Tola Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 sonia71 napisał(a):Pati ma jechać do Warszawy do sprawdzonego już domku ,więc może udało by się połączyć obie sunie,jechały by obie z Zamościa do samej stolicy,Patka do Sródmieścia To dobry pomysł Pytam cały czas - na razie nie mam nikogo... Teraz ludzie przemieszczaja się, odwiedzaja groby bliskich - moze cos znajdziemy taniej lub gratis... Pytaj soniu - ja tez bede pytac. Pozostaje jeszcze płatny transport... Pati c bierze za tę trase ok 400 zł - trochę to duzo... Quote
Havanka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Tola napisał(a):Ja to wszystko wysłalm wczoraj do Itske... Nie znam się za bardzo na Fb, ale z tego co wiem, to Iljowa zrobiła wydarzenie na FB i prosiła o te dane. Quote
Tola Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Havanka napisał(a):Nie znam się za bardzo na Fb, ale z tego co wiem, to Iljowa zrobiła wydarzenie na FB i prosiła o te dane. Ja tez nie jestem tam zarejestrowana; wczoraj wysłałam nr tel i dane do ewentualnych wpłat. Podałam tez województwo i odległość: Zamość - Warszawa i prosbe o umieszczenei informacji, ze szukamy transportu. Becia Lublin takze zaoferowala swoja pomoc na FB Quote
Tola Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 [quote name='Tola']Ja to wszystko wysłalm wczoraj do Itske... Dane oczywiscie wysłalam do: Iljowa:cool3: [quote name='AgaG']ogłoszenie miało być dramatyczne, więc choć ma tymczas, takie bym zostawiła :) Oto ono: AFRA SUCZKA W TYPIE OCH! Jeszcze żyje w schronisku w Zamościu młodziutka suczka w typie OH (owczarka holenderskiego), a może należałoby powiedzieć suczka w typie OCH! Bo wszystko w niej, ona cała jest jednym wielkim wzdychaniem. Tę skargę,. to OCH! ma w pięknych i smutnych oczach, w każdym ruchu bardzo wychudzonego ciała, które boi się drgnąć i przywiera do ziemi z lęku przed innymi psami. One nie dopuszczają Afry do miski z jedzeniem i wciąż ją atakują. Afra bardzo pragnie żyć i być kochana, lgnie do ludzi z niemym błaganiem w oczach: nie zostawiaj mnie tu! Gdy przeczytasz to ogłoszenie, nie ogranicz się do powiedzenia: och jaka biedna, uratuj ją, by już za chwilę mogła leżeć w Twoim domu bezpieczna i wolna, wpatrzona w Ciebie wiernymi oczami. Afra czeka, pośpiesz się, bo za chwilę może być za późno. ps. gdybym w czymś była jeszcze potrzebna, to piszcie na pw. mam mnóstwo psów na głowie i nie tylko, więc padam.. Piękny, wzruszajacy tekst; bardzo dziekuję:loveu:. Zaraz wysyłam do stonki z prosbą o przetłumaczenie na holenderski. Uzupełniam 1 stronę o tekst i dane do ogłoszeń Quote
Becia Lublin Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 jestem, dziewczyny na FB nie ma podanych żadnych danych kontaktowych, ludzie odwiedzający wątek proszą o podanie kwoty jaka jest potrzebna na transport dla suni, nie wiem co mam im odpowiadać i jaki nr konta podawać do wpłat Quote
Tola Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Becia Lublin napisał(a):jestem, dziewczyny na FB nie ma podanych żadnych danych kontaktowych, ludzie odwiedzający wątek proszą o podanie kwoty jaka jest potrzebna na transport dla suni, nie wiem co mam im odpowiadać i jaki nr konta podawać do wpłat Becia - wszystko jest na 1 stronie. Koszt płatnego transportu to ok 400 zł, jesli jechałyby 2 psy (a jest taka mozliwosć) to ok 200 zł - Quote
Tola Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Dane do kontaktu: 601 198 030 lub 609 160 440 [email protected] Dane do ewentualnych wpłat: [FONT=Times New Roman]ZAMOJSKA FUNDACJA DLA ZWIERZĄT I ŚRODOWISKA ZEA[/FONT] [FONT=Times New Roman] 22 - 400 Zamość[/FONT] [FONT=Times New Roman]ul. Kilińskiego 5[/FONT] [FONT=Times New Roman]Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700[/FONT] [FONT=Times New Roman]BGŻ S.A. O/Zamość[/FONT] z dopiskiem: Afra Quote
Tola Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 A moze uda sie znalezc kogos tylko za koszt paliwa... Quote
Havanka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Tola napisał(a):A moze uda sie znalezc kogos tylko za koszt paliwa... Tolu, a jaki byłby orientacyjny koszt paliwa? Jeżeli w granicach 200 zł, to w wypadku łączonego transportu z tą drugą sunią, proponowaną przez Sonię, koszty poszłyby na pół, czyli byłoby po 200 zł. Quote
Tola Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Havanka napisał(a):Tolu, a jaki byłby orientacyjny koszt paliwa? Jeżeli w granicach 200 zł, to w wypadku łączonego transportu z tą drugą sunią, proponowaną przez Sonię, koszty poszłyby na pół, czyli byłoby po 200 zł. Orientyacyjny kosz paliwa do Warszawy to ok 200 zł, niektórzy liczą jeszcze amortyzację... Wtedy koszty byłyby na pół. Ale na razie nie mamy chętnego na taka trasę. Przed chwil romawiałam z Becią Lublin - na FB jest spore zaintreesowanie sunią, moze ktos zaoferuje pomoc... W innym przypadku zostaje nam płatny transport. Moze soni uda sie kogos znalezc... Quote
Havanka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Tola napisał(a):Orientyacyjny kosz paliwa do Warszawy to ok 200 zł, niektórzy liczą jeszcze amortyzację... Wtedy koszty byłyby na pół. Ale na razie nie mamy chętnego na taka trasę. Przed chwil romawiałam z Becią Lublin - na FB jest spore zaintreesowanie sunią, moze ktos zaoferuje pomoc... W innym przypadku zostaje nam płatny transport. Moze soni uda sie kogos znalezc... Ok, rozumiem. Nie będzie mnie na dogo przez dwa dni. Mam cichą nadzieję, że uda się znaleźć coś tańszego. Quote
sonia71 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 niestety Pati moze jechać do Warszawy dopiero na początku listopada ale ktorego to pani na razie nie może określić ,jak do tego czasu niczego nie znajdziecie to wtedy najwyżej połączymy ten płatny transport. Quote
Marlena:) Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Dziewczyny tekst super, ale poprawcie to OCH - na OH ;) Quote
hop! Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Marlena:) napisał(a):Dziewczyny tekst super, ale poprawcie to OCH - na OH ;) Ale to jest gra słów - chodzi o okrzyk OCH! ;) Quote
Marlena:) Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Aaa , to ja nie tak inteligentna jak myślałam :evil_lol: Quote
Tola Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 :multi: Afra jest w drodze do Warszawy. Udało się - bardzo dziekuję p. Marcinowi:) Sunię zabrałysmy z zadrą ok 14, zaraz po wiadomosci, ze jest transport i to gratis. Sunia wygląda lepiej - wystarczył tydzien (została przeniesiona z boksu ogólnego tydzien temu), juz nie ma takich widocznych zeber i kosci. Podróz ze schronu zniosła bardzo dobrze wtulona w moje nogi. Cudną ma mordeczkę:loveu: Quote
Becia Lublin Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 cudowna wiadomość !!! zdrówka sunieczko :) Quote
hop! Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Tola napisał(a)::multi: Afra jest w drodze do Warszawy. Udało się - bardzo dziekuję p. Marcinowi:) Sunię zabrałysmy z zadrą ok 14, zaraz po wiadomosci, ze jest transport i to gratis. Sunia wygląda lepiej - wystarczył tydzien (została przeniesiona z boksu ogólnego tydzien temu), juz nie ma takich widocznych zeber i kosci. Podróz ze schronu zniosła bardzo dobrze wtulona w moje nogi. Cudną ma mordeczkę:loveu: Oby dalej wszystko układało się tak szczęśliwie! Szybka akcja! Brawo! Quote
Marlena:) Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Cześć wszystkim Ciotkom! Mała ma się dobrze, jak pisałam wieczorem do Toli byłam w szoku widząc jej zachowanie. Przez długi czas z zachwytem oglądała TV, później dłuższy czas wpatrywała się w obrazek na ścianie... Obrazek przedstawiał Panią ze swoim ukochanym psem. To niesamowite, bo takie zachowania są rzadkie u psów, większość nie potrafi się bowiem skupić do tego stopnia. Jest tak inteligentna, że jestem nią zachwycona. Próbowałam ją wykąpać, ale niestety nie udało się to tak dobrze jak byśmy tego chcieli, cuchnie okropnie..., czy Ciocie w takim razie dorzuciłyby się do jakiegoś szamponu (etc.) na sucho? My niestety do 10-tego mamy w tym miesiącu pustki i musimy bardzo oszczędzać ;) Sunia skomle kiedy chce wyjść, prosi o jedzenie, pokazuje, kiedy w misce brakuje wody. Na spacerze załatwiła się rekordowo - także pewnie trzeba będzie ją też odrobaczyć jak najszybciej. Na spacerach pięknie chodzi na smyczy z postawą pięknego wystawowego psa - piękne kroki z niesamowitą gracją. Zazdroszczę osobie, która będzie miała zaszczyt ją adoptować. Dzisiaj jej egzamin - mam nadzieję, że po powrocie do domu wszystko będzie na miejscu ;) P.S. Noi od dzisiaj już wskakuje na łóżko, ehhhh Quote
Tola Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='Marlena:)']Cześć wszystkim Ciotkom! Mała ma się dobrze, jak pisałam wieczorem do Toli byłam w szoku widząc jej zachowanie. Przez długi czas z zachwytem oglądała TV, później dłuższy czas wpatrywała się w obrazek na ścianie... Obrazek przedstawiał Panią ze swoim ukochanym psem. To niesamowite, bo takie zachowania są rzadkie u psów, większość nie potrafi się bowiem skupić do tego stopnia. Jest tak inteligentna, że jestem nią zachwycona. Próbowałam ją wykąpać, ale niestety nie udało się to tak dobrze jak byśmy tego chcieli, cuchnie okropnie..., czy Ciocie w takim razie dorzuciłyby się do jakiegoś szamponu (etc.) na sucho? My niestety do 10-tego mamy w tym miesiącu pustki i musimy bardzo oszczędzać ;) Sunia skomle kiedy chce wyjść, prosi o jedzenie, pokazuje, kiedy w misce brakuje wody. Na spacerze załatwiła się rekordowo - także pewnie trzeba będzie ją też odrobaczyć jak najszybciej. Na spacerach pięknie chodzi na smyczy z postawą pięknego wystawowego psa - piękne kroki z niesamowitą gracją. Zazdroszczę osobie, która będzie miała zaszczyt ją adoptować. Dzisiaj jej egzamin - mam nadzieję, że po powrocie do domu wszystko będzie na miejscu ;) P.S. Noi od dzisiaj już wskakuje na łóżko, ehhhh Pięknie napisalaś o suni i w sms i tutaj na wątku:loveu: Czyli trafiła sie nam księzniczka:cool3: I pomyslec, ze jeszcze trochę, a suni mogłoby juz nie byc - w takim stanie wyglodzenia nie dalaby rady w boksie z tyloma nie akceptujacymi ją sukami.. Oczywiscie w tym pospiechu zapomniałysmy z zadrą o srodkach na robale i szamponie - wszystko wyslemy w paczuszce. Moze ktos zechciałby zasponsorowac suni karmę? odrobaczenie? , szczepienie? Jesli mozna, to prosiłabym o umieszczenie takiej prosby na FB; byłaby to duza pomoc dla Afry. Na konto fundacyjne doszły 2 wpłaty: 10 zł i 20zł - bez podania imienia suczki. Moze to dla Afry... Bardzo dziekuje Jo37 za przewóz suni przez Warszawę:lol: Zmieniam tytuł:p Quote
beka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Pieknie o niej piszesz Marlenko :) Beda zdjecia? Quote
azalia Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Piękna z Afruni sunia,a jak przytyje to będzie cudo. Quote
Ty$ka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Aj, rewelacyjnie czyta się takie wieści :loveu: Quote
Tola Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='Tola']Na konto fundacyjne doszły 2 wpłaty: 10 zł i 20zł - bez podania imienia suczki. Moze to dla Afry... Te wpłaty to z allegro cegiełkowego na zamojskie psy http://allegro.pl/przeszly-pieklo-mozesz-im-pomoc-to-tak-niewiele-i1884863132.html Quote
Recommended Posts