Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
Ale nadal w schronisku, szkoda, ze nie ma dt domowego. Moze to wychudzenie to tylko niedopchanie sie do miski?......

Moze i tak być.
Mam nadzieje, ze jakos uda sie pomóc suni - moze znajdzie się DS lub DT, bo miejsce w hoteliku jest, tylko kasy brak:roll:
Wierze w moc ogłoszeń!

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Itske napisał(a):
Witajcie,
jestem na zaproszenie, jak mogę pomóc? Na dt nie wezmę - mam trzy.

2. Mogę zapłacić za ogłoszenie np. w Moim Psie, pzryjacielu itd. itp
3. Co jeszcze mogę zrobić?

ona rzeczywiście bardzo w typie OH,
czy jest ktoś angielsko jezyczny, ja niestety nie, mozna by ja wrzuić na forum holenderskie OHów, jakby co to ją do Holandii / przy okazji zawiozę :-)

glupie pytanie - ale nie ma chipa albo tatuazu?

czy ona jest zdrowa, bo taka wychudzona bidulina

A może być po holendersku? Spróbowałabym załatwić tłumaczenie.

Posted

tripti napisał(a):
piękna, tylko strasznie zachudzona, to z choroby czy z sytuacji?

Wydaje mi się, ze z sytuacji - przy dobrej opiece szybko przybędzie na wadze

Posted

tripti napisał(a):
piękna, tylko strasznie zachudzona, to z choroby czy z sytuacji?

Jak na razie to wychodzi na to,że z sytuacji,czyli niedopatrzenia pracownikow schroniska.Afra była bardzo czytelnie atakowana przez pozostałe suki z boksu.Jej dalszy pobyt w kojcu ogolnym w takim stanie zdrowia mógł zakończyć sie tragedią.

Posted

Tak jak obiecałam przez weekend napiszę ogłoszenie, więc od poniedziałku można ruszyć z ogłoszeniami :) Tak się jeszcze zastanawiam, czy macie możliwość zrobienia jej jeszcze paru zdjęć, tak by wybrać najbardziej nadające się do ogłoszeń? bo dobre zdjęcie to podstawa i niestety zwykle jest tak, że trzeba ich sporo zrobić, by takie wybrać. Ważne by choć jedno pokazywało oczy, buzię psa patrzącego wprost z fotografii, i choć jedno pokazywało jej lgnięcie do człowieka.

co do karmienia, po doświaczeniach moich z zagłodzonym Pomponikim, wydaje mi się, że najlepszy jest ryż pół na pół z kurczakiem gotowanym, podawać w nie za dużych ilościach a do tego witaminy. I takie jedzenie co dwie godziny, trzy. w ten sposób w dwa, trzy tygodnie można odkarmić psa. Mój już jest grubaskiem :)

Posted

AgaG napisał(a):
Tak jak obiecałam przez weekend napiszę ogłoszenie, więc od poniedziałku można ruszyć z ogłoszeniami :) Tak się jeszcze zastanawiam, czy macie możliwość zrobienia jej jeszcze paru zdjęć, tak by wybrać najbardziej nadające się do ogłoszeń? bo dobre zdjęcie to podstawa i niestety zwykle jest tak, że trzeba ich sporo zrobić, by takie wybrać. Ważne by choć jedno pokazywało oczy, buzię psa patrzącego wprost z fotografii, i choć jedno pokazywało jej lgnięcie do człowieka.

co do karmienia, po doświaczeniach moich z zagłodzonym Pomponikim, wydaje mi się, że najlepszy jest ryż pół na pół z kurczakiem gotowanym, podawać w nie za dużych ilościach a do tego witaminy. I takie jedzenie co dwie godziny, trzy. w ten sposób w dwa, trzy tygodnie można odkarmić psa. Mój już jest grubaskiem :)

Aga, czekamy zatem na obiecany tekst. Dziewczyny pisały, ze będą dokarmiać jeszcze sunię. Myślę, że teraz , kiedy Arfa jest sama w boksie, będzie mozna jej porobić wiecej zdjeć.

Posted

AgaG napisał(a):

Będę z zadrą w schronisku w następnym tyg, to moze uda sie zrobic jeszcze pare zdjęć.
Co do karmienia to na razie jest to chyba niemozliwe - Afra jest w schronisku, w którym przebywa ok 240 psów i jest 4 pracowników. Jesli nikt do tej pory nie zwrócił uwagi na tragiczny stan suki to karmienie jej teraz gotownym jedzeniem z taką częstotliwością wydaje się nierealne.
Oczywiscie przy kazdej wizycie w schronie (jesli wet zezwoli) bedziemy ją dokarmiać.
Dlatego najlepszym wyjsciem byłby teraz DT, tylko gdzie takiego szukac.

Posted

:multi:
Afra ma DT - pojedzie do Marleny:) do Warszawy:multi:
Marlena:) - bardzo, bardzo dziękuję:buzi:
Kochani - teraz potrzeba nam tylko dobrej karmy, zeby nasza dziewczynka szybko doszłado siebie no i potem funduszy na sterylkę.
Ale się cieszę:lol:
Szukamy transportu - Zamość - Warszawa

Posted

[quote name='Tola']:multi:
Afra ma DT - pojedzie do Marleny:) do Warszawy:multi:
Marlena:) - bardzo, bardzo dziękuję:buzi:
Kochani - teraz potrzeba nam tylko dobrej karmy, zeby nasza dziewczynka szybko doszłado siebie no i potem funduszy na sterylkę.
Ale się cieszę:lol:
Szukamy transportu - Zamość - Warszawa
Super ! Marleno, dzięki ogromne !!!
No, to teraz zbieramy kasę na dobrą karmę i na poźniejszą sterylkę !!!
Tolu, może wrzucić info na wątek transportowy?

Posted

Banerek jest tylko się nie otwiera :cool3::oops:[/QUOTE]

No fakt, nie zauważyłam. Edytko, kochana, czy możesz ponownie podlinkować banerek?

Ps. Banerek podlinkowany jest prawidłowo. Halizko, chyba źle musiałaś go wkleić do sygnatury.