Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lessi juz po sterylce , na razie w klinice. Pracujemy nad psyche...pies jest noszony - nie chodzi. Jutro podadzą poprawiacza nastroju jezeli stan sie nie poprawi, dzisiaj jeszcze nie mogą bo jest po narkozie. Jet oceniana na 3 lata, łagodna, mimo ogromnego stresu nieagresywna - ale w ogóle niekontaktowa póki co. Zastanawiam sie czy jej nie zostawic do zdjęcia szwów w klinice - Snieżce to bardzo pomogło w socjalizacji. Co o tym myślicie ?
Dzisiaj wieczorem pójdę do niej z gotowanym kurczakiem...

Posted

teresz10 napisał(a):
Lessi juz po sterylce , na razie w klinice. Pracujemy nad psyche...pies jest noszony - nie chodzi. Jutro podadzą poprawiacza nastroju jezeli stan sie nie poprawi, dzisiaj jeszcze nie mogą bo jest po narkozie. Jet oceniana na 3 lata, łagodna, mimo ogromnego stresu nieagresywna - ale w ogóle niekontaktowa póki co. Zastanawiam sie czy jej nie zostawic do zdjęcia szwów w klinice - Snieżce to bardzo pomogło w socjalizacji. Co o tym myślicie ?
Dzisiaj wieczorem pójdę do niej z gotowanym kurczakiem...

Uwazam, ze to dobra decyzja, niech jej sie wszystko porzadnie zagoi.
W jakiej klinice przebywa?

Posted

IVV napisał(a):
ile tego jest i na jak dlugo wystarczy ?

Ciężko powiedzieć bo jest to karma sucha i trochę mokrej, niektóre psy jedzą tylko gotowane bo mają np. biegunkę nawet po małym dodatku suchego. Najlepszy jest makaron i mięso.

Posted

MaDi napisał(a):
Ciężko powiedzieć bo jest to karma sucha i trochę mokrej, niektóre psy jedzą tylko gotowane bo mają np. biegunkę nawet po małym dodatku suchego. Najlepszy jest makaron i mięso.

czy jest mozliwosc zalatwienia gdzies wiekszej ilosci miesa ? jesli tak ,to ile by cos takiego kosztowalo ? czy ci ludzie mieliby to gdzie przechowywac ?

Posted

Misię pudla widziałam osobiście, ale po obcięciu wygląda jak chory wyskubany kurczak.Tyle, że jej chłodniej.
MaDi, ma prośbę ; o ile to mozliwe, pisz tutaj o planowanym każdym wyjeździe do przytuliska.Może znów się wybiorę.Może inni się skuszą.:roll:

Posted

LESSI po sterylce w klinice

Jedni trawę palą a drudzy w niej leżą efekt taki sam ...dzisiaj już piła, nie je, przytula się do ludzi, nie chciała z trawy zejsc za żadne skarby, żadne smakołyki...... z tej trawy zabrał ją pan na rękach, chociaż na trawę weszła sama na nogach...

Jest wg weta suczka 3 letnią, długo źle karmioną ( odwapnione, zniszczone zęby ) + brak ruchu ( słabe mięśnie nóg ), wszystko jeszcze do nadrobienia ...zalecana dieta i spacery.

Posted

sliczna Lessi :)

Misia, totalna metamorfoza. a dalo sie ja wyczesac ze starej siersci martwej, przed strzyzeniem? bo jesli zostala, ale jest skrocona to niewiele golenie jej ulzylo... a krociutkiej juz sie nie wyczesze, tylko furminator ewentualnie

Posted

Trzymajcie kciuki - dzisiaj młode małżeństwo które wybudowało dom w okolicach Lublina przyjedzie ją poznać - pan odpowiedział z ogłoszenia allegro, jeszcze jest druga propozycja domku ale w stanie w jakim była po przyjeździe nie było mowy o poznawaniu...dzisiaj już dużo lepiej...obiecano mi w klinice ze bedzie wyprowadzana na spacerek i wygłaskiwana. Jest bardzo miła dla ludzi i wszyscy opiekunowie bardzo ja polubili... kazdy kto ją poznał wie ze Lessi nie da się nie lubić...

Posted

Zapytała mnie pani która miała 2 suczki boksera , jedna umarła , druga jest 8 letnia - pani chce adoptować boksiowatą sunie ale młodą aby dziewczyny sie dogadały. Suczki były zgodne ze soba, nie było kłopotów, walk - wiec poszukiwana taka która się dogada ...może być tez suczka seterowata

Posted

LESSI ..Nie udało sie jutro druga próba, inna rodzinka. Dla tych była za mała, szukają większej , wielkosci kaukaza - odesłałam ich na forum kaukazów...moze inny piesek znajdzie dom...

Posted

teresz10 napisał(a):
LESSI ..Nie udało sie jutro druga próba, inna rodzinka. Dla tych była za mała, szukają większej , wielkosci kaukaza - odesłałam ich na forum kaukazów...moze inny piesek znajdzie dom...

Cholera:( moze ta rodzinka ja przygarnie, trzymam kciuki