Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='teresz10']Najlepiej pojechac od razu - czyli lublin- rachów-wawa-lublin to jest

450kmx7x5,15=około 160-170 zł . Najlepiej wziąc 3-4 psy.Wiecej nie mogę.[/QUOTE]
Wieczorem będę miała setera o którym Ci mówiłam, chłopak prosi o transport chociaż do Wawy;)

Posted

Niestety niezależnie od nas sprawa się skomplikowała. 3 psy do nas mogą dotrzeć pod Żyrardów jutro dopiero około godz. 17:00.
W związku z powyższym zrobimy inaczej- pojedziemy sami po psy w przyszły weekend.
Teresz -dziękujemy Ci bardzo za chęć pomocy, ale niestety nie możemy przejąć psiaków jutro rano. Udało się nam znaleźć własny transport za tydzień i już nie będziemy nikogo obciążać. Tak będzie najprościej i najmniej stresująco dla psów. Poinformowaliśmy już o tym Panią Renatę z przytuliska.
Trzymamy kciuki za pozostałe psy i kibicujemy tamtejszym wolontariuszom!

Posted

No coś jest nieteges, ale ja nie mogę się połapać.... Naciągacze ?
Chyba coś jarzę ... Nie mają tych psów u siebie-wynaleźli sobie zdjęcia -wirtualni opiekunowie kasę ślą na wirtualne psy, czyli wyłudzenie.Tak ?

Posted

[quote name='matrioszka2']No coś jest nieteges, ale ja nie mogę się połapać.... Naciągacze ?[/QUOTE]
Podobno dają P.Renacie trochę chleba i korpusy, ale dziwi mnie,że są tam psy które padły lub opuściły przytulisko. Jest ktoś z tej fundacji na dogo?

Posted

[quote name='MaDi'] Jest ktoś z tej fundacji na dogo?[/QUOTE]

Raczej nie ma na dogo nikogo od nich. Dla mnie też sprawa jest bardzo niejasna....

Posted

[quote name='Mośka']O kurcze, nie wiem o co chodzi, ale Uszatek jest zarezerwowany dla nas.[/QUOTE]
Więc jak już u Was będzie to poinformujcie ich oficjalnie o tym fakcie.

Posted

Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek
Zadeklarowano kupienie 139 cegiełek
Na moje konto zapłacono za 72 cegiełki
Na moje konto wpłynęło 378 zł
w tym 16 zł za zdjęcia w formie papierowej (6 x 3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki, ale jedna osoba zapłaciła za 3 aukcje, więc wychodzi, że za tę konkretną wpłaciła 1 zł)
koszt wystawienia aukcji 20,15 zł
prowizja allegro 27,80 zł

378 - 16 - 20,15 - 27,80 = 314,05

Taką kwotę przelałam dzisiaj na koto fundacji:
http://dogo.egonet.pl/allegro/przytulisko/przytulisko_przelew.pdf

Posted

powiedzcie mi, kolo jakiego duzego miasta jest ten Rachow? bo nie moge zalezc na mapie
a szukac bede transportu z krakowa do krosna. moze sie polaczy z jakims psem z Rachowa, nie szuka zaden transportu na krakow?

Posted

[quote name='kora78']powiedzcie mi, kolo jakiego duzego miasta jest ten Rachow?[/QUOTE]
Rzut beretem od Annopola, między Ożarowem i Kraśnikiem.

Posted

[quote name='MaDi']Trzeba rozruszać temat bo psiaki mają jedzenie jeszcze na tydzień...[/QUOTE]

Masakra:placz:
Wyslalam info do wszystkich osob bioracych udzial w wydarzeniu.

Posted

Przeanalizowałam pomoc z adopcji wirtualnych Daru Serca, mam nawet pewne pismo od P. Renaty i z przykrością stwierdzam,że brak aktualizacji na stronie jest spowodowany przez opiekunki przytuliska.

Posted

Będziemy mieć z bazarku roślinnego pieniążki. Komu mam je przelać jak już wszystko uzbieram? Na konto podane na 1 stronie? Czy jakiejś zaufanej osobie z dogo która zakupi karmę? A może jeśli piszecie że karmy brak to zamówić jakąś wybraną przez Was na allegro za tą kwotę jaką uzbieram na adres Rachowa?
Bazarek jest w moim podpisie. Przemyślcie, podpowiedzcie.

Jeśli psy dostają korpusy u mnie w miasteczku są po 1,59 bez skrzydełek, można zamówić większą ilość. W sklepie mięsnym są też podroby mielone ok.17zł/20kg. Te rzeczy długo stać nie mogą, ja transportem nie dysponuję, przy zakupie większej ilości może się opłacać. Nie wiem skąd jest zaopatrzenie schroniska ale według mnie ceny konkurencyjne.
Ja zbyt dobrze zorientowana nie jestem w sytuacji Rachowa, nie wiem co będzie lepsze.

Posted

[quote name='zaginiona sara']Będziemy mieć z bazarku roślinnego pieniążki. Komu mam je przelać jak już wszystko uzbieram? Na konto podane na 1 stronie? Czy jakiejś zaufanej osobie z dogo która zakupi karmę? A może jeśli piszecie że karmy brak to zamówić jakąś wybraną przez Was na allegro za tą kwotę jaką uzbieram na adres Rachowa?
Bazarek jest w moim podpisie. Przemyślcie, podpowiedzcie.

Jeśli psy dostają korpusy u mnie w miasteczku są po 1,59 bez skrzydełek, można zamówić większą ilość. W sklepie mięsnym są też podroby mielone ok.17zł/20kg. Te rzeczy długo stać nie mogą, ja transportem nie dysponuję, przy zakupie większej ilości może się opłacać. Nie wiem skąd jest zaopatrzenie schroniska ale według mnie ceny konkurencyjne.
Ja zbyt dobrze zorientowana nie jestem w sytuacji Rachowa, nie wiem co będzie lepsze.[/QUOTE]

A Lubelska Straż Ochrony Zwierząt to nie jest zaufana instytucja? Przecież to oni cały czas zajmują się sprawą Rachowa. Nie potrzeba tutaj pośredników skoro jest tutaj Madi.