Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakby się ktoś pytał co u Sonii, to wczoraj zakończyła sezon działkowy i wróciła do Warszawy...
Generalnie obydwa jamniki zadowolone nie są:evil_lol: Jak tylko coś się dzieje za oknem (babcia i dziadek czyli dziadkowie mieszkają na parterze) lub na klatce to jamniki bardzo proszą/domagają się/żądają:roll: by otworzyć im "furtkę", tak aby mogły wszystko obszczekać i przegonić intruza ;)

Zuzka przeżywa to co roku, Sonia się musi przyzwyczaić, bo to jej pierwsza zima w mieście:cool3:

PS. Byłam dziś u dziadków o 13. Wychodziłam razem z dziadkiem na czwarty (!) spacer suczyn od rana i to nie dlatego, że coś się działo, tylko dlatego, że jamniki chciały spaceru. Uwielbiam dziadków m.in. za miłość do jamników i jamniki za to,że zmuszają dziadków do spacerów:loveu::loveu::loveu:

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście, że będą, dziś się zgapiłam po wyjściu, że mogłam jakieś zrobić ;) Dziadkowie pod ręką, to będziemy się teraz odwiedzać :)

Sonia zatrzymała się na linii przedparówkowej wg mojej babci, ale jak dla mnie to teraz powinna przejść na karmę odchudzającą... ;)

• 4 weeks later...
Posted

Zdjęć nie mam, biję się w wątłą pierś ;)

Ale Sonię odwiedziłam wczoraj - jakiś ma cholernica ze mną kłopocik :( generalnie to się mnie boi:roll:, a jak ją próbuję "zmusić" do uczucia:evil_lol: to na mnie warczy... :roll: po jakimś czasie sobie przypomina, że jestem ok, ale za każdym razem jak przyjeżdżam musimy przejść rytuał "oswajania" ;)

Za to dziadków KOCHA... dziadek, który całe życie twierdził, że Zuzka nr 1
[*] czyli tzw. seniorka była najmądrzejszym jamnikiem na świecie, Zuzka nr 2 czyli juniorka jest duuużo za nią, to Sonia bije je obydwie na głowę ;)
Wiedziała jak uwinąć sobie starszych Państwa wokół łapki ;)

• 1 month later...
Posted

Miało być zdjęcie w stylu "Wesołych Świąt życzy Sonia", ale cholernica zamknęla oczy ;)

Sonia już po pierwszych świętach w nowym domu :) Prezentów psy dostały cale mnóstwo :)
Dziś pierwszy raz Sonia sama wskoczyła na kanapę, na której siedziałam i dała mi buziaka (do tej pory starała się mnie unikać, jakby się mnie bała... :( ).

• 3 months later...
Posted

Igam napisał(a):
Cudna jest.
Ale spojrzałam na zdjęcie na pierwszej stronie... :-( ech

To już przeszłość, która nigdy nie wróci!

Mika31 napisał(a):
jest absolutnie cudna:loveu:

Zgadzam się całkowicie :)

• 2 weeks later...