Jump to content
Dogomania

Pabianice - jamnik Nero znaleziony na ulicy JUŻ JEST W DS z Korunią i Killerkiem :)

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj, a właściwie już wczoraj, czyli 9 października minęły 2 m-ce od znalezienia Gajuni na parkingu przy Biedronce...
Tym samym Gaja mieszka z nami już dwa miesiące...
Po serii ogłoszeń o odnalezieniu Jej i ich odnowieniu - zero odzewu... Ogłoszenia o adopcji też póki co nie dają skutku...
W tarnowskim schronisku są moje namiary, zresztą jestem z nimi w kontakcie, w gabinetach wet też są powiadomieni - wciąż cisza...
Już chyba nie wierzę, że ktoś Jej szuka:shake:... przecież na drugi dzień po odnalezieniu oplakatowałam sklepy i market w okolicy odnalezienia (porzucenia), za dwa dni pojechałam nawet z Gają do najbliższego w okolicy gabinetu wet, mając nadzieję, że może lekarz Ją zna lub kojarzy - ale niestety, nie...
Nie wiem, czy zanosi się na to, że los Gai został tym samym przesądzony???
W zamian za to Gajunia okazała się Psem Idealnym;
Jest przyjazna dla ludzi, uwielbia dzieci, ładnie zostaje w domu, pięknie zachowuje czystość, wspaniale zgadza się z innymi pasiakami, suniami i kotem - czegóż chcieć więcej od około 7-8 miesięcznego Psiaka?
No i Gajcia podobnie jak jamniorki uwielbia się przytulać i... spać w... łóżku;)
Oj ciasno się nam ostatnio w tym łóżku zrobiło:evil_lol:, ciasno... hehehe...
Poza tym Gaja "rozruszała" jamniki na dobre; najbardziej zakumplowała się z Tinką, właściwie to one prawie zawsze są razem;), nauczyła "przeciągania warkocza" Maxia i Nercia, no i sypia na kanapie wspólnie z Korciunią (oczywiście tylko wtedy, gdy to Kora się do Niej przytula, a nie odwrotnie;))- może nie ma między nimi wielkiej przyjaźni, ale jest dobrze:)...
Jeżeli chodzi o zabiegi wet, zaszczepiliśmy Gaja i odrobaczyliśmy - ma też dziewczyna swoją książeczkę zdrowia... teraz trzeba by dziewczyne wysterlizować, bo aczej nie ma co czekać, że nagle znajdzie się dom i sam to zrobi...
Myślę nad jakimś bazarkiem dla Niej - może znajdą się jakieś dobre dusze i wspomogą sierotę:loveu:

Wkleję Wam kilka zdjęć - zobaczcie jaki Słodziak jest z Gai, zwanej pieszczotliwie Gajowniczkiem, Gajuchem lub Gajem:)

Nareszcie mam kogoś na co dzień w sypialni, po swojej lewej stronie;)

takie wtualnki też bywają:)

Gajownik "portretowo"

i na spacerze:) (szelki zakupione na bazarku piechci-wybawczyni i założycielki wątku Nerciunia)

profil Przecudnej panienki:)

Posted

i dalej:

ja przy jesiennym oczyszczaniu grządki, gromada tuż obok (tylko Korcia przed domem - ktoś musi pilnować;))

powitanie Rafała - całą gromadką

a tutaj przygotowuję Im obiadek... kto tam? wiadomo Tinka i Gajka (bardzo częsty obrazek-muszą być obie tuz obok)

z Korunią:)

na "kanapce" przed domem - stróżowanie i opalanie;) - Gaja, Nero i Tina

Posted

Buziolki, buziolaki, całusy:loveu: super zdjęcia, trzeba przyznać Berni że miło zaczynam dzień dzisiaj dzięki Tobie:loveu: cała cudna Twoja gromadka! a przywitanie ... pewnie dłuuuuugie i słooooodkie:loveu: ... szczerze mówiąc to .... ja już się pogubiłam?.... ile tej miłości masz u siebie:roll:;)

Posted

[quote name='anica']Buziolki, buziolaki, całusy:loveu: super zdjęcia, trzeba przyznać Berni że miło zaczynam dzień dzisiaj dzięki Tobie:loveu: cała cudna Twoja gromadka! a przywitanie ... pewnie dłuuuuugie i słooooodkie:loveu: ... szczerze mówiąc to .... ja już się pogubiłam?.... ile tej miłości masz u siebie:roll:;)

Aniu, ja też się chwilami gubię;)... hehehe... zwłaszcza jak wracamy po wieczornym sikoo, całe szczęście, że wszyscy wprost z ogrodu biegną do szuflady z przysmakami (to w nagrodę za to, że racza wyjść późną porą) i wtedy widzę, czy stan jest pełen, czy ktoś się "zawieruszył":crazyeye: ...
Aniu, u mnie na teraz stan taki, jak w avatarku; Korcia, Killerek, Nercio i Maxiu plus Tinusia i Gajunia... - upraszczając 4 jamniory, labka i kot:) stan łapek:shock:!!!!!!!!!!!

[quote name='Jamnicza Rodzina']Świetne fotki Rafał został wycałowany ze wszystkich stron :evil_lol:Berni muszę przyznać ,że Kilerek to kocurek olbrzym wagowo zupełnie jak Maine Coon .:smile:

Tak Eluniu, Killerek ma "trochę" wagi;), choć teraz i tak w tej chorobie chłopaka ubyło - waży równiusie 10kg, a było Go 10 800:shake:...
Wet mówił, że On taki trochę norweski leśny (i z umaszczenia i z gabarytów) - bo Killerek ma masę, ale jest też (jak ja to mówię) duży genetycznie;)...
Dla nas to "najczystsza rasa" czyli NAMORSKI LEŚNY:evil_lol:, z racji Jego historii - czyli znalezienia w nadmorskim lasku...
no przyznac trzeba, wybrał sobie chłopaczyna Dom, niby na drugim końcu Polski, ale podróż zniósł dzielnie i był bardzo grzeczny jadąc z nami te, bagatela... 800km...

Posted

[quote name='yolanovi']Fajniste masz stadko ;) Gajunia cudna, taka faflata, w moim typie :)[/QUOTE]

Witamy u nas Ciocię Jolę:multi: - Joluś, to może jednak, co???
Miałabym pewność, że Gajunia trafiła do Najlepszego Domu tak samo, jak Sendi 11-cie miesięcy temu!!!
Wiem, wiem - trochę mało miejsca dla takich trzech Psiaków, strasznie żałuję, że nie masz ogrodu, ale Gaja miałaby dobrze u Ciebie:)!!!

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Witamy u nas Ciocię Jolę:multi: - Joluś, to może jednak, co???
Miałabym pewność, że Gajunia trafiła do Najlepszego Domu tak samo, jak Sendi 11-cie miesięcy temu!!!
Wiem, wiem - trochę mało miejsca dla takich trzech Psiaków, strasznie żałuję, że nie masz ogrodu, ale Gaja miałaby dobrze u Ciebie:)!!![/QUOTE]
Ogrodu nie mam, powierzchni mieszkaniowej malutko, a i autko musiałabym jakieś większe zakupić. Gajuni u Ciebie też sie krzywda nie dzieje :evil_lol: tak sobie łóżeczkuje fajnie, u mnie Skipek by jej nie pozwolił...

Posted

Dzisiaj jest 10 października, więc to Umowna data urodzin:BIG::new-bday::tort:
głównego bohatera i właściciela wątku - mojego słodkiego i najukochańszego Pluszaczka - Nerunia:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Mój słodki Plusiuniu - bądź jaki jesteś i żyj nam 1000 lat Szkrabie Ukochany!!!

A oto kilka fotek Nerunia, oczywiście świeżutkich, wykonanych dzisiaj...

Moje Cudełeczko:iloveyou:

Posted (edited)

Neruniu bądź zawsze takim pogodnym, radosnym psiaczkiem jakim Cię poznałam i żyj sobie dłuuuuuugo i szczęśliwie w otoczeniu kochających ludzików i psiątek.

Edited by yolanovi
Posted

Sto Lat...Sto LAt...od nas wszystkich Przystojniaku

:BIG: :new-bday: :tort:

A zdjęcia przecudne...sama nie wiem nad ,którym miam dłużej piać z zachwytu.

Korunia jak Królowa w innych szatach...:diabloti:

Całuski dla WAS

Posted

Jestem dopiero teraz, bo... zepsuł mi się mój komputer:shake:
Korzystam teraz z małego laptopa Aple, który pracuje w innym systemie i mam problemy z otwieraniem stron, nie wspominając już o zdjęciach:-(, i tak się cieszę, że udało mi się wejść na dogo, bo miałam z tym problem...

Bardzo dziękuję za wszystkie dobre słowa, a w imieniu naszym i Nerunia wielkie dziękujemy za wszystkie życzenia:)
Cieszymy się, że nas odwiedzacie
:multi:
Jak tylko uda nam się doprowadzić kompa do użytku, wracamy z nowymi fotkami;)

Posted (edited)

I jeszcze my z Jasieńką pędzimy z życzeniami!:oops:... spóźnione ale bardzo szczere życzenia
[FONT=garamond]Wszystkiego Najlepszego Nerciusiu!!!!![/FONT]

Edited by anica
Posted

No, mam wreszcie komputer:multi:!!!
Muszę teraz poogarniać znajome wątki, mam tyyyleee zaległości:shake:....
Bogduś, Anusiu, Magduś - dzięki, że i Wy zaglądnęłyście do mojego Nerciusia-Plutusia:loveu:
Mam teraz mniej czasu, bo Amelunia u mnie chwilowo zamieszkuje i pochłania mi właściwie cały czas, ale za to mam fajne fotki;)
Pochwalę się moją Wnusią:eviltong:, ale najpierw lecę do znajomych - poodwiedzać, zaglądnąć....

Posted

yunona napisał(a):
I czarodzieje wpadają spóźnieni z życzeniami wszelkiej szczęśliwości i zdrówka dla Nerunia:BIG::BIG::BIG:

Nerunio bardzo dziękuje za życzenia Ferci i Harutkowi i posyła Stołecznym Czarodziejom pozdrowienia z Małopolski;)