inga.mm Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 to zależy od missieek i malawaszka. A one mogą tego nie wytrzymać, bo to długa walka Quote
funia Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Sybillas to o czym piszesz to teoretycznie zgadza się .....,ale w praktyce przyjeżdzają i dają drobne zalecenia nieadekwatne do zaistniałego stanu .I zeby nie było ,ze tak sobie pisze to jako wolontariusz a wczesniej odwiedzajcy schron w Zamosciu widziałam wiele .Niestety oni tego nie widzieli .... Quote
sybillas Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 funia napisał(a):Sybillas to o czym piszesz to teoretycznie zgadza się .....,ale w praktyce przyjeżdzają i dają drobne zalecenia nieadekwatne do zaistniałego stanu .I zeby nie było ,ze tak sobie pisze to jako wolontariusz a wczesniej odwiedzajcy schron w Zamosciu widziałam wiele .Niestety oni tego nie widzieli .... Wiem jak jest... pisałam o tym wcześniej. Chodzi mi tylko o to, że jeżeli schronisko prowadzi wymaganą dokumentację, to można sprawdzić historię każdego psa. Powiedzmy sobie szczerze- nie ma schronisk doskonałaych. Ja znam bardzo dobrze schronisko w Bydgoszczy i jesli chodzi o wymogi z rozporzadzenia, to spełniają wszystkie. Psy nie są głodne, maja zapewnioną opiekę - też weterynaryjną. Tu nie byłoby problemu ze sprawdzeniem psa. Odrebnym tematem jest procent eutanazji.... Ale to problem ogólnopolski, jak juz wczesniej pisałam. Nie są to z resztą tajne dane, można pośledzić statystyki w intermnecie (biuro ochrony zwierząt). Quote
Nutusia Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Myślę, że warto spróbować - jeśli będziemy przechodzić do porządku dziennego nad takimi przypadkami, nigdy nic się nie zmieni. Co oczywiście nie oznacza, że jeśli nie będziemy, to się zmieni :( Ja ostatnio byłam świadkiem w sprawie psa, który spadł z IV piętra. Właścicielka - brak słów. Zachowanie policji - skandal. Złożyłam doniesienie o popełnieniu przestępstwa i skargę dotyczącą zaniedbań proceduralnych ze strony policji. Czy to coś da - nie wiem, ale przynajmniej wiem, że nie przeszłam obok tej sprawy obojętnie. Quote
Sarunia-Niunia Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Nutusia napisał(a):Ja ostatnio byłam świadkiem w sprawie psa, który spadł z IV piętra. Właścicielka - brak słów. Zachowanie policji - skandal. Złożyłam doniesienie o popełnieniu przestępstwa i skargę dotyczącą zaniedbań proceduralnych ze strony policji. Czy to coś da - nie wiem, ale przynajmniej wiem, że nie przeszłam obok tej sprawy obojętnie. Bardzo popieram Twoje zachowanie Nutusia - sama zrobiłabym dokładnie to samo!!! Niech się uczą ci wszyscy zwyrodnialcy (niezależnie, czy są to ludzie z melin, czy policjanci), że psiaki też czują, a serca, miłości i oddania to my ludzie powinniśmy uczyć się od nich!!! Jeżeli to nie zaszkodzi innym podopiecznym schroniska i nie odbije się źle na pracy wolontariuszy - działajcie dziewczyny!!! Nie może być tak, że pies błaga o pomoc i kona pod kratami boksu, a obsługi schroniska to nie obchodzi (lub tego nie widzi).... Quote
bric-a-brac Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Poruszony był temat ilości eutanazji w schronach, to było, jest i będzie. Tyle, że schron, który usypia chorego psa nie może stać w jednym szeregu z tym, gdzie dopuszcza się do tego, że pies zdycha cierpiąc w męczarniach... Słusznie przedmówczyni zauważyła, że trzeba przy tym myśleć także o utrzymaniu poprawnych stosunków schronu z wolontariuszami.... Współczuję dziewczynom trudnej sytuacji... Łatwiej się o tym pisze niż... Quote
Mariuszka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Witam jestem z FB. Nigdzie nie znalazłam rozliczeń finansowych za Natanka, kto wplacił ile, na co pieniądze zostały wydane, ile zostało. Moze czegos gdzieś nie doczytałam. Jesli tak prosze mnie przesł ać na własciwą stronę. Quote
malawaszka Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 Tak jak już odpisałam na maila - missieek odzyskała dostęp do netu więc teraz zrobi rozliczenie Quote
missieek Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 przepraszam za zwloke, mam juz swobodny dostep do neta wiec rozliczam chlopaka :-( ---wplaty---- lazanka 50zl Sillan 50zl AGNIESZKA CH.-G. 30zl taks 200zl agusiazet 50zl (MARIOLA P. Mariuszka 50zl) odeslane na prosbe wplacajacego katarzyna09 20zl KATARZYNA B. ANNA M. 30zl WIGA138 100zl LIDA 19zl bela51 10zl ANNA W. 40zl Noemi1 15zl unixena i tayga 55zl LEOSIA 250zl ANETA K. 20zl =939zl ---wydatki--- *wet pierwsza wizyta w Krakowie dojazd 40zl, antybiotyki i leki sponsor Therion druga wizyta w Krakowie dojazd 40zl, leki 50zl badania krwi 60zl Duphalite 50zl *apteka Milgamma N 24zl Peritol 16zl Biotyk 12zl kroplowki 30zl strzykawki, igly, aparaty do kroplowki 40zl *jedzenie, jak lepiej sie czul to jadl udka z kurczaka 35zl puszki 56zl ryz 3zl =456zl *dodatkowo dostal surowice (2 butelki na poczatek, na powtorke 1,5 butelki), ktora byla zakupiona za wplaty z drugiego bazarku taks na zwierzaki w Bukownie, transport surowicy malawaszka dostawal Groprinosin, Essentiale Forte ktore podarowala mi jakis czas temu Figu dostawal Beta-glukan, ktory dostal od kropeek ZOSTALO 483zl pytanie na co maja zostac przeznaczone te pieniadze? czy moze za to zostac zakupiona karma dla zwierzakow pod moja i mamy opieka, szczepionki dla kotow pod moja opieka prosze o decyzje Quote
taks Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Jesli o moje zdanie chodzi ( jako jednej z wpłacających) to oczywiscie głosuję za pozostawieniem nadwyżki u Missieek na potrzeby Jej zwierzaków Quote
malawaszka Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 tu można zobaczyć ile tych zwierzaków mają pod opieką: http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/ więc potrzeby są ogromne Quote
kotpolarny Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 taks napisał(a):Jesli o moje zdanie chodzi ( jako jednej z wpłacających) to oczywiscie głosuję za pozostawieniem nadwyżki u Missieek na potrzeby Jej zwierzaków ja też jestem jak najbardziej za Quote
lazanka Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 taks napisał(a):Jesli o moje zdanie chodzi ( jako jednej z wpłacających) to oczywiscie głosuję za pozostawieniem nadwyżki u Missieek na potrzeby Jej zwierzaków moje stanowisko (również jako jednej z wpłacających) jest takie samo. Oddaję głos za "przejściem" pieniążków na missieek'owa trzódkę :) Quote
unixena Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Ja rowniez jestem za tym ,by pieniazki zostaly u missieek .Niech sluza innym zwierzaczkom . Quote
missieek Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 dziekuje drobna zmiana w rozliczeniu na prosbe jednego wplacajacego odsylam wplate Quote
Noemi1 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 A ja też wpłąciłam na Natanka, już zapomniałam, oczywiście pieniążki zostają dla missieekowej trzódki :) Quote
Mariuszka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [FONT=Times New Roman]Cześć[/FONT] [FONT=Times New Roman] dziewczyny zalączam list do toz. Jak którejs z was leży na sercu dobro tych psów , to moze znacie jakies fakty które mozna by opisać w mailu i wysłać do krakowskiego oddziału.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Pozdrawiam[/FONT] [FONT=Times New Roman] [FONT=Consolas][SIZE=3]Witam[/FONT] [FONT=Consolas]pisze odnośnie schroniska w Olkuszu. Czy możecie zrobić tam kontrolę?[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas]Artykuły w prasie sa przerażające. Wolontariuszki boja sie robić zdjęcia na terenie schroniska, bo są zastraszane.[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas]Znam dziewczyny, które wyrywaja stamtąd po jednym psie. czasem któremuś udaje sie przeżyć. ostatni niestety zdechł na nosówkę. zabrały go zbyt późno.[/FONT] [FONT=Consolas]pomimo wyroku rafał pałka nadal prowadzi swoja okrutna działalość, która z pomoca zwierząt nie ma nic wspólnego [/FONT][FONT=Consolas]http://www.boz.org.pl/mp/olkusz/wyrok.htm[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas]PS. prosze o przesłanie mila do właściwego oddziału.[/FONT] [FONT=Consolas][/FONT] [/FONT][FONT=Consolas]Dziękujemy za informację. Wskazana sprawa dotyczy roku2010 i było prowadzone postępowanie przez Fundację Pro Animals. Nie mamy w tymrejonie Polski naszych upoważnionych inspektorów, kontrole możemy zlecićPowiatowej Inspekcji Weterynaryjnej. PIW sprawuje nadzór nad schroniskami. Wtym celu proszę o podanie konkretnych faktów odnośnie zagrożeń dla warunkówbytowych zwierzat w Schronisku w Olkuszu oraz ich dobrostanu. Proszę dodatkowoo ewentualny kontakt z Krakowskim TOZ - być może mogą przeprowadzićbezpośrednią wizję schroniska. [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas]Piotr Jaworski[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas]Krajowy Inspektorat TOZ[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas]Warszawa [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas] [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas]Sent: Tuesday, August 02, 2011 4:28 PM[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas]To: [/FONT][FONT=Consolas][email protected][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas]Subject: wiadomosc ze strony [/FONT][FONT=Consolas]www.toz.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas] [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Consolas][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
missieek Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 ten pies byl z Raciborza, czy przyjechal tam z Olkusza nie wiadomo Quote
missieek Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/213007-22-KOCIAKI-do-adopcji-kto-pomo%C5%BCe-popielate-rude-czarne-%C5%82aciate-bure... ZAPRASZAM do kociakow u mnie Quote
Recommended Posts