Merys Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Dostalam wiadomosc od Fundacji Jak Pies Z Kotem "Psiaki przebywaja w hoteliku i czuja sie dobrze" Uszatek ma zacme w jednym oku. Z adopcjami maja tak samo jak i my, czyli ich brak. Link do bloga: http://www.pelnialatawdomutymianka.blogspot.com/ Quote
2411magdalenka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 cały czas śledzę... z jednej strony super, że psiaki zabierane, a z drugiej szkoda że słuch o nich ginie.. ale nadal wizja Pani Renaty i 170 "ogonów" jest dla mnie nie do ogarnięcia.. dobrze, że ma wsparcie w Was.. burmistrz z tymi zlewkami ze skórami bananów mnie rozwalił... przepraszam, że sama nie wrzuciłam nowych fotek Soni, ale kiepsko u mnie z czasem. Są zrobione i są cudne, ale siedzą jeszcze w aparacie.. :( obiecuję się wkrótce poprawić! Quote
MaDi Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Pomoc nadal potrzebna. Dzisiaj spotkałam się z bardzo przykrą i chamską formą zniszczenia plakatu dotyczącego przytuliska, jakiś debil dopisał głupkowaty tekst... Quote
Merys Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 MaDi napisał(a):Pomoc nadal potrzebna. Dzisiaj spotkałam się z bardzo przykrą i chamską formą zniszczenia plakatu dotyczącego przytuliska, jakiś debil dopisał głupkowaty tekst... Ale bydlaki:x Quote
Reno2001 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 To ja tak szybciutko, co by uspokoic, ze psy zabrane przeze mnie i ciapuś tez czują się świetnie. Okruszek jest w hoteliku. Z nim jest najwięcej pracy. Stosunek do smyczy wciąż kiepski. Najbezpieczniej wciąż czuje się w boksie. Najgorsze, że w momencie lekkiej paniki potrafi kłapnąc. On musi bardzo dobrze poznac człowieka zanim mu zaufa. Syndrom kenelowy-lęk przed przestrzenią. Staramy się, by miał kontak z różnymi osobami. Zaszczepiony, odrobaczony. Ciapuś (biało -czarny z dwójki kudłaczy) jest w hoteliku razem z Okruszkiem. Na smyczy jako tako już chodzi. W boksie dziamol pierwszej wody ;). W pierwszym kontakcie nieco lękliwy, ale generalnie lubi ludzi i bardzo stara im sie ufac. Lekki syndrom kenelowy. Zaszczepiony, odrobaczony. Czaruś (czarny a'la szpic ;)) jest w BDT u cioci ciapuś. Jest super psiaczkiem. Bardzo spokojny, w domu totalnie bezobsługowy. Zaszczepiony, odrobaczony. Czekamy na termin kastracji i póki co rozglądmy sie za domem po znajomych ludziach ;) Żaczek-w DT w Łodzi. Psiak gotowy do adopcji. Zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany. Pies idealny. Zero problemów w domu i na spacerach. Kocha ludzi, nie ma problemów w stosunkach międzypsich ;). Trochę utyka na tylną łapkę, o czym wiedziałysmy już w Rachowie. Miał robione RTG. Jest to stare złamanie, które niestety samo się zrosło. Wytworzył sie tam staw rzekomy, więc w chwili obecnej nic już z tym się nie będzie robiło. To tyle tak na szybko :) Quote
plastelina Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 bazarek na LSOZ http://www.dogomania.pl/threads/2088...4#post16992874 poproszę o pomoc w podnoszeniu bo przez weekend nie będe miała dostępu do neta Quote
Ilonajot Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Quote
Merys Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='Reno2001']To ja tak szybciutko, co by uspokoic, ze psy zabrane przeze mnie i ciapuś tez czują się świetnie. Okruszek jest w hoteliku. Z nim jest najwięcej pracy. Stosunek do smyczy wciąż kiepski. Najbezpieczniej wciąż czuje się w boksie. Najgorsze, że w momencie lekkiej paniki potrafi kłapnąc. On musi bardzo dobrze poznac człowieka zanim mu zaufa. Syndrom kenelowy-lęk przed przestrzenią. Staramy się, by miał kontak z różnymi osobami. Zaszczepiony, odrobaczony. Ciapuś (biało -czarny z dwójki kudłaczy) jest w hoteliku razem z Okruszkiem. Na smyczy jako tako już chodzi. W boksie dziamol pierwszej wody ;). W pierwszym kontakcie nieco lękliwy, ale generalnie lubi ludzi i bardzo stara im sie ufac. Lekki syndrom kenelowy. Zaszczepiony, odrobaczony. Czaruś (czarny a'la szpic ;)) jest w BDT u cioci ciapuś. Jest super psiaczkiem. Bardzo spokojny, w domu totalnie bezobsługowy. Zaszczepiony, odrobaczony. Czekamy na termin kastracji i póki co rozglądmy sie za domem po znajomych ludziach ;) Żaczek-w DT w Łodzi. Psiak gotowy do adopcji. Zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany. Pies idealny. Zero problemów w domu i na spacerach. Kocha ludzi, nie ma problemów w stosunkach międzypsich ;). Trochę utyka na tylną łapkę, o czym wiedziałysmy już w Rachowie. Miał robione RTG. Jest to stare złamanie, które niestety samo się zrosło. Wytworzył sie tam staw rzekomy, więc w chwili obecnej nic już z tym się nie będzie robiło. To tyle tak na szybko :) Dziekujemy za swieze wiadomosci :) [quote name='plastelina']bazarek na LSOZ http://www.dogomania.pl/threads/2088...4#post16992874 poproszę o pomoc w podnoszeniu bo przez weekend nie będe miała dostępu do neta Super:multi:bede podbijac. [quote name='Ilonajot']OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" No po prostu, to sie juz w glowie nie miesci, matko:shake: Quote
MaDi Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Reno dzięki za wieści i tak podczytuję co słychać u chłopaków;) Quote
Reno2001 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 MaDi napisał(a):Reno dzięki za wieści i tak podczytuję co słychać u chłopaków;) Mało co tam piszemy, bo i tak odzew z dogo jest żaden :( Prawdę mówiąc szkoda nam czasu na obsługę wątku. Dziś Czarus i Żaczek jadą z nami na zbiórkę karmy do łódzkiej TVP3. Będą się chłopaki promowac ;) Trzymajcie kciuki za chłopaków! Quote
MaDi Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Wakacje idą znów pewnie będzie ich więcej:( Quote
matrioszka2 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Czarusia pojechała wczoraj do Piły.:loveu::loveu::loveu: http://www.dogomania.pl/threads/207075-Czarusia-kud%C5%82ata-pi%C4%99kno%C5%9B%C4%87-pojecha%C5%82a-do-DS-do-Pi%C5%82y-%29 Uploaded with ImageShack.us Quote
as_ko Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Zapraszam na bazarek!! http://www.dogomania.pl/threads/2090...1#post17015191 Quote
teresz10 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Prosze dajcie mi informację jak będziecie jechać do Rachowa... Quote
Merys Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 matrioszka2 napisał(a):Czarusia pojechała wczoraj do Piły.:loveu::loveu::loveu: Super:multi: Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 teresz10 napisał(a):Prosze dajcie mi informację jak będziecie jechać do Rachowa... Jadę w piątek. Quote
Merys Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 http://www.kurierlubelski.pl/wiadomosci/413404,o-przytulisku-w-rachowie-bedzie-glosno-w-lublinie,id,t.html Male sprostowanie, szczepienie odbedzie sie w piatek. Quote
MaDi Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Dzisiaj PW zostały zaszczepione prawie wszystkie psy,kilka z powodów zdrowotnych nie zakwalifikowało się do szczepienia. Ogoliłam 2 sunie. To miłe kiedy wolontariusze dwóch organizacji współpracują( Lubelska Straż Ochrony Zwierząt i Lubelski Animals ), chwilami było bardzo ciężko. Wielkie podziękowania dla trójki studentów UP za to,że nie bali się brudnej roboty;) Dzwoniła do mnie Pani która zorganizowała karmę od firmy PLAY, dostawa w poniedziałek. Quote
gryf80 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 superaśno,że również na wystawie psów w niedzielę bedzie akcja pt.rachów http://zk.lublin.pl/oddzial/index.php Quote
kora78 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 w gore psiaki, zagladam migiem a jakie psy ogolono? fotki jakies beda?? Quote
Recommended Posts