Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

muzzy- wątek Sojki po wypadku jakoś mi się zagubił,zwł ze suka jak widac szans na dom nie miała i została w końcu u nas. Czasem napomknienia sa na watku Melmana czekającego u mnie na ds-a na niego nikt nie dotarł widocznie..... Szczurka wygląda na szcześliwą a reszta z grubsza ja ignoruje-nie te gabaryty-jakos sie to dotarło w końcu.

Słuchajcie-bo nie moge znaleść-czy jest tu watek,albo ktoś cos wie o schronisku w Krzesimowie??
Przejezdzałam dzis tamtedy i widziałam tabliczke małą ze strzałką. Klient u którego byłam mówił ze to gdzies tam na końcu pod lasem i ze lepiej tam nie jechać...więc może warto by zainteresować kogos z okolic w miare bliskich i jednak zajrzec co tam się dzieje-czy to nie jakaś mordownia....

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Krzesimów ma wątek tu gdzieś na dogo (chyba są nawet osoby, które tam jeżdżą), ja swego czasu (jak studiowałam w Lublinie) jeździłam tam jako wolontariuszka, robiłam fotki, założyłam im i prowadziłam stronę www. Potem koniec studiów - oddałam prowadzenie strony pracownikowi.
Ogólnie to różne "teorie" o tym schronisku chodzą, ale z tego co wiem, to zwierzaki mają tam dobrą opiekę. Mam nadzieję, że pod tym względem nic się tam nie zmieniło.
Chyba ponad setka psiaków tam teraz jest.

Posted

[quote name='MaDi']W Krzesimowie jest obecnie ponad 300 psów i niestety ciężka współpraca, wiele osób odchodzi z tego miejsca z niesmakiem.

Do Krzesimowa bardzo ciężko jest trafić i w ogóle tam dojechać - schronisko jest w środku lasu, wskazówek dojazdu praktycznie brak, polna droga po ulewnych deszczach i roztopach jest w ogóle nieprzejezdna. W zimie zawalił się dach w budynku dla szczeniąt, podobno zostało to wyremontowane, często nie ma tam w ogóle elektryczności z powodu zadłużenia i trudnego dostępu do linii. Strona www Krzesimowa jest bardzo rzadko aktualizowana, generalnie schronisko nie wydaje psów na DT(!) - tak deklarowali przedstawiciele(?) schroniska na zamkniętym wątku, podanym poniżej, bo "przerzucanie psów z miejsca na miejsce robi im krzywdę", ciężko jest stamtąd wyadoptować psa, bo to zależy od subiektywnej oceny pracowników - wydać psa czy nie. Wątek Krzesimowa na dogo zakończył się jedną wielką zadymą, bo był usilnie drążony temat sterylizacji, kastracji i niepokojąco dużej liczby szczeniąt w schronisku...

Zamknięty już wątek na dogo, ale ciekawych się z niego rzeczy można dowiedzieć:razz::
http://www.dogomania.pl/threads/180612-Krzesim%C3%B3w-w%C4%85tek-og%C3%B3lny.-Potrzebna-pomoc-w-og%C5%82oszeniach!!!

wątek shar pei z Krzesimowa:
http://www.dogomania.pl/threads/141139-SHAR-PEI-suczka-szkielet-w-Krzesimowie

Strona www:
http://krzesimow.bezdomne.com/

W Krzesimowie faktycznie jest ok. 200-300 psów i wiele z nich to psy kiedyś domowe i młode, ładne, w pełni adopcyjne, szkoda, że się tam marnują bez własnego domu i pana:-(

PS-właśnie zobaczyłam, że na stronie www Krzesimowa podają, że w Klinice UP jest leczony chory na jakąś chorobę skóry amstaff Bady, MaDi widziałaś go tam w boksach?
Jego fota z Krzesimowa ze str.www:

Posted

Bady faktycznie jest a przynajmniej był w klinice. Mają też profil na FB na którym chwalą się m.in . nie usypianiem ślepych miotów. Wszystkie niewygodne posty są oczywiście kasowane.

Posted

Czyli następne miejsce, które należałoby "przewietrzyc". Takie miejsca będą trwały w całym kraju, póki gminy nie zaczną się interesowac, na co ida pieniądze przeznaczane na bezdomne psy. W naszej kochanej ojczyźnie potrwał to zapewne z jakies pół wieku. Grrrrr.

Posted

Rozmawiałem dziś z koleżanką, która bywa w Krzesimowie. Mówi, że psów jest dużo, szczeniaków też dużo, ale że podejście mają do nich bardzo dobre i nie jest tak, że ktoś tam źle traktuje psy. Czyli pewnie coś na kształt Rachowa - dużo serca, mało kasy. I ponoć wchodzić też tam można bez problemu, nie jest tak, że nie wpuszczają, nie odcinają się od świata. Poprosiłem, żeby następnym razem jak tam będzie przekazała wizytówkę mojej strony i zaoferowała, że mogę podjechać porobić psiakom zdjęcia.

Posted

Wedel ma dom.
Bardzo proszę przedstawiciela Fundacji Jak Pies z Kotem o jakiekolwiek informacje na temat zabranych psów z przytuliska i kontakt tel. na numer alarmowy LSOZ tzn.[FONT=arial]512 085 286

[/FONT]

Posted

kora78 napisał(a):
to ja zaloze watek nastepnemu. moze znow jakims cudem ds sie sam znajdzie, telepatycznie czujac, ze warto :)
jakiegos kudlatego, z tych jasnych... hmm

Jest z czego wybierać:evil_lol:
Podobno Fundacja Jak Pies z Kotem ma zabrać w sobotę 4 psy, taką informację dostałam od P. Renaty.

Posted

No w końcu i tu ruszyło !!!- trzeba mi zbierac na sterylkę LESSI - jakbyście jechały , dajcie znac...myślę aby już próbować przywieżć LESSI do dt. Czekałam - bo 2 razy było obserwowane jej allegro ale ostatecznie nikt nie zadzwonił. Trzeba wiecej o niej wiedziec, wiecej zdjęc z zycia... czyli dt...

Posted

prosze o info o psach z 1 stronki. nr 19 i 28
czy 19 to brat Wedla?
czy 28 jeszcze jest? Karusia kudlata

nie ma na 1 str w ogole bialych kudlaczy, byly blizniaki i jeszcze jakies. moznaby tam je dorzucic? i te kudlate, ktore porozjezdzaly sie juz po fundacjach? bo pamietam jakies psy, a nie widze, czy one sa, czy wyjechaly, bo nie ma ich fotek na 1 str. musialabym picase wertowac.

Posted

Teresz czyli mam przywozić Lessie? Jak tylko będę coś wiedziała to dam znać. Ruszył może ciężki temat?Mam nadzieję,że wiesz jaki?
Kora nie wyrabiam na zakrętach i niestety nie jestem w stanie wszystkiego aktualizować. Staram się dopisywać info przy zdjęciach które już są.
19 jest podpisana jako siostra Wedla i chyba jest nadal 28 to czekoladka i też siedzi.

Posted

Poker napisał(a):
Jak duży i w jakim wieku jest czarnuszek czyli nr 9 ?

Niestety nie mogę zobaczyć filmiku z powodu awarii komputera. Może ktoś się orientuje?

Posted

28 Czekoladka jaka jest z charakteru? w jakim wieku? wiadomo o niej cos?
i sunia 19 jest bardzo bojazliwa, czy fajna jest? ma dobre fotki?

MaDi, prosze wybierz mi jakiegos kudlacza, ktoremu z ogloszen mozna ds szukac. musi byc dosc mlody, mily, taki ktory powinien szybko zycie w warunkach domowych zalapac. musi miec mozliwe fotki do ogloszen. napisze tekst i zaloze watek i pooglaszam. wybierz jakies, daj mi do wyboru

pies nr 9 to wg mnie laciaty jest, czarno bialy, a nie czarny...

Posted

[quote name='MaDi']Teresz czyli mam przywozić Lessie? Jak tylko będę coś wiedziała to dam znać. Ruszył może ciężki temat?Mam nadzieję,że wiesz jaki?

Powoli lecz ruszył... mam do umówienia na cito 2 sterylki, potem wezmę sie za LESSI - no i musze kase na nią uzbierac - Bo jej chwilowo nie mam...wiec do niedzieli prosze sie powstrzymac, nawet zastanawiałam sie czy jej na wirusówki nie zaszczepić bo przeciez szpital jej nie zechce bez szczepienia...a i ja sie juz bardzo boję....za duzo ostatnio widziałam - szczególnie ze w dt jest pies...

Posted

[quote name='Poker']Jak duży i w jakim wieku jest czarnuszek czyli nr 9 ?

Piesek o nr 9 czyli ten tutaj http://www.youtube.com/watch?v=eYaySCiPXqM
Jeśli chodzi o wiek, to trudno powiedzieć, Czarnuszek jest małym psiakiem (na końcu filmu stoi przez chwile na łapkach).
Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do człowieka, domaga się ciągłych pieszczot. Nic tylko brać do domku :)

Posted

Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek
Zadeklarowano kupienie 99 cegiełek
Na moje konto zapłacono za 68 cegiełek
Na moje konto wpłynęło 336 zł
w tym 9 zł za zdjęcia w formie papierowej (3 x 3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki)
koszt wystawienia aukcji 20,15 zł
prowizja allegro 19,80 zł

336 - 9 - 20,15 - 19,80 = 287,05

Taka kwotę przelałam dzisiaj na koto fundacji: http://dogo.egonet.pl/allegro/przytulisko/przelew_przytulisko.pdf