Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wysłałam grosik na to konto, przydałoby się jakiekolwiek imię i nazwisko, żeby wpisać w odbiorcę przelewu, bo mi krzyczał o te dane, wpisałam cokolwiek. Trzymam kciuki za biedaka :( . Przydałby się adres tych Panów lub osoby, która tam chodzi, żeby wysłać podarki rzeczowe.

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Annica napisał(a):
Wysłałam grosik na to konto, przydałoby się jakiekolwiek imię i nazwisko, żeby wpisać w odbiorcę przelewu, bo mi krzyczał o te dane, wpisałam cokolwiek. Trzymam kciuki za biedaka :( . Przydałby się adres tych Panów lub osoby, która tam chodzi, żeby wysłać podarki rzeczowe.

Skoro wpisałaś cokolwiek, to pieniążki pewnie nie dojdą.
Klaudus - uzupełnij konto, plizzzzzz.
I dopisek by się przydał

Posted

Wcześniej wpisywałam cokolwiek i dochodziło (w różne miejsca), najważniejszy jest nr konta. W tytule przelewu wpisałam: "DLA POSTRZELONEGO KUBUSIA, ANNICA DOGOMANIA"

Posted

http://allegro.pl/show_item.php?item=1922117907

Proponowałabym jednak żeby dogomaniacy NIE KUPOWALI cegiełek.

Dlaczego? Ponieważ od każdej aukcji musimy zapłacić prowizję - niby niewiele bo tylko 4% ale przy 300 cegiełkach to już się robi 60 zł, a to wcale nie jest mała kwota. Jeżeli wpłacicie swoje pieniądze bezpośrednio na konto, to dla Kubusia będzie przeznaczona cała wpłacona przez was kwota, a jeśli kupicie cegiełki, to część tej kwoty zgarnie allegro. Zostawmy allegrowe cegiełki dla tych, którzy nie są na dogomanii - oni nie mają innej drogi pomocy. Albo róbcie tak jak to robią niektórzy wpłacający - kupują 1 cegiełkę ale wpisują wysoką kwotę w koszty przesyłki. Jest taki pan, który regularnie kupuje 1 cegiełkę i "życzy sobie" przesyłkę za 50 zł czyli z jego wpłaty dla psa zostaje 45,80 zł. Gdyby zrobił odwrotnie, to dla psa byłoby 43 zł...

Posted

Selenga napisał(a):
http://allegro.pl/show_item.php?item=1922117907

Proponowałabym jednak żeby dogomaniacy NIE KUPOWALI cegiełek.

Dlaczego? Ponieważ od każdej aukcji musimy zapłacić prowizję - niby niewiele bo tylko 4% ale przy 300 cegiełkach to już się robi 60 zł, a to wcale nie jest mała kwota. Jeżeli wpłacicie swoje pieniądze bezpośrednio na konto, to dla Kubusia będzie przeznaczona cała wpłacona przez was kwota, a jeśli kupicie cegiełki, to część tej kwoty zgarnie allegro. Zostawmy allegrowe cegiełki dla tych, którzy nie są na dogomanii - oni nie mają innej drogi pomocy. Albo róbcie tak jak to robią niektórzy wpłacający - kupują 1 cegiełkę ale wpisują wysoką kwotę w koszty przesyłki. Jest taki pan, który regularnie kupuje 1 cegiełkę i "życzy sobie" przesyłkę za 50 zł czyli z jego wpłaty dla psa zostaje 45,80 zł. Gdyby zrobił odwrotnie, to dla psa byłoby 43 zł...

Super, że allegro zrobiłaś:loveu:
I słuszna ta uwaga, aby dogomaniacy nie wykupywali cegiełek, tylko wpłacali bezpośrednio.
A - sprawdziłam na Gacusiowym wątku - podane konto nalezy do

[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]KOMITET POMOCY DLA ZWIERZAT, [/FONT][/FONT]

Posted

Jakiego mniej więcej wzrostu są ci panowie? I ile mniej wiecej maja w pasie? :-) Mam dwie bardzo ciepłe męskie kurtki zimowe i troche różnych ubrań w dobrym stanie, ale dla dość dużych facetów. No, spodnie mozna skrócić, jesli są dobre w pasie, ale inne rzeczy gorzej dopasować, jesli za duże (albo za małe! :-) )

Posted

Zawiozłam Kubusiowi posłanko - zobaczcie ...
To taki wzruszający widok...
Położyłam posłanko - wyścieliłam podkładem i poduchą ,a ten biedak wstał i wczołgał się do posłanka.
A potem powarkiwał na mnie - bo myślał,że je zabiorę jak poprawiałam.
Kupiłam balsam szosakowskiego, maść na odbyt, i podkłady.
Aaaa i jeszcze rivanol.
Wzięłam od weta leki p/bólowe.
Zawiozłam też kocyk, ręczniki,karmę.

Posted

Ten widok jest bardzo wzruszający jak on się fajnie tuli w to posłanko.Od razu widać że mu jest w nim bardzo wygodnie i czuje się bezpiecznie bo sobie usnął. Widok radujący serce i nie tylko.
Jak by można prosić na pw o podanie nr. konta to choć kilka grosików wpłacę na pierwszą pomoc dla biedaczka aby Ci pomóc i jak by można coś o tych panach nie mam za wiele ale coś się znajdzie w domku to podeślę i dla psiaka też coś może znajdę.

Posted

lika1771 napisał(a):
Klaudia a wiec mamy tak:

barkot-200zł
ewu-100zł
ultrafiolet88 tez pare groszy wysle
dorota412 tez pare groszy wysle

To juz na pierwsze potrzeby sa chłopaka.Poprosiłam na jednym watku o pomoc w opłaceniu operacji czekam na decyzje.......
Proponawałabym kupic ten kocyk przeciw odlezyna o ktorym pisałam ja i p.Teresa po operacji napewno sie przyda.
Olena84 czy pisałas do Selengi o allegro cegiełkowe nie ma co czekac?

Klaudia czy wysłałas swoje konto?Mozesz mi przesłac na pw,a ja bede wysyłała i adres to cioteczka powysyłam.

mam slac na konto z pierwszego postu czy czekac na pv? to beda drobne pieniazki niestety:(

Posted

Powiedz cos jeszcze o panach - wzrost - np sa Twojego wzrostu a Ty masz 1,70cm - tak mniej wiecej, i waga, żeby było wiadomo jakie ubrania wyslac, noi w jakim sa wieku. Czy oni mieszkaja tylko we dwoch i nie maja juz rodziny ktora by im ewentualnie tez pomogla?

Posted

Olena84 napisał(a):
Powiedz cos jeszcze o panach - wzrost - np sa Twojego wzrostu a Ty masz 1,70cm - tak mniej wiecej, i waga, żeby było wiadomo jakie ubrania wyslac, noi w jakim sa wieku. Czy oni mieszkaja tylko we dwoch i nie maja juz rodziny ktora by im ewentualnie tez pomogla?

no właśnie, bo mam calkiem przyzwoite ubrania, ale raczej wieksze.
Jeśli potrzebne mniejsze, to z przyjemnoscią przetrzepię szafy moich chłopów.

Posted

Jutro Kubuś jedzie na konsultację chirurgiczną - może ktoś dołoży do transportu chłopaka??
No i koniecznie trzeba kciuki trzymać.
Panowie mają mają jeden ok 180 cm.
Drugi 170 cm.
Jeden b. chudy - drugi bardziej przy kości.
Trzeci (bo to bracia) również w tym przedzale się mieści :)
Są w wieku 40-55 lat.