Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nikaragua']Bazarek dla Myszki zaraz się kończy, a uzbierałam tylko 6zł :([/QUOTE]

Pewnie uczniowie myśla, że jeszcze mają czas na naukę :-(

Jutro będzie puszczenie panienek na żywioł :evil_lol:

Posted

Sterylka Myszki zostanie wykonana u Pani Doktor, która sterylizowała psiaki przebywające u Astaroth, robiła też zabiegi osobistym psom Astaroth.
Zresztą Pani Doktor sterylizowala i kastrowała psiaki przebywające pod moja opieką. :)

Myślałam o wykonaniu zabiegu u Dr Czajki - ale niestety mam bardzo utrudniony dojazd gdziekolwiek (auto mi nawala) :roll: A Myszkę trzeba jak najszybciej ciachnąć, ponieważ niedługo może dostać cieczkę (z tego co mówili Ci ludzie co Ją dokarmiali).

Dlatego też najpierw będzie sterylka, a potem szczepienia.

Zabieg został umówiony na jutro, na godzinę 17.... :roll:

Bardzo się boję - nigdy nie miałam pod opieką psiaka po zabiegu sterylizacji.... Mam nadzieję, że Myszka wszystko bardzo dzielnie zniesie... :roll:
Musze pogadać z TZ.... niestety nie mam mozliwośći wzięcia dnia wolnego....ehhhh a dobrze by było, gdyby w czwartek ktoś z Mychą siedział ...

Posted

Ej, Obraczus, nie peniaj, będzie dobrze :) Zawsze musi byc ten pierwszy raz, choć i ja, mimo że rocznie sterylizuje po 6- 8 suczek, przeżywam zawsze tak samo.

Posted

[quote name='Nutusia']Też Ci to mówię - kilkanaście sterylek mam za sobą ;) Ważne, że lekarz sprawdzony. Reszta to góra jedna nie do końca przespana noc :)[/QUOTE]

Juz jej tak trzepię językiem cały dzień, że to Myszka będzie spała, a Obraczus nie :)
Chociaz to łatwo powiedzieć, jak już sie z sunią przez to przeszło, bo ja też histerie straszne robiłam. A to nie je, a to nie pije, a to nie chce wstać, a to patrzy się jakoś tak dziwnie ;)

Posted

Martwi mnie tylko ten czwartek... to, że nie mogę wziąć wolnego :roll: postaram się namówić TZ, żeby nie wyjeżdżał do pracy.

Mam nadzieję, że jutro uda mi się wrzucić fotki z weekendu :)

A dzisiaj wieczorem planuję kolejny wieczór zapoznawczy suczek :evil_lol:

Posted

ja tez trzymam kciuki żeby poszło sprawnie
a TZtowi to trzeba powiedziec ze taka bedzie biedna, słaba i w ogole ze potrzebuje odpowiedzialnego faceta do pilnowania, głasakania miziania

Posted

Tu nie chodzi o chęci czy Jej brak ze strony TZ-ta tylko o to, że mój TZ nie ma czegoś takiego jak urlop...... po prostu jak nie pojedzie do pracy to nikt Mu za ten dzień nie zapłaci. A rachunki czekają :( Ale mniejsza z tym. W końcu czasami trzeba zrobić coś dla żony :evil_lol:

A wredzioch zakochany w moim Karolu po uszy :mad:

Posted

Dzisiaj musiałam wstać o 4.10, żebym mogła być wcześniej w pracy a dzięki temu wyjść wcześniej w związku z zabiegiem :smhair2: nie ukrywam, że do łatwych zadań to nie należało :-?

Myszka całą noc się kręciła. Zawsze śpi po stronie TZ, dzisiaj łaziła po całym łóżku, rozdawała mi buziaki... gorąco Jej było okropnie - nie wiem czemu, bo u nas generalnie za gorąco nigdy nie było.

Wieczorem pierwszy raz w życiu sama weszła po schodach i staneła pod drzwiami wejściowymi :multi: spacerowiczka się z Niej robi niezła - łazi po podwórku, po wszystkich zakamarkach mnie ciągnie ale o załatwieniu się - ani myśli. :???:
Sąsiedzi już się śmieją ze mnie jak czasami słyszą moje prośby do Myszki w stylu: no zrób siczku :grins::megagrin:

Posted

obraczus87 - będzie dobrze, to tylko jedna noc przespana na podłodze razem z sunią :eviltong:

ja przy mojej aktualnej tymczasowiczce - sterylkę miała robioną o 9 rano, więc ok 11 już w domu byłyśmy i cały dzień na ziemi przy niej przeleżałam i kocykami okrywałam i termoforek grzałam ;)
na drugi dzień już śmigała sobie po domu :)

przygotuj się na te oczyska wpatrzone w Ciebie z wyrzutem, na to że będzie pewnie dygotać przez kilka godzin, że może wymiotować po narkozie... ale to wszystko jest do przejścia :) będzie dobrze :)

ciotka, przecież dzielna jesteś i Myszka też - dacie radę :)

a ja trzymam kciuki :)

Posted

Dzięki Ciotka za szczerość :evil_lol:

Noc i tak planuje przespać z Nia na podłodze ;) żeby wredota nie chciała wskakiwac na łóżko.. chmmm ale czemu to ja mam spac na podłodze?? Przecież Ona zakochana w Karolu, to niech On śpi z Nią :evil_lol:

Posted

[quote name='obraczus87']Dzięki Ciotka za szczerość :evil_lol:[/QUOTE]

hihi, zawsze służę ;)

a tak szczerze - jeśli wet dobry jak piszesz, to będzie wszystko ok :)

Posted

[quote name='obraczus87']Dzięki Ciotka za szczerość :evil_lol:

Noc i tak planuje przespać z Nia na podłodze ;) żeby wredota nie chciała wskakiwac na łóżko.. chmmm ale czemu to ja mam spac na podłodze?? Przecież Ona zakochana w Karolu, to niech On śpi z Nią :evil_lol:[/QUOTE]

odpowiadając na Twoje pytanie czemu masz spać na podłodze:
bo jak ona będzie spac z Karolem w łóżko to tobie pozostaje podłoga ;)

sterylką się nie martw
nam Zorkę na noc przetrzymali w lecznicy bo chcieli miec na nią oko bo była blada
kubrak tylko jej załóż żeby się do szwów nie dobierała

będzie dobrze :)

Posted

Kubrak założę na pewno.

No tak... zostaje mi podłoga ;) wczoraj TZ stwierdził, że jednak mogliśmy wieksze łózko kupić :evil_lol: mówiłam Mu, to się upierał, że takie będzie ok. Achh Ci faceci :)

Dzięki Wam - już sie nie boję i nie panikuję :) dzięki :loveu:

Posted

[quote name='mala_czarna'] A to nie je, a to nie pije, a to nie chce wstać, a to patrzy się jakoś tak dziwnie ;)[/QUOTE]

jakbym siebie widziala:evil_lol:

kciuki zacisniete;)

Posted

[quote name='obraczus87']

No tak... zostaje mi podłoga ;) wczoraj TZ stwierdził, że jednak mogliśmy wieksze łózko kupić :evil_lol: mówiłam Mu, to się upierał, że takie będzie ok. Achh Ci faceci :)

Dzięki Wam - już sie nie boję i nie panikuję :) dzięki :loveu:[/QUOTE]

Ja mam na całe szczęście dość niskie łóżko, więc rękę miałam cały czas wyciągniętą żeby czuć Frotkę :)
Nie czułam tej ręki na drugi dzień. Efekt taki, że Frotka miała mnie w 4 literach, bo całą noc spała, a mnie kurna pokręciło :)

[quote name='chita']jakbym siebie widziala:evil_lol:

[/QUOTE]

Paranoja, nie? :)
Normalnie jak z niemowlakiem!