Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 853
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Strike nie pojedzie do hotelu ...

2 dni temu pojechał do domku jest to młode małżeństwo mieli wcześniej amstafa mieszkają w bloku w warszawie mają 2 dzieci psiak zaakceptował ich wszystkich, pracownicy zawieźli go na miejsce zamieszkania robiąc od razu przed adopcyjną
Strike wbiegł do mieszkania wytarzał się na dywanie i z rozpędu wskoczył na łóżko :)
zawsze jest ktoś w domu pan pracuje tylko w lato bo jest budowniczym a pani pracuje w zimę więc zawsze jest ktoś w domu aby mógł zostać z dziećmi.
Więc psiak nigdy nie zostanie sam na sam z dziećmi.
pracownicy na początku nie byli przekonani ponieważ jest 2 małych dzieci więc mówili o jego najgorszych zachowaniach państwo wiedzą o behawiorystach i w ogóle o wszystkim co potrzebne :)
na razie nie dzwonili więc albo jest wszystko dobrze albo ... zjadł ich wszystkich :evilbat:

Posted

kasumi napisał(a):
bardzo się cieszę :)

czyli co robimy z pieniędzmi?

ja co prawda nie wpłacałam nic, ale wstrzymałabym się z tydzień lub więcej z rozdzielaniem kasy - zwłaszcza jak zerknęłam teraz na opis Strike'a z pierwszego postu :mdleje: no przyznaję, że ja bym w życiu takiego psa (podkreślam, że tylko ten opis znam, a nie psa osobiście) nie oddała do domu z dziećmi

Posted

kasumi napisał(a):
bardzo się cieszę :)

czyli co robimy z pieniędzmi?

Może by tak na Kostka - też amstaffa z Azylu? W zasadzie całą akcję z wysyłaniem do behawiorysty moglibyśmy przekierować na niego. Podobno jest też dość problemowy.

Posted

malawaszka napisał(a):
ja co prawda nie wpłacałam nic, ale wstrzymałabym się z tydzień lub więcej z rozdzielaniem kasy - zwłaszcza jak zerknęłam teraz na opis Strike'a z pierwszego postu :mdleje: no przyznaję, że ja bym w życiu takiego psa (podkreślam, że tylko ten opis znam, a nie psa osobiście) nie oddała do domu z dziećmi

Oczywiście popieram.

Posted

Ta wiadomość zabiła mnie dzisiaj w pracy. Dopiero wróciłam i weszłam, żeby się z Wami podzielić, ale Gosia mnie uprzedziła :)
Nie wiem co myśleć...
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i mimo braku kontaktu ze strony nowego domu, Azyl sam sprawdzi czy nie ma problemów.

Jestem za przeniesieniem całej akcji na Kostka, ale....
1. potencjalny hotel musi się wypowiedzieć, czy podejmie się jego rehabilitacji
2. każdy z deklarowiczów przeniesie deklarację na Kostka po zapoznaniu się z jego wątkiem
3. będzie "pewność", że Strike nie wróci po tygodniu do Azylu

Uciekam już dzisiaj.
Dobrej nocy Strike'usiu :)

Posted

Ja mam troszkę mieszane uczucia co do tej adopcji, szczególnie że Strike'owi zdarzały się kiedyś wyskoki z agresją, a tam są dzieci, i gdyby do mnie należała decyzja, to kazałabym państwu poczekać, aż pies przejdzie to 2-miesięczne szkolenie w hoteliku, i dopiero zdecydowała, czy im zależy i poczekają, i dała psa już ogarniętego... Ale już po ptakach i tak czy siak mam nadzieję, że wszystko się ułoży i zwierzak znajdzie swoją przystań na zawsze i państwo sobie z nim poradzą.

Kostka przejrzę później w wolnej chwili; mam na oku kilka ttb w potrzebie i w sumie każdemu by się przydało te moje 20 zł :(

Posted

W dodatku dostałam dzisiaj potwierdzenie spotkanie w sprawie programu w TV...
:)
Może nowi opiekunowie chcieliby skorzystać z tej szansy...?
Zadzwonię jutro do Azylu..

Posted

super by było, tam szkoleniowiec by psa przemaglowal psa w każdą strone. Szczerze powiedziawszy jestem pełna obaw-pies sika w domu, niszczy zostawiony sam, są dzieci-jego nowi opiekunowie są bardzo odważni, skoro wzięli do siebie psa z problemami. nawet to, że pies nigdy nie zostanie sam na sam z dziećmi nie gwarantuje bezpieczeństwa. Plusem jest to, że Strike do tej pory powarkiwał tylko do obcych.

Trzymam kciuki, by Strike mimo wszystko został telewizyjną "gwiazdą";]

Posted

a ja się ogromnie cieszę, może troszę się obawiam o dzieci ale jeżeli nigfy nie mają pozostać sami... wiem że w każdej chwili nawet pod opieką dorosłego się może coś stać, ale może to właśnie jest to! Strike będziemiał swoją rodzinkę i może się zmieni:) ciesze się:) oby to był ten jego domek na 100%:)