Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teraz jest upalnie,może nie wiesz,że wypija większą ilość wody.Trochę to dziwne,że co 2 godz.wychodzi i siusia w domu.Może ta sterylka teraz zrobiona ma jakieś znaczenie.A na dworze wysikuje się porządnie?

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='b-b']A może ktoś sunię pozbawił domu właśnie przez to jej sikanie:roll:[/QUOTE]

Mam pod kontrolą miski, mimo że rozstawione w kilku miejscach. Na spacerze siusia 2 - 3 razy, raz dłużej , potem krócej.
Dziś ja złapałam jak po spacerze lała na chodniczek w łazience.
Dam jej przez kilka dni Furagin.

Posted

[quote name='Poker']Mam pod kontrolą miski, mimo że rozstawione w kilku miejscach. Na spacerze siusia 2 - 3 razy, raz dłużej , potem krócej.
Dziś ja złapałam jak po spacerze lała na chodniczek w łazience.
Dam jej przez kilka dni Furagin.[/QUOTE]
No widzisz,to po spacerze też nasiusiała to oznacza,że nie wysikuje się do końca (może być rozproszona zajęta czym innym a nie sikaniem).Może przedłuż spacer jeżeli jest to możliwe.Furagin nie zaszkodzi,przeczyści jej pęcherz i przewody moczowe,zlikwiduje stan zapalny jeżeli taki jest.Ja też mam go jako dyżurnego zawsze w domu.

Posted

[quote name='Poker'] .....Tytuł może być "Mała, smaczna Figa czeka na domek"
A może ciocia iwstar znowu zabłyśnie jakimś ciekawym pomysłem ze zdjęciem? .....

Na razie nie mam pomysłu, ale skoro smaczna Figa ;)

tylko te figi chyba trochę za duże :evil_lol:

[quote name='Anula']Teraz jest upalnie,może nie wiesz,że wypija większą ilość wody.Trochę to dziwne,że co 2 godz.wychodzi i siusia w domu.Może ta sterylka teraz zrobiona ma jakieś znaczenie.A na dworze wysikuje się porządnie?

Faktycznie podczytywałam, że czasem po sterylce występują podobne problemy.
Zazwyczaj wszystko stabilizuje się, kiedy organizm dojdzie do siebie po sterylce.

Posted

Fajne figi, mniam, mniam.
.Może je dać luzem pod nosem samej Figi.
a propos siusiania , ona tak samo leje jak przed sterylką, ona nie miała wpływu na siuranie.
Ja też mam wrażenie ,że ona jest zainteresowana na spacerze wszystkim tylko nie siusianie. Przykuca na krótko. Ona je gotowane i serek wiejski ,więc stąd ma płyny.

Posted (edited)

[quote name='Poker']Fajne figi, mniam, mniam.
.Może je dać luzem pod nosem samej Figi........[/QUOTE]

Dołożyłam kilka fig, ale też nie ma co z nimi przesadzać,
bo zainteresują się smakosze fig a nie Figi ;)

usunęłam tą fotkę...bo mi się nie podobała :roll:

Edited by iwstar58
usunięcie fotki
Posted

Mmmmm.... aż ślinka cieknie :) Przepraszam, nie było mnie przez weekend przy kompie i widzę, że już ogłoszenia ogarnięte...
A wet nic nie mówił, że z macicą było coś nie halo? Wspominałaś o tym sikaniu jak z cebra?...

Posted

Myślałam ,żeby do ogłoszenia umieścić samą Figę z figami. między łapkami.Ale mam wymagania :roll:
Nie mówił ,żeby cokolwiek się działo z macicą.

Posted (edited)

[quote name='cancer43']Coś mi się wydaje że się czepiasz :eviltong:

mnie się wydaje :eviltong:, podobnie jak Poker, że najfajniejsza fotka ( z figami świetny pomysł :loveu:) byłaby sama Figunia z figami :lol:

Ogłoszenia są robione, dopiero jutro będę mogła uaktywnić te, które tego wymagają. Przed wyjazdem padł mi w kompie dysk twardy :angryy: :placz:
i dopiero jutro będę miała komp z nowym dyskiem. Zaczynam od nowa wirtualne życie :roll:, póki co korzystam ze sprzętu męża.
Na ważniejszych portalach już są. Zdjęcia podmienię jak będzie decyzja

http://tablica.pl/oferta/malenka-figa-czeka-ID3hW1T.html

Edited by Lucyna
Posted

Ja zapłaciłam za ogłoszenia. Zdjęcia poszły bez fig :) Dam tylko znać, ze na tablicy i gumtree już są

Posted

[quote name='Poker']Myślałam ,żeby do ogłoszenia umieścić samą Figę z figami. między łapkami.Ale mam wymagania :roll:
.......
tyle fig między te łapiny? Nie zmieściły się :evil_lol:

[quote name='b-b']Mam nadzieję, że iwstar58 się nie obrazi na mnie, że jej wchodzę w paradę:roll:

Cieszę się, że są pomysły i inne propozycje. Im więcej, tym lepiej. :lol:
A czego się nie wykorzysta, to przynajmniej ożywi wątek :evil_lol:

Posted

b-b, bomba, właśnie o coś takiego mi chodziło :multi:

iwstar na pewno się nie obrazi ,bo to dla dobra suni. Im więcej pomysłów , tym lepiej.
Lucynko, co licho z tym dyskiem. Współczuję i dziękuję za ogłoszenia Tobie oraz Rubik.

Posted

Tekst do ogłoszeń wspólnie wypracowany jest taki
Figa jest małą 1,5 roczną sunią. Ma 38 cm w kłębie i waży ok.7 kg .To niezwykle radosna istotka, zakochana w człowieku i przyjazna dla dzieci. Lubi psy, koty po kilku dniach nie przeszkadzają jej.Gdy macha ogonkiem, macha całym swoim ciałkiem.
W domu zachowuje czystość, ładnie chodzi na smyczy. Jest posłuszna, reaguje na wołanie. Idealna kandydatka na kanapowca :smile:
Sunia została odrobaczona i wysterylizowana.

Obecnie przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu i z tęsknotą wypatruje rodziny , która pokocha ją na zawsze.
Kontakt w sprawie adopcji pod numerem telefonu:713482951.

Celowo nie pisałam maleńka , bo to słowo kojarzy mi sie z psem typu Dusia czy Mika, a Figa mimo ,że nie waży dużo, to jest wzrostu jak Dolar.
Dla Rubika ona była maleńka , bo ma psa bambaryłkę :evil_lol:

Posted

[quote name='Poker']b-b, bomba, właśnie o coś takiego mi chodziło :multi:

Cieszę się że mogłam pomóc :)
Poprawiłam trochę zdjęcie - złagodziłam obrys kanciastych fig tych po lewej stronie.

Posted

[quote name='Poker']

Celowo nie pisałam maleńka , bo to słowo kojarzy mi sie z psem typu Dusia czy Mika, a Figa mimo ,że nie waży dużo, to jest wzrostu jak Dolar.
Dla Rubika ona była maleńka , bo ma psa bambaryłkę :evil_lol:[/QUOTE]

Właśnie :) Jak widać punkt widzenia nie zależy tylko od punktu siedzenia, ale i wielkości czworonoga :D

Posted

Zgodnie z rada i spostrzeżeniami Anuli, byłam dziś z panną na pierwszym spacerku 40 minut. Dama była łaskawa siuśnąć ze 2 razy po naparstku. Znacznie ciekawsze od czynności fizjologicznych jest szczekanie na psy, rozglądanie się za ptakami, samochodami, łapanie patyczków i wyszukiwanie suchego chleba w trawie. :mad:
Potem byłam z nią jeszcze 2 razy po 15 minut, siuśnęłą raz kolejny naparstek i było koo.
Wzięłam się na sposób , przypięłam jej smycz i chodzi wszędzie po domu ze mną.Chcę ją mieć pod kontrolą,żeby nie nalała .ZObaczymy z nam z tego wyjdzie.

Posted

To moja tak miała. Gdy wychodziliśmy wszystko robiła tylko to co miała to oczywiście nie. Wpadłam na pomysł i zaczęłam mówić "rób siusiu" a kiedy zrobiła to "ślicznie zrobiłaś siusiu" No i się małpa nauczyła. A jak w domu jest jakaś niespokojna i pytam ją czy chce siusiu to szczeka i wtedy idziemy....czasami tez sygnalizuje i siada pod drzwiami :)

Posted

QUOTE=b-b;21115046]To moja tak miała. Gdy wychodziliśmy wszystko robiła tylko to co miała to oczywiście nie. Wpadłam na pomysł i zaczęłam mówić "rób siusiu" a kiedy zrobiła to "ślicznie zrobiłaś siusiu" No i się małpa nauczyła. A jak w domu jest jakaś niespokojna i pytam ją czy chce siusiu to szczeka i wtedy idziemy....czasami tez sygnalizuje i siada pod drzwiami :smile:[/QUOTE]

Robię dokładnie tak samo.Ale efekt marny.Dziś sucho w domu, bo byłam z nią już z 6 razy. Ale i tak siusia po naparstku.

Posted

to ja powiem, że tylko mocno trzymam kciuki, by pannica wreszcie zaskoczyła i zaczęła siuśkać wyłącznie na zewnątrz. A może trzeba jak ze szczeniakiem, za każde siuśnięcie na dworze wylewnie chwalić i nagradzać smakołykiem...?
Ale może padła już ta rada, czytam tak z doskoku a mam spora sklerozę...

Jeszcze raz dziękuję Poker za zabranie mnie na spotkanie (za pamięć o Figuni...) :lol: