asiak_kasia Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Tessi&Tola napisał(a):a ja lubię wątek o myślistwie... jak jem kabanosa zawsze sobie do bezag zaglądam:eviltong: ale nie dyskutuję z nią, bo muj musk tego nie ogarnia:-( ja właśnie podjęłam rękawice :diabloti: i napisałam, że z konisiów można mięsko zrobić :cool3: coś czuje, że będzie gorąco :loveu: Quote
Tessi&Tola Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 o matko! coś ty narobiła! a ja się nawet cieszyłam w zeszłym tygodniu, że bezag już trochu przycichła... no to teraz masz przechlapane! ona kocha koniki, pieski, kotki, świnki... i zaraz Ci to udowodni - wybiórczo odpowiadając na Twój post...:evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 :diabloti: tylko czekam na to :razz: Swoją drogą to jest chyba dziewczątko nastoletnie sądząc po wypowiedziach, pełne szczytnych idei i natchnięte jeszcze wiąrą, że świat jest piękny i kolorowy. Życie zweryfikuje. Ja kiedyś tez wierzyłam, że wszyscy są szczerzy, mają na uwadze tylko dobro piesków i innych zwierzątek i ogólnie "rzygam tęcza" Boleśnie się przekonałam, że jest zupełnie inaczej :evil_lol: Amberuniuniu wybaczysz ten spam? ;) Quote
Tessi&Tola Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 jaki spam? że nie o GRACH? no to masz odpowiedź... ja już nie moge tych bredni czytać... więc wybacz, ale znikam stamtąd... jak zacznie w Ciebie rzucać sojowymi kotletami, to daj znać...:evil_lol: będzie ubaw:multi: Quote
asiak_kasia Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Rinuś napisał(a):a ja tam z konia bym nie zjadła :shake: ja tez, i wiem, że to hipokryzja, ale cóż, jak sobie wyobraże kopytka i całą reszte to mi się odechciewa, ale analogicznie to samo mam z cielęcina, jagnięciną. Wiec sobie nie wyobrażam, po prostu :diabloti: A co do koniny, to kolejnym aspektem, jest to, że srednio dostepne jest no i cena tez odpowiednia, za wysoka na moją plebejksą kieszeń :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Okamia napisał(a):No to Rock Band to jest coś takiego właśnie 2 gitarki, perka i mikrofon i można grać :evil_lol: Z tego typu gier jest jeszcze Guitar Hero. My zawsze grupowo gramy np w sylwestra czy inne imprezy. Impreza zacna a i tak najlepiej jest kiedy jeden kolega za dużo wypije i fałszuje aż uszy bolą :evil_lol: Na grupowe imprezy fajny jest też Buzz! (taki quiz) :diabloti: O Buzz jest mega, grałam! A ile śmiechu przy tym :lol: asiak_kasia napisał(a):Dogo uczy i wychowuje :loveu: btw wątek o myślistwie tez zacny :diabloti: Błąd droga koleżanko fotoblożanko. Dogo ÓCZY i WYCHOWYCHUJE. Amber napisał(a):Dobermany muszą pracować, ale jamniki już nie. Taka sytuacja :eviltong: (To się już z dogo dowiedziałam :lol:) Hemoglobina, woda chema? Mistyfikacja? Quote
asiak_kasia Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 FredziaFredzia napisał(a): Błąd droga koleżanko fotoblożanko. Dogo ÓCZY i WYCHOWYCHUJE. Hemoglobina, woda chema? Mistyfikacja? pokornie przepraszam, za pomyłkę. JuSz SiEm PoPrAwIaM :loveu: a w ogole to proszki, gleba, ziemia...taka sytuacja :loveu: Quote
Vectra Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 ten temat o myślistwie , to jakieś nieporozumienie wielkie :evil_lol: Quote
motyleqq Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Vectra napisał(a):ten temat o myślistwie , to jakieś nieporozumienie wielkie :evil_lol: to on w ogóle jest o myślistwie? :evil_lol: Quote
Vectra Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 motyleqq napisał(a):to on w ogóle jest o myślistwie? :evil_lol: czekaj zaraz będzie o schabowych :evil_lol: Quote
jonQuilla Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 też mi się ten wątek podoba ;) aczkolwiek ostatnio tam mniej zaglądam bo posty co niektórych osób są za długie i nie chce mi się zwyczajnie ich czytać...szkoda czasu :) Quote
Amber Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Ja już nie tracę czasu na czytanie utopijnych wynurzeń nastoletnich panienek. Nie jedzmy mięska, nie pijmy mleka, nawet miodu nie jedzmy... Za to możemy kokosy, na bezludnej wyspie :multi: Ta strona podana przez nią jest mocna: http://ekologiagleboka.weebly.com/ Ta strona poświęcona jest Głębokiej Ekologii czyli nowemu paradygmatowi życia, świata, kosmosu. To już nawet kosmos chcą zmieniać... Taki biedny zaśmiecony przez te satelity i gówienka ze stacji MIR... :placz: A co z łazikiem na Marsie, czy wyrabia normy spalania? :evil_lol: Nie dziwię się, że dziewczę pisze to co pisze, jak inspiruje się jakąś hipisowską sektą z netu :eviltong: Quote
Amber Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Spoko, wyrośnie ;) Życie ją kiedyś dopadnie :evil_lol: Quote
Vectra Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Amber napisał(a):Spoko, wyrośnie ;) Życie ją kiedyś dopadnie :evil_lol: wiesz , dużo stąd osób wyrośnie ;) Quote
jonQuilla Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 mnie również :evil_lol: dla mnie to już swojego rodzaju fanatyzm... sama też jakoś tam staram się dbać o eko ale w granicach zdrowego rozsądku :p Quote
jonQuilla Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/81486-my%C5%9Blistwo-my%C5%9Bliwi-z%C5%82e-czy-dobre?p=20575813#post20575813 ależ proszę bardzo :) Quote
Vectra Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Myślę że każdy myślący człowiek , żyje tak by jak najmniej szkodzić ... ale mięso jeść będę , mleko uwielbiam , miód też ... i żaden fanatyk mnie nie przekona by nie jeść ... nawet jak się do mnie łańcuchem przykuje :grins: najwyżej się nawącha , pachnącego , świeżego schabowego :loveu: resztę wyraziłam w tamtym wątku , co myślę o takich hipokrytach. przypomnę że są ludzie , którzy pytają - jak można w domu trzymać psa ... kiedyś mi takie zadała , zatwardziała wegetarianka :diabloti: Quote
jonQuilla Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Vectra']Myślę że każdy myślący człowiek , żyje tak by jak najmniej szkodzić ... ale mięso jeść będę , mleko uwielbiam , miód też ... i żaden fanatyk mnie nie przekona by nie jeść ... nawet jak się do mnie łańcuchem przykuje :grins: najwyżej się nawącha , pachnącego , świeżego schabowego :loveu: resztę wyraziłam w tamtym wątku , co myślę o takich hipokrytach. przypomnę że są ludzie , którzy pytają - jak można w domu trzymać psa ... kiedyś mi takie zadała , zatwardziała wegetarianka :diabloti: bo to wbrew naturze? ;) Quote
Vectra Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 jonQuilla napisał(a):bo to wbrew naturze? ;) tego się konkretnie nie dowiedziałam ... natomiast było o biednych kotletach i zrazach .... rosole i sadzonych. nie mam pojęcia co to ma wspólnego z psem w domu .... no ale fanatyzm jest niewytłumaczalny :evil_lol: Quote
Amber Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Oby :grins: Btw strona jest więcej niż bowska... Ktoś może powiedzieć, że dla niego koniecznością życiową jest samochód, bo bez niego straciłby pracę. A jednak samochód nie jest niezbędnym elementem życia, ponieważ przez odpowiednią politykę można doprowadzić do sytuacji, w której nie byłby potrzebny. Chcą nam autka zabrać :placz: Nie byłby potrzebny...? To co mam na piechotę popylać do centrum? W szmacianych łapciach spojonych żywicą? Z łukiem w ręku, coby mnie wilcy nie dopadły? :eviltong: (jak w GRZE :loveu: :evil_lol:) Tutaj doszliśmy do polityki, ponieważ biedne kraje nie są w stanie zmienić swojej sytuacji bez pomocy krajów bogatych. Kraje bogate powinny więc pomagać mniejszościowym grupom stającym w obronie przyrody. Serio, kto to pisał? 12 latka? Kraje bogate powinny pomagać biednym? Just like that? How simple! :multi: OMG :evil_lol: Bądź świadom istnienia skał, drzew, trawy, rzek, wilków, ptaków, wiewiórek. Pamiętaj, jaki kolor ma niebo. Uśmiechaj się dużo do ludzi, do drzew, do kwiatów, do ptaków, do obłoków na niebie. Ważniejsze od tego co wiesz, jest to co czujesz. Rozbudzaj swoją intuicje i instynkt. Wzbogacaj swoją indywidualność. Ważne jest to, co sam doświadczysz, przeżyjesz, do czego sam dojdziesz. Bądź sam dla siebie światłem i nauczycielem. Prawdę możesz znaleźć dzięki zwierciadłu wzajemnych związków, dzięki zrozumieniu treści własnego umysłu, dzięki obserwacji, nie przez intelektualną analizę czy introspekcyjne podziały. Geeez co za pseudointelektualny bełkot dla ubogich i naiwnych nastolatek :eviltong: Takie strony są niebezpieczne, bo mącą dzieciakom w głowach. Potem idzie taka na forum i wypisuje te "mądrości", a reszta się puka w łepetynę... Kiedyś ludzie o takich poglądach siedzieli w domu (albo w szpitalu :eviltong:) i ich oddziaływanie było mniejsze. Teraz każdy świr może założyć stronę i zbierać wyznawców. Net ma swoje ciemne zakamarki, które tylko czekają na naiwniaków ;) Quote
jonQuilla Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 No ale co, nie przekonuje Cię argument 'bo to kiedyś miało oczy' :evil_lol: Ja jadam bardzo mało mięsa bo zwyczajnie w świecie za nim nie przepadam i kiedyś miałam taką znajomą, która próbowała mnie namówić na wegetarianizm 'skoro mówisz że nie lubisz to co za problem' :evil_lol: Quote
Vectra Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 mi zadala pytanie ta sama od psów ... czy ją też zjem , bo jest kawałkiem mięsa :mdleje: powiedziałam , że byle ścierwa nie jadam :diabloti: PS wegetarianka , broniąca praw zwierząt jadalnych .... miała buciki skórzane .. oczywiście zauważyłam. Ale dowiedziałam się , że to nic złego , bo przecież szkoda skóry zmarnować , skoro ja już mięso i tak zjadłam. i w tym momencie , po tym zdaniu , zostałam jej wierną fanką ... fantazja mi wtedy puszcza niestety :evil_lol: Quote
Recommended Posts