Sarunia-Niunia Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Anusiu, Bogduniu, Eluniu - z całego serca dziękuję Wam za pamięć i życzenia:loveu: To naprawdę miłe i tak bardzo, bardzo cieszy... Quote
yunona Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Spóźnione ale Najserdeczniejsze Życzenia Urodzinowe Czarodzieje :lol: Quote
MyrkurDagur Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Wybaczcie, iż nie na temat... ale może ktokolwiek z Was miałby pomysł, gdzie szukać pomocy i "własnego kąta" dla niewidomego psiaka... http://www.dogomania.pl/forum/threads/243540-%C5%9Alepy-psiak-spod-Wroc%C5%82awia-poszukuje-ciep%C5%82ego-k%C4%85ta-i-szansy-na-lepsze-%C5%BCycie?p=20869837#post20869837 Quote
Isadora7 Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Spóźnione ale z całego serca życzenia wszystkiego NAJ.... Quote
pajda67 Posted July 27, 2013 Posted July 27, 2013 Neoś i jego pani również składają gorące i serdeczne życzenia z kwiatkiem z własnego balkonu!!! Quote
Sarunia-Niunia Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Aluniu, Dorotko, Pajduniu - dzięki serdeczne za życzonka:) A dla Ferci, Harutka, Rudej, Gangi, Rambusia i Neosia moc mizianek i ściskanek:) Quote
Mika31 Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 trochę spóźnione ale z całego serca WSZYSTKIEGO CO NAJ........... Quote
Sarunia-Niunia Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Aneczko - i ja z całego serca dziękuję, Kochana:loveu: Quote
Celina12 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 :oops::oops: Nic mnie nie usprawiedliwia....a pamiętałam jeszcze 20....:shake:...WSTYD!!! Proszę przyjmij życzenia aż tak późno....wszystkiego co najlepsze wkażdym dniu.....za całego serca.... Quote
Sarunia-Niunia Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='Celina12']:oops::oops: Nic mnie nie usprawiedliwia....a pamiętałam jeszcze 20....:shake:...WSTYD!!! Proszę przyjmij życzenia aż tak późno....wszystkiego co najlepsze wkażdym dniu.....za całego serca....[/QUOTE] Dziękuję Celinko:loveu: Quote
Gruba Berta Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 ja tez dolaczam sie do zyczen :calus::Rose:ze sporym opoznieniem :oops: Quote
Sarunia-Niunia Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 [CENTER][SIZE=3][FONT=verdana]Witajcie! Dzisiaj mija rok od przyjazdu Maxiusia do naszego domu. Różnie to bywało, zwłaszcza na początku Maxiowego pobytu, wiele też razem przeszliśmy... Maxio początkowo w ogóle nie tolerował kota, a i nas próbował sobie ustawić jednak daliśmy radę... Później pojawiły się problemy ze zdrowiem; badania - złe wyniki, leczenie, wizyty kontrolne, prześwietlenia, USG, echo serduszka itd, itp... W końcu mogliśmy Maxiowi podać płytką narkozę i zrobić porządek w buziaku... ach, jakiż świeży oddech ma od października nasz Max!!! I tak mijały kolejne miesiące, aż wyniki w lutym upewniły nas, że możemy Maxia "pozbawiać nabiału"... oj ciężko, bardzo ciężko przeszedł Maxiulina ten zabieg, a i proces gojenia nie był łatwy, gdyż żadną siłą, ani sposobem nie mogliśmy powstrzymać Maxia przed "zaglądaniem TAM i lizaniem" rany. Potem był czas na rekonwalescencję i tak znów minął jakiś czas... Właściwie już od dłuższego czasu było wiadomym, że Maxiu jest nasz, jednak wciąż jakoś oficjalnie tego nie powiedzieliśmy... Nikt z nas, domowników nie potrafi sobie już wyobrazić domu bez Maxiuliny... My kochamy Jego, a On kocha nas... Dlatego pomyśleliśmy, że oficjalnie ogłosimy Dom w rocznicę przyjazdu Maxia do nas, co niniejszym czynimy; [B]MAX MA DOM - ZOSTAJE U NAS NA ZAWSZE!!!!!!!!!!!!!![/B] Maxiu od ub roku zmienił się nie do poznania - teraz to Pan Jamnik pełen miłości i łagodności, nie ma nawet śladu po Jego "agresorskich" zachowaniach ... Kocha wszystkich i wszystko, jest bardzo posłusznym i poukładanym Pieskiem... Dzięki różnym splotom wydarzeń i zbiegom okoliczności zyskaliśmy Cudownego i Oddanego Przyjaciela!!! [B]Maxiu jest nasz!!!!! [/B][SIZE=2]Oto nasze Słońce - uwielbia kanapę:)[/SIZE] [/FONT][/SIZE][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/7759/5l8p.jpg[/IMG] Dzisiaj... na jednym boczku... [IMG]http://img534.imageshack.us/img534/500/f408.jpg[/IMG] ... i na drugim boczku ;) [IMG]http://img543.imageshack.us/img543/2191/0xwm.jpg[/IMG] ze swoim Przyjacielem, Kilusiem:) [IMG]http://img5.imageshack.us/img5/1701/fybr.jpg[/IMG] przed snem - w oczekiwaniu na resztę domowników;) (takie obrazki zastaję (dość często) wchodząc do sypialni :crazyeye: [IMG]http://img823.imageshack.us/img823/3507/m0ch.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
b-b Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Gratuluję wspaniałej decyzji :D Wielu wspaniałych wspólnie spędzonych w szczęściu i radości lat Wam życzę:) Quote
Isadora7 Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Bernadko nie wiem komu bardziej gratulować - Tobie czy Maxowi. Chyba i Tobie i Maxowi. W sumie czułam pismo nosem. Mam za sobą "tymczasowanie" Gandzi. Super ze tak lepiej nie mogło być. Quote
yunona Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Aaaaaaaaaaaaa... proszę, proszę, wreszcie oficjalna decyzja, też czułam , że Maxio jest Wasz, wsiąkł w towarzystwo na stałe :). Gratulujemy i Wam i Maksiowi, że sobie wybrał ekstra domek:multi::multi::multi: i wszystko poukładało się, wszyscy się kochają, a Killerek rządzi :eviltong::diabloti:. A co na to Korunia bo jej nie widzę ? :razz: Quote
Sarunia-Niunia Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Dzięki Wam za dobre słowa. Właściwie ogłoszenie domku Maxia to była czysta formalność, od dłuższego czasu wszyscy wiedzieliśmy, że Maxiu zostanie z nami. A dziś, w rocznice Jego przybycia do nas, był dobry czas, aby obwieścić radosną nowinę. No i mamy rocznicę z przytupem... zobaczcie... TAKIE CUDO KTOŚ "ZGUBIŁ" DZIŚ WIECZOREM NA PARKINGU PRZY BIEDRONCE W TARNOWIE!!! TO MŁODA SUŃKA, ŚLICZNA I ZADBANA. PÓKI CO, ŁADNIE ZGADZA SIĘ Z JAMNIKAMI I KOCIEM... NIE MOGŁAM JEJ TAM ZOSTAWIĆ, PO PIERWSZE WIELKI PARKING, NA KTÓRYM NOCĄ SZARŻUJĄ, PO DRUGIE W SĄSIEDZTWIE STACJA PALIW I WIELKIE SKRZYŻOWANIE... JUTRO SPR CHIPA, OGŁOSZENIA I SZUKANIE DOMU - NA CITO!!! MOŻE ZNACIE KOGOŚ, KTO DAŁBY DOBRY DOM TEJ MŁODEJ LABKOWEJ SUNIECZCE??? [IMG]http://img29.imageshack.us/img29/7372/p5kk.jpg[/IMG] [IMG]http://img16.imageshack.us/img16/6499/w061.jpg[/IMG] [IMG]http://img32.imageshack.us/img32/7330/r7wo.jpg[/IMG] [IMG]http://img839.imageshack.us/img839/5664/nblo.jpg[/IMG] [IMG]http://img835.imageshack.us/img835/4691/pk98.jpg[/IMG] Quote
Celina12 Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Gratuluję Tobie i Maxiowi....jejciu jak fajnieeeeeeeeeeeee..... A Labeczka cudnaaaaaaaaaaaaaa Quote
piechcia15 Posted August 11, 2013 Author Posted August 11, 2013 [SIZE=3][COLOR=#0000ff][B]ciotki, zapraszam was na mój kolejny bazarek z psimi i ludzkimi klamotami:) trzeba podreperować budżet :) link w podpisie. Serdecznie zapraszam i posyłajcie dalej jak możecie[/B][/COLOR][/SIZE] Quote
yunona Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Śliczna labunia, ludzie to ...., przecież widać , że młodziutkie toto :). Może się zagubiła, ale to nieodpowiedzialni ludzie. Może znajdzie się właściciel to odpowiednie pouczenie i kopa:evil_lol::diabloti: . Berni dasz radę ?;) Quote
Sarunia-Niunia Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [quote name='yunona']Śliczna labunia, ludzie to ...., przecież widać , że młodziutkie toto :). Może się zagubiła, ale to nieodpowiedzialni ludzie. Może znajdzie się właściciel to odpowiednie pouczenie i kopa:evil_lol::diabloti: . Berni dasz radę ?;)[/QUOTE] Ech... słów mi brakuje, naprawdę, żeby mówić o tych ludziach, którzy zostawili tę Sunieczke na pastwę losu... Niestety, wszystko wskazuje na to, że dziewczyna została wyrzucona:(.... Od soboty Mała ma ogłoszenia na tarnowskim portalu w dwóch kategoriach - w sumie na dzisiaj ponad 200 wejść i zero odzewu:( Okleiłam sklepy w okolicy skąd Ją wzięłam plakatami ze zdjęciem - cisza... W niedzielę zrobiłam Jej ogłoszenia na najczęściej odwiedzanych portalach i też cisza:( Jestem w kontakcie z naszym schroniskiem - nikt o Nią nie pytał:( Dzisiaj byłam z Nią u weta - szukaliśmy chipa - nie ma:(, wet nawet sprawdzał czy nie ma tatuażu... pomimo, że jest mocno w typie rasy tatuażu nie ma... Nazwaliśmy Ją Gaja - to imię bardzo do Niej pasuje, bo jest delikatne jak Ona... Właśnie Ona... to bardzo grzeczna i zrównoważona Psinka... W domu zachowuje czystość, nie ma problemu w kontaktach z psami, suniami i kotem - wszyscy to przyjaciele:) Kocha Ludzi, uwielbia wprost dzieci - Amelki pilnuje jak oka w głowie, wręcz się Nią opiekuje... Dzisiaj leżały obie na łóżku i tak fajnie się do siebie przytulały - wzruszający obrazek, naprawdę... Poza tym Gajunia dokładnie wie do czego służą sofy, tzn do leżenia i wypoczynku;), w nocy śpi w... łóżku... Dosłownie PIES-IDEAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dodam też, że nie jest zaniedbana wręcz przeciwnie dobrze odżywiona, sierść lśni, na pewno nie była bita, jest radosnym szczeniaczkiem:) Jej wiek lekarz określił na 6-8 m-cy, ząbki ma już co prawda drugie, ale one dopiero co się wyżynają, są takie całkiem, całkiem malusie... Jeżeli nikomu nie uciekła z podwórka, albo nie wywinęła się z obróżki - nie mam pojęcia co kierowało tym kimś, kto Ją porzucił... Pytasz Alu czy dam radę? No niestety ciężko jest, tym bardziej, że to nie kolejny mały piesek, a psina dużej rasy i... ot, po prostu - kasa... a ja dalej bez pracy:(... Zrobię wszystko aby Gaja wróciła do swojego domu, może się uda, a jak nie... Pewnie sytuacja mnie zmusi, żeby szukać Jej domu, ale takiego naprawdę najlepszego - bo Gaja na taki właśnie zasługuje!!! A teraz siedzę w fotelu i piszę to wszystko, a Gajunia śpi sobie za moimi plecami wtulona i taka spokojna... Kochana Sunieczka:loveu::loveu::loveu: A jamniki jak to jamniki; Korcia, podobnie jak przy Luni wycofana, Tinka przyjaźnie, ale jak Gaja chce się bawić Tinusia wydaje się przerażona (gabaryty pewnie), Maxiu traktuje Ją na zasadzie nie było Cię to Cię nie było, a jak jesteś to jesteś;), chętnie się z Nią bawi, ale jak gaja zbyt się rozszaleje temperuje Ją pokazując zębole (ale tak tylko dla ostrzeżenia), natomiast Nerunio - no, to jest facet bez kompleksów, nie przeszkadza Mu różnica wzrostu - szaleje z Gają jak równy z równym; Czekam jeszcze na cud - może się zdarzy i Człowiek Gai sobie o Niej przypomni, oby... Quote
yunona Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 (edited) Ładnie wszystko opisałaś, z tym czy dasz radę głównie chodziło mi o tego kopa :eviltong: dla właściciela. Masz nie lada zadanie znaleźć domek suni jak nie znajdzie się właściciel. Zawsze mnie dziwi, że psiaki są bez obroży, nie rozumiem ludzi i jak sama widzę kogoś z psiakiem luzem i bez obroży to przystaję i rozmawiam. Pytam dlaczego nie ma obróżki, identyfikatora (adresatki), przecież to podstawa. Wiesz co mówią ? Ja na spacer pod domem na sio to po co, a ja wtedy mnóstwo różnych sytuacji jakie mogą się zdarzyć, że psiak w popłochu ucieknie albo poleci za innym, wiesz dużo beztroskich delikatnie mówiąc ludzi ma psy. Ale kilka razy udało mi się przekonać , że mam rację (grzeczna rozmowa) i na następnych spacerach bądź z balkonu widziałam, że nie mówiłam po próżnicy. I to mnie cieszy. Życzę Ci żebyś szybko odnalazła jej właścicieli , bądź nowy domek na stałe :lol:. A jak trzeba będzie pomóc, włączymy się. Edited August 12, 2013 by yunona Quote
JamniczaRodzina. Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Berni już coraz bliżej do negatywu JamniczejRodziny:diabloti: super decyzja,:loveu: Quote
Recommended Posts