Poker Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Już napisałam do niej ,ale logowała się ostatnio 11.07., więc nie wiem czy nie wyjechała. W razie potrzeby opłacę pakiet ogłoszeń. Quote
Rubik Posted July 14, 2013 Author Posted July 14, 2013 To poczekajmy może dzień/dwa, a jeśli się nie odezwie to zostanie bazarek ogłoszeniowy Quote
Bogusik Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Oglądnęłam filmik i jestem w szoku...:crazyeye: Skąd tyle niespożytej energii w tak małym ciałku?!Czy one już tak mają? /mam namyśli także Tusię/ Niesamowite...:smile: Quote
Poker Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Figusia jest młodziutka, ma same mięśnie,więc musi spożytkować energię.Gania po ogródku jak perszing i kopie dołek. Jest bardzo mądra. Wcale jej nie uczyłam ,a wie co to znaczy przynieść zabawkę na moją prośbę. Quote
Nutusia Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 No Figunia - śliczna i mądralińska! Telefon się rozgrzeje do czerwoności, gdy tylko pojawią się ogłoszenia :) Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Bardzo ładna odrobinka..Z zasady wolę psy duże,że się tak wyrażę-konkretne wielkością,ale ta mała ma coś w sobie.. Taka fajna Pestka...A oczka jakie bystre.. E/W/R Quote
Poker Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Dziękujemy za odwiedziny.Fajne mię Pestka.Ale już zostawimy Figa, bo zaczęła reagować. Mała jest fajna,ale siura w domu. nawet 2 godziny po odwodnieniu na ogródku czy spacerze szczególnie jak wyjdziemy z domu.Nie widać u niej specjalnych leków i zahamowań. Wyraźnie lubi dzieci. Umówiłam się sterylkę w piątek na g.19. Quote
Rubik Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Na bazarku już niewiele brakuje do pełnej kwoty na sterylkę. Pewnie będzie coraz ciężej o kupujących, ale może któraś ciotka skusi się na różności :) Czemuż ona siura w domu? :niewiem: Quote
Poker Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 No właśnie nie wiem dlaczego. Jest kanalizowana co 3 -4 godziny , czasem nawet częściej. Cieszę się ,że bazarek tak dobrze się kręci. Panienka jadał dziś solidną porcję gotowanego 4 razy i do tego na deser kawałek bułki. Quote
Nutusia Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Może ona w ten sposób oznacza, że domek jest jej - żeby nie było wątpliwości ;) Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Jakie ona ma fajne oczka-taki diabełek w nich tkwi....Pokerku złoty-a ona nie jest przeziębiona? tak pytam przez ciekawość,bo wiem że Ty czuwasz..Mnie tylko dziwi,że ona siusia w domu... Elżbieta Quote
Nutusia Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 A siusia na gołą podłogę czy np. na jakiś chodniczek. Moim tymczasowiczkom kilku się zdarzało, że wolały podlewać chodniczki niż trawkę. Było to chyba dla nich godna podlania... nowość ;) Quote
ona03 Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Przytupciałam do maleństwa, ma Figusia :loveu: szczęście że tak szybko trafił się jej DT i to jaki :evil_lol: Quote
Poker Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Witamy nowe ciocie . Ona siusia na panele.Dziś na razie jest sucho. Mała uwielbia się bawić pluszakami i piszczałkami. podbierają sobie je nawzajem z Dolarkiem. Z kotą bawią się w berka. Quote
terierfanka Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 też sobie tu miejsce zajmę w celu obserwacji losów Figi :) Quote
Poker Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 [quote name='terierfanka']też sobie tu miejsce zajmę w celu obserwacji losów Figi :)[/QUOTE] Zapraszamy tylko nie wiem czy te wielkie 3 kałuże dziś nalane w salonie są takie interesujące :mad: Małpa była na spacerze, wystawiam ją co 2 3- godziny na ogródek, dziś biegała przy mnie , bo miałam trochę pracy i nie wiem kiedy zdążyła nalać.Wczoraj złapałam ją na gorącym uczynku. Niestety dostała klapa i wywaliłam ja na dwór.A dziś jeszcze gorzej.Nie przypuszczam, żeby miała infekcję, bo leje całe oceany, a nie często po trosze. Figa to spryciara. Zawsze daję Dolarkowi do obgryzienia nasadę od kości indyka. Trzymam kość w ręce,a on bokiem gryzie.Tak było i dziś.A tu panna łaps z drugiej strony kości i zaczęła ciamkać. Uśmiałam się z niej. Dostała mniejszą kostkę.Była bardzo szczęśliwa. Quote
Rubik Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Znalazłam na dogo informację, że podsikiwanie było u jednej suni spowodowane hormonalnym nietrzymaniem moczu, u innej guzem. Jak bym jeszcze przewertowała Internet pewnie znalazłabym jeszcze kilka możliwych przyczyn. Nie wiem, może warto skonsultować to z wetem? U nas nie sikała (raz jej się zdarzyło, a tak grzecznie trzymała). Fakt, była u nas tylko trzy dni, ale mimo wszystko... Quote
Poker Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 (edited) u Was nie siusiała , bo była w stresie.U nas już nie jest. Zczęła drzeć dziób na wszystkie napotkane psy,ale pracujemy nad tym. W domu nie jest szczekliwa. Edited July 17, 2013 by Poker Quote
Bogusik Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Małe pieski często tak mają:nowe otoczenie,tysiące nowych zapaszków,a jeszcze więcej ciekawości...Więc wszędzie trzeba być,zaglądnąć i po prostu zapominają /nie mają czasu ?:shake:/ o tym,gdzie takie sioo trzeba robić ;) Więc jak się już solidnie nazbiera,to leją gdzie popadnie :mad: Jeżeli to nie jest jakaś infekcja dróg moczowych,czy inne świństwo,to z czasem powinno przejść... Quote
Nutusia Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 No i nie zapominajmy, że na Pokerkowych panelach z pewnością są jeszcze przynajmniej śladowe, wyczuwalne tylko dla psów zapaszki poprzednich lejków ;) Quote
Rubik Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Czy Lucyna odezwała się może? Jeśli nie wykupię małej ogłoszenia. Quote
Poker Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 [quote name='Nutusia']No i nie zapominajmy, że na Pokerkowych panelach z pewnością są jeszcze przynajmniej śladowe, wyczuwalne tylko dla psów zapaszki poprzednich lejków ;-)[/QUOTE] Może tak być l, bo wszystkie leją namiętnie w tych samych miejscach. Dziś też nalała bajoro.Ona na spacer chodzi ,żeby powąchać, pobawić się kijkiem, ewentualnie koo zrobić.A sioo zanosi do domu :mad: [quote name='Rubik']Czy Lucyna odezwała się może? Jeśli nie wykupię małej ogłoszenia.[/QUOTE] Odezwała się, wraca we wtorek z wyjazdu. Może zrobić ogłoszenia ,a najwyżej Lucyna doda jeszcze jakieś. Quote
Rubik Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='Poker'] Odezwała się, wraca we wtorek z wyjazdu. Może zrobić ogłoszenia ,a najwyżej Lucyna doda jeszcze jakieś.[/QUOTE] Ok. Ja za chwilę jadę na chwilę. Będę miała do niedzieli ograniczony dostęp do neta. Jak się uda to gdzieś w trasie poszukam ogłoszeniowego bazarku i kupię, a jak nie to w niedzielę wieczorem. Quote
Recommended Posts