Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 798
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Palatino Linotype]PROSIMY O DOMEK DLA PIESKÓW !!!!![/FONT]

To najsmutniejsze zdjęcia :-( Pieski najedzone,układają sie do snu ......

............ i zasypiają na torach.
Są bardzo czujne,reagują nawet na zapowiadany pociąg.

Pytam wszystkich, którzy mogą pomóc.Jak na razie cisza.
Proszę, poszukajmy im domku tymczasowego.
Są takie malusie i śliczniutkie.

Posted

Borówka16 napisał(a):
Cudaczki błagają o pomoc...:( Tylko jeśli objawi się DT (na co szczerze liczę) to jak się je złapie? :shake:

Borówka ja nie wiem, albo oswajanie, ale to trzeba mieć czas, albo sedalin, którego ja się boję.

Posted

ocelot napisał(a):
Borówka ja nie wiem, albo oswajanie, ale to trzeba mieć czas, albo sedalin, którego ja się boję.

Tylko, że Sedalin na otwartej przestrzeni to dupa, ja próbowałam łapać na Sedalin na zamkniętej przestrzeni i uwierz, że gnoja dopadłyśmy tylko dla tego, że pomogła pani, której ufał. Sedalin jak dla mnie tylko uspokaja i to bardzo lekko, bo pies czujności i tak nie traci.

Posted

Borówka16 napisał(a):
Tylko, że Sedalin na otwartej przestrzeni to dupa, ja próbowałam łapać na Sedalin na zamkniętej przestrzeni i uwierz, że gnoja dopadłyśmy tylko dla tego, że pomogła pani, której ufał. Sedalin jak dla mnie tylko uspokaja i to bardzo lekko, bo pies czujności i tak nie traci.

dlatego nie chcę używać sedalinu.
Nie ma kto mi psiaków oswoic zwyczajnie.
Ja się tego nie podejmę, bo ja tam mogę z raz na tydzień podjechac. Chcę sprawdzic jak to jest z tym ufaniem i dokarmianiem na placu manewrowym

Posted

W moim przypadku Sedalin też nie zadziałał... :(
Czasami działa, ale jeśli w pobliżu są tory, to chyba bym nie ryzykowała. Trzeba coś innego wymyślić...

Posted

zuzka napisał(a):
Jak nikt z dogo nie ma możliwości z łapać to może faktycznie zwrócić się o pomoc do TOZ z Tomaszowa M.

psy już były łapane wcześniej przez schronisko.

Posted

ocelot napisał(a):
psy już były łapane wcześniej przez schronisko.

Oj to muszą być niezłe cwaniaczki skoro nie udało się .

Z tym TOZ-em to ktoś na FB tak napisał .

Posted

zuzka napisał(a):
Oj to muszą być niezłe cwaniaczki skoro nie udało się .

Z tym TOZ-em to ktoś na FB tak napisał .

No muszą. Sprawę komplikuje fakt, że tam sa tory i się nas zgania.
ja nie mam pojęcia co zrobić.
Pomyslę kogo bardziej czasowego poprosić, żeby tam jeździł.

Posted

Biedne psiaczki- co do odłowienia to pomyślałam niestety tylko o pętli takiej jaką mają hycle- to brutalne, wiem, ale jak już będzie szansa dla nich? Ja mam 5 psów, też odpadam.

Posted

arielka186 napisał(a):
Biedne psiaczki- co do odłowienia to pomyślałam niestety tylko o pętli takiej jaką mają hycle- to brutalne, wiem, ale jak już będzie szansa dla nich? Ja mam 5 psów, też odpadam.

ale jak jednego zlapiemy a drugi zwieje?

Posted

Ja pierdziele jak one leża tak na torach to aż mnie dreszcze przechodzą. A jak piszecie że one tam zasypiają to masakra jakaś, dobrze że chociaż są czujne, ale to może różnie być :-(

Posted

Ale cudeńka, ten biały powinien w mig znaleźć dom.
Temu czarnemu nie da się założyć pętelki na szyję? Może by poszedł spokojnie a biały za nim.
Nic mi innego do głowy nie przychodzi.