Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety nikt nie jest wszechwiedzący i nie potrafimy przewidywać przyszłości. Nie mogłaś nigdy nie da się przewidzieć wszystkiego.
Afruniu ... mam nadzieję że jest lepiej i będzie coraz lepiej.

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anula']Tola podaj nr.konta coś wpłacę na sunię.Oby tylko przeżyła!Zaglądałam do Afry tylko nie pisałam.Tak się cieszyłam,że sunia ma dom a tu takie przykre wieści.
Anula - bardzo dziękuję - nr konta dla osób, ktore chca cos wpłacic na Afre cały czas jest na 1 stronie.
Chociaz kwota, jaką trzeba będzie zapłacic za pobyt suni w klinice przeraża - nie ma mam sumienia narażac Cię na dodatkowe koszty - wiem, jaki masz problem ze swoim tymczasowieczem i ze tam potrzebna ogromna suma, zeby ratowac psiaka:(

Na razie czekamy, az polepszy sie stan suni - a w miedzyczsaie bardzo prosimy - moze ktos pomoze zrobic bazarek. na Afrę i opłacenie operacji, transfuzji i opieki....

Posted

Zainteresowałam męża losem suni i ze wzruszeniem przeznaczył na zwrot kosztów 50zł... już przelewam...!:)) i cieszę się, że następuje poprawa...:))

Posted

LANS napisał(a):
Zainteresowałam męża losem suni i ze wzruszeniem przeznaczył na zwrot kosztów 50zł... już przelewam...!:)) i cieszę się, że następuje poprawa...:))

LANS - Bardzo dziękujmy Tobie i Twojemu TZ

Posted

[quote name='Tola']Anula - bardzo dziękuję - nr konta dla osób, ktore chca cos wpłacic na Afre cały czas jest na 1 stronie.
Chociaz kwota, jaką trzeba będzie zapłacic za pobyt suni w klinice przeraża - nie ma mam sumienia narażac Cię na dodatkowe koszty - wiem, jaki masz problem ze swoim tymczasowieczem i ze tam potrzebna ogromna suma, zeby ratowac psiaka:(

Na razie czekamy, az polepszy sie stan suni - a w miedzyczsaie bardzo prosimy - moze ktos pomoze zrobic bazarek. na Afrę i opłacenie operacji, transfuzji i opieki....
Tak tylko to jest taka moja perełka wśród piesiów!Trudno z TZ,z Mikusiem będziemy jeść suchy chleb i też przetrwamy.Przeleję 50zł bo wiem jak będzie ciężko spłacić dług w lecznicy.Kochana Afruniu mam nadzieję,że będzie dobrze.

Posted

My też u siebie mamy już 200zł na ten cel - od osoby, która miala sunię zaopiekować .
Jeśli nie uda się odzyskać pieniędzy za sterylkę (jeśli to jakimś cudem nie wina weta) Pan Mirek (wlaściciel Neli)
pokryje tamte koszty - dziękujemy mu za wszystko z całego serca, wiem, że bardzo przeżył tę wiadomość
i oboje z żoną ciągle przeżywają i pytają o jej stan - kochani ludzie.
Pan Mirek rozmawiał z lekarzami z tamtej lecznicy, byli w szoku, tłumaczyli, że podczas ropomacicza naczynia są kruche....

Posted

[quote name='Marlena:)']My też u siebie mamy już 200zł na ten cel - od osoby, która miala sunię zaopiekować .
Jeśli nie uda się odzyskać pieniędzy za sterylkę (jeśli to jakimś cudem nie wina weta) Pan Mirek (wlaściciel Neli)
pokryje tamte koszty - dziękujemy mu za wszystko z całego serca, wiem, że bardzo przeżył tę wiadomość
i oboje z żoną ciągle przeżywają i pytają o jej stan - kochani ludzie.
Pan Mirek rozmawiał z lekarzami z tamtej lecznicy, byli w szoku, tłumaczyli, że podczas ropomacicza naczynia są kruche....
Ja tez dziękuję P. Mirkowi z całego serca - tak bardzo pomógł nam dawniej przy Neli, a teraz pomaga kolejne zamojskiej suni.
Wspaniały dom, wspaniali, wrazliwi ludzie.
My tutaj przeslemy te pieniądze z allegro, dodamy "co nieco" no i będziemy próbowali zbierac dalej.
Najwazniejsze, aby sunia przezyła - a my - aby było zdrowie - mam nadzieje, ze damy radę.
Moz3e któras zCioteczekwspomoze bazarkiem...
Proszę - rozsyłajcie prosbę o pomoc.

Trzymaj się Marlena - wyobrazam sobie co wczoraj przezyłas przy tej reanimacj:-(
Wielkie podziękowanie dla Jo37, która obudzona w środku nocy pojechala po sunię, a potem do kliniki.

Posted

Anula napisał(a):
Tak tylko to jest taka moja perełka wśród piesiów!Trudno z TZ,z Mikusiem będziemy jeść suchy chleb i też przetrwamy.Przeleję 50zł bo wiem jak będzie ciężko spłacić dług w lecznicy.Kochana Afruniu mam nadzieję,że będzie dobrze.

Anula - bardzo dziękujemy - teraz dosłownie kazdy grosz na wagę złota - koszty ogromne.
Będę na wątku potwierdzała wpłaty.

Posted

Panu Markowi, Marlenie i wszystkim osobom ratującym życie Arfuni, stokrotne dzieki !!!! Tak się martwię zdrowiem suni...Nawet do głowy mi nie przyszło, że mogą być takie komplikacje. Nie chcę się tu wypowiadać na temat weta, który operował, bo się we mnie gotuje.... Mam tylko nadzieję, ze Arfa powróci do zdrowia.
Chętnie zrobiłabym bazarek, ale nie mam już swoich fantów. Te które mam, są własnością SHA i niebawem pójdą na bazar. Może któraś z Cioteczek ma coś, co mogłaby przeznaczyć na ten cel?

Posted

Przed chwilą Marlena rozmawiała z wetem - sunia jest pod kroplówką, ma założony cewnik.
Walczy.

Nie będę się wypowiadała o wecie, który operował - bo mnie zbanują ( krwotok zaczął sie zaraz po wydaniu suni ).
A do tego Afra trafiła na czas przed długim weekendem...

Posted

Suczka jest na ul. Powstańców Sląskich 101; to całodobowa klinika.

Mam nadzieje zwiazane z FB - tyle razy własnie stamtąd płynęła pomoc...

Posted

cały czas na bieżąca uzupełniam najnowsze informacje o suni na FB, ludzie są przerażeni ... zacytuję jeden wpis:

Porażające, kolejny wet, który powinien szyć, ale worki na ziemniaki! Biedne suczysko... nie dość, że w schronie przerażone, to jeszcze lekarz, który powinien pomóc, robi taką fuszerkę? Trzymam kciuki za sunieczkę, udostępniam i rozsyłam!

Posted

Nasza mała jest bardzo dzielna, lekarze ją za to chwalili, że grzeczna i bardzo chce żyć.
No tak, obiecałam jej, że jak nie przestanie oddychać pójdziemy na spacer ;)
Wczoraj, kiedy było bardzo źle po tym jak powróciła akcja serca ciągle do niej mowiłam,
oboje pobudzaliśmy ją, mówiłam do niej tak durne rzeczy... ale kiedy przestawałam podnosiła
głowę sprawdzając, czy jestem...
Teraz może być już tylko lepiej..

Posted

Marlena:) napisał(a):
Nasza mała jest bardzo dzielna, lekarze ją za to chwalili, że grzeczna i bardzo chce żyć.
Wczoraj, kiedy było bardzo źle po tym jak powróciła akcja serca ciągle do niej mowiłam,
oboje pobudzaliśmy ją, mówiłam do niej tak durne rzeczy... ale kiedy przestawałam podnosiła

Będzie już tylko lepiej!!!

Posted

[quote name='Marlena:)']Nasza mała jest bardzo dzielna, lekarze ją za to chwalili, że grzeczna i bardzo chce żyć.
Tak - Afra wie, czuje - że wczoraj postawione przed wyborem uśpienia albo podjęcia walki o jej życie wybrałyście walkę - jedyna słuszną decyzję.

Posted

[quote name='Marlena:)']Nasza mała jest bardzo dzielna, lekarze ją za to chwalili, że grzeczna i bardzo chce żyć.
Marlena, jesteś teraz całym jej życiem ! Ona boi się, ale kiedy jesteś blisko, czuje się bezpieczna.

Posted

Marlena:) napisał(a):

jak mój pie zaczął odchodzić za TM to go też prosiłam....nie odchodż Basterku bo tak bardzo chceę pójść z Tobą jeszcze na spacer do lasu.a on zaczął jeść jedzenie podawane ze strzykawki.Afruniu tyle cioteczek zaciska kciuki.walcz maleńka.