Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sybillas to o czym piszesz to teoretycznie zgadza się .....,ale w praktyce przyjeżdzają i dają drobne zalecenia nieadekwatne do zaistniałego stanu .I zeby nie było ,ze tak sobie pisze to jako wolontariusz a wczesniej odwiedzajcy schron w Zamosciu widziałam wiele .Niestety oni tego nie widzieli ....

Posted

funia napisał(a):
Sybillas to o czym piszesz to teoretycznie zgadza się .....,ale w praktyce przyjeżdzają i dają drobne zalecenia nieadekwatne do zaistniałego stanu .I zeby nie było ,ze tak sobie pisze to jako wolontariusz a wczesniej odwiedzajcy schron w Zamosciu widziałam wiele .Niestety oni tego nie widzieli ....

Wiem jak jest... pisałam o tym wcześniej. Chodzi mi tylko o to, że jeżeli schronisko prowadzi wymaganą dokumentację, to można sprawdzić historię każdego psa. Powiedzmy sobie szczerze- nie ma schronisk doskonałaych. Ja znam bardzo dobrze schronisko w Bydgoszczy i jesli chodzi o wymogi z rozporzadzenia, to spełniają wszystkie. Psy nie są głodne, maja zapewnioną opiekę - też weterynaryjną. Tu nie byłoby problemu ze sprawdzeniem psa. Odrebnym tematem jest procent eutanazji.... Ale to problem ogólnopolski, jak juz wczesniej pisałam. Nie są to z resztą tajne dane, można pośledzić statystyki w intermnecie (biuro ochrony zwierząt).

Posted

Myślę, że warto spróbować - jeśli będziemy przechodzić do porządku dziennego nad takimi przypadkami, nigdy nic się nie zmieni. Co oczywiście nie oznacza, że jeśli nie będziemy, to się zmieni :( Ja ostatnio byłam świadkiem w sprawie psa, który spadł z IV piętra. Właścicielka - brak słów. Zachowanie policji - skandal. Złożyłam doniesienie o popełnieniu przestępstwa i skargę dotyczącą zaniedbań proceduralnych ze strony policji. Czy to coś da - nie wiem, ale przynajmniej wiem, że nie przeszłam obok tej sprawy obojętnie.

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja ostatnio byłam świadkiem w sprawie psa, który spadł z IV piętra. Właścicielka - brak słów. Zachowanie policji - skandal. Złożyłam doniesienie o popełnieniu przestępstwa i skargę dotyczącą zaniedbań proceduralnych ze strony policji. Czy to coś da - nie wiem, ale przynajmniej wiem, że nie przeszłam obok tej sprawy obojętnie.

Bardzo popieram Twoje zachowanie Nutusia - sama zrobiłabym dokładnie to samo!!!
Niech się uczą ci wszyscy zwyrodnialcy (niezależnie, czy są to ludzie z melin, czy policjanci), że psiaki też czują, a serca, miłości i oddania to my ludzie powinniśmy uczyć się od nich!!!

Jeżeli to nie zaszkodzi innym podopiecznym schroniska i nie odbije się źle na pracy wolontariuszy - działajcie dziewczyny!!!
Nie może być tak, że pies błaga o pomoc i kona pod kratami boksu, a obsługi schroniska to nie obchodzi (lub tego nie widzi)....

Posted

Poruszony był temat ilości eutanazji w schronach, to było, jest i będzie. Tyle, że schron, który usypia chorego psa nie może stać w jednym szeregu z tym, gdzie dopuszcza się do tego, że pies zdycha cierpiąc w męczarniach...

Słusznie przedmówczyni zauważyła, że trzeba przy tym myśleć także o utrzymaniu poprawnych stosunków schronu z wolontariuszami....

Współczuję dziewczynom trudnej sytuacji... Łatwiej się o tym pisze niż...

Posted

Witam

jestem z FB. Nigdzie nie znalazłam rozliczeń finansowych za Natanka, kto wplacił ile, na co pieniądze zostały wydane, ile zostało. Moze czegos gdzieś nie doczytałam. Jesli tak prosze mnie przesł
ać na własciwą stronę.

Posted

przepraszam za zwloke, mam juz swobodny dostep do neta wiec rozliczam chlopaka :-(

---wplaty----
lazanka 50zl
Sillan 50zl
AGNIESZKA CH.-G. 30zl
taks 200zl
agusiazet 50zl
(MARIOLA P. Mariuszka 50zl) odeslane na prosbe wplacajacego
katarzyna09 20zl
KATARZYNA B. ANNA M. 30zl
WIGA138 100zl
LIDA 19zl
bela51 10zl
ANNA W. 40zl
Noemi1 15zl
unixena i tayga 55zl
LEOSIA 250zl
ANETA K. 20zl

=939zl

---wydatki---

*wet
pierwsza wizyta w Krakowie dojazd 40zl, antybiotyki i leki sponsor Therion
druga wizyta w Krakowie dojazd 40zl, leki 50zl
badania krwi 60zl
Duphalite 50zl

*apteka
Milgamma N 24zl
Peritol 16zl
Biotyk 12zl
kroplowki 30zl
strzykawki, igly, aparaty do kroplowki 40zl

*jedzenie, jak lepiej sie czul to jadl
udka z kurczaka 35zl
puszki 56zl
ryz 3zl

=456zl

*dodatkowo
dostal surowice (2 butelki na poczatek, na powtorke 1,5 butelki), ktora byla zakupiona za wplaty z drugiego bazarku taks na zwierzaki w Bukownie, transport surowicy malawaszka
dostawal Groprinosin, Essentiale Forte ktore podarowala mi jakis czas temu Figu
dostawal Beta-glukan, ktory dostal od kropeek

ZOSTALO 483zl

pytanie na co maja zostac przeznaczone te pieniadze?

czy moze za to zostac zakupiona karma dla zwierzakow pod moja i mamy opieka, szczepionki dla kotow pod moja opieka

prosze o decyzje

Posted

Jesli o moje zdanie chodzi ( jako jednej z wpłacających) to oczywiscie głosuję za pozostawieniem nadwyżki u Missieek na potrzeby Jej zwierzaków

Posted

taks napisał(a):
Jesli o moje zdanie chodzi ( jako jednej z wpłacających) to oczywiscie głosuję za pozostawieniem nadwyżki u Missieek na potrzeby Jej zwierzaków

ja też jestem jak najbardziej za

Posted

taks napisał(a):

moje stanowisko (również jako jednej z wpłacających) jest takie samo. Oddaję głos za "przejściem" pieniążków na missieek'owa trzódkę :)

• 3 weeks later...
Posted

[FONT=Times New Roman]Cześć[/FONT]
[FONT=Times New Roman] dziewczyny zalączam list do toz. Jak którejs z was leży na sercu dobro tych psów , to moze znacie jakies fakty które mozna by opisać w mailu i wysłać do krakowskiego oddziału.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pozdrawiam[/FONT]
[FONT=Times New Roman]
[FONT=Consolas][SIZE=3]Witam
[/FONT]
[FONT=Consolas]pisze odnośnie schroniska w Olkuszu. Czy możecie zrobić tam kontrolę?[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Consolas]Artykuły w prasie sa przerażające. Wolontariuszki boja sie robić zdjęcia na terenie schroniska, bo są zastraszane.[/FONT]
[FONT=Consolas]Znam dziewczyny, które wyrywaja stamtąd po jednym psie. czasem któremuś udaje sie przeżyć. ostatni niestety zdechł na nosówkę. zabrały go zbyt późno.[/FONT]
[FONT=Consolas]pomimo wyroku rafał pałka nadal prowadzi swoja okrutna działalość, która z pomoca zwierząt nie ma nic wspólnego [/FONT][FONT=Consolas]http://www.boz.org.pl/mp/olkusz/wyrok.htm[/FONT]
[FONT=Consolas]PS. prosze o przesłanie mila do właściwego oddziału.[/FONT]
[FONT=Consolas][/FONT]
[/FONT][FONT=Consolas]Dziękujemy za informację. Wskazana sprawa dotyczy roku2010 i było prowadzone postępowanie przez Fundację Pro Animals. Nie mamy w tymrejonie Polski naszych upoważnionych inspektorów, kontrole możemy zlecićPowiatowej Inspekcji Weterynaryjnej. PIW sprawuje nadzór nad schroniskami. Wtym celu proszę o podanie konkretnych faktów odnośnie zagrożeń dla warunkówbytowych zwierzat w Schronisku w Olkuszu oraz ich dobrostanu. Proszę dodatkowoo ewentualny kontakt z Krakowskim TOZ - być może mogą przeprowadzićbezpośrednią wizję schroniska. [/FONT]
[FONT=Consolas]Piotr Jaworski[/FONT]
[FONT=Consolas]Krajowy Inspektorat TOZ[/FONT]
[FONT=Consolas]Warszawa [/FONT]
[FONT=Consolas] [/FONT]

[FONT=Consolas]Sent: Tuesday, August 02, 2011 4:28 PM[/FONT]
[FONT=Consolas]To: [/FONT][FONT=Consolas][email protected][/FONT]
[FONT=Consolas]Subject: wiadomosc ze strony [/FONT][FONT=Consolas]www.toz.pl[/FONT]
[FONT=Consolas] [/FONT]
[FONT=Consolas][/FONT]

• 1 month later...
  • 5 weeks later...