Annica Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Wysłałam grosik na to konto, przydałoby się jakiekolwiek imię i nazwisko, żeby wpisać w odbiorcę przelewu, bo mi krzyczał o te dane, wpisałam cokolwiek. Trzymam kciuki za biedaka :( . Przydałby się adres tych Panów lub osoby, która tam chodzi, żeby wysłać podarki rzeczowe. Quote
Lobaria Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Annica napisał(a):Wysłałam grosik na to konto, przydałoby się jakiekolwiek imię i nazwisko, żeby wpisać w odbiorcę przelewu, bo mi krzyczał o te dane, wpisałam cokolwiek. Trzymam kciuki za biedaka :( . Przydałby się adres tych Panów lub osoby, która tam chodzi, żeby wysłać podarki rzeczowe. Skoro wpisałaś cokolwiek, to pieniążki pewnie nie dojdą. Klaudus - uzupełnij konto, plizzzzzz. I dopisek by się przydał Quote
Annica Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Wcześniej wpisywałam cokolwiek i dochodziło (w różne miejsca), najważniejszy jest nr konta. W tytule przelewu wpisałam: "DLA POSTRZELONEGO KUBUSIA, ANNICA DOGOMANIA" Quote
Selenga Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 http://allegro.pl/show_item.php?item=1922117907 Proponowałabym jednak żeby dogomaniacy NIE KUPOWALI cegiełek. Dlaczego? Ponieważ od każdej aukcji musimy zapłacić prowizję - niby niewiele bo tylko 4% ale przy 300 cegiełkach to już się robi 60 zł, a to wcale nie jest mała kwota. Jeżeli wpłacicie swoje pieniądze bezpośrednio na konto, to dla Kubusia będzie przeznaczona cała wpłacona przez was kwota, a jeśli kupicie cegiełki, to część tej kwoty zgarnie allegro. Zostawmy allegrowe cegiełki dla tych, którzy nie są na dogomanii - oni nie mają innej drogi pomocy. Albo róbcie tak jak to robią niektórzy wpłacający - kupują 1 cegiełkę ale wpisują wysoką kwotę w koszty przesyłki. Jest taki pan, który regularnie kupuje 1 cegiełkę i "życzy sobie" przesyłkę za 50 zł czyli z jego wpłaty dla psa zostaje 45,80 zł. Gdyby zrobił odwrotnie, to dla psa byłoby 43 zł... Quote
Lobaria Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Selenga napisał(a):http://allegro.pl/show_item.php?item=1922117907 Proponowałabym jednak żeby dogomaniacy NIE KUPOWALI cegiełek. Dlaczego? Ponieważ od każdej aukcji musimy zapłacić prowizję - niby niewiele bo tylko 4% ale przy 300 cegiełkach to już się robi 60 zł, a to wcale nie jest mała kwota. Jeżeli wpłacicie swoje pieniądze bezpośrednio na konto, to dla Kubusia będzie przeznaczona cała wpłacona przez was kwota, a jeśli kupicie cegiełki, to część tej kwoty zgarnie allegro. Zostawmy allegrowe cegiełki dla tych, którzy nie są na dogomanii - oni nie mają innej drogi pomocy. Albo róbcie tak jak to robią niektórzy wpłacający - kupują 1 cegiełkę ale wpisują wysoką kwotę w koszty przesyłki. Jest taki pan, który regularnie kupuje 1 cegiełkę i "życzy sobie" przesyłkę za 50 zł czyli z jego wpłaty dla psa zostaje 45,80 zł. Gdyby zrobił odwrotnie, to dla psa byłoby 43 zł... Super, że allegro zrobiłaś:loveu: I słuszna ta uwaga, aby dogomaniacy nie wykupywali cegiełek, tylko wpłacali bezpośrednio. A - sprawdziłam na Gacusiowym wątku - podane konto nalezy do [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]KOMITET POMOCY DLA ZWIERZAT, [/FONT][/FONT] Quote
beta ata Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Jakiego mniej więcej wzrostu są ci panowie? I ile mniej wiecej maja w pasie? :-) Mam dwie bardzo ciepłe męskie kurtki zimowe i troche różnych ubrań w dobrym stanie, ale dla dość dużych facetów. No, spodnie mozna skrócić, jesli są dobre w pasie, ale inne rzeczy gorzej dopasować, jesli za duże (albo za małe! :-) ) Quote
Lumix Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 ponawiam pytanieLumix napisał(a):na jaki adres wysłać podkłady cienkie ale nieprzemakalne Quote
Klaudus__ Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Zawiozłam Kubusiowi posłanko - zobaczcie ... To taki wzruszający widok... Położyłam posłanko - wyścieliłam podkładem i poduchą ,a ten biedak wstał i wczołgał się do posłanka. A potem powarkiwał na mnie - bo myślał,że je zabiorę jak poprawiałam. Kupiłam balsam szosakowskiego, maść na odbyt, i podkłady. Aaaa i jeszcze rivanol. Wzięłam od weta leki p/bólowe. Zawiozłam też kocyk, ręczniki,karmę. Quote
Gosia121 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Ten widok jest bardzo wzruszający jak on się fajnie tuli w to posłanko.Od razu widać że mu jest w nim bardzo wygodnie i czuje się bezpiecznie bo sobie usnął. Widok radujący serce i nie tylko. Jak by można prosić na pw o podanie nr. konta to choć kilka grosików wpłacę na pierwszą pomoc dla biedaczka aby Ci pomóc i jak by można coś o tych panach nie mam za wiele ale coś się znajdzie w domku to podeślę i dla psiaka też coś może znajdę. Quote
ultrafiolet88 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 lika1771 napisał(a):Klaudia a wiec mamy tak: barkot-200zł ewu-100zł ultrafiolet88 tez pare groszy wysle dorota412 tez pare groszy wysle To juz na pierwsze potrzeby sa chłopaka.Poprosiłam na jednym watku o pomoc w opłaceniu operacji czekam na decyzje....... Proponawałabym kupic ten kocyk przeciw odlezyna o ktorym pisałam ja i p.Teresa po operacji napewno sie przyda. Olena84 czy pisałas do Selengi o allegro cegiełkowe nie ma co czekac? Klaudia czy wysłałas swoje konto?Mozesz mi przesłac na pw,a ja bede wysyłała i adres to cioteczka powysyłam. mam slac na konto z pierwszego postu czy czekac na pv? to beda drobne pieniazki niestety:( Quote
lika1771 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Prosze Was trzymajcie kciuki za tego psiaka http://www.dogomania.pl/threads/217419-Umierający-owczarek-Baks-kto-mu-to-zrobił.-Pomóżcie-nam-go-ratować! Quote
Klaudus__ Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 ultrafiolet88 napisał(a):mam slac na konto z pierwszego postu czy czekac na pv? to beda drobne pieniazki niestety:( Już napisałam Ci pw ;-) Quote
pikola Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Zapisuje:-(.Czy pieniazki wyslac na konto fundacji z pierwszego postu? Quote
Psiapsiółka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 jaki on cudowny! wspaniały!chłopaku,musi się udać,musi! Quote
Klaudus__ Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Olena84 napisał(a):Lumix pytała o adres! I dostała... Quote
Klaudus__ Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Klaudus__ napisał(a):I dostała... Bynajmniej pw wysłałam. Quote
Olena84 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Powiedz cos jeszcze o panach - wzrost - np sa Twojego wzrostu a Ty masz 1,70cm - tak mniej wiecej, i waga, żeby było wiadomo jakie ubrania wyslac, noi w jakim sa wieku. Czy oni mieszkaja tylko we dwoch i nie maja juz rodziny ktora by im ewentualnie tez pomogla? Quote
TERESA BORCZ Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 jaka decyzja w sprawie spa u mnie dla Kuby ? pytać o pomoc w transporcie? cena miodu manuka 38,00 słoik wystarczający na pierwszy rzut, a może wiecęj nie będzie trzeba przy skomasowaniu zabiegów/ Quote
Agnieszka103 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Zapisuję wątek. Jeśli psiak trafi do Pani Teresy to może będę miała okazję poznać go osobiście Quote
ultrafiolet88 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Klaudus__ napisał(a):Już napisałam Ci pw ;-) dziekuje:) Quote
inga.mm Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Olena84 napisał(a):Powiedz cos jeszcze o panach - wzrost - np sa Twojego wzrostu a Ty masz 1,70cm - tak mniej wiecej, i waga, żeby było wiadomo jakie ubrania wyslac, noi w jakim sa wieku. Czy oni mieszkaja tylko we dwoch i nie maja juz rodziny ktora by im ewentualnie tez pomogla? no właśnie, bo mam calkiem przyzwoite ubrania, ale raczej wieksze. Jeśli potrzebne mniejsze, to z przyjemnoscią przetrzepię szafy moich chłopów. Quote
lika1771 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Kochani mamy połowe na operacje poprosiłam o pomoc na tym watku http://www.dogomania.pl/threads/208342-szok.....szok-PSI-KOŚCIOTRUP-w-super-DT-jest-powolutku-szykowany-do-adopcji i cioteczki przeznaczyły 500zł na operacje:multi::multi: Quote
Klaudus__ Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Jutro Kubuś jedzie na konsultację chirurgiczną - może ktoś dołoży do transportu chłopaka?? No i koniecznie trzeba kciuki trzymać. Panowie mają mają jeden ok 180 cm. Drugi 170 cm. Jeden b. chudy - drugi bardziej przy kości. Trzeci (bo to bracia) również w tym przedzale się mieści :) Są w wieku 40-55 lat. Quote
Recommended Posts