ocelot Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 nika28 napisał(a):Czy one są nadal do ludzi nieufne ? Nie dają się złapać ? czarny je z ręki, biały nie. Quote
anovip1 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [FONT=Palatino Linotype]PROSIMY O DOMEK DLA PIESKÓW !!!!![/FONT] To najsmutniejsze zdjęcia :-( Pieski najedzone,układają sie do snu ...... ............ i zasypiają na torach. Są bardzo czujne,reagują nawet na zapowiadany pociąg. Pytam wszystkich, którzy mogą pomóc.Jak na razie cisza. Proszę, poszukajmy im domku tymczasowego. Są takie malusie i śliczniutkie. Quote
iwonamaj Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Biedactwa :(...na podusie, nie na tory... :( Quote
anovip1 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [FONT=Palatino Linotype]Maluszki z Tomaszowa proszą o domek[/FONT] :-( Quote
Borówka16 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Cudaczki błagają o pomoc...:( Tylko jeśli objawi się DT (na co szczerze liczę) to jak się je złapie? :shake: Quote
ocelot Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Borówka16 napisał(a):Cudaczki błagają o pomoc...:( Tylko jeśli objawi się DT (na co szczerze liczę) to jak się je złapie? :shake: Borówka ja nie wiem, albo oswajanie, ale to trzeba mieć czas, albo sedalin, którego ja się boję. Quote
Borówka16 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 ocelot napisał(a):Borówka ja nie wiem, albo oswajanie, ale to trzeba mieć czas, albo sedalin, którego ja się boję. Tylko, że Sedalin na otwartej przestrzeni to dupa, ja próbowałam łapać na Sedalin na zamkniętej przestrzeni i uwierz, że gnoja dopadłyśmy tylko dla tego, że pomogła pani, której ufał. Sedalin jak dla mnie tylko uspokaja i to bardzo lekko, bo pies czujności i tak nie traci. Quote
ocelot Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Borówka16 napisał(a):Tylko, że Sedalin na otwartej przestrzeni to dupa, ja próbowałam łapać na Sedalin na zamkniętej przestrzeni i uwierz, że gnoja dopadłyśmy tylko dla tego, że pomogła pani, której ufał. Sedalin jak dla mnie tylko uspokaja i to bardzo lekko, bo pies czujności i tak nie traci. dlatego nie chcę używać sedalinu. Nie ma kto mi psiaków oswoic zwyczajnie. Ja się tego nie podejmę, bo ja tam mogę z raz na tydzień podjechac. Chcę sprawdzic jak to jest z tym ufaniem i dokarmianiem na placu manewrowym Quote
nika28 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 W moim przypadku Sedalin też nie zadziałał... :( Czasami działa, ale jeśli w pobliżu są tory, to chyba bym nie ryzykowała. Trzeba coś innego wymyślić... Quote
zuzka Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Jak nikt z dogo nie ma możliwości z łapać to może faktycznie zwrócić się o pomoc do TOZ z Tomaszowa M. Quote
ocelot Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 zuzka napisał(a):Jak nikt z dogo nie ma możliwości z łapać to może faktycznie zwrócić się o pomoc do TOZ z Tomaszowa M. psy już były łapane wcześniej przez schronisko. Quote
zuzka Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 ocelot napisał(a):psy już były łapane wcześniej przez schronisko. Oj to muszą być niezłe cwaniaczki skoro nie udało się . Z tym TOZ-em to ktoś na FB tak napisał . Quote
ocelot Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 zuzka napisał(a):Oj to muszą być niezłe cwaniaczki skoro nie udało się . Z tym TOZ-em to ktoś na FB tak napisał . No muszą. Sprawę komplikuje fakt, że tam sa tory i się nas zgania. ja nie mam pojęcia co zrobić. Pomyslę kogo bardziej czasowego poprosić, żeby tam jeździł. Quote
Vesper Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Biedne psiaczki- co do odłowienia to pomyślałam niestety tylko o pętli takiej jaką mają hycle- to brutalne, wiem, ale jak już będzie szansa dla nich? Ja mam 5 psów, też odpadam. Quote
ocelot Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 arielka186 napisał(a):Biedne psiaczki- co do odłowienia to pomyślałam niestety tylko o pętli takiej jaką mają hycle- to brutalne, wiem, ale jak już będzie szansa dla nich? Ja mam 5 psów, też odpadam. ale jak jednego zlapiemy a drugi zwieje? Quote
Lili8522 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Ja pierdziele jak one leża tak na torach to aż mnie dreszcze przechodzą. A jak piszecie że one tam zasypiają to masakra jakaś, dobrze że chociaż są czujne, ale to może różnie być :-( Quote
terra Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ale cudeńka, ten biały powinien w mig znaleźć dom. Temu czarnemu nie da się założyć pętelki na szyję? Może by poszedł spokojnie a biały za nim. Nic mi innego do głowy nie przychodzi. Quote
ocelot Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Sluchajcie sama sobie nie dam rady. Ktoś musi mi pomóc. Quote
Hotel KADIF Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Jesooooo..... :mdleje: Biedne maluchy! Siedzą na tych torach jak te jedne.... :placz::placz::placz: Quote
winter7 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Pytaliście o miesjce u Sylwiaso? To w miarę blisko. Quote
Recommended Posts