agat21 Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Przepraszam, że ostatnio rzadziej zaglądam, ale mam pracową masakrę. Niedługo zajrzę do tych posłanek, może coś fajnego wybiorę dla Kangulca. Quote
Nadziejka Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Zagladam z kciukami i pozdrowieniami:modla::iloveyou: Quote
edek Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Cioteczki zapraszam na bazarek kobiecy :cool3:, dla psiej rodzinki : http://www.dogomania.pl/forum/thread...do-10-11-20-00 Quote
mtf zalesie Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 czy znalazlas juz poslanie dla kango-pytanie do agat 21 Quote
gosia7 Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 (edited) Wczoraj byliśmy na spacerku za miastem, miało być więcej zdjęć,ale się rozpadało konkretnie i nic z tego nie wyszło. ps.pod jedną z knajp (Zalewajka w Konstancinie) spotkaliśmy psa-ja ucieszona ,że knajpa propsia i Kangusia też można przemycić do środka ruszyłam ochoczo do drzwi. Moją radość szybko zabił miejscowy pracownik odganiając spod drzwi tamtego psiaka. Było jasne, pies jest bezdomny,nie przyszedł tu ze swoją rodzinką po spacerku. Wychudzony,wyraźnie żebrał o jedzenie. Zwabił go zapach dolatujący z knajpy.Oczywiście natychmiast cofnęlismy się do samochodu po awaryjną puszkę zawsze tam wożoną. Pies wciągnął ją w sekundę. Potem jeszcze sporo suchej kociej karmy (tylko to mieliśmy ze sobą).Zdołałam mu wyrwać jeszcze z sierści mocno napitego kleszcza. Perspektywa przyjemnie spędzonego wieczoru prysła w sekundę. Po wypytaniu kelnerki,która wyszła na chwilę na zewnątrz,bo w środku terminal jej nie działał okazało się,że pies jest sąsiadów :crazyeye:. Chudy,żebrzący o jedzenie ,zakleszczony. Tylko dlatego,że i tak popsułam wieczór znajomym domagając się ślęczenia przed knajpą w deszczu w celu karmienia psa i donoszenia całej spożywczej zawartości samochodu i wody,nie poszłam do właścicieli z awanturą. Wniosek: Chyba nie mogę wychodzić z domu. Mam radar w oczach.Wszędzie wypatrzę jakieś psio-kocie nieszczęcie.Jestem zakałą towarzystwa i samej siebie. Kiedyś moja empatia mnie zabije. Nie mogę patrzeć jak cierpią zwierzęta. I do tego nawet te mające domy :crazyeye:.Nie mogę tego pojąć. Mój mózg tego nie ogarnia. Gdyby ktoś z Was kiedykolwiek znalazł się w tamtej okolicy ,weźcie ze sobą puszkę proszę... Edited November 4, 2013 by gosia7 Quote
Panna Marple Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Ja już od dawna wożę w aucie zestaw ratunkowy dla psa: karma, smyczka, etc...Takie, kurde, życie dogomaniaka:-( Quote
agat21 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Panna Marple napisał(a):Ja już od dawna wożę w aucie zestaw ratunkowy dla psa: karma, smyczka, etc...Takie, kurde, życie dogomaniaka:-( U mnie to samo.. kurczę żesz! Biedna psina... Posłanka jeszcze nie wypatrzyłam, mtf - masz coś na oku?? Quote
mtf zalesie Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 1.w konstancinie dziala fundacja sw.franiszka - trudno sie dodzwonic ale wiem ze dokarmiaja psy-sa na ul.podgorskiej ,nie wiem czy to daleko,napisz na pw ktorych to sasiadow pies to obiade ich w twoim imieniu przejezdzajac przez konstancin 2,ponton o wymiarach 88 cm x 65 cm moge dac jesli jest odpowiedni Quote
gosia7 Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 mtf zalesie,pw dot.psa z Konstancina posłałam ponton bardzo chętnie przyjmiemy :multi:,jeśli uważasz,że Kango się w nim zmieści (Kango jest sporym psiakiem, waży 38kg) i jeśli ,co jest podstawowym problemem,można go prać w pralce- koty notorycznie mu obsikują posłanie:angryy: i musi być możliwość prania go w pralce,inaczej nie da się wytrzymać:wallbash:. Quote
mtf zalesie Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 ponton ma pokrowiec do prania w pralce ale zmienilam go na wiekszy bo dla psa wielkosci owczarka niemieckiego jest za maly.moja suka owczarek wazy 36 kg- nie wiem czy dla kongo nie bedzie za maly rowniez dlatego podalam ci wymiary zewnetrzne Quote
mtf zalesie Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 ponton jest podobny do tego ale mniejszy Quote
gosia7 Posted November 7, 2013 Author Posted November 7, 2013 kurczę,chyba będzie za mały:placz: zmierzyłam jego kołderkę i żeby swobodnie się zmieścił powinno być przynajmniej 100x75, a nawet więcej,żeby było swobodnie Quote
gosia7 Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 Dziękujemy za deklarację ewu:buzi: Cioteczka ewu chyba mocno zakręcona,ponton cudny,ale za mały Ciociu...:roll: Quote
gosia7 Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 ania75 napisał(a):ja też często zaglądam i posyłam ciepłe myśli ..... :oops: tylko tyle mogę niestety dziękujemy:loveu: Quote
Panna Marple Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Poleciało 50zł dla Kangulca:lol: Quote
gosia7 Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 uprzejmie dziękujemy,choć Kangulec to raczej swój,wiejski chłop jest,nie arystokrata uprzejmie dziękujący,ale za to przekochany tumanek jest;) Quote
Panna Marple Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 Bo tumanki są najfajniejsze:loveu:-wiem coś o tym, bo sama mam trzy:diabloti: Quote
malagos Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Na bazarku Supergogi są duze legowiska, niedrogie, do prania w pralce: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248363-Legowiska-ma%C5%82e-%C5%9Brednie-i-wielkie-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-II-dla-zag%C5%82odzonego-orsona-do-30-11-2013 Quote
mtf zalesie Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 ale nie sa wieksze od mojego czyli za male dla kango Quote
Mazowszanka13 Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Odwiedziłam dzisiaj Kangusia przy okazji wspólnych prac nad bazarkiem. Rzeczywiście porządne posłanko by mu się przydało, bo kołderka wiecznie rozkopana. On jest naprawde ogromny, więc i ponton musiałby być słusznych rozmiarów. Bo Kango nie tylko duży, ale i zaokrąglony nieco ;) Aż żal patrzeć na jego pyszczek i łapy pełne blizn po psich zębach :-( Co ten biedny pies musiał przejść w życiu ?! Quote
Mazowszanka13 Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Gosi nie widać, bazarek robi :) Quote
gosia7 Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 tak,bazarek zrobiony! Dziękujemy Cioci Mazowszance2 za wsparcie!!!:loveu: zajrzyjcie proszę,chciałabym uzbierać na porządne legowisko dla Kangusia,takie ortopedyczne,bo jak wstaje to mu ciężko,starszy jegomość z niego. Kuśtykają stare kości zanim rozchodzi... Nie wiem czy się uda,póki co szczerze wątpię,ale próbuję: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248949-POD-CHOINKĘ-i-na-codzień-prezenty-dla-NIEJ-i-dla-NIEGO Quote
edek Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Te ortopedyczne drogie są. Upatrzyłaś jakieś już ? Chyba największy wybór jest tu: http://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisko_dla_psa/ortopedyczne Rozmiarowo jakieś pasuje ? Quote
gosia7 Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Wiem,że drogie,niestety.Dodatkowo dla niego ten największy rozmiar potrzeba,na siłę średni.Dlatego wytargałam wszystkie domowe skarby i robię bazarek. Może coś uzbieram,choć dużo kasy potrzeba. Pewnie się teraz jeszcze nie uda. Nie stać mnie samej na taki zakup. Deklaracje,choć bardzo cenne:Rose: nie starczają nawet na całe kangusiowe utrzymanie. A on bidulek niekiedy z trudem się podnosi z kołdry,pewnie stawy dają znać,a kołdra płaska,cóż wiek robi swoje. Walczę zatem o sprzedaż fantów z bazarku i jeszcze raz serdecznie zapraszam Cioteczki tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/thread...EJ-i-dla-NIEGO Quote
Recommended Posts