gosia7 Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Kangulec był wczoraj na wycieczce w lesie z zaprzyjaźnionym Wujkiem. Ponoć biegał szybko i hasał jak młódka. A wrócił padnięty i cieszył sie przeogromnie,że widzi mojego psa i mnie. Ponownie! A w piętek zaszliśmy do pani wet sie zważyć. Kangulec waży 37,30kg,czyli przytył 4kg!!!!:):):) Quote
Ada-Vebby Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 gosia7 napisał(a):Kangulec był wczoraj na wycieczce w lesie z zaprzyjaźnionym Wujkiem. Ponoć biegał szybko i hasał jak młódka. A wrócił padnięty i cieszył sie przeogromnie,że widzi mojego psa i mnie. Ponownie! A w piętek zaszliśmy do pani wet sie zważyć. Kangulec waży 37,30kg,czyli przytył 4kg!!!!:):):) No,no,no,ciociu-pilnuj wagi u Kangusia,co by mu się sadełko nie zaczęło odkładać;) A może już nabrał za dużo wagi i się szybko meczy i dyszy...,to byłaby ta optymistyczna wersja.U moich psiaków natychmiast zauważam,kiedy przybiorą za dużo na wadze bo są leniwe i też szybciej sie męczą.Zresztą,po co ja to piszę...,dobrze o tym wiemy ;)No i oczywiście-głaski dla Kangulca! Quote
gosia7 Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Byliśmy u kardiologa.Pani Doktor powiedziała,że dobrze,że sie zgłosilismy,bo sapanie, dyszenie i jeszcze kaszel (Kangus nie kasłał) mogą świadczyć o chorobie serduszka. Ale serducho Kangusia jest zdrowe!:) Ma troszkę zmian starczych,ale nie są niepokojące. Jak zwykle Kango był wzorem pacjenta,dał się pięknie zbadać,zamknąć pysk na czas osłuchiwania serca i płuc,grzecznie stał podczas USG serca i tylko ślinił się,więc wyszłam jak zwykle opluta. W poczekalni chciał się zaprzyjaźniać z wszystkimi pacjentami i włascicielami:)Misiek kochany,przytulaka! Ma trochę stan zapalny dziaseł i jakieś pęcherzyki na dziąsłach-będziemy obserwować. Oto wypis z wizyty: Quote
gosia7 Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 a tu rachunek za wizytę kardiologiczną - 80zł, dostaliśmy zniżkę- dziękujemy:)! Quote
Mazowszanka13 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 No to dobrze, że wszystko w porządku :) A ile on może mieć lat ? Quote
gosia7 Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 Kango może mieć ok. 10 lat. Ale ile nikt nie wie dokładnie, oprócz niego ;) Opinie wetów są b.różne, każdy ma swoją wersję rzekłabym. Od 7-10 lat,przez 10-13lat ,po napewno pow. 5 i mega hit " to dojrzały pies",gdybyśmy przypadkiem myśleli,że znaleźliśmy szczeniaka:razz: Nie polecam Frontline Combo,wywalenie pieniędzy w błoto! Kango został dokładnie zakroplony i wyjęłam mu już 3 nachlane kleszcze:mad: po jego pobycie na działce i spacerze w lesie. Quote
Mazowszanka13 Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Ja używam Sabunolu i znalazłam " tylko" jednego na trzy psy. Quote
ewu Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Gosiu uduś mnie!!!!!!!!!!!!! Tak się w te szczeniaki siedleckie wpakowałam ,że nie zauważyłam ,że mi się dług u Kangusia zrobił:oops::oops::oops::oops::oops: Zapłaciłam za 5 miesięcy z góry i dlatego. Kanguś wybacz starej ,sklerotycznej babie. Gosiu ja mam opłacone od grudnia do kwietnia włącznie czyli zalegam z majową deklaracją? Jeśli coś pokręciłam, to sprostuj:) Ta moja wpłata to nie była jednorazowa deklaracja ale stała wpłacona z góry:) Quote
Ada-Vebby Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Też zaglądam do Kangusia i cieszę się ,że z seduszkiem wszystko OK:) Quote
gosia7 Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 ewu nic się nie martw:) ,Kanguś jest na plusie,głównie dzięki bazarkom Mazowszanki (w ostatnim także z moimi fantami). Czekamy na wrzesień i Ciocię Mazowszankę,bo wpadłam w manię zbierania fantów na kolejny bazarek-znów mam całą siatę,ale sama nie wiem czy dam radę. Dziękujemy za odwiedzinki wiernym Ciociom. Zaczynam popadać w beznadzieję, nikt nie dzwoni w sprawie Kango. Nikt:( A on taki kochany,grzeczny,posłuszny,misiek przytulaka,cielątko moje kochane,dobre. Co za k...as go wyrzucił,czy nie dopilnował,że taki pies wylądował na ulicy!!!!!! Teraz mam kolejnego moralniaka,wczoraj spotkałam bezdomnego psa.Biegł ulicą,napewno spragniony,głodny,a ja nie mogłam pomóc obstawiona dwoma psami...:(Bałam się ,że się pogryzą,nie dałabym rady sama.Już teraz żadnemu dodatkowemu nie będę mogła pomóc,złapać.I serce mi pęknie... Quote
ewu Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Wczoraj do 2-giej w nocy jeździłam z mężem szukając psa. Dostałam w nocy pw ,że ktoś widział z okien autobusu psa przywiązanego do słupa przy lesie..... Sprawdziliśmy wszystko ,psa nie było... Albo ktoś go na moment przywiązał i poszedł do lasu za potrzebą albo ktoś przed nami go zabrał. Mam nadzieję ,że psiak bezpieczny. Quote
edek Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Odwiedzam Kangusia :). Niestety te moralniaki są najgorsze..... gosia7 głowa do góry, przyjdzie ten dzień, że zadzwoni telefon ten właściwy. Quote
ewu Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 edek napisał(a):Odwiedzam Kangusia :). Niestety te moralniaki są najgorsze..... gosia7 głowa do góry, przyjdzie ten dzień, że zadzwoni telefon ten właściwy. Z pewnością:) Quote
ewu Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Ludziska kochane zajrzyjcie, świat chyba się musi skończyć Zdrowe psy do uśpienia bo kasy nie ma http://www.dogomania.pl/forum/thread...4#post20879404 Gosiu , Kanguś wybaczcie mi Quote
agat21 Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Kangulcu kochany, głaski wieczorne i kciuki za telefon! Quote
gosia7 Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Dziękujemy,choć telefonu żadnego.Właściwego czy nie. Kango za to radosny.Biega ze śmiejącym się pyskiem po majowej trawce,cieszy się każdym głaskiem i spacerkiem. Wydaje się być baaaardzo szczęśliwy! Zacałowuję jego wielki pychol momentami prawie "naśmierć" dopóki mój zazdrosny pies nas nie rozdzieli wpychając się pomiędzy.Potem wpycha się Kango i tak sie przepychają aż mi rąk brakuje i buziaków;)Jest grzeczny jak aniołek,tylko wszędzie szuka żarcia zdarza mu się co nieco poprzestawiać w domu w tym celu.Kończenie każdej kociej miski należy do niego. Mój każdy kęs też jest sprawdzany;) Quote
gosia7 Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Kanguś pięknie dziękuje przekochanym Cioteczkom :loveu: edek agat21 Sisi44 ewu za wpłaty w maju (a ewu też już za czerwiec) Quote
edek Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 W sumie to może i dobrze, że te niewłaściwe nie dzwonią, przynajmniej się nie denerwujesz na głupotę ludzką.... np.wysłanie psa paczką... Quote
gosia7 Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 dziękujemy Cioteczce :loveu:Panna Marple:loveu: :calus::calus::calus::calus::calus::calus::calus::calus: Quote
Recommended Posts