toyota Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Aniu, papiery doszły, ale te faxowane, dziękuję . Zawiozłam je do schroniska. Oryginałów nadal nie ma...Mi się wydaje, że Ty musiałaś się pomylić z adresem :-?. Quote
mamanabank Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Niedawno dostałam od Andzike umowę, któregoś z naszych psiaków. Zobaczyłam kopertę (firmową TP S.A.) i rzuciłam to na półkę myśląc, że to jakieś papiery reklamowe, instrukcje i inne załączniki do umowy. Dopiero po pewnym czasie to otworzyłam i zdziwiłam się, że to korespondencja prywatna :-) Toyoto może Ty też dostałaś taką telefoniczną kopertę? Quote
toyota Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Nie dostałam, Andzike mnie uprzedziła, że to będzie z TPSA. Quote
Andzike Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Jutro jadę na poadapcyjną do dziadków i jamników przymarzających nieco na działce. Ktoś chętny się przyłączyć ? ;) Na szczęście odkąd jest Sonia jamniki grzeją babcie równomiernie w nocy w łózku, bo oczywiście jak na jamnika przystało Sonia śpi tylko na poduszce, pod kołdrą, wtulona w babciną szyję ;) Quote
JamniczaRodzina. Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Niema to jak okład z jamników .Moja mama zanim pójdzie spać to zawsze musi mieć 3 w łóżku. Quote
Andzike Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Z Soni jest niezła zadymiara ;) Strasznie się pewnie poczuła na działce i obwarkiwała i obszczekiwała dziś moje sucze ;) Nelka sobie nic z tego nie robiła, ale tymczasowiczka Neska trochę się jej bała ;) Byłyśmy z babcią na dłuuuugim spacerze :) Neska wzięła udział w zawodach "skok przez jamnika" Sonka w pogoni za Neską ;) I nadal pogoń ;) Z pewną taką nieśmiałoscią przypatrywała się Nesce przeskakującej przez rów, ale sama się nie odważyła ;) Buzi buzi :) Quote
Andzike Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Babcia tłumaczy Sonce, że grzeczne suczki nie tarzają się w końskiej kupie. Sonia przyjęła to do wiadomości ;) Mocno pokręcone psy ;) Sonka z oburzeniem patrzyła na wodne ludki... Buzi buzi Spacerowe stadko :D Prawdziwej natury nie da się ukryć ;) Quote
Anette Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 No wiesz?! Końska kupa to najlepsze perfumy. Ignorantki:cool1: Quote
Florentynka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Anette']No wiesz?! Końska kupa to najlepsze perfumy. Ignorantki:cool1:[/QUOTE] Mylisz się, absolutnie się mylisz. Końska kupa to perfumy light, coś dyskretnego, nie narzucającego się. Od biedy można w tym zapachu wystąpić na co dzień, w warunkach powiedzmy biurowych, natomiast absolutnie nie nadaje się na wieczór, o wielkich wyjściach nie wspominając... Quote
Anette Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Florentynka']Mylisz się, absolutnie się mylisz. Końska kupa to perfumy light, coś dyskretnego, nie narzucającego się. Od biedy można w tym zapachu wystąpić na co dzień, w warunkach powiedzmy biurowych, natomiast absolutnie nie nadaje się na wieczór, o wielkich wyjściach nie wspominając...[/QUOTE] Ale nie pozwolic się wytarzać-toż to zbrodnia!! Wszystko jest kwestią gustu, moja rottka uwielbiała zjadać końskie kupy a jako "perfum " używała padliny . Rottka mojej mamy gustowała za to w tarzaniu się w smiecach zsypowych więc jak widzisz ile psów tyle gustów :diabloti: Quote
taks Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 pfffi, końska kupa to faktycznie muśnięcie zapachem, taki leciutki akcent prawdziwie piorunujące wrażenie można zrobić rybą w stanie odpowiednio posuniętego rozkładu - zapach ciezki "barokowy" i jakiż trwały Quote
Anette Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='taks']pfffi, końska kupa to faktycznie muśnięcie zapachem, taki leciutki akcent prawdziwie piorunujące wrażenie można zrobić rybą w stanie odpowiednio posuniętego rozkładu - zapach ciezki "barokowy" i jakiż trwały[/QUOTE] Prawidziwe Chanel no.5 :cool3: Quote
Andzike Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Anette']Prawidziwe Chanel no.5 :cool3:[/QUOTE] o tak, Nelka używała tego zapachu w zeszłym roku nad morzem ;) Quote
mamanabank Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 aaaa... to dlatego jak ostatnio była u mnie tak dziwnie pachniała :evil_lol: Quote
Andzike Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='mamanabank']aaaa... to dlatego jak ostatnio była u mnie tak dziwnie pachniała :evil_lol:[/QUOTE] Od tego czasu to już się zapach ulotnił.... TZ ostatnio stwierdził, że Nelkę czuć... myszą...:roll: Wie ktoś ja "pachnie" mysz? Bo ja nie bardzo ;) Quote
Anette Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 A tak na marginesie jest strasznie do Klary podobna :) Quote
Florentynka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Według mnie wszelkie absolutne rekordy trwałości zapachu pobiło coś, co wynalazła moja niegdysiejsza suka. Bardzo rzadko występujące perfumy - zgniły wyciek resztek z mleczarni. To było niesamowite...więcej nie zdradzę, bo wykluł mi się pomysł na bazarek z powieścią w odcinkach o moich zwierzętach i tą historię zamierzam wykorzystać. Quote
Florentynka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Andzike']Od tego czasu to już się zapach ulotnił.... TZ ostatnio stwierdził, że Nelkę czuć... myszą...:roll: Wie ktoś ja "pachnie" mysz? Bo ja nie bardzo ;)[/QUOTE] Owszem, mieliśmy myszy swego czasu...To taki zapach...hmmm...trocinowo trochę, lekko amoniakalnie i z nutą piwniczną. Quote
Andzike Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 O fack... Zgniły wyciek resztek z mleczarni... Trochę mnie zemdliło właśnie... [quote name='Florentynka'] zapach...hmmm...trocinowo trochę, lekko amoniakalnie i z nutą piwniczną.[/QUOTE] Moja Nelka ??? Z nutą piwniczną??? chyba musze poważnie z TZ pogadać ;) Quote
Dzika_Figa Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Andzike']O fack... Zgniły wyciek resztek z mleczarni... Trochę mnie zemdliło właśnie... Moja Nelka ??? Z nutą piwniczną??? chyba musze poważnie z TZ pogadać ;)[/QUOTE] Ja tam bardzo lubię zapach piwnicy... za to myszy nie bardzo Quote
mamanabank Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Myszy pachną tak... sucho :-) Florentynko, pomysł ge-nial-ny! Quote
Dzika_Figa Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='mamanabank']Myszy pachną tak... sucho :-) [/QUOTE] To jest piękne! Quote
toyota Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Andzike,Twoja Babcia ma beznadziejny DT, przyjęła zaledwie jednego tymczasa i już zawiesiła działalność :) ! Quote
Isadora7 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='toyota']Andzike,Twoja Babcia ma beznadziejny DT, przyjęła zaledwie jednego tymczasa i już zawiesiła działalność :) ![/QUOTE] Dokładnie :):):) Quote
Andzike Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='toyota']Andzike,Twoja Babcia ma beznadziejny DT, przyjęła zaledwie jednego tymczasa i już zawiesiła działalność :) ![/QUOTE] Całkowicie się z tym zgadzam ;) DT z niej beznadziejny ;) Quote
Recommended Posts