zadra Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Marlenko jutro wyslę szampon i tabletki na odrobaczenie dla Afry>z tego pospiechu zupelnie o tym zapomnialam. Quote
Becia Lublin Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 treść ogłoszenia na FB Sunia już w DT w Warszawie. Teraz potrzebne są fundusze na specjalistyczną karmę, szczepienie, odrobaczenia i sterylizację suni. Wiem, że zawsze można było liczyć na Waszą pomoc. Liczę na to, że tym razem też się uda !!! Skopiowany tekst z dogomani Afrę zobaczyłyśmy z zadrą w schronisku parę dni temu; stała przy siatce i przeraźliwie smutnym wzrokiem prosiła o pomoc. Była w boksie z wieloma sukami, więc nasza reakcja była natychmiastowa - zabranie jej w jakieś odosobnione miejsce. Teraz sunia jest w izolowanym pomieszczeniu w schronisku – sama. Potrzebuje trochę czasu na nabranie sił, ale potem czeka ją powrót do boksu ogólnego. Bardzo proszę o pomoc dla tej umęczonej suni . Ona nie może wrócić ponownie do boksu pełnego dużych suk– nie da rady… Przez ten czas wspólnie można próbować znaleźć jej DS lub jakieś inne bezpieczne miejsce... Afra ma ok. 2- 3 lat – jest łagodna; bardzo przerażona. Ma przepiękne, ale bardzo smutne spojrzenie skrzywdzonej przez człowieka istoty. Afra trafiła do schronu 8 sierpnia; jest w typie owczarka holenderskiego (trochę mniejsza) Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc – ogłoszenia wydarzenia na FB... – im nas więcej tym skuteczniejsza będzie pomoc. Quote
Havanka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Dwa dni mnie nie było, a tu takie wiadomości !!!! Wspaniale ! Kochani, jesteście Super !!! Dziękuje Wam za tak szybką i sprawną akcję !!! Quote
fiorsteinbock Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Ufff, udalo sie! Czekamy na zdjecia i zaokraglony brzuszek. Quote
Selenga Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Musiałam troszkę przerobić ale chyba lepiej wyszło teraz :) http://allegro.pl/show_item.php?item=1901463656 Quote
Tola Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 [quote name='Selenga']Musiałam troszkę przerobić ale chyba lepiej wyszło teraz :) http://allegro.pl/show_item.php?item=1901463656 Piękne - Selenga - bardzo, bardzo dziekuję:) Juz zaczynam rozsyłac, bo suni przydałyby sie jakies pieniążki - zwłaszcza na lepszę, bardziej energetyczna karmę no i na pózniejsza sterylkę. Becia Lublin - bardzo proszę o podanie linku do aukcji na FB - tyle osób pomogło naszej starej Korci i Filipkowi po amputacjo siusiaczka -moze i suni ktos zechce pomóc... Rozmawiałam dzisiaj z Marleną - jej zachwyt Afrą trwa:cool3: Sunia podobno gada do siebie w nocy:cool3: Nadal niesamowicie smierdzi, bo panicznie boi się kąpieli, nie ma co na razie jej stresowac. Będą zdjęcia - czekamy wiec z niecierpliwoscia na fotki i nowe wieści. Quote
Becia Lublin Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 już dodałam link do allegro :) będzie dobrze !!! Quote
Havanka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Bardzo się cieszę, ze Arfa jest tak mądrą i grzeczną sunią. Znajdziemy jej cudowny dom ! Quote
mari23 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Havanka napisał(a):Bardzo się cieszę, ze Arfa jest tak mądrą i grzeczną sunią. Znajdziemy jej cudowny dom ! a jakby domków był nadmiar - u nas tu w opuszczonym baraku poza terenem zabudowanym jakiś s.... zamknął półroczna sunię z wyglądu podobną do Afry, tylko bardziej kolorem przypominającą amstafa, też szkielet.... nie wiadomo ile ta biedulka tam siedziała - dobrze, że jakies dzieciaki tam przypadkiem sie bawiły i powiadomiły dorosłych.... do czego jeszcze potrafi posunąć się człowiek ??? i czy słowa "człowiek" można tu użyć? Quote
Havanka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 mari23 napisał(a):a jakby domków był nadmiar - u nas tu w opuszczonym baraku poza terenem zabudowanym jakiś s.... zamknął półroczna sunię z wyglądu podobną do Afry, tylko bardziej kolorem przypominającą amstafa, też szkielet.... nie wiadomo ile ta biedulka tam siedziała - dobrze, że jakies dzieciaki tam przypadkiem sie bawiły i powiadomiły dorosłych.... do czego jeszcze potrafi posunąć się człowiek ??? i czy słowa "człowiek" można tu użyć? Marysiu, już mnie nic nie zdziwi:shake:... Gdzie ona teraz jest? Gdybyś miała zdjecia i krótki opis, wyślij na maila. Zrobię chociaż Tablicę i Gumtre. Quote
Tola Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 mari23 napisał(a):a jakby domków był nadmiar - u nas tu w opuszczonym baraku poza terenem zabudowanym jakiś s.... zamknął półroczna sunię z wyglądu podobną do Afry, tylko bardziej kolorem przypominającą amstafa, też szkielet.... nie wiadomo ile ta biedulka tam siedziała - dobrze, że jakies dzieciaki tam przypadkiem sie bawiły i powiadomiły dorosłych.... do czego jeszcze potrafi posunąć się człowiek ??? i czy słowa "człowiek" można tu użyć? I co teraz z sunią? :-(:-( Ratujemy pojedyncze psy, a na ich miejsce przybywa 20 nowych (dosłownie:-() W okolicach Zamościa kolejna tragedia - ok 20 zagłodzonych psów probuje zyć na jednej posesji, szczeniaki w stanie tragicznym; zadra ma jutro załozyc wątek:-( Quote
Tola Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Wpłaty na konto Fundacji (allegro) dla Afry: P. Kamila S. z Kłodzka - 50 zł P. Monika W. z Chełma - 15 zł Bardzo dziękujemy:) Quote
Havanka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Tola napisał(a):I co teraz z sunią? :-(:-( Ratujemy pojedyncze psy, a na ich miejsce przybywa 20 nowych (dosłownie:-() W okolicach Zamościa kolejna tragedia - ok 20 zagłodzonych psów probuje zyć na jednej posesji, szczeniaki w stanie tragicznym; zadra ma jutro załozyc wątek:-( To się nigdy nie skończy... Quote
Ty$ka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='Tola']Ratujemy pojedyncze psy, a na ich miejsce przybywa 20 nowych (dosłownie:-() W okolicach Zamościa kolejna tragedia - ok 20 zagłodzonych psów probuje zyć na jednej posesji, szczeniaki w stanie tragicznym; zadra ma jutro załozyc wątek:-( Wątek już jest... http://www.dogomania.pl/threads/216881-Tragedia-psy-umieraj%C4%85-powoli-z-niedozywienia-!!!!! Quote
Tola Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='Ty$ka']Wątek już jest... http://www.dogomania.pl/threads/216881-Tragedia-psy-umieraj%C4%85-powoli-z-niedozywienia-!!!!! Dzięki, ze wrzuciałaś Quote
zadra Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Ciekawe co słychać u Afry? MOże dzisiaj Marlenka coś napisze. Quote
Itske Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Hej, Marlenko, jak Ci dostarczyć karmę? Karma od wtorku będzie w w-wa, razem z moją hieną :-), więc można na żywo porównać, na ile Afra jest OHowata. Quote
Marlena:) Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Sunia ma się dobrze, zresztą sami zobaczcie ;): Quote
Marlena:) Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Zresztą, ja już chyba wiem, dlaczego Afra jest tak zakochana w naszym króliku... Oni są identyczni! :crazyeye: :lol: Itske poznamy Was z wielką przyjemnością. Tylko pn-pt pracuje 10-18 , więc albo weekend albo Wszystkich Świętych ;) Zapomniałam dodać, że sunia uwielbia się bawić, aportuje zabawki, nosi kapcie - ogólnie szczylek jak się patrzy. Na spacerach pięknie się pilnuje i przychodzi na zawołanie. Ogólnie bardzo pozytywnie :) Quote
handzia Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Ależ ona śliczna :) Do tego jeszcze łagodna, z tego co widzę? Tak spokojnie przygląda się królikowi :-o :evil_lol: A to zdjęcie jest przecudne, jak z kalendarza ;) Quote
Havanka Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Miło i z radością patrzy się na takie zdjecia ! Niesamowita metamorfoza w tak krótkim czasie; ciekawość, radość na pyszczku i te mądre oczy ... Wystarczy, że ma przy sobie kochającego człowieka i pełną miskę ! Quote
Tola Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Cudne pyszczysko:loveu: A to zdjęcie z królikiem niesamowite:lol: Myslę, ze z kotem byłoby identycznie:cool3: Quote
Recommended Posts