Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a my kiedy tego mmsa zobaczymy ;-)?

jestem fanka brit care'a, a te smaczki są super.

co do suchej karmy - może namoczoną ją spróbuj przekonać? najpierw namoczyć do paćki, potem coraz mniej...

a moze to język ja jeszcze boli? jednak suche jest ostre, ona może ma niechęć psychiczną do takiego jedzenia? ( w skrócie pisze, stąd "niechęć psychiczna" ;-))

Posted

Uff dotarłam w końcu na wątek Myszola ;) Niestety ostatnio nie mam na nic czasu :shake:

SBD - postaram się wrzucić. ;) mam nadzieję, że uda mi się zrobić też kilka fotek i wrzucić przed wyjazdem.

Byliśmy dzisiaj z Myszolem u weta. Szwy zostały zdjęte - jeszcze 3 dni w różu panienka musi chodzić, krew została pobrana, na wściekłość Myszka została zaszczepiona. Zapłaciłam 69zł.

Myszol tez jest fanka brit care'a - puszki wcina z ogromną przyjemnością, smaczki kocha :)
Co do suchej to Ona namoczonej nie chce jeść.. czasami zdarza się, że zje kilka chrupek... Ona nigdy nie jadła suchej... a może powinnam odstawić mokrą? To pewnie byłaby zmuszona jeść suchą :evil_lol:

Posted

ja moim daję suchą karme wymieszaną np. z jogurtem naturalnym lub rosołkiem lub białym serkiem i wtedy wcinają :)
może tak spróbuj - no chyba, że już i tego probowałaś :)

Posted

Moje Insekty też nie chciały suchej karmy - nawet z głodu nie jadły :( Nęciłam się twarożkiem, rosołkiem, a nawet "ludzkimi" sosikami i teraz się zdarza, że zanim się zorientują, że nie ma "omasty" - wetną całą porcję ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
Moje Insekty też nie chciały suchej karmy - nawet z głodu nie jadły :( Nęciłam się twarożkiem, rosołkiem, a nawet "ludzkimi" sosikami i teraz się zdarza, że zanim się zorientują, że nie ma "omasty" - wetną całą porcję ;)

Twarożku i rosołku - używałam i nic. Ale po powrocie spróbuje Twój sposób :)

Mam wyniki badań krwi, nie znam się na nich za bardzo, ale z tego co wyczytałam to tylko poziom kreatyniny jest troszke niższy od normy, natomiast poziom białka jest wyższy. Reszta w normie :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Twarożku i rosołku - używałam i nic. Ale po powrocie spróbuje Twój sposób :)

Mam wyniki badań krwi, nie znam się na nich za bardzo, ale z tego co wyczytałam to tylko poziom kreatyniny jest troszke niższy od normy, natomiast poziom białka jest wyższy. Reszta w normie :)

a wet coś mówił nt. wyników?

Posted

Witajcie :)

Jutro rano zostawiam Myszolca u moich rodziców. Mam nadzieję, że Myszka nie zje mi Tobiego ;)
Wracamy rano 17.03, ale ja od razu idę na uczelnię :roll: prześpię całę zajęcia :evil_lol:

Mam nadzieję, że Myszka nie będzie mocno zestresowana tym, że zostaje bez nas :roll:
Musze powiedzieć mamie, że obowiązkowo musi codziennie wstawać 10 minut wcześniej :evil_lol: 10 minut na mizianko z Myszolcem - OBOWIĄZKOWE :) TZ się wkurza, że rano i wieczorem pierwsze co robię to odprawiam "mizianko" z Myszą :evil_lol:

Wrócę wypoczęta (mam nadzieję) i od razu biorę się wtedy za ogłaszanie niuni. Teraz nie miałam ani czasu, ani głowy....

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja tam bym na Twoim miejscu zostawiła pisemne zastrzeżenie, żeby jej nie wyadoptowali zanim wrócicie ;)
Fantastycznych wakacji i niezapomnianych wrażeń!

Zostawię, zostawię ;)
Dziękuję pięknie :) !!!

Ziutka napisał(a):
Przeca ja miałam ogłaszać Myszkę a nie Ty Martusia!!!! :mad:

Noooo ja - Twoimi rękoma :loveu::evil_lol: Dzięki Kochana :) :loveu:

Posted

Nutusia napisał(a):
To może Ty jedź, Marta, Ziutka ogłosi, zrobimy wizytę PA i jak wrócisz już inna tymczasowiczka będzie na Ciebie czekać?... ;) :)

Dobry pomysł Nutusiu :cool3:
Co prawda, Martusia by nas zapewne utłukła :mad: za taką samowolkę...ale cóż, Wiedźma z Czarownicą dadzą radę :evil_lol:

Posted

obraczus87 napisał(a):
ZIUTKA, NUTUSIA --> ja Wam dam :evil_lol::mad: tak bez pożegnania miałabym Myszola oddać do domu?? :crazyeye:

Zawsze możesz jechać ją odwiedzić do DS :diabloti:

Posted

obraczus87 napisał(a):
ZIUTKA, NUTUSIA --> ja Wam dam :evil_lol::mad: tak bez pożegnania miałabym Myszola oddać do domu?? :crazyeye:

pożegnałabys ją na wizycie poadopcyjnej ;)