Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 833
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zachary']Terra, sunia wyjdzie na siusiu na podwórko w czasie cieczki i już po niej...Pan przecież nie będzie jej pilnował skrupulatnie przez całą cieczkę...[/QUOTE]

Tak czy siak, trzeba będzie tę sprawę rozwiązać do czasu sterylki.

Posted

Doszły jeszcze dwie wpłaty, dziękujemy!! Jest więc chyba zaczątek na budę :) - oczywiście jeśli wszyscy darczyńcy się zgodzą.
[TABLE="width: 996"]
[TR]
[TD="align: right"]2013-03-20[/TD]
[TD="align: right"]170[/TD]
[TD] zł z bazarku od MARUDA666 [/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]2013-03-20[/TD]
[TD="align: right"] 50 zł [/TD]
[TD]od MALWY [/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/241082-Petycje-prosz%C4%99-podpiszcie"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...zę-podpiszcie[/URL]

podpiszcie proszę petycję i powysyłajcie do znajomych - to bardzo ważne...

Posted

A ja mam wiadomość taką (gwoli ścisłości naszych rozliczeń): bank się pomylił i od przelewów zagranicznych pobrał od nas po 20 zł (pisałam gdzieś, że za przelewy z zagranicy jest bezprowizyjnie i się nie myliłam), tak więc mają nam zwrócić po 20 zł od każdego przelewu zagranicznego. Czyli będzie jeszcze 40 zł. :D

Posted

Oj cicho się zrobiło... Jutro sunia wraca do domu. Martwię się jak ona to zniesie. Jest zimno a ona się odzwyczaiła od niskich temperatur. Przez miesiąc była w cieple..

Posted

[quote name='auraa']Oj cicho się zrobiło... Jutro sunia wraca do domu. Martwię się jak ona to zniesie. Jest zimno a ona się odzwyczaiła od niskich temperatur. Przez miesiąc była w cieple..[/QUOTE]

Jesteśmy auraa cały czas przy niuni.

Posted

Wieści od Krysi: Niunia w domku, ucieszyła się, dziarsko wędrowała po swoim terenie. Bardzo ucieszyły się też psiaki - są tam dwa, jeden duży, jej towarzysz życia, drugi mały, wszystkie znajdy. Jej pan - pan Tadeusz - szczęśliwy bardzo, że wróciła i jest w tak wspaniałej kondycji. Na noce będzie zabierał ją do domu, do swojego pokoju.
Pan Tadeusz dziękuje bardzo, a ponieważ jest wierzącym człowiekiem, mówił: Niech Pan Bóg błogosławi wszystkim, którzy pomogli jego kochanej Niuni (mam nadzieję, że nie przekręcam nic ;-))
Buda tam jest zrobiona własnym sumptem, ale porządna, "warstwowa", w większej budzie mniejsza, a całość w jeszcze większej szopce albo czymś w tym rodzaju. Wszystko wymoszczone. Na przyjazd suni pan nałożył świeżego siana, sucz od razu weszła do budy i zadowolona się tam mościła.
Krysia mówi, że to nie ten sam pies. Wstąpiło w nia nowe życie!

[B]Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim - to dzięki Wam ta historia ma wzruszające, dobre zakończenie :loveu::loveu::loveu: O pardon, nie zakończenie tylko wzruszający i dobry ciąg dalszy psiego żywota :D
[/B]Krysia zrobiła kilka zdjęć telefonem, jak prześle mi albo Aureli, to wstawimy. Będzie odwiedzać suczkę (od wiosny będzie jeździć w okolicę na działkę), więc wieści będą na pewno.

Niunia dostała 3 worki suchej karmy, którą przekazała nam p. Wioletta z Niemiec.

Nie wiem, czy jest sens kupować nową budę - ta, która jest, jest wg Krysi ciepła i wygodna. W związku z tym zapytywam ;) na co przeznaczyć nadwyżkę kasy. Na karmę, czy odłożyć na sterylizację (pewnie w czerwcu już będzie można)? Czy jednak buda? Oczywiście pieniądze w jej skarpecie są i czekają na decyzję.
Nie odebrałam jeszcze faktury, ale z tego co wiem, kwota ostateczna wyniosła[B] 1204 zł[/B] (jak będę miała fakturę, zeskanuję i wrzucę)

Posted

Miałam pewne wątpliwości, ale po przeczytaniu Twojego posta Fela na szczęście mnie opuściły :)

Wspaniale, że Pan zdecydował się zabierać niuńkę na noc do domu, bo w jej wieku i w jej stanie to bardzo ważne. A najważniejsze, że ona ucieszyła się z powrotu do domu, do swojego właściciela, do kumpli z podwórka (;))

A słowa Pana bardzo mnie rozczuliły, dobry z Niego człowiek.