wieso Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 funia napisał(a):Olu a moze Perełka w ciąży ,co ? wlasnie, to by bylo okropne :( Quote
MaDi Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 funia napisał(a):Olu a moze Perełka w ciąży ,co ? Biorę to pod uwagę mimo że w boksie są same suki, tylko ta skóra i brzuch sugeruje mi co innego:( Quote
wieso Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 MaDi napisał(a):Biorę to pod uwagę mimo że w boksie są same suki, tylko ta skóra i brzuch sugeruje mi co innego:( o czym myslisz ? robale tez powoduja duzy brzuch.... Quote
MaDi Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 wieso napisał(a):o czym myslisz ? robale tez powoduja duzy brzuch.... Chorobę związaną z hormonami:( w sumie nie ma co gdybać po badaniach wszystko będzie jasne. Quote
wieso Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 MaDi napisał(a):Chorobę związaną z hormonami:( w sumie nie ma co gdybać po badaniach wszystko będzie jasne. masz racje, czekamy......i jestesmy dobrej mysli :) Quote
IVV Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 sunia nie miala az tak duzego brzucha na pierwszych zdjeciach ...no nic ,czekamy na diagnoze ...kiedy mozna sie spodziewac jakis wynikow ? Quote
MaDi Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 IVV napisał(a):sunia ,nie miala az tak duzego brzucha na pierwszych zdjeciach ...no nic ,czekamy na diagnoze ...kiedy mozna sie spodziewac jakis wynikow ? Jutro zaczniemy badania, dzisiaj mała odpoczywa, to zagubiona psina która widziała do tej pory człowieka tylko podczas karmienia. Quote
IVV Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 bidulka ...strasznie przypomona mi swoim zachowaniem Zulke moich rodzicow ze schroniska w Ostrowie Wielk. Quote
Vicky62 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 No to sunieczko nowe życie przed tobą ...trzymam kciuki za pomyślne wyniki Ona jest jeszcze bezimienna ? Quote
Vicky62 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Przepraszam potem doczytałam ...dzięki w takim razie trzymaj sie Perełko Quote
delfy2000 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Jak juz dostaniecie kosztorys to też dorzucę kilka groszy ... Quote
funia Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Perłko cały czas jetem z tobą myślami .Kochany biedny psiaku .Tyle dobrego przed tobą ......Musisz być dzielna .Mam nadzieję ,ze to nie ciąża .... Quote
2411magdalenka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 podnoszę i zapisuję! super że sunia zabrana... niecierpliwie czekam na wyniki badań.. trzymaj się Perełko.. Quote
LadyS Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Przekazuję wieści od MaDi. Sunia jest w strasznym stanie, od kilku godzin lekarze spuszczają jej mocz z jamy brzusznej - ten brzuch wyglądający jak balon to właśnie nagromadzony mocz. Suni zostaną zrobione badania na hormony i morfologia, ponieważ zachodzi podejrzenie, ze zmiany skórne spowodowane są zmianami hormonalnymi. Sunia potrzebuje pieniędzy i wpłat, bo w tym momencie LSOZ nie ma warunków, aby finansować kolejnego psa, mając wcześniejsze zobowiazania oraz długi za dotychczasowych podopiecznych - wpłaty należy kierować na konto podane w pierwszym poście. Prócz tego, sunia potrzebuje również małego kagańca, na wszelki wypadek, szelek, smyczy, karmy oraz posłania - posłanie musi być z takiego materiału, który da się łatwo dezynfekować, np. skóry ekologicznej. Quote
LadyS Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 IVV napisał(a):Jakie sa jej szanse na wyleczenie ? Na chwilę obecną odpowiedź na takie pytanie jest niemożliwa - trzeba poczekać na wyniki badań hormonalnych i morfologii, a także, w razie potrzeby - innych badań, które wyjdą "w praniu". Quote
Nutusia Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Przez 2 lata miałam na DT sunię ONkę, która była właśnie taka łysa (skóra szara jak na słoniu). Tyle, że ona była chudzieńka (stan zagłodzenia agonalny). Po wielu badaniach okazało się, że ma chorą tarczycę. Po ustawieniu dawki hormonu zaczęła porastać, ale każdy najmniejszy problem zdrowotny (a było ich bez liku) najpierw odbijał się na skórze i Tosia momentalnie łysiała. Perełci pomógł advocate, więc obstawiałam nużycę (Tośka też miała, a jakże). Trzymam kciuki za to maleństwo - oby diagnoza była szybka i trafna! Quote
LadyS Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Myślę, że obecnie większym problemem jest to, czemu mocz zatrzymywał się w organizmie i jakie zmiany na gorsze zdążył już wyrządzić... Quote
IVV Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Sunia potrzebuje pieniędzy i wpłat, bo w tym momencie LSOZ nie ma warunków, aby finansować kolejnego psa, mając wcześniejsze zobowiazania oraz długi za dotychczasowych podopiecznych - wpłaty należy kierować na konto podane w pierwszym poście. nie rozumiem o jakim finansowaniu tu mowa ? jak do tej pory wszelkie finansowanie pochodzi od osob wlasnie na tym watku. Olenko prosze wstawiaj wszystkie rozliczenia pokrywanych kosztow na pierwszej stronie. Jest to zrozumiale ,ze beda potrzebne wplaty na leczenie Perelki. Quote
Recommended Posts