Norel Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 muzzy- wątek Sojki po wypadku jakoś mi się zagubił,zwł ze suka jak widac szans na dom nie miała i została w końcu u nas. Czasem napomknienia sa na watku Melmana czekającego u mnie na ds-a na niego nikt nie dotarł widocznie..... Szczurka wygląda na szcześliwą a reszta z grubsza ja ignoruje-nie te gabaryty-jakos sie to dotarło w końcu. Słuchajcie-bo nie moge znaleść-czy jest tu watek,albo ktoś cos wie o schronisku w Krzesimowie?? Przejezdzałam dzis tamtedy i widziałam tabliczke małą ze strzałką. Klient u którego byłam mówił ze to gdzies tam na końcu pod lasem i ze lepiej tam nie jechać...więc może warto by zainteresować kogos z okolic w miare bliskich i jednak zajrzec co tam się dzieje-czy to nie jakaś mordownia.... Quote
Murka Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Krzesimów ma wątek tu gdzieś na dogo (chyba są nawet osoby, które tam jeżdżą), ja swego czasu (jak studiowałam w Lublinie) jeździłam tam jako wolontariuszka, robiłam fotki, założyłam im i prowadziłam stronę www. Potem koniec studiów - oddałam prowadzenie strony pracownikowi. Ogólnie to różne "teorie" o tym schronisku chodzą, ale z tego co wiem, to zwierzaki mają tam dobrą opiekę. Mam nadzieję, że pod tym względem nic się tam nie zmieniło. Chyba ponad setka psiaków tam teraz jest. Quote
muzzy Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Znajoma woziła niedawno do Krzesimowa koce i inne prezenty, przy okazji zapytam ją o szczegóły. Quote
MaDi Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 W Krzesimowie jest obecnie ponad 300 psów i niestety ciężka współpraca, wiele osób odchodzi z tego miejsca z niesmakiem. Quote
Norel Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 o mój ty swiecie-300!!!....................obłęd w ciapki:( Quote
Murka Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Raju... no to nieźle... Tam jest taki malutki teren... Quote
bico Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [quote name='MaDi']W Krzesimowie jest obecnie ponad 300 psów i niestety ciężka współpraca, wiele osób odchodzi z tego miejsca z niesmakiem. Do Krzesimowa bardzo ciężko jest trafić i w ogóle tam dojechać - schronisko jest w środku lasu, wskazówek dojazdu praktycznie brak, polna droga po ulewnych deszczach i roztopach jest w ogóle nieprzejezdna. W zimie zawalił się dach w budynku dla szczeniąt, podobno zostało to wyremontowane, często nie ma tam w ogóle elektryczności z powodu zadłużenia i trudnego dostępu do linii. Strona www Krzesimowa jest bardzo rzadko aktualizowana, generalnie schronisko nie wydaje psów na DT(!) - tak deklarowali przedstawiciele(?) schroniska na zamkniętym wątku, podanym poniżej, bo "przerzucanie psów z miejsca na miejsce robi im krzywdę", ciężko jest stamtąd wyadoptować psa, bo to zależy od subiektywnej oceny pracowników - wydać psa czy nie. Wątek Krzesimowa na dogo zakończył się jedną wielką zadymą, bo był usilnie drążony temat sterylizacji, kastracji i niepokojąco dużej liczby szczeniąt w schronisku... Zamknięty już wątek na dogo, ale ciekawych się z niego rzeczy można dowiedzieć:razz:: http://www.dogomania.pl/threads/180612-Krzesim%C3%B3w-w%C4%85tek-og%C3%B3lny.-Potrzebna-pomoc-w-og%C5%82oszeniach!!! wątek shar pei z Krzesimowa: http://www.dogomania.pl/threads/141139-SHAR-PEI-suczka-szkielet-w-Krzesimowie Strona www: http://krzesimow.bezdomne.com/ W Krzesimowie faktycznie jest ok. 200-300 psów i wiele z nich to psy kiedyś domowe i młode, ładne, w pełni adopcyjne, szkoda, że się tam marnują bez własnego domu i pana:-( PS-właśnie zobaczyłam, że na stronie www Krzesimowa podają, że w Klinice UP jest leczony chory na jakąś chorobę skóry amstaff Bady, MaDi widziałaś go tam w boksach? Jego fota z Krzesimowa ze str.www: Quote
MaDi Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Bady faktycznie jest a przynajmniej był w klinice. Mają też profil na FB na którym chwalą się m.in . nie usypianiem ślepych miotów. Wszystkie niewygodne posty są oczywiście kasowane. Quote
Reno2001 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Czyli następne miejsce, które należałoby "przewietrzyc". Takie miejsca będą trwały w całym kraju, póki gminy nie zaczną się interesowac, na co ida pieniądze przeznaczane na bezdomne psy. W naszej kochanej ojczyźnie potrwał to zapewne z jakies pół wieku. Grrrrr. Quote
muzzy Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Rozmawiałem dziś z koleżanką, która bywa w Krzesimowie. Mówi, że psów jest dużo, szczeniaków też dużo, ale że podejście mają do nich bardzo dobre i nie jest tak, że ktoś tam źle traktuje psy. Czyli pewnie coś na kształt Rachowa - dużo serca, mało kasy. I ponoć wchodzić też tam można bez problemu, nie jest tak, że nie wpuszczają, nie odcinają się od świata. Poprosiłem, żeby następnym razem jak tam będzie przekazała wizytówkę mojej strony i zaoferowała, że mogę podjechać porobić psiakom zdjęcia. Quote
MaDi Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Chętnie z Tobą tam pojadę. Przywołuję Was do porządku to wątek Rachowa:mad: Quote
MaDi Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Wybiera się ktoś może autem do Rachowa?:cool3: Quote
MaDi Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Wedel ma dom. Bardzo proszę przedstawiciela Fundacji Jak Pies z Kotem o jakiekolwiek informacje na temat zabranych psów z przytuliska i kontakt tel. na numer alarmowy LSOZ tzn.[FONT=arial]512 085 286 [/FONT] Quote
Merys Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 MaDi napisał(a):Wedel ma dom. Super:multi::multi: Quote
kora78 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 to ja zaloze watek nastepnemu. moze znow jakims cudem ds sie sam znajdzie, telepatycznie czujac, ze warto :) jakiegos kudlatego, z tych jasnych... hmm Quote
MaDi Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 kora78 napisał(a):to ja zaloze watek nastepnemu. moze znow jakims cudem ds sie sam znajdzie, telepatycznie czujac, ze warto :) jakiegos kudlatego, z tych jasnych... hmm Jest z czego wybierać:evil_lol: Podobno Fundacja Jak Pies z Kotem ma zabrać w sobotę 4 psy, taką informację dostałam od P. Renaty. Quote
teresz10 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 No w końcu i tu ruszyło !!!- trzeba mi zbierac na sterylkę LESSI - jakbyście jechały , dajcie znac...myślę aby już próbować przywieżć LESSI do dt. Czekałam - bo 2 razy było obserwowane jej allegro ale ostatecznie nikt nie zadzwonił. Trzeba wiecej o niej wiedziec, wiecej zdjęc z zycia... czyli dt... Quote
kora78 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 prosze o info o psach z 1 stronki. nr 19 i 28 czy 19 to brat Wedla? czy 28 jeszcze jest? Karusia kudlata nie ma na 1 str w ogole bialych kudlaczy, byly blizniaki i jeszcze jakies. moznaby tam je dorzucic? i te kudlate, ktore porozjezdzaly sie juz po fundacjach? bo pamietam jakies psy, a nie widze, czy one sa, czy wyjechaly, bo nie ma ich fotek na 1 str. musialabym picase wertowac. Quote
Poker Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Jak duży i w jakim wieku jest czarnuszek czyli nr 9 ? Quote
MaDi Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Teresz czyli mam przywozić Lessie? Jak tylko będę coś wiedziała to dam znać. Ruszył może ciężki temat?Mam nadzieję,że wiesz jaki? Kora nie wyrabiam na zakrętach i niestety nie jestem w stanie wszystkiego aktualizować. Staram się dopisywać info przy zdjęciach które już są. 19 jest podpisana jako siostra Wedla i chyba jest nadal 28 to czekoladka i też siedzi. Quote
MaDi Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Poker napisał(a):Jak duży i w jakim wieku jest czarnuszek czyli nr 9 ? Niestety nie mogę zobaczyć filmiku z powodu awarii komputera. Może ktoś się orientuje? Quote
kora78 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 28 Czekoladka jaka jest z charakteru? w jakim wieku? wiadomo o niej cos? i sunia 19 jest bardzo bojazliwa, czy fajna jest? ma dobre fotki? MaDi, prosze wybierz mi jakiegos kudlacza, ktoremu z ogloszen mozna ds szukac. musi byc dosc mlody, mily, taki ktory powinien szybko zycie w warunkach domowych zalapac. musi miec mozliwe fotki do ogloszen. napisze tekst i zaloze watek i pooglaszam. wybierz jakies, daj mi do wyboru pies nr 9 to wg mnie laciaty jest, czarno bialy, a nie czarny... Quote
teresz10 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 [quote name='MaDi']Teresz czyli mam przywozić Lessie? Jak tylko będę coś wiedziała to dam znać. Ruszył może ciężki temat?Mam nadzieję,że wiesz jaki? Powoli lecz ruszył... mam do umówienia na cito 2 sterylki, potem wezmę sie za LESSI - no i musze kase na nią uzbierac - Bo jej chwilowo nie mam...wiec do niedzieli prosze sie powstrzymac, nawet zastanawiałam sie czy jej na wirusówki nie zaszczepić bo przeciez szpital jej nie zechce bez szczepienia...a i ja sie juz bardzo boję....za duzo ostatnio widziałam - szczególnie ze w dt jest pies... Quote
Merys Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [quote name='Poker']Jak duży i w jakim wieku jest czarnuszek czyli nr 9 ? Piesek o nr 9 czyli ten tutaj http://www.youtube.com/watch?v=eYaySCiPXqM Jeśli chodzi o wiek, to trudno powiedzieć, Czarnuszek jest małym psiakiem (na końcu filmu stoi przez chwile na łapkach). Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do człowieka, domaga się ciągłych pieszczot. Nic tylko brać do domku :) Quote
Selenga Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek Zadeklarowano kupienie 99 cegiełek Na moje konto zapłacono za 68 cegiełek Na moje konto wpłynęło 336 zł w tym 9 zł za zdjęcia w formie papierowej (3 x 3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki) koszt wystawienia aukcji 20,15 zł prowizja allegro 19,80 zł 336 - 9 - 20,15 - 19,80 = 287,05 zł Taka kwotę przelałam dzisiaj na koto fundacji: http://dogo.egonet.pl/allegro/przytulisko/przelew_przytulisko.pdf Quote
Recommended Posts