszkowi już szukamy domku... Muszę tylko doczytać ile ma lat... Quote
Recommended Posts