Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

treść ogłoszenia na FB

Sunia już w DT w Warszawie. Teraz potrzebne są fundusze na specjalistyczną karmę, szczepienie, odrobaczenia i sterylizację suni. Wiem, że zawsze można było liczyć na Waszą pomoc. Liczę na to, że tym razem też się uda !!!

Skopiowany tekst z dogomani
Afrę zobaczyłyśmy z zadrą w schronisku parę dni temu; stała przy siatce i przeraźliwie smutnym wzrokiem prosiła o pomoc.
Była w boksie z wieloma sukami, więc nasza reakcja była natychmiastowa - zabranie jej w jakieś odosobnione miejsce.
Teraz sunia jest w izolowanym pomieszczeniu w schronisku – sama.
Potrzebuje trochę czasu na nabranie sił, ale potem czeka ją powrót do boksu ogólnego.
Bardzo proszę o pomoc dla tej umęczonej suni .
Ona nie może wrócić ponownie do boksu pełnego dużych suk– nie da rady…
Przez ten czas wspólnie można próbować znaleźć jej DS lub jakieś inne bezpieczne miejsce...

Afra ma ok. 2- 3 lat – jest łagodna; bardzo przerażona.

Ma przepiękne, ale bardzo smutne spojrzenie skrzywdzonej przez człowieka istoty.
Afra trafiła do schronu 8 sierpnia; jest w typie owczarka holenderskiego (trochę mniejsza)

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc – ogłoszenia wydarzenia na FB... – im nas więcej tym skuteczniejsza będzie pomoc.

Posted

[quote name='Selenga']Musiałam troszkę przerobić ale chyba lepiej wyszło teraz :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=1901463656
Piękne - Selenga - bardzo, bardzo dziekuję:)
Juz zaczynam rozsyłac, bo suni przydałyby sie jakies pieniążki - zwłaszcza na lepszę, bardziej energetyczna karmę no i na pózniejsza sterylkę.
Becia Lublin - bardzo proszę o podanie linku do aukcji na FB - tyle osób pomogło naszej starej Korci i Filipkowi po amputacjo siusiaczka -moze i suni ktos zechce pomóc...

Rozmawiałam dzisiaj z Marleną - jej zachwyt Afrą trwa:cool3:
Sunia podobno gada do siebie w nocy:cool3:
Nadal niesamowicie smierdzi, bo panicznie boi się kąpieli, nie ma co na razie jej stresowac.
Będą zdjęcia - czekamy wiec z niecierpliwoscia na fotki i nowe wieści.

Posted

Havanka napisał(a):
Bardzo się cieszę, ze Arfa jest tak mądrą i grzeczną sunią. Znajdziemy jej cudowny dom !

a jakby domków był nadmiar - u nas tu w opuszczonym baraku poza terenem zabudowanym jakiś s.... zamknął półroczna sunię z wyglądu podobną do Afry, tylko bardziej kolorem przypominającą amstafa, też szkielet.... nie wiadomo ile ta biedulka tam siedziała - dobrze, że jakies dzieciaki tam przypadkiem sie bawiły i powiadomiły dorosłych....
do czego jeszcze potrafi posunąć się człowiek ???
i czy słowa "człowiek" można tu użyć?

Posted

mari23 napisał(a):
a jakby domków był nadmiar - u nas tu w opuszczonym baraku poza terenem zabudowanym jakiś s.... zamknął półroczna sunię z wyglądu podobną do Afry, tylko bardziej kolorem przypominającą amstafa, też szkielet.... nie wiadomo ile ta biedulka tam siedziała - dobrze, że jakies dzieciaki tam przypadkiem sie bawiły i powiadomiły dorosłych....

Marysiu, już mnie nic nie zdziwi:shake:...
Gdzie ona teraz jest?
Gdybyś miała zdjecia i krótki opis, wyślij na maila. Zrobię chociaż Tablicę i Gumtre.

Posted

mari23 napisał(a):

I co teraz z sunią? :-(:-(
Ratujemy pojedyncze psy, a na ich miejsce przybywa 20 nowych (dosłownie:-()
W okolicach Zamościa kolejna tragedia - ok 20 zagłodzonych psów probuje zyć na jednej posesji, szczeniaki w stanie tragicznym; zadra ma jutro załozyc wątek:-(

Posted

Tola napisał(a):
I co teraz z sunią? :-(:-(
Ratujemy pojedyncze psy, a na ich miejsce przybywa 20 nowych (dosłownie:-()
W okolicach Zamościa kolejna tragedia - ok 20 zagłodzonych psów probuje zyć na jednej posesji, szczeniaki w stanie tragicznym; zadra ma jutro załozyc wątek:-(

To się nigdy nie skończy...

Posted

Hej, Marlenko, jak Ci dostarczyć karmę?
Karma od wtorku będzie w w-wa, razem z moją hieną :-), więc można na żywo porównać, na ile Afra jest OHowata.

Posted

Zresztą, ja już chyba wiem, dlaczego Afra jest tak zakochana w naszym króliku...
Oni są identyczni! :crazyeye: :lol:

Itske poznamy Was z wielką przyjemnością. Tylko pn-pt pracuje 10-18 , więc albo weekend albo Wszystkich Świętych ;)

Zapomniałam dodać, że sunia uwielbia się bawić, aportuje zabawki, nosi kapcie - ogólnie szczylek jak się patrzy.
Na spacerach pięknie się pilnuje i przychodzi na zawołanie. Ogólnie bardzo pozytywnie :)

Posted

Miło i z radością patrzy się na takie zdjecia ! Niesamowita metamorfoza w tak krótkim czasie; ciekawość, radość na pyszczku i te mądre oczy ... Wystarczy, że ma przy sobie kochającego człowieka i pełną miskę !