Lobaria Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='Klaudus__'] Wspaniały psiak i już po oczętach widać przemianę, choć nadal są smutne. Quote
Javena Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Wyglada ta pupina nieco lepiej niz na wczwsniejszych zdjęciach. Quote
dorota412 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='Klaudus__']W tej chwili weszłam do domu - szukaliśmy potrąconego przez samochód psiaka. Niestety ślad po Nim zaginął. Konto zaraz powysyłam. Przepraszam za brak odzewu na Wasze posty,ale nie zawsze mam dostęp do neta. My sie nie gniewamy. A poza tym, może jeszcze nie wiesz, ale masz sekretarke!!! Ona juz porozsyłała nr konta. Quote
Isadora7 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='Lobaria']Cioteczki, mnie też wkur... że nie ma na bieżąco wieści o Kubusiu i innych nieszczęściach, że czasami nie ma odpowiedzi na pytanie o konto, że czasami nie ma wieści od Klaudus w ogóle. Nio więc jak się wk..., to w końcu zdiagnozowałam problem. Klaudia ma ok. 18 psiaków - o kotach nie wspominając - pracuje, a jak tego nie robi, to gania po nocach za następnymi biedami, aby je odratować i mieć 19 - tego na głowie, 20 - tego, setnego w końcu... Klaudus nie jest internetowym psem / sorki za określenie i proszę o wybaczenie;) / W tej chwili, gdy to piszę, Klaudus usiłuje namówić do współpracy następnego uciekającego biedaka, bo jakichś parszywiec go skrzywdził. Wobec tego postanowiłyśmy z Klaudus, że będę Jej sekretarką. Jak tylko przestanie łapać nieszczęśnika, przyśle mi nr konta, a ja będę rozsyłać na priva Cioteczkom, które chcą pomóc. Dla mnie to zaszczyt być sekretarką CZŁOWIEKA, który poświęca się dla ratowania psiaków i wie, jak to robić. Chociaż tak mogę pomóc. To może ja się zapytam gdyby Klaudus nie mogła odpowiedzieć :) to liczę na Ciebie. Fundacja EMIR wysłała paczkę kurierem. [FONT=Arial][SIZE=4]Paczka była duża i zawierała dość wartościowe rzeczy: oprócz dużej ilości psich pampersów, leki na odleżyny i niegojące się rany, rivanol, rumianek, kompresy gazowe, ligninę i kocyki. . [/FONT] Quote
iwoniam Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Biedny psiak, okropne ma te odparzenia na 1 stronie... powodzenia dziewczyny - ja sama mam długi i jeszcze parwo w domu... :-( a jak tak patrzę na te ostatnie zdjęcia to są raczej owrzodzenia już, nie tylko odparzenia. Miałam w domu sparaliżowaną Adę - sudocrem pomagał bardzo. biedactwo... Quote
zachary Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Kubusiu, miałeś szczęście w nieszczęściu,że spotkałeś na swojej psiej drodze tak cudownych ludzi! Przed Klaudus można tylko pochylić się w geście ogromnego szacunku za Jej wrażliwość i poświęcenie w ratowaniu braci mniejszych:loveu: Quote
Klaudus__ Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Paczka dotarła. Za co z całego serca dziękuję. Jutro do P.Krysi zadzwonię z podziękowaniami. Są pampersy i maści, rumianek i kocyk, ręczniki i gaza. Paczka duża - tylko na obecną chwilkę zakładanie pampersów na ten obolały ogonek (oderwany od kręgosłupa) to wyczyn. A jak o tyłeczek chodzi - to faktycznie już lepszy o niebo,ale jeszcze ropka leci. Quote
Klaudus__ Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 [quote name='iwoniam'] Miałam w domu sparaliżowaną Adę - sudocrem pomagał bardzo. Ja używałam sudocremu i balsamu szostakowskiego, jak zachodziłam na chwilkę to smarowałam też aesculan-em. I efekt taki jak na zdjęciu - natomiast dr.polecił maść L3Purigo - bardzo wydajna i bardzo tłusta - w dodatku eliminuje świąd. I faktycznie po smarowaniu - Kuba mniej się interesuje tymi zmienionymi miejscami - a poprzednio natychmiast wylizywał. Zobaczymy jaki efekt leczenia tej obolałej skóry. Quote
Javena Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/217598-Podziekuj-pozdr%C3%B3w-z%C5%82%C3%B3%C5%BC-%C5%BCyczenia-prze%C5%9Blij-kwiaty-do-30-11.22-00 Nowy bazarek kwiatowy na Kubulka i pieski z Szydłowca. Tam jest tragedia. Ciągnie sie tyle czasu i nic nie da się zrobic. Tyle narazie moge zrobic. Klaudus poprosze o nr konta.Moze choć pare złotówek uda mi sie wykombinować. Quote
Selenga Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Przed chwila zajrzałam na allegro Kubusia i szczęka mi opadła... Sprzedane zostały już 243 cegiełki - to jest ok. 1 200 zł Kubusiu - operację już masz opłaconą :) Do końca aukcji zostało 9 dni i... 57 cegiełek :) Dostałam tylko jednego maila z apelem żeby nie męczyć kalekiego psa. Wysłałam w odpowiedzi zdjęcia Kry od ulvhedinn - takie na zawodach trekingowych w Karkonoszach Quote
lika1771 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Selenga napisał(a):Przed chwila zajrzałam na allegro Kubusia i szczęka mi opadła... Sprzedane zostały już 243 cegiełki - to jest ok. 1 200 zł Kubusiu - operację już masz opłaconą :) Do końca aukcji zostało 9 dni i... 57 cegiełek :) :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Ryjonek Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Hej, po całym wieczorze śledzenia różnych psich nieszczęść warto wpaść na taki wątek gdzie można się przekonać, że są LUDZIE przez duże L, którzy oddadzą własne swetry żeby ulżyć w cierpieniu psu w łatki. Serce rośnie:) Quote
Lobaria Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Ranne mizianka dla Kubusia. Allegro rzeczywiście świetnie idzie - ludzi wzrusza ta historia... Quote
iwoniam Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 wspaniale, że Kubusiowi udało się uzbierać pieniądze na operację Mam taką prośbę - jakby mógł mi ktoś pomóc w ogłaszaniu tych dziewczynek - http://www.dogomania.pl/threads/216999-ma%C5%82opolska-Daisy-i-Jag%C3%B3dka-wyrzucona-z-dzie%C4%87mi-w-dniu-gdy-si%C4%99-oszczeni%C5%82a..Domku-! Ja mam kłopoty finansowe, a tu.. jedna wpłata na 30 zł :-( idzie się załamać. mam też tę dziewczynkę z oczkiem do usunięcia - http://www.dogomania.pl/threads/216734-Suka-i-pi%C4%99%C4%87-szczeniak%C3%B3w-ulicy!-Zbieramy-ka%C5%BCdy-grosik-aby-im-pom%C3%B3c!/page2 - i też... wpłat jak na lekarstwo, a jeszcze się u niej pojawiła parwowiroza i powoli z niej wychodzi.. Mam kilkanaście zwierząt w domu; żyję już z pożyczonych pieniędzy - domek mają u mnie, są bezpieczne... to każdy ma "problem z głowy" :-( jeśli mógłby mi ktoś pomóc z ogłaszaniem..może jakieś allegro, cokolwiek.. Będę bardzo zobowiązana. Quote
Vutz Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 ciotki, może wózek rehabilitacyjny mu skombinować? zaraz poszukam i podam namiar... zawsze to rozwiązanie... może być taki, gdzie łapki psa leżą bezwładnie na "półeczce" lub psiak przebiera nogami, bo mu się wydaje że chodzi... ale nie dotyka podłoza... zaraz poszukam namiaru... zadzwońcie najlepiej i dogadajcie... [SIZE="3"]Wózki inwalidzkie i rehabilitacyjne dla zwierząt www.wozekdlapsa.pl - tel. +48 602-476-155 Quote
Poker Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Jaki on jest duży? Muszę sprawdzić w jakim stanie znajoma ma wózek , który mi zaoferowała.Mówiła ,że dla psa mniej więcej wielkości boksera. Quote
Vutz Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 no to sądzę, że za duży będzie... poza tym rozmiary są różne... taki wózek - kiedyś pytałam dla swojej suki... trzeba dobrze wymierzyć... niektóre elementy są regulowane, ale niektóre muszą być dopasowane... pogadajcie z gościem co i jak... bez zamawiania, tylko niech wam powie jak wymierzyć... pogadajcie po prostu Quote
Klaudus__ Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 [quote name='Poker']Jaki on jest duży? Muszę sprawdzić w jakim stanie znajoma ma wózek , który mi zaoferowała.Mówiła ,że dla psa mniej więcej wielkości boksera. Oj Kuba jest zdecydowanie mniejszy. Ale pomysł wózka to super pomysł! Jakbym miała porównać Jego wielkość do jakiejś rasy to powiedziałabym,że jest wielkości pudelka, lub spanielka. Ciekawe jaki jest koszt zrobienia na wymiar takiego wózeczka... Quote
Lobaria Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Zaglądam do Kubusia skoro świt. Z wózeczkiem nie drażniłby sobie skóry tym ciągnięciem nóżek. Klaudus, chyba trzeba wymierzyć Kubulka. Quote
beta ata Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Ha! Pamietałam, że gdzies czytałam o wózku do wzięcia, ale nie pamiętałam, gdzie, a to u Poker :-) Wózek byłby świetny. Quote
Vutz Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 zadzwońcie do tego gościa co podałam wam namiar, albo wejdźcie na jego stronę - on wam powie jak mierzyć psa... :) Quote
Lobaria Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Jest instrukcja, jak mierzyć psa http://www.wozekdlapsa.pl/mierzenie.php Nic o cenach nie znalazłam... Quote
Lobaria Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Wysłałam maila do producenta wózków z zapytaniem o orientacyjną cenę i czas oczekiwania. Zainteresowanym Cioteczkom prześlę treść maila na pw. Quote
azalia Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 A kiedy Kubuś będzie operowany,tak orientacyjnie? Quote
Recommended Posts