Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaznaczam wątek i będę go śledzić jak tylko będę mogła w czymś pomoc zaraz dam znać bo u mnie w dalszym ciągu nie za ciekawie sprawy domowe się mają ale może w czymś dam radę pomóc.

Posted

mogę podać koce, ręczniki i inne manele dla Kubusia przez BUDRYSEK o ile ona jeszcze jeździ do Wrocławia, bo ostatnio jej nie widać na dogo.
W jakim wieku są dobrzy panowie i czy dadzą radę z psem na dłuższą metę?
Wpłacę coś na Kubusia.
Może da radę zorientować się co panom jest potrzebne.Oddali swetry, więc na pewno potrzebują ich.

Posted

A więc tak.
Dzisiaj zaniosę Kubusiowi jakieś koce może też dam radę zakupić balsam i miód manuka - bo słyszałam o jego cudotwórczej mocy.
Ja powiem Panom jaki jest odzew i ,że nie będą musieli Kubusia uśpić to zapewne bardzo się ucieszą!

Dziękuję Wam,że tu jesteście!
Bez Was byłoby bardzo ciężko - bez Was wielokrotnie nie dałabym rady.
Zarówno fizycznie,materialnie i psychicznie - bo siada to wszystko na psychikę - dziękuję!

Może jakaś dobra Ciocia fundnie miód?
A inna balsam?:)
Może dzisiaj kupię choć kilka podkładów chłonnych - zapewne ułatwiłoby to życie Kubusiowi.
Niestety nie jestem w stanie zakupić całej paczki - ale chociaż kilka - to zawsze coś.

Co do Panów - Ciotki...
Co podeślecie - to przemycę.
Coś tam wymyślę,żeby nie urazić,a żeby wiedzieli,że pomoc jest i dla Kubusia i dla Nich.
Ktoś pisał konserwy - na pewno się przydadzą...
Ktoś inny koce,pościel - myślę,że z koca nie tylko Kuba skorzysta,ale Panowie i mała sunia (śpiąca w łóżku) też.
Pan mówił,że do wycierania krwi (bo czasami przy kooopce odbyt i tak spuchnięty troszeczkę krwawi) i tego co tam Kubuś podsiusia pod siebie odstąpili Mu ręczniki do wycierania.
Dzisiaj kupię jakiś makaron, ryż, żeby ugotować Kubie coś miękkiego - kupię też siemię lniane.
Żeby chociaż troszkę Kubie dawali - będzie łatwiej Mu się załatwiać.

Posted

mamy cudowną w swej wrażliwości cioteczkę w Gliwicach , juz wspomagała nasze dogo psiaki z całego serca, mam pomysł choć będzie mi bardzo ciężko, ale zaoszczedzi cierpienia psiakowi, nie mogę narazie wspomóc kasą bo kryzys mam totalny ale gdyby wspomniana cioteczka dała radę psiaka mi podwieżć na tydzień a potem odwieżć albo ktokolwiek innny to moglaym psiakowi ranę zaleczyć bardzo szybko, bez tego zabieg nie będzie możliwy, zanim uzbieramy kasę psiak byłby podleczony i wzmocniony,odrobaczony i zaszczepiony, a w drodze powrotnej zabrałby ze sobą suche legowisko, i co by się dało uzbierać, część leków potrzebnych by się zaoszczędziło bo mam je zawsze na stanie, opiekę miałby jak Gucio opatrunki co półtorej godziny, rany odsłonięte, ale zabezpieczone lekami, grassolindem, i manukiem,mam takie pikowane nosidełko, to by zabezpieczalo narazie zbytnie ruchy, potem mu nie będzie potrzebne, domowa odbudowująca dieta nawet przez tak krótki okres wspomogłaby go sporo, więcej nie mogłbym go mieć ale i tak byłby już czas na zabieg, panów poinstruowalibyśmy jak się opiekować i wspomoglibyśmy ich czym się da/

w międzyczasie proszę poprosić o te emirowe podkłady i pampersy, trzeba je używać pod dry bed ale nie ubierać na siedzonko bo to zaparza, bardzo będą potrzebne, jeśli uszkodzenie jest niewielkie może psiak będzie chodził, komu macie zamiar zlecić zabieg?? MAM NADZIEJE NIE NASZEMU WYŻEJ WSPOMNIANEMU wrażliwemu człowiekowi!

Czemu tylko na tydzień mogę? OTÓŻ potem czeka mnie seria wyjazdów obowiĄzkowych do KRAKOWA które narazie odkładam wlasnie z braku kasy, no i sporo podopiecznych/

Z puli kasy Kubuniowej bedę potrzebować tylko 40, 00 na miód manuka i 26,00 na balsam szostakowskiego, tego już nie mam bo Gucio z pożytkiem wykorzystał, mam olejki, mydełka, napary , aloes i propolis, solcoseryl żel i maść a to juz spora oszczędność, mam tez maść propolisową z aloesem , Kubusiowa dieta i pobyt oczywiscie jak zwykle bezpłatny/

mogłabym pomóc też wizyta w naszej bardzo dobrze wyposażonej klinice, tańszym prześwietleniem i diagnozą z całym pakietem tańszych wymienionych wyżej psikowych spraw/

Jeśli plan wg Was ok to zaraz wstępnie zapytam cioteczkę gliwicka o możliwość pomocy, może sama by się z nię wybrała by pomóc w dopilnowaniu biedaka i zabezpieczeniu!

Posted

Klaudia a wiec mamy tak:

barkot-200zł
ewu-100zł
ultrafiolet88 tez pare groszy wysle
dorota412 tez pare groszy wysle

To juz na pierwsze potrzeby sa chłopaka.Poprosiłam na jednym watku o pomoc w opłaceniu operacji czekam na decyzje.......
Proponawałabym kupic ten kocyk przeciw odlezyna o ktorym pisałam ja i p.Teresa po operacji napewno sie przyda.
Olena84 czy pisałas do Selengi o allegro cegiełkowe nie ma co czekac?

Klaudia czy wysłałas swoje konto?Mozesz mi przesłac na pw,a ja bede wysyłała i adres to cioteczka powysyłam.