Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cały czas śledzę... z jednej strony super, że psiaki zabierane, a z drugiej szkoda że słuch o nich ginie.. ale nadal wizja Pani Renaty i 170 "ogonów" jest dla mnie nie do ogarnięcia..
dobrze, że ma wsparcie w Was.. burmistrz z tymi zlewkami ze skórami bananów mnie rozwalił...

przepraszam, że sama nie wrzuciłam nowych fotek Soni, ale kiepsko u mnie z czasem. Są zrobione i są cudne, ale siedzą jeszcze w aparacie.. :( obiecuję się wkrótce poprawić!

Posted

Pomoc nadal potrzebna.
Dzisiaj spotkałam się z bardzo przykrą i chamską formą zniszczenia plakatu dotyczącego przytuliska, jakiś debil dopisał głupkowaty tekst...

Posted

MaDi napisał(a):
Pomoc nadal potrzebna.
Dzisiaj spotkałam się z bardzo przykrą i chamską formą zniszczenia plakatu dotyczącego przytuliska, jakiś debil dopisał głupkowaty tekst...

Ale bydlaki:x

Posted

To ja tak szybciutko, co by uspokoic, ze psy zabrane przeze mnie i ciapuś tez czują się świetnie.

Okruszek jest w hoteliku. Z nim jest najwięcej pracy. Stosunek do smyczy wciąż kiepski. Najbezpieczniej wciąż czuje się w boksie. Najgorsze, że w momencie lekkiej paniki potrafi kłapnąc. On musi bardzo dobrze poznac człowieka zanim mu zaufa. Syndrom kenelowy-lęk przed przestrzenią. Staramy się, by miał kontak z różnymi osobami. Zaszczepiony, odrobaczony.
Ciapuś (biało -czarny z dwójki kudłaczy) jest w hoteliku razem z Okruszkiem. Na smyczy jako tako już chodzi. W boksie dziamol pierwszej wody ;). W pierwszym kontakcie nieco lękliwy, ale generalnie lubi ludzi i bardzo stara im sie ufac. Lekki syndrom kenelowy. Zaszczepiony, odrobaczony.
Czaruś (czarny a'la szpic ;)) jest w BDT u cioci ciapuś. Jest super psiaczkiem. Bardzo spokojny, w domu totalnie bezobsługowy. Zaszczepiony, odrobaczony. Czekamy na termin kastracji i póki co rozglądmy sie za domem po znajomych ludziach ;)
Żaczek-w DT w Łodzi. Psiak gotowy do adopcji. Zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany. Pies idealny. Zero problemów w domu i na spacerach. Kocha ludzi, nie ma problemów w stosunkach międzypsich ;). Trochę utyka na tylną łapkę, o czym wiedziałysmy już w Rachowie. Miał robione RTG. Jest to stare złamanie, które niestety samo się zrosło. Wytworzył sie tam staw rzekomy, więc w chwili obecnej nic już z tym się nie będzie robiło.

To tyle tak na szybko :)

Posted

OSTRZEŻENIE z FB.
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to
Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Posted

[quote name='Reno2001']To ja tak szybciutko, co by uspokoic, ze psy zabrane przeze mnie i ciapuś tez czują się świetnie.

Okruszek jest w hoteliku. Z nim jest najwięcej pracy. Stosunek do smyczy wciąż kiepski. Najbezpieczniej wciąż czuje się w boksie. Najgorsze, że w momencie lekkiej paniki potrafi kłapnąc. On musi bardzo dobrze poznac człowieka zanim mu zaufa. Syndrom kenelowy-lęk przed przestrzenią. Staramy się, by miał kontak z różnymi osobami. Zaszczepiony, odrobaczony.
Ciapuś (biało -czarny z dwójki kudłaczy) jest w hoteliku razem z Okruszkiem. Na smyczy jako tako już chodzi. W boksie dziamol pierwszej wody ;). W pierwszym kontakcie nieco lękliwy, ale generalnie lubi ludzi i bardzo stara im sie ufac. Lekki syndrom kenelowy. Zaszczepiony, odrobaczony.
Czaruś (czarny a'la szpic ;)) jest w BDT u cioci ciapuś. Jest super psiaczkiem. Bardzo spokojny, w domu totalnie bezobsługowy. Zaszczepiony, odrobaczony. Czekamy na termin kastracji i póki co rozglądmy sie za domem po znajomych ludziach ;)
Żaczek-w DT w Łodzi. Psiak gotowy do adopcji. Zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany. Pies idealny. Zero problemów w domu i na spacerach. Kocha ludzi, nie ma problemów w stosunkach międzypsich ;). Trochę utyka na tylną łapkę, o czym wiedziałysmy już w Rachowie. Miał robione RTG. Jest to stare złamanie, które niestety samo się zrosło. Wytworzył sie tam staw rzekomy, więc w chwili obecnej nic już z tym się nie będzie robiło.

To tyle tak na szybko :)

Dziekujemy za swieze wiadomosci :)

[quote name='plastelina']bazarek na LSOZ http://www.dogomania.pl/threads/2088...4#post16992874 poproszę o pomoc w podnoszeniu bo przez weekend nie będe miała dostępu do neta

Super:multi:bede podbijac.

[quote name='Ilonajot']OSTRZEŻENIE z FB.
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to
Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

No po prostu, to sie juz w glowie nie miesci, matko:shake:

Posted

MaDi napisał(a):
Reno dzięki za wieści i tak podczytuję co słychać u chłopaków;)

Mało co tam piszemy, bo i tak odzew z dogo jest żaden :( Prawdę mówiąc szkoda nam czasu na obsługę wątku.
Dziś Czarus i Żaczek jadą z nami na zbiórkę karmy do łódzkiej TVP3. Będą się chłopaki promowac ;)
Trzymajcie kciuki za chłopaków!

Posted

Dzisiaj PW zostały zaszczepione prawie wszystkie psy,kilka z powodów zdrowotnych nie zakwalifikowało się do szczepienia. Ogoliłam 2 sunie. To miłe kiedy wolontariusze dwóch organizacji współpracują( Lubelska Straż Ochrony Zwierząt i Lubelski Animals ), chwilami było bardzo ciężko. Wielkie podziękowania dla trójki studentów UP za to,że nie bali się brudnej roboty;)
Dzwoniła do mnie Pani która zorganizowała karmę od firmy PLAY, dostawa w poniedziałek.