Poker Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Wróciłam do domciu. Wszystkie futra powitały mnie radośnie,a ja je. Figunia pod moją nieobecność przytyła ,a sierść nabrała blasku.Ogólnie jest bardzo posłuszna i coraz ładniej bawi się z kotą. Niestety leje okrutnie, panele w salonie chyba będą do wymiany. Quote
Rubik Posted August 4, 2013 Author Posted August 4, 2013 Mam nadzieję, że nowy domek nie zniechęci się przez to zbyt szybko... Quote
Poker Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Już wczoraj zauważyłam ,że figa ma w prawej dziurce nosa gila, kawałek udało mi się wydobyć,ale reszta siedzi głębiej.Sunia tak się broni,że nie mogłam go wydobyć.Jutro podjadę z nią do weta.Nie wiem co jej wlazło, czy kawałek patyka czy kłos? Niestety nasiurała dziś 1 raz ,ale na dywan. Wychodzi co 2 godziny.2 razy siusiała dłużej na spacerze. Pięknie bawiła się z wnukami, przynosiła rzucane zabawki, pozwalała zabierać sobie z pysia.Ona rzeczywiście przepada za dziećmi. Quote
b-b Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Też się boję żeby domek nie zniechęcił się tym jej posikiwaniem. Możliwe też,że to było przyczyną jej wyrzucenia :/ A może jeszcze przebadać małą pod kontem pęcherza może to problem urologiczny? Quote
Poker Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Domek wie o jej siuraniu. To na pewno nie jest problem urologiczny tylko psychologiczny.Ostatnio mąż kąpał się w brodziku, a ona siuuuuur na dywanik.Kałuże są zawsze wielkie. Quote
Nadziejka Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Zagladam i sciskam :bye::thumbs:za malenka ksiezniczunie , za domus , niechaj się wszystko uda:iloveyou: Quote
Mattilu Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Sciskam kciuki, zeby wszystko sie poukladalo jak najlepiej:) Quote
Rubik Posted August 6, 2013 Author Posted August 6, 2013 Ja również. Czy Figa już w nowym domu? Quote
togaa Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='Rubik']Ja również. Czy Figa już w nowym domu?[/QUOTE] No właśnie, co z panienką ? Quote
Poker Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Nie, Figa nie w nowym domku.Jesteśmy umówiona na jutro na ok.18. Ale domek się dopytuje i nie może się doczekać. A mój mąż prawie :placz:, powiedział ,że się zamknie z nią na klucz w pokoju. Byłam u weta z noskiem.Uważa ,że coś ją dziabnęło , jest duży obrzęk. Dostała antybiotyk i maść do . Była cudowna. Szarpała się , ale dałam radę ją utrzymać.Warknęła bez cienia agresji.Jeszcze na stole schrupała psie ciasteczko ,a z gabinetu wyszła merdając ogonkiem.Doktor był zachwycony jej charakterem. Ona naprawdę ma cudowny charakter. Jest przekochana. Quote
b-b Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Umie maluda kraść serca:cool3: Zdrowiej nochalku:) Quote
Nadziejka Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Ksiezniczuniu zdrowenka:iloveyou::iloveyou:wujek Pokerowy zakochany wygoni gilenka, ach cudnaja cudnaja malizna:multi::multi: Quote
Rubik Posted August 7, 2013 Author Posted August 7, 2013 (edited) Poker, ja doskonale rozumiem Twojego męża, wystarczy przypomnieć sobie moje zachowanie jak ją do Was przywiozłam, ehhh... Edited August 7, 2013 by Rubik Quote
malagos Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 To dziś wizyta? Państwo przyjadą do Ciebie, czy odwrotnie? Quote
Anula Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 I ja trzymam kciuki aby maleństwo zniosło dzielnie rozstanie z Wami i odwrotnie. Powodzenia Figuniu w nowym domku. Quote
Poker Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Dziś z moją przyjaciółką ją odwozimy ok.17. Serce nam pęka. Figa ma wyjątkowy charakter, cudowny. Spała z nami całą noc,jakby coś czuła.Wczoraj i na razie dziś jest sucho. Zabiorę jej pogryzione pluszaki i jakiś patyczek oraz 2 porcje gotowanego. Quote
iwstar58 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Świetnie, oby więcej adopcji odbywało się w takim expresowym tempie. Szczęścia malutka w nowym domku...:lol: Quote
b-b Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Tak mi się jakoś smutno zrobiło... Szczęścia maleńka :) Quote
Bogusik Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Powodzenia,Figuniu w nowym domku :smile::kciuki: Quote
Nadziejka Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Powodzenia malenka ksiezniczuniu:iloveyou::modla: Quote
Poker Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Jestem . Figunia została w DS, myślę że będzie jej bardzo dobrze. Malutka Florka rozkoszna.Na początku Figa bardzo szczekała na nią,a o potem szalały jak pijane zające w kapuście.Florka dzięki Fidze po raz pierwszy zaszczekała czym bardzo ucieszyła pańcię. Figunia była tak sprytna ,że wyłożyła się na trawie kołami do góry i pracowała tylko przednimi łapkami,a Florka biegała wokół niej.Szczeniorka rzeczywiście jest podobna do Figi, ta sama figura i ogonek. Zabrałam gotowane jedzonko dla figi i zaraz spałaszowała. Widziałam legowisko , które dziś przywiózł kurier.Panie chcą kupić dla Figi jakieś specjalne szelki ,żeby nie uciskały gardła i nie powodowały problemów z kręgosłupem. Oczywiście po powrocie do domu dzwoniłam do DS. Figa nie zauważyła naszego wybycia zajęta zwiedzaniem domu i szaleństwem z Florką. Bardzo się cieszę z tego. Podejrzewam ,że jutro może dopiero dopaść ją tęsknota. A może nie? Oby. A nam jak zwykle smutno, pustka mimo 3 futer. Tymczaski wnoszą jednak dużo życia. Quote
Rubik Posted August 7, 2013 Author Posted August 7, 2013 Dziękuję Poker za relację, cudowną opiekę nad Figunią! Czas chyba najwyższy zmienić nazwę wątku. A czy jest szansa na zdjęcia z nowego domku? Quote
Recommended Posts