MaDi Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Zachęcam do wysłania smsa o treści 6;-) http://www.sercedlazwierzat.pl/ Quote
muzzy Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='MaDi']Zachęcam do wysłania smsa o treści 6;-) http://www.sercedlazwierzat.pl/ Według strony powinno być 'PSY.SERCE.6', a nie samo '6'. Quote
MaDi Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 muzzy napisał(a):Według strony powinno być 'PSY.SERCE.6', a nie samo '6'. O jaki mądry:eviltong: Podpowiadam tylko na kogo głosować:diabloti: Quote
muzzy Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 MaDi napisał(a):O jaki mądry:eviltong: Tańczy się trochę...:oops::D MaDi napisał(a):Podpowiadam tylko na kogo głosować:diabloti: Ja tylko niosę pomoc ;) Quote
Norel Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 jesli mozna to i tu zaproszę-bo odnosi sie to tylko do osób z woj.lubelskiego- mamy na bazarku darmowe wejściówki na wystawę w końcu czerwca w Lublinie-mozna miło spędzić niedzielę z rodziną w ukwieconym ogrodzie botanicznym-ew.dochód dla doga z puławskiego schronu-zapraszam! http://www.dogomania.pl/threads/207885-Darmowe-wejsciówki-na-wystawe-dla-dogów-do-23-maja.22.00?p=16889675#post16889675 Quote
muzzy Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Norel napisał(a):jesli mozna to i tu zaproszę Norel, zajrzyj czasem na wątek Sojki, bo wszyscy tam ciekawi są co u Was słychać :) Quote
LadyS Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Zdjęcia poglądowe z Rachowa z dziś (prócz dwóch ostatnich): https://picasaweb.google.com/105531313515779013645/Rachow?authkey=Gv1sRgCK7z8aLN_66q1wE# Quote
MaDi Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 [quote name='ladySwallow']Zdjęcia poglądowe z Rachowa z dziś (prócz dwóch ostatnich): https://picasaweb.google.com/105531313515779013645/Rachow?authkey=Gv1sRgCK7z8aLN_66q1wE# Zaszalałaś. Quote
kora78 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 kurcze ale te kudlacze sa naprawde piekne. dlaczego nikt ich nie bierze na dt? nie oglasza? czy jakiekolwiek psy maja ogloszenia? i jedno mi sie wydaje bardzo podbne do Pixie, czarne z krawacikiem..... prosze o watek Pixie, jesli taki istnieje Quote
MaDi Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 kora78 napisał(a):kurcze ale te kudlacze sa naprawde piekne. dlaczego nikt ich nie bierze na dt? nie oglasza? czy jakiekolwiek psy maja ogloszenia? i jedno mi sie wydaje bardzo podbne do Pixie, czarne z krawacikiem..... prosze o watek Pixie, jesli taki istnieje Ciężko ogłaszać psy które nie znają normalnego życia, im potrzeba najpierw DT. Każdy psiak może pojechać do DT więc jeśli masz taką możliwość to pozostaje tylko kwestia transportu. Pixi nie ma wątku. Quote
kora78 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 wszystkie psy w schroniskach sa nieznane, a jednak sa oglaszane i domki znajduja. no w pt do super ds trafil pies ode mnie. 3 lata w schronie, z deprecha, okreslony przez opiekunki jako nielubiacy dotyku, potrafiacy ugryzc. a w podrozy i ds okazal sie super psem, ciut bojazliwym, ale calkiem normalnym, nieagresywnym i juz wywala brzuch do glaskania. wiec, nie ma sie cos bac. bo tak to niewiele psow schronisko opusci ;P ja... niewam psy na dt, ale krotkoterminowym, dzis wlasnie jeden wyjechal, wiec moge dopiero po powrocie z urlopu, na ktory jeszcze terminu nie mam. a pchac psa 600km na dt to troche bezsens, placic 300-400zl. ja wyslalam sunie od nas na pdt nad morze, to 500km, ale 35zl to byla totalknie darmowa podroz. Quote
MaDi Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Psiaki z Rachowa trafiają w różne części Polski, transport można zawsze połączyć;) Nie mówię ,że są nieznane tylko to one nic nie znają, w większości ich dotychczasowe całe życie to kojec lub łańcuch. Quote
kora78 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 wiec zwlaszcza mlode, jak Wedel mozna jeszcze przystosowac :) a ze starszymi, ktore sa tam np 3 lata, ktore teraz maja lat 6- nie znacie przeszlosci, nikt nie zna. moze byly domowymi psami kiedys i to sobie szybko w ds przypomna. wystarczy dobrego ludzia znalezc, a wiekoszosc ds z dogo takich jest, to nie bedzie mu przeszkadzalo, ze pies ciagnie na smyczy i skacze po stole przez 2 dni :) ja jestem optymistka. nie mozna psom jedynej szansy zabierac, jaka jest szukanie im ds. bo psow 200, a chetnych na dt 10. wiec to loteria. Quote
funia Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/207930-Szybki-bazarek-na-Pere%C5%82k%C4%99-z-Rachowa-!!!?p=16894067#post16894067 Zapraszam , Quote
matrioszka2 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Zapraszam po ciuszki dla podlotków. http://www.dogomania.pl/threads/207948-Fata%C5%82aszki-dla-drobnych-i-szczup%C5%82ych.Na-hotelowanie-Czarusi.Do-28-maja-godz.20.00.?p=16894965#post16894965 Quote
MaDi Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 kora78 napisał(a):wiec zwlaszcza mlode, jak Wedel mozna jeszcze przystosowac :) a ze starszymi, ktore sa tam np 3 lata, ktore teraz maja lat 6- nie znacie przeszlosci, nikt nie zna. moze byly domowymi psami kiedys i to sobie szybko w ds przypomna. wystarczy dobrego ludzia znalezc, a wiekoszosc ds z dogo takich jest, to nie bedzie mu przeszkadzalo, ze pies ciagnie na smyczy i skacze po stole przez 2 dni :) ja jestem optymistka. nie mozna psom jedynej szansy zabierac, jaka jest szukanie im ds. bo psow 200, a chetnych na dt 10. wiec to loteria. Najgorsze jest to że bardzo dużo z nich urodziło się w przytulisku a są już starszymi psami:( Jeśli możesz to ogłaszaj psiaki z takimi informacjami jakie są. Quote
LadyS Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 kora78 napisał(a):wiec zwlaszcza mlode, jak Wedel mozna jeszcze przystosowac :) a ze starszymi, ktore sa tam np 3 lata, ktore teraz maja lat 6- nie znacie przeszlosci, nikt nie zna. moze byly domowymi psami kiedys i to sobie szybko w ds przypomna. wystarczy dobrego ludzia znalezc, a wiekoszosc ds z dogo takich jest, to nie bedzie mu przeszkadzalo, ze pies ciagnie na smyczy i skacze po stole przez 2 dni :) ja jestem optymistka. nie mozna psom jedynej szansy zabierac, jaka jest szukanie im ds. bo psow 200, a chetnych na dt 10. wiec to loteria. Dlatego każdy pomaga, jak uważa za stosowne - jeśli ktoś chce ogłaszać psa prosto z przytuliska, to po prostu bierze na siebie odpowiedzialność za adopcją i zajmuje się nią od początku do końca. Dla przykładu, ja generalnie nie ogłaszam psów w schroniskach, a raczej nie wydaję psów ze schronisk do domów - ogłaszać mi się zdarza, a jeśli zgłosi się dom cierpliwy, to poczeka - nie wzięłabym na siebie odpowiedzialności np. za to, że ktoś tego psa odda, bo okaże się agresywny do dzieci, innych psów itd. Quote
kora78 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 to ds jest odpowiedzialny. wie, ze bierze psa niepewnego, musi byc na wszystko przygotowany. to jego decyzja o adopcji i nikt go nie zmusza. jest dorosly, ma wizyte przedadopcyjna, rozmawia sie przez tel i na wizycie. po to sa tez wizyty przeciez. ds musi sie liczyc z roznymi rzeczami. MaDi, oglaszajac Wedla mam podawac namiary na siebie? Quote
LadyS Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 kora78 napisał(a):to ds jest odpowiedzialny. wie, ze bierze psa niepewnego, musi byc na wszystko przygotowany. to jego decyzja o adopcji i nikt go nie zmusza. jest dorosly, ma wizyte przedadopcyjna, rozmawia sie przez tel i na wizycie. po to sa tez wizyty przeciez. ds musi sie liczyc z roznymi rzeczami. MaDi, oglaszajac Wedla mam podawac namiary na siebie? Zgadzam się ze wszystkim, co piszesz - ale w praktyce sama wiesz, ze wygląda to inaczej. Quote
kora78 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 :) wiem, niestety... jednak odpukac, nie zdarzylo mi sie, by ludzie kazali psa zabierac. mamy sytuacje z agresywnym spanielem, kazde dt wie o agresji, kazde ds tez, ale biedak wciaz krazy i domy zmienia. bo jednak ktos jedzie na wakacje, bo jednak cos tam. niby wiedza o agresji i sie godza, ale pozniej sie poddaja szukajac roznych wymowek. poszukalam wszedzie, odnalazlam wszystkie fotki Wedelka. zrobie mu watek, skoro Pixie nie zdazylam, zaczne oglaszac. potem moze za cos kudlatego sie wezme. poczekam tylko, na kogo namiary mam robic. czy najpierw na siebie, aby odsiac nieodpowiednie ds, a pozniej do Madi przekazywac, czy od razu do niej. Quote
kora78 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 watek Wedla na szybko http://www.dogomania.pl/newreply.php?p=16897465&noquote=1 Quote
LadyS Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Zapraszam na wątek mamy i córki z Rachowa: http://www.dogomania.pl/threads/207995 Bonnie i Abigeil Quote
MaDi Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 kora78 napisał(a):to ds jest odpowiedzialny. wie, ze bierze psa niepewnego, musi byc na wszystko przygotowany. to jego decyzja o adopcji i nikt go nie zmusza. jest dorosly, ma wizyte przedadopcyjna, rozmawia sie przez tel i na wizycie. po to sa tez wizyty przeciez. ds musi sie liczyc z roznymi rzeczami. MaDi, oglaszajac Wedla mam podawac namiary na siebie? Podawaj tylko maila fundacyjnego, przy tak dużej ilości psów jakie mamy pod opieką nikt nie zorientuje się przez telefon,że o niego chodzi a ja nie wyrabiam już na rachunki tel. Quote
kora78 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 wiec bede swoj nr tel podawac. ja mam zasade nie oddzwaniac na obce numery, jak zalezy to zadzwonia znow. jak lady swallow :) sam mail moze zniechecac, wg mnie nr tel musi byc i jest najwazniejszy Quote
MaDi Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 kora78 napisał(a):wiec bede swoj nr tel podawac. ja mam zasade nie oddzwaniac na obce numery, jak zalezy to zadzwonia znow. jak lady swallow :) sam mail moze zniechecac, wg mnie nr tel musi byc i jest najwazniejszy W takim razie jeśli to nie kłopot to zaczynaj działać. Quote
Recommended Posts