Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
Przez 2 lata miałam na DT sunię ONkę, która była właśnie taka łysa (skóra szara jak na słoniu). Tyle, że ona była chudzieńka (stan zagłodzenia agonalny). Po wielu badaniach okazało się, że ma chorą tarczycę. Po ustawieniu dawki hormonu zaczęła porastać, ale każdy najmniejszy problem zdrowotny (a było ich bez liku) najpierw odbijał się na skórze i Tosia momentalnie łysiała. Perełci pomógł advocate, więc obstawiałam nużycę (Tośka też miała, a jakże). Trzymam kciuki za to maleństwo - oby diagnoza była szybka i trafna!

W tym temacie też mam sporą wiedzę bo mój prywatny pies(z avatara;))jest leczony na tarczycę.
Advocate mógł pomóc m.in. dlatego że pozbyła się pcheł i robali.
W pęcherzu są "śmieci" wyszły na USG po cewnikowaniu. Jutro jest umówiona ze świetnym specjalistą ds. hormonalnych:multi:
Tak jak wspomniała Lady bardzo potrzebne są fundusze a to dopiero początek, ja niestety nie jestem w stanie sponsorować jej diagnozowania:shake:
Proszę również o rozsyłanie zaproszeń na wątek i organizowanie bazarków:oops:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

delfy2000 napisał(a):
Może faktycznie trzeba zacząć od postu rozliczeniowego i szacunkowego kosztorysu, bo inaczej nie będzie przejrzystego obrazu sytuacji...

Tylko jak mam to zrobić? Przecież nie wiem jakie badania będą kolejno zlecali lekarze:shake:
Na szczęście mam jak zwykle otwartą fakturę.

Posted

funia napisał(a):
porobiłam już foty i zrobię bazarek dla Perełki .Nie wiem jak mi wyjdzie bo to pierwszy mój .I nie wiem jak to ugryzć ....:shake:

hm....nie moge Ci pomoc bo nie wiem sama .....ale trzymam kciuki zeby wyszlo :)

Posted

funia napisał(a):
porobiłam już foty i zrobię bazarek dla Perełki .Nie wiem jak mi wyjdzie bo to pierwszy mój .I nie wiem jak to ugryzć ....:shake:

funiu jeśli masz już fotki mozesz mi przesłac na meila ja wystawię bazarek, tylko muszą być fotki , opisy i ceny ,
jeśli chcesz sama sluże pomocą

Posted

MaDi napisał(a):
Przyznam Wam szczerze,że nie sądziłam iż będzie tak kiepsko:(
Z góry dziękuję za każdą formę pomocy.

z Perelka ?

Posted

mam taka sugestie ...niech wszyscy ktorzy mieszkaja za morzami ;) wysylaja pieniadze na Perelke przez PayPal -najszybsza ,najtansza forma wysylania
Olenka ma konto PayPal ,wiec pieniadze sa momentalnie na koncie i do dyspozycji.
nie wiem czy LSOZ ma takie konto,moze wartto otworzyc i podac na FB ?

Posted

prosze na pierwszej stronie o podanie jakie wpalty i w jakiej ilosci naplynely
musza byc podawane tego typu dokladne informacje ,poniewaz jest kilka osob na FB ktore chca wyslac pieniadze na Perelke ,wiec rozliczenia musza byc robine i uaktualniane !!!

Posted

Becia Lublin napisał(a):
Witam! Przeczytałam wątek suni i cieszę się, że jest już w klinice. chciałabym jej (WAM) jakoś pomóc, ale nie bardzo wiem jak (jestem tu początkująca), pozdrawiam

Mozesz wpłacic pieniążki na piewrszej stronie watku jest podane konto .Bardzo potrzebuje pomocy i opieki medycznej a co się z tym wiąże duzych kosztów .
Mozesz też kupic coś na bazarku .
Kliknij w link i popatrz moze coś znajdziesz dla siebie .

Posted

ktoś pisał że wyśle mydełko Neem dla suni.. czy ona jest już nim traktowana?
Od siebie dodam, że zioła Neem, wyciągi z Neem to cud natury, zabija wszelkie pasożyty skóry (pchły, nużeńce), działa na bakterie, grzyby i za granicą jest często stosowane zamiast preparatów czysto chemicznych.
Wiem, że porblemy Perełki są nie tylko skórne, ale Neem nie zaszkodzi, a tylko pomoże. Tylko też nie wiem czy ma ją kto tym umyć...

ważne że sunia jest w dobrych rękach :)

Posted

nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam, to co było napisane gdzieś na początku wątku, ale czy Perełka ma być adoptowana za ok. 5 miesięcy przez kogoś tu z dogo...?