MaDi Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Soema napisał(a):Albo watolina z materacy np. z zakładów karnych. Odezwijcie się do nich, oni muszą się tego pozbywać chyba co pół roku. I taniej im to wywieźć niż zapłacić za śmieci. Słomę kochają szczury.. Szczurów na szczęście nie ma. Muszę sprawdzić gdzie mamy najbliższy zakład karny. Sprawdzałaś gdzieś zastosowanie tej watoliny? Quote
zaginiona sara Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 MaDi napisał(a):Takie rzeczy chłona wilgoć, najlepsza jest zwykła słoma. Ale tylko na ściany, nie na podłoże, też by było złe? Takie ocieplenie pomiędzy deski jeśli ściana budy jest z 2 ścianek? W Opolu Lubelskim jest ZK. Quote
MaDi Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 zaginiona sara napisał(a):Ale tylko na ściany, nie na podłoże, też by było złe? Takie ocieplenie pomiędzy deski jeśli ściana budy jest z 2 ścianek? W Opolu Lubelskim jest ZK. Bedziemy coś działać tylko,że czasu nam brakuje na te wszystkie bidy... Quote
2411magdalenka Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 to też jest problem Rachowa.. że potrzeb i psiaków jest bardzo dużo i wiele Ciotek na dogo skupia się na konkretnym zwierzaku, któremu łatwiej pomóc i pomoc ta jest "namacalna" i widać efekty... a Rachów... to wyzwanie. Madi, od 3 dni nie było postów na Rachowie, może napiszmy do Moda o przeniesienie do "ogólnopolskiego" ? byłoby więcej wejść i rąk do pomocy, ...a może ktoś by wziął jakąś sunię na dt i do sterylizacji? Coś by się zaczęło dziać? może ktoś by dostrzegł to MORZE POTRZEB ? Quote
jkasia Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Do ocieplenia najlepszy byłby styropian tylko drogie to! próbowałam znaleźc producenta u nas ale chyba nie ma. Zadzoniłabym wtedy i poprosiła o jakies odpady poprodukcyjne. Wełna mineralna tez spełniłaby dobrze zadanie ale trzeba ją czyms okryc aby psy nie miały stycznosci hmmm Mam 5 obrozy przeciwpchelno-kleszczowych. Wiem,że to niewiele ale zawsze 5 psiaków odczuje ulge od pcheł.Czy mogłabym je podrzucic do kogos w Lublinie kto sie tam bedzie wybierał? Może z czasem bede miała ich wiecej :) Acha, i chciałam zapytac czy tam jest mozliwosc gotowania? Chodzi mi o to czy jakby udało mi sie załatwic jakąs ilosc kaszy czy makaronu to czy byłby tam ktos kto to ugotuje? Quote
jkasia Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 No dobra, przebrnełam przez temat i doczytałam, że makaron jak najbadziej jest potrzebny. Napisałam wiadomosc do znajomego ktory ma wytwórnie makaronów. Zobaczymy co napisze :) Quote
figa33 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 ugotuje , p. Renata sama gotuje dla tylu psów , makaron jest bardzo potrzebny Quote
Selenga Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek Zadeklarowano kupienie 94 cegiełek Na moje konto zapłacono za 73 cegiełki Na moje konto wpłynęło 390 zł w tym 5 zł za zdjęcia w formie papierowej (1 x 3 zł + 1 x 2 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki) koszt wystawienia aukcji 20,15 zł prowizja allegro 18,80 zł 390 - 5 - 20,15 - 18,80 = 346,05 zł Taką kwotę przelałam dzisiaj na koto Lubelskiej Straży : http://dogo.egonet.pl/allegro/przytulisko/przelew_przytulisko4.pdf Quote
MaDi Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 [quote name='Selenga']Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek Zadeklarowano kupienie 94 cegiełek Na moje konto zapłacono za 73 cegiełki Na moje konto wpłynęło 390 zł w tym 5 zł za zdjęcia w formie papierowej (1 x 3 zł + 1 x 2 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki) koszt wystawienia aukcji 20,15 zł prowizja allegro 18,80 zł 390 - 5 - 20,15 - 18,80 = 346,05 zł Taką kwotę przelałam dzisiaj na koto Lubelskiej Straży : http://dogo.egonet.pl/allegro/przytulisko/przelew_przytulisko4.pdf Dziękujemy:) Quote
MaDi Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 [quote name='2411magdalenka']to też jest problem Rachowa.. że potrzeb i psiaków jest bardzo dużo i wiele Ciotek na dogo skupia się na konkretnym zwierzaku, któremu łatwiej pomóc i pomoc ta jest "namacalna" i widać efekty... a Rachów... to wyzwanie. Madi, od 3 dni nie było postów na Rachowie, może napiszmy do Moda o przeniesienie do "ogólnopolskiego" ? byłoby więcej wejść i rąk do pomocy, ...a może ktoś by wziął jakąś sunię na dt i do sterylizacji? Coś by się zaczęło dziać? może ktoś by dostrzegł to MORZE POTRZEB ? Zastanawiałam się czy nie załozyc nowego watku bo mało kto ma czas aby go przeczytać. Do kogo trzeba napisać o przeniesienie? Wystarczy PW? Quote
wawer Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Witam z dobrą nowiną. Wczoraj skończył się mój bazarek typu "2 w 1" http://www.dogomania.pl/threads/214835-ROZLICZAM-***CZY-TE-OCZY-MOGĄ-KŁAMAĆ-do-północy-30.09***, w którym Wasze biedy brały nieświadomy i cichy udział w tajemnicy. Dzisiaj ujawniłam je na wątku :). W sumie zadeklarowało się dla psiaków ok. 84 zł w formie cegiełek i ze sprzedaży fantów. Wpłaty wejdą na konto fundacji, a ja - zwyczajowo - będę prosić o potwierdzenie. Quote
Soema Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 MaDi napisał(a):Szczurów na szczęście nie ma. Muszę sprawdzić gdzie mamy najbliższy zakład karny. Sprawdzałaś gdzieś zastosowanie tej watoliny? W przytulisku używamy tego zamiast słomy, Danusia ze Szczecinka mi to poleciła. Quote
MaDi Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 [quote name='wawer']Witam z dobrą nowiną. Wczoraj skończył się mój bazarek typu "2 w 1" http://www.dogomania.pl/threads/214835-ROZLICZAM-***CZY-TE-OCZY-MOGĄ-KŁAMAĆ-do-północy-30.09***, w którym Wasze biedy brały nieświadomy i cichy udział w tajemnicy. Dzisiaj ujawniłam je na wątku :). W sumie zadeklarowało się dla psiaków ok. 84 zł w formie cegiełek i ze sprzedaży fantów. Wpłaty wejdą na konto fundacji, a ja - zwyczajowo - będę prosić o potwierdzenie. Wspaniale. Idzie zima trzeba robić zapasy, makaronu, smalcu i oleju:( Quote
funia Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Kupiłabym za co prawda nie szaloną kwote,ale zawsze coś by było .Tylko czy opłaca się wysłać paczkę z tymi zapasami ?Pewnie koszt przesłania zabierze sporą kwote wartosci paczki .No nie wiem, jak to zrobić ? Quote
wawer Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 funia napisał(a):Kupiłabym za co prawda nie szaloną kwote,ale zawsze coś by było .Tylko czy opłaca się wysłać paczkę z tymi zapasami ?Pewnie koszt przesłania zabierze sporą kwote wartosci paczki .No nie wiem, jak to zrobić ? To może lepiej zrobić przelew? W kupie zakupy wychodzą taniej. Quote
MaDi Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 Planuję w najbliższym czasie zakup dużej ilości mięsa przynajmniej wiem,że to pełnowartościowy pokarm. Koszty przesyłki są całkowicie nieopłacalne. Quote
zaginiona sara Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='MaDi']Planuję w najbliższym czasie zakup dużej ilości mięsa przynajmniej wiem,że to pełnowartościowy pokarm. Koszty przesyłki są całkowicie nieopłacalne.[/QUOTE] Jakie mięsko będziesz kupować? To mielone w kostkach? Bo na giełdzie jest tanie i raczej dobre. Quote
jkasia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Mam pytanko, a ten olej co ma byc zakupiony to po co? do jedzenia? Sorki jesli głupie pytanie ale nie wiem a tez chciałabym pomóc :oops: Quote
jkasia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Kochani mam pare fajnych rzeczy, ktore chciałabym wystawic na bazarek. Ale nie jestem biegła w te klocki i potzrebowałabym chyba pomocy. Mogłabym wysłac zdjecia z opisami do kogos ? Czy mam po prostu załozyc nowy temat i bazarek ?Pomóżcie bo to fajne i prawie nowe rzeczy i licytacje mogłyby sie zaczynac od 10zł a kaske bym dała na psiaki z Rachowa. Quote
LadyS Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='jkasia']Kochani mam pare fajnych rzeczy, ktore chciałabym wystawic na bazarek. Ale nie jestem biegła w te klocki i potzrebowałabym chyba pomocy. Mogłabym wysłac zdjecia z opisami do kogos ? Czy mam po prostu załozyc nowy temat i bazarek ?Pomóżcie bo to fajne i prawie nowe rzeczy i licytacje mogłyby sie zaczynac od 10zł a kaske bym dała na psiaki z Rachowa.[/QUOTE] Wysłałam Ci instrukcję robienia bazarku na PW :) Quote
MaDi Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='jkasia']Mam pytanko, a ten olej co ma byc zakupiony to po co? do jedzenia? Sorki jesli głupie pytanie ale nie wiem a tez chciałabym pomóc :oops:[/QUOTE] Mile widziana pomoc z transportem najlepiej większym autem np kombi. Quote
jkasia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Po pierwsze to zapraszam na bazarek :) http://www.dogomania.pl/threads/215552-Dla-chłopaka-dla-dziewczyny-ciuszki-i-dodatki-na-psiaki-z-Rachowa-do-16.10.2011 a po drugie to mam busa :) Na kiedy ten transport byłby potrzebny? Bede miała tez karme makaronowa z formy As babuni tylko jeszcze nie wiem w jakiej ilosci :) Quote
jkasia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 W busie bedzie 1 miejsce wolne-czy ktos by z nami pojechał? Quote
MaDi Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='jkasia']W busie bedzie 1 miejsce wolne-czy ktos by z nami pojechał?[/QUOTE] Masz juz wszystko na PW;) Quote
jkasia Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Dziekuje! Podnosze temat i zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/215552-Dla-chłopaka-dla-dziewczyny-ciuszki-i-dodatki-na-psiaki-z-Rachowa-do-16.10.2011 Quote
Recommended Posts