Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rzeczywiście cudowna :loveu: i pomyśleć, że z łańcucha. :mad: Za tydzień nikt nie uwierzy. Następna cudowna przemiana szykuje się. Myzianki dla królewny!!!:multi:

Posted

Lilka jest boska - cała moja rodzina jest w niej już zakochana po uszy.
Ciekawe co będzie za tydzień ... ;)

Spodziewałam się wypłoszka, bojącego się czlowieka, a to mega radosna, przytulaśna panna, z non-stop merdającym ogonkiem :D

Piękna jest niesamowicie:loveu:

Jestem dziś w mega niedoczasie, więc fotki będą jutro :)

Toyota, Tanitka - bardzo dziękuję za przetransportowanie i przetrzymanie Lilki :Rose:

Posted

Cajus JB napisał(a):
Lilka cały czas w czasie jazdy grzecznie leżała. Jest posłuszna i bardzo kontaktowa. Resztę napisze Wam toyota.

Jak wiozłam ja od Tanitki, to leżała przez całą drogę w swoim koszyczku z kocykami od Isadory :) Chyba jej się spodobał posag ;)

Posted

Lilka jest cudowna, zachowuje się jak dama. Czego niestety nie można powiedzieć o Sziszy ;).

Oczywiście to żart, Szisza zapewne całe życie spędziła na łańcuchu, w schronie w klatce, nie ma co się dziwić, że energia ją rozpierała, co w samochodzie jest niepożądanym zachowaniem ;). O sraczce nie wspomnę, bo to pewnie stres ;).

Posted

toyota napisał(a):
Lilka jest cudowna, zachowuje się jak dama. Czego niestety nie można powiedzieć o Sziszy ;).

Oczywiście to żart, Szisza zapewne całe życie spędziła na łańcuchu, w schronie w klatce, nie ma co się dziwić, że energia ją rozpierała, co w samochodzie jest niepożądanym zachowaniem ;). O sraczce nie wspomnę, bo to pewnie stres ;).

Jeszcze z niej bedzie panienka z manierami ksiezniczki :cool3: Pomyslec, ze obie gnily na tych lancuchach :shake: Moze wyslemy fotki burakom i stosowny tekscik, jak nalezy traktowac psy albo demot??? ;)

Posted

Moja tymczasowiczka Ganga to tez dziewucha ze wsi. Ganiała po zagrodzie z dwoma innymi jamolami, łapała kury, koty i żyła jak wiejski Burek. A teraz jak na nia patzrec to chodzi jak baletnica. A jak idziemy na spaer z nia najtrudniej, bo tu brudno, tam brudno, a tu śmierdzi więc prycha... ona musi mieć sterylnie czyste miejsce aby się wysikać. Inaczej możesz ją zamordować nie zrobi i już. To ja się pytam jak ona żyła na tej wsi? Mało ego kocyk musi być ułożony w kosteczkę jak w wojsku, miseczki pod sznurek.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Moja tymczasowiczka Ganga to tez dziewucha ze wsi. Ganiała po zagrodzie z dwoma innymi jamolami, łapała kury, koty i żyła jak wiejski Burek. A teraz jak na nia patzrec to chodzi jak baletnica. A jak idziemy na spaer z nia najtrudniej, bo tu brudno, tam brudno, a tu śmierdzi więc prycha... ona musi mieć sterylnie czyste miejsce aby się wysikać. Inaczej możesz ją zamordować nie zrobi i już. To ja się pytam jak ona żyła na tej wsi? Mało ego kocyk musi być ułożony w kosteczkę jak w wojsku, miseczki pod sznurek.

A myślałam że tylko ja mam taki problem z Klarą.
Księżniczka potrafi 40 minut chodzić zanim się łaskawie wysika.
Andzike mała jest kapitalna :) Czekam na fotki po "kuracji" u dziadków :)

Posted

Lilka ma małe problemy z zachowaniem czystości - jeszcze nie ogarnia, że wszystko powinna załatwiać na spacerze ;) Nauczy się :D
Na smyczy ciągnie jak parowóz - byle przed siebie.
Spała częsciowo w łóżku, częsciowo w koszyczku i trochę na fotelu - od razu zrozumiała do czego służą poszczególne meble;)

Zapowiada się piękna pogoda na weekend, więc jak nic pojedziemy na działkę ogarnąć po zimie. Właśnie sobie uświadomiłam, że pojedziemy z pięcioma psami :D

Posted

a mnie zastanawia skąd dziad na wsi miał jamnika? i jeszcze, ze obydwie suczki są bardzo proludzkie, ciekawskie, bezlękowe. Facet nie mógł ich cały czas źle traktować, więc dlaczego je zagłodził?

Posted

tanitka napisał(a):
a mnie zastanawia skąd dziad na wsi miał jamnika? i jeszcze, ze obydwie suczki są bardzo proludzkie, ciekawskie, bezlękowe. Facet nie mógł ich cały czas źle traktować, więc dlaczego je zagłodził?

no właśnie my się nie możemy nadziwić, że w Lilce nie ma nawet śladu traumy - wręcz przeciwnie, ona bardzo odważnie sygnalizuje "ja chcę!!!" :)
Tylko ta chudość... :(
Ale i tak wygląda o niebo lepiej niż na pierwszym zdjęciu :)