Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Merys']A Straż Dla Zwierząt to nie jest zaufana instytucja? Przecież to oni cały czas zajmują się sprawą Rachowa. Nie potrzeba tutaj pośredników skoro jest tutaj Madi.[/QUOTE]
Nigdzie tego nie napisałam, że to nie jest zaufana instytucja.
Może Madi się wypowie czy lepiej przelać pieniądze na konto straży czy zamówić karmę na adres Rachowa.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zaginiona sara']Nigdzie tego nie napisałam, że to nie jest zaufana instytucja.
Może Madi się wypowie czy lepiej przelać pieniądze na konto straży czy zamówić karmę na adres Rachowa.[/QUOTE]

Wybacz czytalam w pospiechu i wyczytalam co innego ;p

Posted

a na przyklad ja, jako nie bywajaca na watkach wschodniego zachodu... nie wiem,ze madi jest w strazy dla zwierzat. bo skad? w podpisie tego nie ma i tutaj na watku tez sie tym nie chwalila.

Posted

kora78 napisał(a):
a na przyklad ja, jako nie bywajaca na watkach wschodniego zachodu... nie wiem,ze madi jest w strazy dla zwierzat. bo skad? w podpisie tego nie ma i tutaj na watku tez sie tym nie chwalila.

Nie no jasne, ale zawsze mozna zapytac, kto reprezentuje tutaj lsoz.

Posted

Merys napisał(a):
Nie no jasne, ale zawsze mozna zapytac, kto reprezentuje tutaj lsoz.

najpierw trzeba wiedziec, ze takowy tam macie ;) i ze jakis reprezentant dziala tu na watku.

napisze ktos tekst dla Wedla? samozwanczo tak przeze mnie nazwanego?

Posted

Merys napisał(a):
A Straż Dla Zwierząt to nie jest zaufana instytucja? Przecież to oni cały czas zajmują się sprawą Rachowa. Nie potrzeba tutaj pośredników skoro jest tutaj Madi.

kora78 napisał(a):

Na litość boską, bo MaDi nie jest w żadnej Straży dla Zwierząt - Merys, powinnaś to chyba wiedzieć... To jest Lubelska Straż Ochrony Zwierząt, zupełnie inna organizacja, nie mająca nic wspólnego ze SdZ - i chyba akurat zrównanie LSOZu do SdZ nie jest zbyt pochlebne...

Posted

ja juz nie raz sie gubilam w tym, kto jest skad, na dogo. jestem za tym, by kazdy taki dogomaniak mial w podpisie skrot jakis organizacji, w jakiej dziala. ulatwiloby to prace wielu osobom niezrzeszonym, jak ja

Posted

ladySwallow napisał(a):
Na litość boską, bo MaDi nie jest w żadnej Straży dla Zwierząt - Merys, powinnaś to chyba wiedzieć... To jest Lubelska Straż Ochrony Zwierząt, zupełnie inna organizacja, nie mająca nic wspólnego ze SdZ - i chyba akurat zrównanie LSOZu do SdZ nie jest zbyt pochlebne...

Tak wiem, ze nie jest w Straży dla Zwierzat, walnelam byka z pospiechu. Potem napisalam, ze lsoz, a nie mialam jak poprawic bo juz bylo zacytowane. Nikogo tu nie chce zrownywac. Kazdy sie moze pomylic. A Ty nie musisz sie tak unosic, bo nic sie zlego nie stalo.

Posted

Merys napisał(a):
Tak wiem, ze nie jest w Straży dla Zwierzat, walnelam byka z pospiechu. Potem napisalam, ze lsoz, a nie mialam jak poprawic bo juz bylo zacytowane. Nikogo tu nie chce zrownywac. Kazdy sie moze pomylic. A Ty nie musisz sie tak unosic, bo nic sie zlego nie stalo.

Czy się stało, czy nie, to inna sprawa - część osób wie, jak działała SdZ i tego nie popiera, a pierwsze wrażenie pozostaje. Unosić się nie unoszę, po prostu mam dość takich błędów i śmieszy mnie wykonywanie ich przez osoby bezpośrednio zaangażowane. To tyle w tym temacie.

Posted

Ten psiak czekoladowo-biały, czyli Wasz Wedel, to ok. 8 miesięczny psiak - MaDi mówiła, że ostatnio przełożyła go do innego boksu i psiak się otwiera, ale najlepiej, żeby go wydać do adopcji, to wziąć go na tymczas i doprowadzić do ładu, bo ogłaszanie psa z takiego przytuliska wg mnie nieco mija się z celem - chyba, że trafi się ktoś, kto jest wielbicielem zwierząt.

Posted

ale on jest piekny i mlody, moze sie znajdzie ktos, kto bedzie sie liczyl z problemami i lekami jego. sadze, ze warto.
nie znajdziemy tyle dt dla kazdego psa z polskiego schronu, bo praktycznie kazdy tego potrzebuje

Merys, sama tez sie unioslas kilka postow wczesniej, wiec teraz nie powinnas kogos pouczac.

Posted

Dlatego właśnie mówię, ze jego plusem jest jego wiek - i jeśli znajdzie się człowiek, który zechce takiego psa, który jest praktycznie zagadką, to będzie super.

Posted

Zepsuł mi się komputer i od razu zamieszanie:eviltong:
Straży dla Zwierząt przynajmniej ja mówię NIE po przykrych doświadczeniach:diabloti:

Posted

MaDi napisał(a):
Byłam w Rachowie:eviltong:

I jak tam po tym odrobaczeniu? Lepiej troche te chudziny wygladaja?
Masz jakies nowe zdjecia moze? Ktos jakiegos adoptowal? Doszly jakies paczki/wplaty?

Posted

Merys napisał(a):
I jak tam po tym odrobaczeniu? Lepiej troche te chudziny wygladaja?
Masz jakies nowe zdjecia moze? Ktos jakiegos adoptowal? Doszly jakies paczki/wplaty?

Nie mam zdjęć bo wizyta była na szybko i w konkretnym celu.
Lessie zaszczepiona, za jakieś 2 tygodnie możemy ciachać. Tabletki od biegunki zostawiłam Panu Waldkowi. Trzeba zacząć leczenie psów więc intensywnie nad tym pracuję. Wielka czarna sunia która była w boksie ze swoją owczarkowatą córką znalazła dom.

Posted

[quote name='matrioszka2']Kiedy następny wyjazd ? Tomi34 od Tiny ma jakąś karmę i muszę się kopsnąć do Parczewa ....
Wyjazdy są przynajmniej raz w tygodniu;)
Mam wspaniałą wiadomość Przystań Ocalenie przekaże całą paletę puszek czyli może nawet około 1200 sztuk:multi:
Dwa psiaki pojechały do fundacji Jak Pies z Kotem, Fala niestety została.

Posted

MaDi napisał(a):
Wyjazdy są przynajmniej raz w tygodniu;)
Mam wspaniałą wiadomość Przystań Ocalenie przekaże całą paletę puszek czyli może nawet około 1200 sztuk:multi:
Dwa psiaki pojechały do fundacji Jak Pies z Kotem, Fala niestety została.

Swietne wiadomosci :D
Szkoda, ze Fala zostala :(

Posted

[quote name='magenka1']Dziewczyny proszę Was szukamy kogoś do sprawdzenia domu dla pieska ze Szczytna (war-maz) w miejscowości Mętów ,
patrzyłam na mapie tj. 11 km od Lublina czy może ktoś by nam sprawdził domek?sprawa dośyć pilna bo jeśli nie ten domek to bś wieźli pieska do domu tymczasowego

http://www.dogomania.pl/threads/207570-Misio-przezabawny-wariatu%C5%84cio-w-typie-PONa-szuka-domku-Szczytno?p=16884414#post16884414
Niestety nie mam samochodu.