Hotel KADIF Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 anovip1 napisał(a):Masz rację Aniu.Myślę ,że ludzie przepędzają je, więc maluchy boją się bliżej podchodzić do ludzi. Wystarczy kilka chwil i maluchy są nasze,tylko co dalej? Cały czas myślę jak te bidulki w burzę dają sobie radę A jak wygląda sprawa z łódzkim schronem? :-( Zawsze to lepsze niż śmierć pod kołami pociągu... Cholera no! :flaming: Quote
jaanna019 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Biedaki im dłużej tam są tym marniejsze szanse mają. Biały cudo! Quote
ocelot Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Na pewno nie łódzki schron, jeśli już to tomaszowskie schronisko. Choc marzył mi się DT. Quote
Hotel KADIF Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 ocelot napisał(a):Na pewno nie łódzki schron, jeśli już to tomaszowskie schronisko. Choc marzył mi się DT. No oczywiście! Dostałam linka od anovipki z Łodzi i sie mi sie skojarzyło jakoś...:oops: Quote
Tymonka Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Byłam u maluchów , nie są dzikie , ale boją się podejść do ręki , myślę , że pół godzinki i coś smacznego i psy są nasze , doszły do miski przy której stałam , zawiozłam im wodę i karmę . Teraz mniej optymistycznie , biały psiak tak się przestraszył jak chciałam wstać , że wpadł prawie pod pociąg , trzeba je natychmiast zabierać stamtąd. Quote
agata51 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Jestem, Iwonko, ale chyba tylko po to, żeby podnieść wątek. Przynajmniej na razie. Będę zaglądać. Quote
Tymonka Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Aniu chyba tak , bo żaden DT się nie pcha po nie , a tam jest naprawdę niebezpiecznie , to śliczne psiaki szybko domy znajdą , tylko białego bym wykąpała bo wygląda tragicznie . Quote
KatiKorej Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Gdzie one dokładanie są ja byłam wczoraj wieczorem, jechałam od dworca w stronę Wilanowa wzdłuż torów i nie widziałam ich. Pytałam w tym barze na dworcu i oczywiście nikt nie widział, nikt nie słyszał. Quote
nika28 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Jestem na zaproszenie Marychy, ale nie mam pomysłu... zaznaczam... Są strasznie podobne do psów mojej znajomej, zaraz jej podeślę wątek :( Quote
nika28 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Ja bym szukała DT... One są takie śliczne, młodziutkie... wykąpać je, wyczesać trochę kudełki, i z DT domki znalazłyby szybko... Ale z drugiej strony to gdzie znaleźć te DT ? :( Ja mogę pomóc robić ogłoszenia... DT mam zajęte przez sunię z przytuliska, która się już zasiedziała... Nie dam rady ich wziąć, nie mam nawet kawałka miejsca :( Quote
anovip1 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='Anja2201']Byłam u maluchów , nie są dzikie , ale boją się podejść do ręki , myślę , że pół godzinki i coś smacznego i psy są nasze , doszły do miski przy której stałam , zawiozłam im wodę i karmę . Teraz mniej optymistycznie , biały psiak tak się przestraszył jak chciałam wstać , że wpadł prawie pod pociąg , trzeba je natychmiast zabierać stamtąd. Mój mąż dziś znów był w Tomaszowie.Najprawdopodobniej widział cię ,gdy karmiłaś psiaki. Przyjechałaś czerwonym samochodem. Również zostawił psinkom jedzonko, dobrze że przyniosłaś im wodę. Dziś dowiedział sie ,że psiaki chodziły w trójkę.Był z nimi jeszcze jeden mały czarny piesek.Od jakiegoś czasu tego czarnuszka nie widać. Quote
ocelot Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Rozmawiałyśmy z Anią długo. W schronisku one mają większa szansę na adopcje niz na dworcu. Mi zawsze serce peka jak muszę psiaka oddać do schroniska, ale DT nie widać, ale i bezpieczne nie są. Rozmawiałam tu i tam. Podobno na dworcu zawsze jakieś stadko jest, podobno tam jakas Pani co ma garmaż psiaki dokarmia, może by się z nią skontaktować czy coś o maluchach wie. I O czarnulkul Quote
malagos Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Jak będą w schronisku, to nadal można im szukać dt. A będą bezpieczne, nie wpadną pod pociąg......... Quote
reksio7 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Sytuacja jest trudna ale lepsze schronisko niż obecne miejsce, tu o tragedie nie trudno. W schronisku przynajmniej bezpieczne będą i można im potem szukać domku. Tego białego gdyby ładnie ostrzyc i fotki dobre zrobić, to powinien szybko znaleźć domek. Quote
Tymonka Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 anovip1 napisał(a):[quote name='Anja2201']Byłam u maluchów , nie są dzikie , ale boją się podejść do ręki , myślę , że pół godzinki i coś smacznego i psy są nasze , doszły do miski przy której stałam , zawiozłam im wodę i karmę . Teraz mniej optymistycznie , biały psiak tak się przestraszył jak chciałam wstać , że wpadł prawie pod pociąg , trzeba je natychmiast zabierać stamtąd. Mój mąż dziś znów był w Tomaszowie.Najprawdopodobniej widział cię ,gdy karmiłaś psiaki. Przyjechałaś czerwonym samochodem. Również zostawił psinkom jedzonko, dobrze że przyniosłaś im wodę. Dziś dowiedział sie ,że psiaki chodziły w trójkę.Był z nimi jeszcze jeden mały czarny piesek.Od jakiegoś czasu tego czarnuszka nie widać. Tak to ja byłam , to twój mąż pewnie widział jak maluch wyrwał pod pociąg jak ja się ruszyłam :shake::shake: Quote
Jagoda1 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Jestem i ja.. Nawet nie wiem, co napisać.:shake: Quote
iwonamaj Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Jagoda1 napisał(a):Jestem i ja.. Nawet nie wiem, co napisać.:shake: :( ja też...i ciągle myślę o nich :( Quote
karoluch Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 a może jakiś sprawdzony hotel lub płatny dt? Ja niestety znam tylko dt, który prowadzi Zuzka z Łodzi, ale u niej gdy wybywa jeden psiak, przybywa następny, więc nie wiem, czy ma teraz miejsce. Quote
Lili8522 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 ocelot napisał(a):Na hotel dla 2 psiaczków uzbieramy? Witam Cioteczki, kurcze hotel dla dwóch psów może być cięzko ale skoro one sie znają to moeże je umieścić w jednym kojcu i te koszta sie zmniejszają automatycznie. A tak swojądrogą to ładne sobie miejsce na przechadzki wybrały na torach :roll: Quote
karoluch Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Myślę, że zawsze warto próbować, zobaczyć ile osób się zadeklaruje, rozejrzeć się za hotelem itd mogę dać niestety na razie tylko 10zł co miesiąc. Quote
jaanna019 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Dziewczyny ja myślę i to moje zdanie, że te psy są bardzo adopcyjne (szczególnie białas). Jeśli macie schron współpracujący i będziecia miały możliwość monitorowania psów to trzeba je tam zabrać. Na hotel będziecie zbierać a psy w tym czasie mogą... Quote
Hotel KADIF Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 ocelot napisał(a): W schronisku one mają większa szansę na adopcje niz na dworcu. Też jestem tego zdania! Na torach nic "dobrego" ich nie spotka...:shake: Quote
Recommended Posts