Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Klaudus__']W tej chwili weszłam do domu - szukaliśmy potrąconego przez samochód psiaka.
Niestety ślad po Nim zaginął.
Konto zaraz powysyłam.
Przepraszam za brak odzewu na Wasze posty,ale nie zawsze mam dostęp do neta.

My sie nie gniewamy. A poza tym, może jeszcze nie wiesz, ale masz sekretarke!!! Ona juz porozsyłała nr konta.

Posted

[quote name='Lobaria']Cioteczki, mnie też wkur... że nie ma na bieżąco wieści o Kubusiu i innych nieszczęściach, że czasami nie ma odpowiedzi na pytanie o konto, że czasami nie ma wieści od Klaudus w ogóle.
Nio więc jak się wk..., to w końcu zdiagnozowałam problem.
Klaudia ma ok. 18 psiaków - o kotach nie wspominając - pracuje, a jak tego nie robi, to gania po nocach za następnymi biedami, aby je odratować i mieć 19 - tego na głowie, 20 - tego, setnego w końcu...
Klaudus nie jest internetowym psem / sorki za określenie i proszę o wybaczenie;) /
W tej chwili, gdy to piszę, Klaudus usiłuje namówić do współpracy następnego uciekającego biedaka, bo jakichś parszywiec go skrzywdził.
Wobec tego postanowiłyśmy z Klaudus, że będę Jej sekretarką.
Jak tylko przestanie łapać nieszczęśnika, przyśle mi nr konta, a ja będę rozsyłać na priva Cioteczkom, które chcą pomóc.
Dla mnie to zaszczyt być sekretarką CZŁOWIEKA, który poświęca się dla ratowania psiaków i wie, jak to robić.
Chociaż tak mogę pomóc.

To może ja się zapytam gdyby Klaudus nie mogła odpowiedzieć :) to liczę na Ciebie.

Fundacja EMIR wysłała paczkę kurierem.
[FONT=Arial][SIZE=4]Paczka była duża i zawierała dość wartościowe rzeczy: oprócz dużej ilości psich pampersów, leki na odleżyny i niegojące się rany, rivanol, rumianek, kompresy gazowe, ligninę i kocyki.

.
[/FONT]

Posted

Biedny psiak, okropne ma te odparzenia na 1 stronie...
powodzenia dziewczyny - ja sama mam długi i jeszcze parwo w domu...
:-(

a jak tak patrzę na te ostatnie zdjęcia to są raczej owrzodzenia już, nie tylko odparzenia.
Miałam w domu sparaliżowaną Adę - sudocrem pomagał bardzo.
biedactwo...

Posted

Kubusiu, miałeś szczęście w nieszczęściu,że spotkałeś na swojej psiej drodze tak cudownych ludzi! Przed Klaudus można tylko pochylić się w geście ogromnego szacunku za Jej wrażliwość i poświęcenie w ratowaniu braci mniejszych:loveu:

Posted

Paczka dotarła.
Za co z całego serca dziękuję.
Jutro do P.Krysi zadzwonię z podziękowaniami.
Są pampersy i maści, rumianek i kocyk, ręczniki i gaza.
Paczka duża - tylko na obecną chwilkę zakładanie pampersów na ten obolały ogonek (oderwany od kręgosłupa) to wyczyn.
A jak o tyłeczek chodzi - to faktycznie już lepszy o niebo,ale jeszcze ropka leci.

Posted

[quote name='iwoniam']
Miałam w domu sparaliżowaną Adę - sudocrem pomagał bardzo.

Ja używałam sudocremu i balsamu szostakowskiego, jak zachodziłam na chwilkę to smarowałam też aesculan-em.
I efekt taki jak na zdjęciu - natomiast dr.polecił maść L3Purigo - bardzo wydajna i bardzo tłusta - w dodatku eliminuje świąd.
I faktycznie po smarowaniu - Kuba mniej się interesuje tymi zmienionymi miejscami - a poprzednio natychmiast wylizywał.
Zobaczymy jaki efekt leczenia tej obolałej skóry.

Posted

Przed chwila zajrzałam na allegro Kubusia i szczęka mi opadła...
Sprzedane zostały już 243 cegiełki - to jest ok. 1 200 zł
Kubusiu - operację już masz opłaconą :)

Do końca aukcji zostało 9 dni i... 57 cegiełek :)

Dostałam tylko jednego maila z apelem żeby nie męczyć kalekiego psa. Wysłałam w odpowiedzi zdjęcia Kry od ulvhedinn - takie na zawodach trekingowych w Karkonoszach

Posted

Selenga napisał(a):
Przed chwila zajrzałam na allegro Kubusia i szczęka mi opadła...
Sprzedane zostały już 243 cegiełki - to jest ok. 1 200 zł
Kubusiu - operację już masz opłaconą :)

Do końca aukcji zostało 9 dni i... 57 cegiełek :)

:multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Hej, po całym wieczorze śledzenia różnych psich nieszczęść warto wpaść na taki wątek gdzie można się przekonać, że są LUDZIE przez duże L, którzy oddadzą własne swetry żeby ulżyć w cierpieniu psu w łatki. Serce rośnie:)

Posted

wspaniale, że Kubusiowi udało się uzbierać pieniądze na operację

Mam taką prośbę - jakby mógł mi ktoś pomóc w ogłaszaniu tych dziewczynek - http://www.dogomania.pl/threads/216999-ma%C5%82opolska-Daisy-i-Jag%C3%B3dka-wyrzucona-z-dzie%C4%87mi-w-dniu-gdy-si%C4%99-oszczeni%C5%82a..Domku-!
Ja mam kłopoty finansowe, a tu.. jedna wpłata na 30 zł :-( idzie się załamać.
mam też tę dziewczynkę z oczkiem do usunięcia - http://www.dogomania.pl/threads/216734-Suka-i-pi%C4%99%C4%87-szczeniak%C3%B3w-ulicy!-Zbieramy-ka%C5%BCdy-grosik-aby-im-pom%C3%B3c!/page2 - i też... wpłat jak na lekarstwo, a jeszcze się u niej pojawiła parwowiroza i powoli z niej wychodzi..
Mam kilkanaście zwierząt w domu; żyję już z pożyczonych pieniędzy - domek mają u mnie, są bezpieczne... to każdy ma "problem z głowy" :-(
jeśli mógłby mi ktoś pomóc z ogłaszaniem..może jakieś allegro, cokolwiek.. Będę bardzo zobowiązana.

Posted

ciotki, może wózek rehabilitacyjny mu skombinować?
zaraz poszukam i podam namiar... zawsze to rozwiązanie...
może być taki, gdzie łapki psa leżą bezwładnie na "półeczce" lub psiak przebiera nogami, bo mu się wydaje że chodzi...
ale nie dotyka podłoza... zaraz poszukam namiaru...
zadzwońcie najlepiej i dogadajcie...

[SIZE="3"]Wózki inwalidzkie i rehabilitacyjne dla zwierząt

www.wozekdlapsa.pl - tel. +48 602-476-155

Posted

Jaki on jest duży? Muszę sprawdzić w jakim stanie znajoma ma wózek , który mi zaoferowała.Mówiła ,że dla psa mniej więcej wielkości boksera.

Posted

no to sądzę, że za duży będzie... poza tym rozmiary są różne... taki wózek - kiedyś pytałam dla swojej suki... trzeba dobrze wymierzyć...
niektóre elementy są regulowane, ale niektóre muszą być dopasowane... pogadajcie z gościem co i jak... bez zamawiania, tylko niech wam powie
jak wymierzyć... pogadajcie po prostu

Posted

[quote name='Poker']Jaki on jest duży? Muszę sprawdzić w jakim stanie znajoma ma wózek , który mi zaoferowała.Mówiła ,że dla psa mniej więcej wielkości boksera.
Oj Kuba jest zdecydowanie mniejszy.
Ale pomysł wózka to super pomysł!
Jakbym miała porównać Jego wielkość do jakiejś rasy to powiedziałabym,że jest wielkości pudelka, lub spanielka.
Ciekawe jaki jest koszt zrobienia na wymiar takiego wózeczka...