Tola Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 malagos napisał(a):Ale nadal w schronisku, szkoda, ze nie ma dt domowego. Moze to wychudzenie to tylko niedopchanie sie do miski?...... Moze i tak być. Mam nadzieje, ze jakos uda sie pomóc suni - moze znajdzie się DS lub DT, bo miejsce w hoteliku jest, tylko kasy brak:roll: Wierze w moc ogłoszeń! Quote
Tola Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 malagos napisał(a):A ja się sama zaprosiłam i będę zagladac :) Małgos - a u Ciebie jak z miejscem? Quote
stonka1125 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Itske napisał(a):Witajcie, jestem na zaproszenie, jak mogę pomóc? Na dt nie wezmę - mam trzy. 2. Mogę zapłacić za ogłoszenie np. w Moim Psie, pzryjacielu itd. itp 3. Co jeszcze mogę zrobić? ona rzeczywiście bardzo w typie OH, czy jest ktoś angielsko jezyczny, ja niestety nie, mozna by ja wrzuić na forum holenderskie OHów, jakby co to ją do Holandii / przy okazji zawiozę :-) glupie pytanie - ale nie ma chipa albo tatuazu? czy ona jest zdrowa, bo taka wychudzona bidulina A może być po holendersku? Spróbowałabym załatwić tłumaczenie. Quote
tripti Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 piękna, tylko strasznie zachudzona, to z choroby czy z sytuacji? Quote
Tola Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 tripti napisał(a):piękna, tylko strasznie zachudzona, to z choroby czy z sytuacji? Wydaje mi się, ze z sytuacji - przy dobrej opiece szybko przybędzie na wadze Quote
zadra Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 tripti napisał(a):piękna, tylko strasznie zachudzona, to z choroby czy z sytuacji? Jak na razie to wychodzi na to,że z sytuacji,czyli niedopatrzenia pracownikow schroniska.Afra była bardzo czytelnie atakowana przez pozostałe suki z boksu.Jej dalszy pobyt w kojcu ogolnym w takim stanie zdrowia mógł zakończyć sie tragedią. Quote
zuzlikowa Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Przynajmniej podniosę cudną... i mocno będę trzymać kciuki za nią! Quote
AgaG Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Tak jak obiecałam przez weekend napiszę ogłoszenie, więc od poniedziałku można ruszyć z ogłoszeniami :) Tak się jeszcze zastanawiam, czy macie możliwość zrobienia jej jeszcze paru zdjęć, tak by wybrać najbardziej nadające się do ogłoszeń? bo dobre zdjęcie to podstawa i niestety zwykle jest tak, że trzeba ich sporo zrobić, by takie wybrać. Ważne by choć jedno pokazywało oczy, buzię psa patrzącego wprost z fotografii, i choć jedno pokazywało jej lgnięcie do człowieka. co do karmienia, po doświaczeniach moich z zagłodzonym Pomponikim, wydaje mi się, że najlepszy jest ryż pół na pół z kurczakiem gotowanym, podawać w nie za dużych ilościach a do tego witaminy. I takie jedzenie co dwie godziny, trzy. w ten sposób w dwa, trzy tygodnie można odkarmić psa. Mój już jest grubaskiem :) Quote
Havanka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 AgaG napisał(a):Tak jak obiecałam przez weekend napiszę ogłoszenie, więc od poniedziałku można ruszyć z ogłoszeniami :) Tak się jeszcze zastanawiam, czy macie możliwość zrobienia jej jeszcze paru zdjęć, tak by wybrać najbardziej nadające się do ogłoszeń? bo dobre zdjęcie to podstawa i niestety zwykle jest tak, że trzeba ich sporo zrobić, by takie wybrać. Ważne by choć jedno pokazywało oczy, buzię psa patrzącego wprost z fotografii, i choć jedno pokazywało jej lgnięcie do człowieka. co do karmienia, po doświaczeniach moich z zagłodzonym Pomponikim, wydaje mi się, że najlepszy jest ryż pół na pół z kurczakiem gotowanym, podawać w nie za dużych ilościach a do tego witaminy. I takie jedzenie co dwie godziny, trzy. w ten sposób w dwa, trzy tygodnie można odkarmić psa. Mój już jest grubaskiem :) Aga, czekamy zatem na obiecany tekst. Dziewczyny pisały, ze będą dokarmiać jeszcze sunię. Myślę, że teraz , kiedy Arfa jest sama w boksie, będzie mozna jej porobić wiecej zdjeć. Quote
Tola Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 AgaG napisał(a):Tak jak obiecałam przez weekend napiszę ogłoszenie, więc od poniedziałku można ruszyć z ogłoszeniami :) Tak się jeszcze zastanawiam, czy macie możliwość zrobienia jej jeszcze paru zdjęć, tak by wybrać najbardziej nadające się do ogłoszeń? bo dobre zdjęcie to podstawa i niestety zwykle jest tak, że trzeba ich sporo zrobić, by takie wybrać. Ważne by choć jedno pokazywało oczy, buzię psa patrzącego wprost z fotografii, i choć jedno pokazywało jej lgnięcie do człowieka. co do karmienia, po doświaczeniach moich z zagłodzonym Pomponikim, wydaje mi się, że najlepszy jest ryż pół na pół z kurczakiem gotowanym, podawać w nie za dużych ilościach a do tego witaminy. I takie jedzenie co dwie godziny, trzy. w ten sposób w dwa, trzy tygodnie można odkarmić psa. Mój już jest grubaskiem :) Będę z zadrą w schronisku w następnym tyg, to moze uda sie zrobic jeszcze pare zdjęć. Co do karmienia to na razie jest to chyba niemozliwe - Afra jest w schronisku, w którym przebywa ok 240 psów i jest 4 pracowników. Jesli nikt do tej pory nie zwrócił uwagi na tragiczny stan suki to karmienie jej teraz gotownym jedzeniem z taką częstotliwością wydaje się nierealne. Oczywiscie przy kazdej wizycie w schronie (jesli wet zezwoli) bedziemy ją dokarmiać. Dlatego najlepszym wyjsciem byłby teraz DT, tylko gdzie takiego szukac. Quote
Marlena:) Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Jak dla mnie ze zdjęć w obecnym stanie sunia wygląda trochę jak greyhound, pewnie jak przytyje 'dorośnie' do rozmiarów OH ;) Quote
Tola Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Trzymajcie kciuki; moze zdarzy się cud............. Quote
Havanka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Tola napisał(a):Trzymajcie kciuki; moze zdarzy się cud............. Tola, nie pytam.... trzymam !!!!!!!!!!!!! Quote
mari23 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Tola napisał(a):Trzymajcie kciuki; moze zdarzy się cud............. i ja mocno trzymam! Quote
haliza Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Witaj Halizko ! Dzięki, ze przyszłaś ! Już pomagasz reklamując wątek banerkiem w podpisie ! Banerek jest tylko się nie otwiera :cool3::oops: Quote
Tola Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 :multi: Afra ma DT - pojedzie do Marleny:) do Warszawy:multi: Marlena:) - bardzo, bardzo dziękuję:buzi: Kochani - teraz potrzeba nam tylko dobrej karmy, zeby nasza dziewczynka szybko doszłado siebie no i potem funduszy na sterylkę. Ale się cieszę:lol: Szukamy transportu - Zamość - Warszawa Quote
handzia Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ale wspaniałe wieści :loveu: super, Marlena wielkie dzięki :loveu: Quote
haliza Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ale tempo ;), super, teraz to wszystko ku dobremu :loveu: Quote
Havanka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='Tola']:multi: Afra ma DT - pojedzie do Marleny:) do Warszawy:multi: Marlena:) - bardzo, bardzo dziękuję:buzi: Kochani - teraz potrzeba nam tylko dobrej karmy, zeby nasza dziewczynka szybko doszłado siebie no i potem funduszy na sterylkę. Ale się cieszę:lol: Szukamy transportu - Zamość - Warszawa Super ! Marleno, dzięki ogromne !!! No, to teraz zbieramy kasę na dobrą karmę i na poźniejszą sterylkę !!! Tolu, może wrzucić info na wątek transportowy? Quote
Havanka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Banerek jest tylko się nie otwiera :cool3::oops:[/QUOTE] No fakt, nie zauważyłam. Edytko, kochana, czy możesz ponownie podlinkować banerek? Ps. Banerek podlinkowany jest prawidłowo. Halizko, chyba źle musiałaś go wkleić do sygnatury. Quote
Recommended Posts