LadyS Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 IVV napisał(a):prosze na pierwszej stronie o podanie jakie wpalty i w jakiej ilosci naplynely musza byc podawane tego typu dokladne informacje ,poniewaz jest kilka osob na FB ktore chca wyslac pieniadze na Perelke ,wiec rozliczenia musza byc robine i uaktualniane !!! MaDi będzie to aktualizować, ale nie ma codziennie dostępu do konta, musi brać wyciągi - na pewno o tym nie zapomni ;) 2411magdalenka napisał(a):ktoś pisał że wyśle mydełko Neem dla suni.. czy ona jest już nim traktowana? Od siebie dodam, że zioła Neem, wyciągi z Neem to cud natury, zabija wszelkie pasożyty skóry (pchły, nużeńce), działa na bakterie, grzyby i za granicą jest często stosowane zamiast preparatów czysto chemicznych. Wiem, że porblemy Perełki są nie tylko skórne, ale Neem nie zaszkodzi, a tylko pomoże. Tylko też nie wiem czy ma ją kto tym umyć... ważne że sunia jest w dobrych rękach :) Myślę, że teraz skóra jest na drugim miejscu... bico napisał(a):nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam, to co było napisane gdzieś na początku wątku, ale czy Perełka ma być adoptowana za ok. 5 miesięcy przez kogoś tu z dogo...? Gdyby tak było, to fajnie byłoby, gdyby DS dołożył się do leczenia... Ja nie zauważyłam takiego wpisu, ale może faktycznie jest. IVV napisał(a):jakies nowe info o stanie Perelki ??? biedna malizna nacierpi sie strasznie ...igly ,cewniki itp Rozmawiałam z MaDi, mówiła, ze nie jest dobrze - sunia w ogóle nie wydala moczu, przy badaniu wyszły śmieci w pęcherzu... Quote
IVV Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 dzieki Lady ...strasznie mnie ta mala martwi :( oby przetrzymala .... Quote
MaDi Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 IVV napisał(a):mam taka sugestie ...niech wszyscy ktorzy mieszkaja za morzami ;) wysylaja pieniadze na Perelke przez PayPal -najszybsza ,najtansza forma wysylania Olenka ma konto PayPal ,wiec pieniadze sa momentalnie na koncie i do dyspozycji. nie wiem czy LSOZ ma takie konto,moze wartto otworzyc i podac na FB ? Konto założyłam tylko do wpłat dla Fundacji więc śmiało można na nie wpłacać, jeśli będzie taka potrzeba to poproszę o założenie fundacyjnego. Perełka dzisiaj również była cewnikowana i miała kolejne USG:( Jutro będę miała wyniki pierwszych badań. Quote
MaDi Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Co do aktualizacji wpłat...jest jedna od IVV i dzisiaj przyszła od A. Sniegurski 30zł, za co bardzo dziękuję. Quote
Masza4 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Byłam dziś u tej kruszynki. Ogromnie przestraszona siedziała w kącie klatki. Jakby chciała schować się gdzieś, gdzie nikt by jej nie znalazł...Dała mi jednak po chwili pogłaskać. Ma cudowne, mądre oczy. Zwóćcie też uwagę na kręgosłup. Moja suka 1,5 roku nie sikała sama, a opróżnialiśmy ją mechanicznie, bo miała zaawansowane zmiany w kręgosłupie właśnie. Brak sikania pojawił się z dnia na dzień. Quote
IVV Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Olenko prosze wstawiaj te wplywy na pierwsza strone ,latwiej bedzie nowoprzybylym i gosciom orientowac sie w rozliczeniach Podaj tez moze informacje o mozliwosci wplacania na konto przez PayPal Ja dzis po pracy wstawie ta info na wydarzenie na FB Quote
MaDi Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 [quote name='IVV']Olenko prosze wstawiaj te wplywy na pierwsza strone ,latwiej bedzie nowoprzybylym i gosciom orientowac sie w rozliczeniach Podaj tez moze informacje o mozliwosci wplacania na konto przez PayPal Ja dzis po pracy wstawie ta info na wydarzenie na FB To wszystko już jest;) Link do reportażu: http://interwencja.interia.pl/news?inf=1627734 Quote
MaDi Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Masza4 napisał(a):Byłam dziś u tej kruszynki. Ogromnie przestraszona siedziała w kącie klatki. Jakby chciała schować się gdzieś, gdzie nikt by jej nie znalazł...Dała mi jednak po chwili pogłaskać. Ma cudowne, mądre oczy. Zwóćcie też uwagę na kręgosłup. Moja suka 1,5 roku nie sikała sama, a opróżnialiśmy ją mechanicznie, bo miała zaawansowane zmiany w kręgosłupie właśnie. Brak sikania pojawił się z dnia na dzień. Będziesz jutro? Zapraszam jak najczęściej;) Quote
Olga Urbańczyk Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 ladySwallow napisał(a): Ja nie zauważyłam takiego wpisu, ale może faktycznie jest. Tak, to ja pisałam, że jeśli zgodzilibyście się, mogłabym ją wziąć do domku. Niestety teraz nie mam możliwości, a tak mnie ta sunia urzekła.. Na pewno wcześniej znajdzie sobie kochającą rodzinkę, ale gdyby nie, to nie zapomnę o niej na pewno! Trzymam kciuki za Perełkę.. Oby jak najszybciej wróciła do zdrowia. :placz: Quote
handzia Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Co popatrzę na te zdjęcia serce się kraje...:( Mam nadzieję, że los się do niej uśmiechnie... Quote
Vicky62 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Perełko, musisz byc silna i zwalczyć chorobę...trzymam kciuki maleńka... Quote
brydzia1 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Tragedia!!!! Az chce się ja przytulić, wziąć do domku i uratować! Niestety, ja juz mam dwa psiaki....Mama chce zaadoptować sunię z dogomani i czekamy na spr domku wiec tez odpada zabranie jej do domku, ale juz wstawiam na FB Perełkę oraz sama w sobotę po wypłacie prześlę pieniążki!!! Trzymaj sie Malutka, jesteś BoSSska! Quote
IVV Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Brydziu Perelka ma wydarzenie zapraszamy zagladaj http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=139398012800106 Quote
IVV Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 dobranoc malenka ...trzymam mooocno kciuki za jutrzejsze wyniki !!! Quote
inga.mm Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 2411magdalenka napisał(a):ktoś pisał że wyśle mydełko Neem dla suni.. czy ona jest już nim traktowana? Od siebie dodam, że zioła Neem, wyciągi z Neem to cud natury, zabija wszelkie pasożyty skóry (pchły, nużeńce), działa na bakterie, grzyby i za granicą jest często stosowane zamiast preparatów czysto chemicznych. Wiem, że porblemy Perełki są nie tylko skórne, ale Neem nie zaszkodzi, a tylko pomoże. Tylko też nie wiem czy ma ją kto tym umyć... ważne że sunia jest w dobrych rękach :) gdzie takie mydełko nabywa się? Mam sunię z przewlekłą nużycą i rece mi opadają, gdy pojawia sie kolejny wylęg. Quote
Becia Lublin Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 czekamy, czekamy ... martwię się o nią .... Quote
Masza4 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Niestety MaDi, nie udało mi się dziś pojechać do Perełki...Postaram się wpaść jutro Quote
handzia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 inga.mm napisał(a):gdzie takie mydełko nabywa się? Mam sunię z przewlekłą nużycą i rece mi opadają, gdy pojawia sie kolejny wylęg. Też jestem ciekawa? Takie mydełko zawsze się może przydać... Quote
2411magdalenka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 offtopic o Neem.. mydełko można kupić na allegro... niedrogie... ale najlepsze są po prostu zioła http://www.jiaogulan.pl/sklep/?61,neem%28azadirachta-indica%29-rozdrobniony-50g. tylko w zależności od wielkości psiaka trzeba tego trochę kupić.. z tego bardzo prosto robi się wyciąg, i moczy szmatkę i DOTYKA, nie wciera! w skórę - to tzw przymoczki z Neem. Takie działania prowadzi się co 3 dni przez 6 tygodni (kuracja na nużycę). Wyciąg raz przygotowany może postać przez 3 dni do kolejnej przymoczki. Więc robienie wyciągu tylko 1x w tygodniu. Jeżeli ktoś zamierzałby przeprowadzić taką kurację, to konkrety na pw. Mydełko (czy szampon z Neem) jest łatwiejsze w obsłudze, ale jeżeli chodzi o zawartość Neem to jest mniejsza niż w wyciągu, więc jest słabsze w działaniu. Znam kilka przypadków, gdzie na nużycę nie pomagało nic, było krytycznie miesiącami.. a Neem wygrało. A co najważniejsze - nie niszczy skóry ani narządów. Wada - cena. ...a co tam u Perełki? są jakieś wyniki? wiadomo co z tymi nerkami? Quote
MaDi Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Nie mam pozytywnych informacji,mogę śmiało napisać że to walka o życie:( Wybaczcie,że tak mało zaglądam ale jestem ciągle w terenie. Quote
Recommended Posts