akucha Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 wszpasia napisał(a): Jak mam na sobie akurat normalne spodnie, a nie domowe dresy to je ściągam żeby potem nie płakać nad plamami po nadmanganianie lub jodynie. Coś mi się po łbie kołacze, ze jodyną za długo smarować nie można, bo powoduje obumieranie brzegów rany. Wet mówił ci jak długo masz to stosować? Moi rodzice przykładali wódkę :roll: Uściski dla was, trzymajcie się zdrowo. Gameto :evil_lol:, ty mnie wykończysz, ale będę miała piękną śmierć - umrę ze śmiechu. Quote
wszpasia Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 [SIZE=4]UWAGA, UWAGA!!!! Chyba mamy domek:) [SIZE=4][SIZE=3]Piszę chyba, bo na 100% to będzie wtedy kiedy Isia fizycznie się tam wprowadzi, ale spotkałam się dzisiaj z Panią, która wypatrzyła Isię w Gazecie Wyborczej. Jej ogłoszenie było publikowane już od jakiegoś czasu i w końcu przyniosło efekt! Pani jest wykładowcą akademickim i do 13 lutego ma wolne więc chciałaby poświęcić ten czas na oswojenie Isi z nowym otoczeniem. Wcześniej Pani miała jamniki z hodowli, ostatniego psiego przyjaciela pożegnała w lipcu ubiegłego roku, była to suczka retriverka, która umarła na raka tchawicy (albo krtani, znowu zapomniałam). Nowy domek składa się z Pani oraz jej mamy po 80'tce, a nad nimi mieszka brat Pani, który w razie potrzeby może się psem zaopiekować (brat ma swoją suczkę wielkości ON). Pani Sylwia wie o wszystkim, jest świadoma tego, że czekamy na wyniki histopatologii, że może trzeba będzie Isię szyć drugi raz, że operacja drugiej listwy z czasem też jej nie ominie. Z opowieści wiem, że Pani Sylwia przerabiała takie historie z jedną ze swoich jamniczek w przeszłości. W czasie pierwszego kontaktu padło pytanie o to czy suczka jest wysterylizowana - to już daje pewien obraz rozmówcy, który widać jest świadomy pewnych kwestii:) Przeprowadzka Isi będzie miała miejsce około połowy przyszłego tygodnia. Jeżeli konieczne będzie kolejne szycie to Pani Sylwia już się Isią zaopiekuje przy wsparciu finansowym z naszej strony. Nie wiem czy coś pominęłam, wciąż jestem pod wrażeniem:lol: Quote
Atomowka Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Na razie nie wierzę z to co przeczytałam Quote
Litterka Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Niemożliwe... Za dużo szczęścia... No to trzymam kciuki! ;) Quote
ewtos Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 :thumbs:Ja tak po cichutku ,żeby nie zapeszyć. Quote
Betbet Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 No, ja już tak od telefonu wszpasi na bezdechu,czyli jakoś od południa. I nie wiem ile tak wytrzymam;) Jak Isia i Stworek pójdą/pojadą do nowych domów, to ja sie chyba ze szczęścia już w grobie położę i uznam, że moge sobie spoczać Quote
wszpasia Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Dzięki, trzymajcie. Jestem dobrej myśli, ale zawsze może coś się jeszcze wydarzyć, Pani może się rozmyślić, same wiecie, że różnie bywa. Quote
yunona Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Chyba niebo zesłało ten domek.:lol: Cieszę się, ze są jeszcze dobrzy ludzie.:loveu: Isiunia szykuje się dla ciebie super domek :multi::multi::multi:. Zdrowiej szybciutko!:grins: Quote
Betbet Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 No, oby już nie było żadnych rozmyśliwanek...tak cholernie trzymam za nią kciuki Quote
malagos Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Betbet napisał(a):No, ja już tak od telefonu wszpasi na bezdechu,czyli jakoś od południa. I nie wiem ile tak wytrzymam;) Jak Isia i Stworek pójdą/pojadą do nowych domów, to ja sie chyba ze szczęścia już w grobie położę i uznam, że moge sobie spoczać e tam spocząć, nudziło by Ci się po godzinie :diabloti: Ale kciukole zaciśnięte! Quote
brazowa1 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Wszpasiu,może zapros pania na ten wątek. Wiadomo,na Dogo róznie bywa i wstyd komus je pokazywać,ale ten wątek jest OK :). Pokazana walka o bezdomnego psa i gdybym adoptowała psiaka,chciałabym to przeczytać. Quote
brazowa1 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 i znowu spam na wątku innego psa w potrzebie. zaczyna mnie to potężnie irytować. Quote
Betbet Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Prawda? Pozwoliłam sobie wyrazić właśnie swoje wzburzenie. Od tego są banerki, jeśli będę mogła pomóc to dojrzę banerek i wejdę. A nie sytuacja, w której Isia sama zbiera na operacje, utrzymanie... Quote
Isadora7 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='brazowa1']i znowu spam na wątku innego psa w potrzebie. zaczyna mnie to potężnie irytować.[/QUOTE] Na mnie sie obraziło na FB pare osób na grupie SOS DLA JAMNIKÓW. Nikt kurcze nie podbije jamnika ale wsadzać spam na grupe to jasne. Prosiłam raz drugi i trzeci. W końcu zaczęłam usuwać spam. Jak post krótki to też po takim potrzebującycm (jamniki tez potrzebują) wsadzam z 10-15 jamników i spam leci w dół. Dal mnie to też [B]brak taktu spamowanie po innych wątkach również potrzebujących psów. Są privy, komunikatory, maile.[/B] [SIZE=7][B]Isieńko co u ciebie????[/B][/SIZE] Quote
wszpasia Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Rozmawiałam dzisiaj z Panią Sylwią telefonicznie - czeka już niecierpliwie na Isię:) Zaraz uzupełnię finanse, bo sama jestem ciekawa jak to teraz wygląda. 3 osoby na FB prosiły o konto przed weekendem, ale jeszcze nic nie wpłynęło. Isiulka naprawdę funkcjonuje tak, jakby nie miała szramy na brzuchu. Wkleję zaraz dzisiejsze fotki to same ocenicie czy jest poprawa, ja widzę, że jest ogromna. Jutro ściągamy szwy, może uda się wszystkie na raz, a jak będzie się za słabo trzymało to pod koniec tygodnia drugą partię dopiero się ściągnie - to już nowy domek się tym zajmie. Pęknie mi serce w środę - tak się z Panią Sylwią umówiłyśmy:placz: Domek już cały zwarty i gotowy, to tylko ja chcę jeszcze Isię jutro osobiście zaprowadzić na kontrolę połączoną ze zdejmowaniem tych szwów. Tak to wygląda w dniu dzisiejszym: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images39.fotosik.pl/578/890a0856fec163aamed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images41.fotosik.pl/577/a07dd90906543fcbmed.jpg[/IMG][/URL] A tak wyglądało 5 dni temu: [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images38.fotosik.pl/557/08efcecfab139feamed.jpg[/IMG][/URL] Jest problem z czipem - Isi obiecała go indentyfikacja.pl, warunkiem było to, że oficjalnie o czipa musiała wystąpić jakaś fundacje i tutaj z pomocą przyszła Rottka..aaaale, identyfikacja olała Rottkę i ociągają się z wywiązaniem się z obietnicy. Ja nie chcę wydawać Isi bez czipa, ale zastanawiam się czy te prawie sto PLN nie będzie poniekąd wyrzucone w błoto.. Co Wy na ten temat myślicie? Naprawdę wolałabym, żeby Isia miała czipa w momencie przekazania jej w ręce nowego właściciela i aby była zarejestrowana na moje nazwisko. Quote
gameta Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Czemu aż 100zł ? Jakiś czas temu w Gdańsku czipy były gratis czy za jakieś grosze - zmieniło się? No a tak w ogóle JA uważam, że czipy są bez sensu, bo mało który wet wogóle ma czytnik, ba, schrony nie mają czytników, a poza tym są różne rodzaje i i tak o kant d... potłuc... Quote
brazowa1 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 trzy schrony trójmiejskie maja czytnik. Quote
ewtos Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='gameta']Czemu aż 100zł ? Jakiś czas temu w Gdańsku czipy były gratis czy za jakieś grosze - zmieniło się? No a tak w ogóle JA uważam, że czipy są bez sensu, bo mało który wet wogóle ma czytnik, ba, schrony nie mają czytników, a poza tym są różne rodzaje i i tak o kant d... potłuc...[/QUOTE] W Gdańsku to nie wiem ale w Olsztynie było czipowanie za darmo ale tylko przez pół roku w 2009. Miasto sponsorowało akcję. Quote
Betbet Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 U nas było i zdaje sie skończyło. Czytniki mają schroniska, Straż miejska chyba i wielu wetów. Sama u kilku sprawdzałam psiaki Quote
Atomowka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Faktycznie szwy Isi wyglądają juz o niebo lepiej Co do czipa ja jednak uważam,że to przydatna rzecz, tym bardziej,że byłby to czip na nazwisko wszpasi. A może zaproponowac Pani Sylwi,żeby się dorzuciła na pól za czipa ? Quote
kakadu Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 w wawie kosztuje 70 zlotych; to i tak sporo, myslalam, ze mniej... i chociaz jest tak, ze kazdy producent czipow ma wlasna baze danych to i tak chyba warto psa w ten sposob oznaczyc; zawsze sie zwieksza szanse gdyby zaginal (tfu tfu odpukac); strasznie sie ciesze, ze isia znalazla domek, a te szwy sie ladnie "wyprostowaly" Quote
Isadora7 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Ja Isię przeniosę do "W DOMU" jak już będzie w domu Quote
Recommended Posts