Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie więcej już nie siknął. Te 3 razy i odpukać spokój. Ale wychodzę nawet w środku nocy,jak widzę,że zaczyna się kręcić.Dziś byliśmy 0 2.30.:roll:

A to koci tymczas,który szuka domu-proszę ,gdyby ktoś chciał kota-dajcie znać:modla:to grzeczny kocurek,załatwia się pięknie do kuwety,zaszczepiony,odrobaczony,wykastrowany,głośnym miauczeniem prosi o głaski i uwagę człowieka,wciska się pod ludzką rękę...

Posted

gosia7 napisał(a):

A to koci tymczas,który szuka domu-proszę ,gdyby ktoś chciał kota-dajcie znać:modla:to grzeczny kocurek,załatwia się pięknie do kuwety,zaszczepiony,odrobaczony,wykastrowany,głośnym miauczeniem prosi o głaski i uwagę człowieka,wciska się pod ludzką rękę...

Kurcze, dziś czytałam na jakomś wątku że ktoś szukał dorosłego kota........ muszę poszukać tego wątku. Mój tymczas się nie łapie bo to koci karzełek....

Posted

Kurcze, nie ma fotek kota czy tylko ja nie widzę? Znalazłam wątek gdzie dziewczyna szuka kota, chciałąm wstawić tam post gosi7 z fotami kota a tu go nie ma.... Nie rozumiem... :hmmmm:....
Nawet tej fotki, którą cytowałam wyżej nie ma.....

Posted

One tak dziwnie zniknęły - normalnie ich nie było ale jak chciałaś zacytować to się pojawiały :cool3:. Wstawiłam na tym wątku gdzie szukali kota - tam też ich nie było widać ale już wiedziałam o co chodzi to napisałam żeby oglądali cytując :evil_lol:. Zobaczymy, może wpadnie w oko?

Posted

Gosia7, na tym wątku gallegro pisze o wyadoptowanym kotku i licznych telefonach w jego sprawie.
Może mógłby polecić domkom, które odeszły z kwitkiem, Twojego kotka.
Tamten co prawda był malutki, ale może to żadna różnica.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/244859-Jak-%C5%9Bmia%C5%82a%C5%9B-zaj%C5%9B%C4%87-w-ci%C4%85%C5%BC%C4%99-Won-st%C4%85d!-Ada-w-ci%C4%85zy-porzucona-na-stacji-kolejowej?p=21246033#post21246033

Posted

dziękuję Ci Mazowszanko, niestety to ogromna różnica.
Kociaki wyadoptowją się jak świeże bułeczki. Ale dopóty są małymi,puszystymi kulkami.
Z dorosłymi kotami,nawet młodzieżą niespełna roczną,zwykle idzie jak po grudzie. No chyba,że jest to rudy kot.

Tak więc walczymy dalej o DS dla kocurka. On musi PILNIE znaleźć dom,bo oszaleję i wyskoczę przez balkon- za dużo mam na głowie i nie ogarniam czasowo i logistycznie. Pomocy! Jeśli ktoś coś słyszał,ma chętnego...

Kanguś znów kuleje,poduszka,a raczej otoczka poduszki znów boli.liże ją,nie wiem co to jest!...

Posted

Wiem coś o trudnych adopcjach starszych kotów .. :roll:
Zapytam w weekend koleżankę, która ma też 3 koty, i kociarską rodzinę - może ma jakiegoś chętnego..

Biedny Kangulec z tą poduszeczką .. Pierwszy raz spotykam się z takim schorzeniem, nie mam pojęcia co to może być. Moje psiaki tylko czasem zimą od posolonych chodników cierpiały i lizały poduszeczki..

Posted

Myślę,że jeśli przez tak długi czas Kangusiowa łapka nie wygoiła się,trzeba będzie Veta poprosić,żeby dokładniej obejrzał;) no i chyba teraz to już trzeba antybiotyk zastosować.No i może jednak pokusić się i włożyć Kangusiowi bucik na chorą łapkę(choćby na noc),wtedy można leczyć też zewnętrznie lekami...Tylko czy Kanguś sobie pozwoli,zwykle psiaki od razu próbują wszystko sobie zdejmować no a póżniej wiadomo-wylizywać.Myślę jeszcze,że może kłos trawy gdzieś się wbił głęboko między opuszkami,miałam taką" przygodę" u mojego psiaka :(

Posted

wysyłam dziś wrześniową deklarację na Kangusia,
kota polecę jeszcze jednemu znajomemu, który niedługo zmienia mieszkanie i będzie chciał wreszcie zamieszkać z kotem (do tej pory miał zakaz właściciela mieszkania)
ze znajomą kociarą nie mogę się na razie skontaktować - będę próbować dalej

Posted

AlfaLS ,kocurek Franek ma ok.1,5r.,jest w Warszawie.
Grzeczny,korzysta z kuwetki,odrobaczony,zaszczepiony,wykastrowany,testy FIV/FELV ujemne-czyli zdrowy:)

Muszę go wyadoptować jak najszybciej,bo Kanguś wczoraj nasikał sam sobie na swoją kołderkę:roll: Wcześniej leżał na niej Franek. Jak którykolwiek kot zajmuje Kangusiowi posłanie,ten stoi nad nim jak cielątko,nie zwali go z niej,ale i nie może się położyć. Wg mnie nasikał,by zaznaczyć,że to jego:roll: Ale ja nie wyrabiam z ogarnięciem, gdzie, które naleje.Piorę non stop. Mam dość.

Zaczynam myśleć które pierwsze zawieźć do schronu:angryy:.

agat21 pytaj proszę.
Dziękuję za deklarację wrześniową:loveu:

Posted

Kota szuka dla siebie nanetta . Wspominała o tym na watku http://www.dogomania.pl/forum/threads/246237-PRZYTULISKO-G-skrajne-zaniedbanie-i-potworna-potrzeba-MIŁOŚCI!-wlkp/page17 i ja tam przenoszę ifo od Ciebie. Jednak nanetta nie zagląda tam codziennie tylko raz na kilka dni więc i wiadomości od niej są takie spóźnione... Teraz na razie nic nie napisała jak podałam wiek kotka... bo jej jeszcze tam nie widziałam po moim wpisie...

• 2 weeks later...
Posted

Mam wiadomość do agat21, ale ma zapchaną skrzynkę i nie mogę wysłać, więc odpowiadam tutaj, bo tu się udziela :), a przy okazji podrzucam wątek:

"Ja, niestety, nie mam takich kontaktów, ale swego czasu dużo w tej kwestii działała koosiek. Teraz chyba już nie udziela się na Dogomanii, tylko na FB, ale jak zerkniesz na jej profil, to albo tam albo w jej postach jest do niej mail i telefon. Zresztą, wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę i też się pojawi. Poza tym w bliskim Psim Aniele działały i może nadal działają: bumel, gosia1701 i inni z wątku [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/141658-Azyl-pod-Psim-Anio%C5%82em-PSY-DO-ADOPCJI-Warszawa-Falenica/page58"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/141658-Azyl-pod-Psim-Aniołem-PSY-DO-ADOPCJI-Warszawa-Falenica/page58[/URL]. Oni pewnie mają rozeznanie w temacie, bo zajmowali się psami z linii Otwock - Celestynów i szukali dla nich różnych schronień. Tu naprawdę dużo psiaków luzem biega, ale nie wszystkie są bezdomne - na szczęście. Może i ten komuś się zgubił w gonitwie po lesie?

Pozdrawiam"

• 2 weeks later...