Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biorę ze sobą taki tel. : 48 517 059 783. Niestety, nie zadzwonię z niego, bo mam null na koncie :(. Ratunku!!!!! Niech ktoś jeszcze się tu zjawi, plissss!!! Jadę

Posted

Jestem! Jezus Maria, nie wiem za bardzo co robic. Adam mój mąż pojechał do BB!!! Nie mam auta! Ale udało mi się pożyczyc od znajomego. Zanim dojade minie troche czasu, dlatego dzwońcie do mnie jakby wcześniej udało się go złapać, to zawróce, telefon podam Pinczerce na priv

Posted

Bardzo zycze zuli aby sie udało jej zlapac Dropsa. Ale na pewno nie bedzie to łatwe.:-(
Za to dowdziałam sie, ze psy odłowione w Krupskim Młynie trafiają m.in. do PsiejChaty, ktora jest pod jurysdykcja SOS dla zwierzat,.Zadzwoniłam do SOS-u z prosba o pomoc i rade.
Okazuje sie, ze zlecenie na łapacza moze wydac urzednik z Krupskiego Młyna. Moze sprobowac sie tam do dodzwonic do tego UM w Krupskim Młynie ? Choc fakt, ze to sobota, moze wiele utrudniac.

Posted

Udało mi się wyjechać tego cholernego lasu. Mam dość :( To był na 100% Drops, Agnieszka przemawiała do niego. Z obroży dyndała mu końcówka. Nie pomógł ani św. Franciszek, ani św, Antoni :placz:. Karolinka, dziewczynka z poczty, biegła za nim w chaszcze, dopóki mogła. Wskazała mi kierunek, jeździłam duktami, później zaczęłam na sękach rozwieszać plakaty. To jest ogromny obszar leśny. Jeśli trzymał się wydeptanych ścieżek, to jest tam też droga na skróty do Kielczy. Wymiękam :-(:-(:-(
Acha, w domu nie mam zasięgu do żadnej sieci....
Resztę plakatów dałam strażakom z OSP, mają siedzibę przy Słobecznej

Posted

Dobrze byłoby, gdyby Golldigga mogła profilaktycznie oplakatować Kielczę, Żędowice. On tam gdzieś jest, w tych lasach :placz:. Szukałam śladów łapek, ale za mało śniegu poprószyło, a na tej zamarzniętej grudzie nie widać :placz:

Posted

Lili8522 napisał(a):
Miałam tel.......... zwariuje za chwilę............ Gość widział psa obok Twarogu (?) przy torach kolejowych spacerował jak się jedzie na Wielowieś...... niby duży, niby jak Drops, niby z pomarańczową obrożą z łatami i drobnymi kropeczkami na ciele.... i miał brązowe koło oczu :-o
post z 11.03. godz.13.14

Jeśli to Drops to od ok. 11 marca jest widywany w tych rejonach - Tworóg, Krupski Młyn.

Posted

Ciotki - Drops żyje i to jest najważniejsza wiadomość!!! Ja tych regionów zupełnie nie znam, ale z tego co widzę na mapie to ogarniacie olbrzymi teren!! Teraz już chyba mniej więcej wiadomo gdzie on się kręci, to może będzie łatwiej.... Strasznie wam kibicuję!!! Może plakatów dodrukować?? W poniedziałek bym wysłała...

Posted

Czyli Drops żyje i wiemy teraz już NA PEWNO w jakich rejonach przebywa już od długiego czasu! Będzie można skupić się na próbie łapania go, a nie na odbieraniu telefonów z fałszywymi alarmami. Dropsik, cholera, nie ruszaj się stamtąd i daj wreszcie komuś się złapać, bo to tylko dla twojego dobra chłopie.:placz:

Posted

xxxx52 napisał(a):
Ktos musi w ciagle to samo miejsce dawac jedzenie to piesek pozostanie w tym rejonie.Dokarmianie jest najwazniejsze

xxxx52 naprawdę pomyśl czasem co piszesz, popatrz na mapę jaki to obszar. Jeżeli przebywa tam od 11 marca, to musi mieć jakieś miejsce- może jakieś stare gospodarstwo, coś osłoniętego od wiatru, deszczu. Na pewno czymś się musi żywić. Może jakieś knajpy w tym rejonie wyrzucają odpady.

W Wojskiej jest zakład masarski. Tyle google mi pokazało.

Posted

zula131 napisał(a):
Udało mi się wyjechać tego cholernego lasu. Mam dość :( To był na 100% Drops, Agnieszka przemawiała do niego. Z obroży dyndała mu końcówka. Nie pomógł ani św. Franciszek, ani św, Antoni :placz:. Karolinka, dziewczynka z poczty, biegła za nim w chaszcze, dopóki mogła. Wskazała mi kierunek, jeździłam duktami, później zaczęłam na sękach rozwieszać plakaty. To jest ogromny obszar leśny. Jeśli trzymał się wydeptanych ścieżek, to jest tam też droga na skróty do Kielczy. Wymiękam :-(:-(:-(
Acha, w domu nie mam zasięgu do żadnej sieci....
Resztę plakatów dałam strażakom z OSP, mają siedzibę przy Słobecznej

zula131 napisał(a):
Dobrze byłoby, gdyby Golldigga mogła profilaktycznie oplakatować Kielczę, Żędowice. On tam gdzieś jest, w tych lasach :placz:. Szukałam śladów łapek, ale za mało śniegu poprószyło, a na tej zamarzniętej grudzie nie widać :placz:

Czyli to on... Boże... jak go dopaść.... :-(
Zula, bardzo Ci dziękujemy za dzisiaj...ciągle sobie pluje w brodę że jesteśmy tak daleko i nie możemy pomagać fizycznie:placz:

Posted

Mam nadzieję, że golddigga dotarła już z powrotem bo jak dzwoniłam do niej to ciągle jeździła... złota kobieta...
Zula, golddigga, naprawdę ogromnie Wam dziękujemy za dzisiejszą akcję! Jesteście niesamowite!

Wiemy, że Drops żyje, to najważniejsze :( i w końcu wiemy, że to na 100% on!!! Boże Dropsiku daj sobie pomóc... :(
W ciągu dnia miałam jeszcze dwa sygnały, podsumujmy:

1. 11.03. Drops widziany w Tworogu w ciągu dnia.
2. Wczoraj 15:00 Drops widziany w tej miejscowości niedaleko Wielowsi
3. Wczoraj 20:00 Drops widziany w Krupskim Młynie przy rondzie. Również wczoraj o 21:00 facet widział go przy poczcie w Krupskim Młynie (dziś wysłał mi sms).
4. Dzisiaj rano koleżanka Zuli widziała Dropsa idąc na pogrzeb -> Potem Karolinka z tatą na przystanku.
5. W międzyczasie ok.11:00 dzwoni Pan, iż widzi Dropsa przy restauracji Słoneczna w Krupskim Młynie. Niestety ucieka w stronę lasu...
6. Dzisiaj ok.15:00 pisze Pani - widzi Dropsa w Miasteczku Śląskim - Zyglinek koło stacji Shell - przy drodze leśnej, która prowadzi do Kalet, na trasie Miasteczko Śl.-Częstochowa.

Plus, że krąży po tym samym obszarze od kilku dni.
Minus - ciągle się przemieszcza, wystraszył się dziś pogoni w Krupskim Młynie i poleciał znów na południe, w stronę Miasteczka Śląskiego.

Podsumowując... Jest OGROMNA NADZIEJA...

Ale wciąż niewielkie szanse na złapanie :(

Jako, że jesteśmy daleko... Ciotki, w razie telefonu w sprawie Dropsa - do kogo mogę dzwonić???

Posted

zula131 napisał(a):
Coś nie wierzę, żeby on tak szybko znalazł się w tym Miasteczku, to jednak kawał drogi...

To 30 km, a od zniknięcia przebył 40km. To chyba fałszywy trop.

Tylko co my mamy robić , jak bedzie telefon?? Jak on sie nie da złapać?? Jedna czy dwie nie damy rady go dogonić. A on sie boi chyba bardziej niż 3 tyg temu. Może ten UM w Krupskim Mlynie poruszyć, żeby go wyłapali???